Arkadas toplantısı ve 8-9 çocuk.

lulumom

gezmek icin gelmisim dunyaya
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2015
805
843
23
mrb kizlar,ne zamandir bu mevzudan rahatsız olsam da esim hatrina katlaniyordum.Bizim bi suredir suren bir toplantımız var ayda 1 dönüyor eşli olarak görüşüyoruz herkes sirayla alıyor.Baya hazırlık yapiyoruz.Ben artik cok bunaldim cunku sonradan eklenenler oldu ve 8 9 tane cocuk arti büyükler 18 19 kisi oluyoruz.Ne sohbet edebiliyoruz ne de cocuklardan rahat oluyoruz ki cocuklarrin cogu da buyuk.Ben zaten tumgun cocuklarla iciceyim eve geliyorum kendi cocugum ustune misafirde de cok cocuk olunca cekemiyorum ne gürültüsünu ne kalabaligini.Bir de cocuklar evimi de batiriyorlar.Bir de 20 kisiye hazirligi evin temizligi vs hep kendim yapmak zorundayim secenegim yok.Kisacasi cikmak istiyorum bu toplantidan ama kirmadan dökmeden ve sanki evine almiyormus gibi gorunmesinden korkuyorum.Sıramı savdim ama daha fazla katilmak ta almak ta istemiyorum Digerleri surmesinden yana ufak bi citlattim daha once.

Malesef böyle toplantılar bi zaman sonra sıkıyo. Birde herkesle aynı muhabbet olmuyo en iyisi en baştan katılmamak. İstediğine gidip gelmek. Nasıl ayrılırsınız a gelince bi sonrakine bi bahane uydurup gitmeyin. Sonrasında çağırdıklarında ben artık katılamayacağım deyin. Direk derseniz olmaz gibi.

Hep beraber bi restorana gidin evde toplanmak yerine.
Hava da güzel. Çocuklari da salarsiniz etrafa. Rahat rahat muhabbet edersiniz.
Servis bulasik derdi de olmaz. Oh be.

Ayda 1 kez Restorana gidemeyecek kadar yaşam kültüründen yoksun, avam ve cimriyseler, görüşmeyin zaten.

Resmen işkence gibi.. 18 19 kişiye hazırlık.. Misafir gelmeden temizlik, misafir gittikten sonra temizlik. Çok zor canım..
Bence açıkça konuş, 'ben çıkıyorum, hakkınızı helal edin' deyin çıkın.. Hiçbir şey sizden daha kıymetli değik. Kendinizi kasmanın hiç bir anlamı yok..

Baska alternatifler sunun
Mutlaka iclerinde sizin gibi dusunenler vardir
Ornegin
Bir avmde bulusun cocuklara sinema ayarlayin
Onlar filmi izlerken biyerde kahve icin tatli yiyin 1 bucuk 2 saat yetiskinler kendi aranizda sohbet edin
Yada en hazirlik kismininda yardimlasin
Herkes bisey yapip gotursun
Pat diye ben cikiyorum demek biraz zor olur gibi geldi bana

Biz arkadaslarla disarida toplaniyoruz cok da guzel oluyor kahvalti ortami
Cocuklar rahat biz rahat
Siz de oyle yapin
Evdeki ikramlari da belediye dagitmiyor onlar da parayla hazirlaniyor ,disarida odeyeceginiz hesap olsun olsun maksimum 50tl, herkes kendi yedigini oder ne guzel olur

Siz sıranızı savmışsınız zaten.Önceden olsa sıra kendisine geldi diye yan çiziyor derlerdi de,şimdi birşey diyemezler.Tek başına zorlanıyorum,çocuklarla zor oluyor dersiniz.

Vallahi gecen gun arkadasim geldi. 2 yasinda oglu var. Kizimla oyuncak kavgalari,onlarin yaptigi gurultuden bebegin uyumamasi derken kafam şişti. Ortalik savas alani gibiydi. Allah'tan samimiyiz uzanıp yatarak sohbet ediyoduk
Aile dışında haftalık kalabalik toplantilar bi zaman sonra eziyete dönüşüyor.

Yani iclerinden birine bi citlattim evim de kaldirmiyor bu kadar kalabaligi bi de 2 sohbet edemedikten sonra kendimi niye o kadar sikintiya sokayim ki..sonradan katilanlardan sevmediklerim de var yani ve sizin dediginiz gibi bireysel gorusmek istiyorum ama acikca soylersem ben kötü olucam esim de bahane bul surekli o zaman dedi .

9-10 aile varsınız demek ki..bu durumda ayda bir sıra gelmemesi lazım.en erken 2 ayda bir gelir.böyle şöyleri rutine bindirmeyi sevmiyorum,herkesin aile hayatı var,spontan gelişen durumları var..mecburiyet gibi olması hoşuma gitmez.
ama kalabalık sevdiğim arkadaşlarım dostlarımla yiyelim içelim,çocuklar oynasın seviyorum ben..ama dediğim gibi kardeşim olsa rutinden sıkılırım:):)
bence birkaç buluşmaya gitmeyerek başlayabilrsiniz işe.görüşmeyi azaltırsınız giderek rutin toplantıdan çıkar bence.

Deyin ki. Hem çalışıyorum hemde 20 kişilik hazırlık yapmaya çalışmak beni oldukça yoruyor. Bundan sonra hep beraber restorana gidelim. Herkes kendi hesabını ödesin kimseye yük de olunmasın. Baktın yok diyorlar o Zaman ben zaten sıramı savdım Bubdan sonra katılmak istemiyorum deyin

ayda 1 derken
8-9 ayda bir sıra geliyorsa bence normal ama
ayda 1 kere size geliyorsa sıra işkence

aslında bu tür ayda bir olan etkinlikler güzel.
ama sizin meslekten ötürü sanırım siz baya bunalıyorsunuz.
bir de iş sürekli olunca sıkılır elbette insan.

ben bu tür günlere katıldığımda bir tur için söz veriyorum, sonrasında devam edeceksek de araya bir kaç ay koyuyoruz.
özellikle yaz zamanı tamamen iptal ediyoruz ki, yaz günü tüm günü evde geçirmek bana tamamen kayıp geliyor.

bence de yazın bu işi 1-2 piknikle çözmek, kışa doğru da 2. turu biraz geç başlatmak sizi rahatlatabilir.
tamamen ayrılmak istemezsiniz diye düşünüyorum, ama öyleyse de söyleyin yani.
bundan insanlar kırılacak diye düşünmeniz doğru değil.
insanlar eğer ki siz onlara gidip davet etmezseniz kırılırlar.
ama siz kendi sıranızda sorun çıkarmamışsınız zaten. Hiç sorun olmaz.

ayda 1 derken
8-9 ayda bir sıra geliyorsa bence normal ama
ayda 1 kere size geliyorsa sıra işkence
yok her ay bana gelmiyor ama sorun sık gelmesi degil.Hem ben gittiğimde de bunaliyorum hem de eglenceli gelmiyor artik o kalabalik hem de sevmedigim insanlar da var onlari cekmek zorunda kaliyorum ki bi arkadas yazmis ciddi anlamda mesleğimden kaynakli olarak cok cocuk kaldiramiyorum artik.Çünkü ilk basladigimzda bu kadar cok kalabalik degildik giderek dahil olanlar oldu ve simdi 1 kisi var sonrasında yine ben almak zorundayim o hazirligi vs gözümde büyüyor artik

Altın günleri bile dışarda yapılıyor artık. Annemler en son köftecide yapıyorlardı. Kim ne isterse yiyip,kendi hesabını ödüyordu ,sohbet muhabbette tamam,daha ne olsun.
Sizde böyle birşey teklif edin,Avm olur,büyükçe bir park olur,kafe,restaurant bulunan ama böyle olmaz. Ciddi bir kalabalık bahsettiğiniz. Hazırlık bitse evin temizliği dert.
Kabul etmezlerse "ben yetişemiyorum,zorlanıyorum,bu haliyle yürutemem"deyip ayrılın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…