• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşı aşkımı sömürüyor

Valla bence karışmamanız lazım, karışmaya da hakkınız yok sanırım..
Ben evliyim... Bi arkadaşım için kredi kartıdan bişey çektiysem bi bildiğim vardır.. Ödeyeceğine güvenmişimdir ödemezse de ara ara isterim ama 4 ay vermedi diye de yapışacak halim yok...
Demekki samimi bir arkadaş ki beraber spora gimeye kalkmışlar...
Ben nasıl ki 4 ay ödemedi diye boğazına yapışmazsam, eşimin de arkadaşıma mail atmak yada konuşmak gibi bir girişimi olduğunu duysam eşime çok ama çok kızarım...
Ona ne, bu mesele benle arkadaşım arasında olan bişey....
Zaten çalışmayan bir geliri olmayan bir arkadaşıma da hadi spora gidelim ben senin yerine çekeyi sen de babandan al taksit taksit bana öde demezdim...
Yani bence sizde nişanlınızın arkadaşını bu kadar suçlayacağınıza nişanlınızın bu kadar düşüncesizce davranmasını sorgulayın...
Hele ki ev kredisi ödeyip evlilik hazırlığında olan bir erkeğin kendisinin spora yazılması da lükstür benim için (spor yapmak çok istiyorsa insin bi sahile koşsun yürüsün), hele ki arkadaşının parasını da ödemesi çok çok lükstür ve düşüncesizliktir...

Haa arkadaşın hiç mi suçu yok, var tabii ben sana öderim babamdan aldıkça demiş... Ama adam çalışmıyo, babasıda vermiyosa para nasıl ödesin...
Nişanlınızın bunu düşünüp baştan hiç böyle bir ödemeyi kabul etmemesi gerekirdi...

deniz bnarıs arkadaşım spora gitmesi lüksmü?? herkes kendi imkanına göre gider. arkadaşının borcunuda ödemek için değil. bunu sanırım anlayamadınız!

ay bu durumla bende karşılaştım hemde çok kez...erkek arkadasımda kimseyi kıramaz hayır diyemez ama çevresindekiler onuda sömürüyorlar...bi kere arkadasına kendi kredi kartından 1200 tl lik bilgisayar almıştı ve arkadaşı ödemedi benim erkek arkadaşım ödedi ve çocuk hiçte demedi şöyle böyle ödicem sıkışıgım kusura bakma diye...uçan kuşa borcu yok sevgilimin ucan kuşun borcu var sevgilime...bide ben verme borç falan diyorum tartışıyoruz...şimdi askerde de allahtan kimseye borç falan vermiyor tabi askerde herhangi biri sevgilimden borç istemediyse:(

Evet lüks, eğer ev kredisi ödüyorsa evlilik hazırlığı yapıyorsa lükstür. Spor yapması değil ama spor salonuna gitmesi lükstür..
Haa spor salonuna gitmesi lüks değilse, yani maddi durumunu zorlmıyorsa arkadaşına verdiği 1500 liralık borç da lüks değildir o zaman....
Kendin demişsin, nişanlım mail atmış, borcum var benimkilerle beraber senin birikmişlerin de var şu kadar liara oldu gözünü seveyim öde diyorsa demekki nişanlının maddi geliri öyle çok da spor salonuna da gideyim koymaz bana seviyesinde değil....
Ben aldığım maaştan kredi borcumu faturalarımı ve evlilik hazırlığı için düzenli bi kenara para ayırdıktan ve spor parasını da düştükten sonra cebimde eğer maaşımın 3tebiri kalıyorsa spora giderim.... Yoksa lüks bulurum gitmem...
Haa gidiyorsam ve bana spor salonuna para vermek lüks gelmiyorsa arkadaşımın 4 aylık 120 liradan 480 tl si de gözüme çok görünmez, gözünü seveyim gözünün yağını yiyim modunda rica minney mail atmazdım....
Hem kendin diyorsun, nişanlım çok sıkılıyor, zor durumda diye, sonra da ben spor salonuna gitmek lüks deyince lüks değil diyorsun...
e olursa olsun.. Nişanlın arkadaşı için böyle bir kredi kartından çekim yaptıysa ödeyeceğine güvenmiştir de yapmıştır... Ama adam işsiz ancak babasından para alırsa verecek borcunu...
eee bu durumda çatır çatır spor salonu için kredi kartını uzatıp onunkini de çektirmenin ne gereği varmış....
Tamam arkadaş hatalı, ne olursa olsun ödemesi gerekr borcunu, ama adam çalışmıyormuş, nasıl ödesin....
Çalışmayan birine borç vermek sizce mantıklı mı, ayrıca bir ihtiyaç için de borç vermemiş, hadi spora gidelim, sen de gel seninkini ben öderim, sen bana ödersin sonra demeksence çok mu akıllıca bir davranış???

Zaten insaniyet gösterdim benim erk arkım idare etti hala ediyor, baştan kredi kartından çektirmesi zaten en büyük hataydıi
ama spora evimizi almadan önce yazılmıştı, sonrasından sıkıştı,bilip bilmeden hüküm vermek çok kolay, bi de cocuk ödemiyor borcunu zaten insaniyet gösterdi aylardır. Zaten ben ondan önce karışmam bu duruma, onunla konuşucaktım elbette önce.

Kimse kimsenin gözünün yağınıda yemiyor dogru konusun, kimse kimseye eğilmiyor, sıkışık durumunu belirtmiş sadece. Benim konuma yorum yapmayın denizbarıs, kendi fikirleriniz size kalsın, bilip bilmeden atıp tutmayın bana. HADDıNıZı AŞTINIZ ıYıCE.

Bence siz hiç girmeyin araya..
size yakışmaz.
Nişanlınız var, nilşanlınızın babası vs var.
Size gelen kadar olaya el atacak bir sürü insan var.

Bence nişanlınız da arkadaşıyla çok yakın ki; 1500 tl lik bir masrafı kendi kredi kartından çekmekte bir sakınca görmemiş..Böyle arkadaşlıklar pek yok artık.
Onlar aralarında hallederler.
Ama nişanlınıza da söyleyin uygun bir dille, bir şekilde arkadaşının o parayı ödemesini sağlasın, iyi niyeti de kimsenin suistimal etmesine izin vermesin.
Arkadaşının da ödeyecek durumu yoksa, başkasının kredi kartından neden çektiriyor değil mi ama?

zaten ben konusucam demedim, önce erk arkımla kponusucam dedim. Ama spora yazılmak bir lüksmüş, arkadaşınında borcunu ödesin nasıl bir mantık ya ne saçmalık bu. Lütfen tamam. Teşekkürler

cok guldum ya pinky yorumlarina ne kadar panik yapmissin kizmissin insanlar fikirlerini soylemekte ozgurler ee kendi dusuncen disi yorumlar bekliyorsanda konu acmicaksin denizbaris cok hakli , kesinlikle bende katiliyorum..

Arkadasım panik falan yapmadım, sadece bilip bilmeden spora gitmesi bir lüks, sıkışıksa durumu spora gitmseydi gibi bi laf bunun ne kadarı doğru.

Evimizi almadan spora yazıldı, arkadaşı kredi kartından çektirdi rica ile, o da iyi niyetli bir insandır çektirdi.
Zaten hataydı bu, buna bi laf mı ettim ki.

Ama madem durumu var arkadaşını idare etsin nasıl bir mantıktır.

Arkadasım panik falan yapmadım, sadece bilip bilmeden spora gitmesi bir lüks, sıkışıksa durumu spora gitmseydi gibi bi laf bunun ne kadarı doğru.

Evimizi almadan spora yazıldı, arkadaşı kredi kartından çektirdi rica ile, o da iyi niyetli bir insandır çektirdi.
Zaten hataydı bu, buna bi laf mı ettim ki.

Ama madem durumu var arkadaşını idare etsin nasıl bir mantıktır.

Bence bu konuda sen yanlış düşünmüyorsun..
Ev kredisi borcum da olur, araba borcum da olur, üzerine bir de spor salonuna borç da yaparım ben, kimseyi bağlamaz.

Ödeme gücüm varsa hepsini ödemeyi göze aldıysam kime ne?

Ama bunların hepsini yapabilme gücüm var diye, belki de beni kullanmaya niyetlenen bir arkadaşımın borcunu neden ödeme mecburiyetim olsun ki?

Yani ''hadi hadi sende para var, öde gitsin arkadaşının borcunu,ne var büyütecek bunda?'' gibi birşey olamaz..

ıstediğiniz yoruma yapın yaa
ama bu laf hiç hoş değil, spor lüksmüymüş madem borcu varmış gitmeseymiş

Spora sıkışık duruma gitmedi ki zaten.Ev aldı onun borcu geldi, Arkadaşıda üstüne borcu yığınca sıkıştı, aşkım kendi spor borcunu ödeyebiliyordu ki. Ne demek yani bu bir lüks, kendinin kini veriyorsa o da çalışmıyormuş onuda idare etsin. Mecbur mu? Kim yapar ki bunu ki zaten idare ediyor yani.

Ayrıca kendi alın alın benim karttan çekin demediki, borcumu her ay ödicem, diyerek rica ile çektirdi kartından

tşk ederim deniz güneş, çok tşk ederim.

ısteyen istediğini düşünebilir tabi ama sanki benim aşkım, 480 lira için (paramıymış ki bu şeklinde) başkasına eğilmiş gibi bir duruma getirilir tarzda bi yorum yapıldı ona biraz fitil oldum oyuzdendi tepkim.

Herkese tşkrler.

Bence deniz barışın yazdıklarını yanlış anlamışsın sen. Parası var ödesin arkadaşınınkini demek istemiyor o. Ayrıca ev alınmadan önce spora yazıldığını sen sonradan yazmışsın deniz barış bunu nasıl önceden bilebilirdi medyum mu kendisi?Sadece arkadaşının işsiz olmasından yola çıkarak ödeyemeyebileceğiniönceden tahmin etmeliydi hele ki ev borcu vardıysa bu işe hiç kalkışmamalıydı demiş. Sen yazılanları baştan oku bence hiç anlamamışsın anlatılanı.

Ya arkadaşım kalkışmış bi kere zaten hataydı diyorum ya, ıyide bu hatayı yapmış mustahakımı yani o zaman. Çeksin mi dememiz lazım ettiğini.Bu mudur
bilip bilmeden bu derece sert hüküm vermek doğru o zaman. Peki.

480 tl için gözini seviim , gözünün yağını yiyim vss demem, yapışmam demiş, madem spora böle bi lükse gidiyor durumu varmış zaten demiş.
daha ne anlayayım ya ne enteresan.

Ya tamam isteyen istedigi yorumu yapar neden uzatıyosun

ayrıca evi aldıktan sonrada spora yazılabilirdi yaa, böyle bile olsa mecburmuyum başkasının kinide ödemeye
Onun fikri demekki o
boşver ya zaten çalışmıyor arkadaşım, benimde durumum varki spora gidiyorum e bari onunkinide ödeyeyim dicek demekki böle bi durumla karşılaşınca.

Back
X