çok teşekkürler en kısa zamanda gidicdmaşıyı devlet karşılamıyor diye biliyorum ve ücreti de yüksek bi aşı.
siz neden bu konu hakkında doktorla görüşmüyorsunuz? hpv kadınlar için çok ciddi bir risk. rahim kanseri yapabilir.
Arkadaşınız çok takıntılı biri mi? Sağlık önemli ama gerekli tedbirler alındıktan sonra neden arkadaşlık bitirilsin ki üstelik hastalık henüz sizde bile değilken, benim arkadaşımın kendisinde olsa bile ben arkadaşlığımı sırf bu yüzden bitirmem sanki bahane etmiş gibi geldi bana.merhaba güzel kadınlar
Ben sevgilimle ayrıydım ve barıştım. Sevgilim hpv’li. Kendisiyle cinsel bir ilişkim olmadı ki zaten hpv bana da geçebilir diye bu konuda hep titizdin.
Fakat dün gece arkadaşıma sevgilimle barıştığımı söyledim. Kendisi bana dedi ki : bundan sonra seninle öyle yakın olamam sonuçta hpvli biriyle haşır neşirsin onun pturduğu yere oturuyorsun ona sarılıyorsun. Su içtiğin bardağa bile dokunmam senin dedi. Kalbim çok kırıldı. Sizce haklı mı?
çok pardon ama bende aids diye biliyorum
hpv aids değil mi?
arkadaşınızın yerinde olsaydınız siz de temkinli olurdunuz
siz de aşı olun ve öyle basit bir konu değil bu
Yaklaşık 5 ay önce siğil çıkmıştı, tedavi oldu şu an çıkmamış daha bir daa doktora gidecekYahu ne zamamdir hpv taşıyor niye geçmiyor anlamadim Hpv taşıyıcısi mi yoksa? Arkadaşınıza iyi ki soylemissiniz bence verdigi tepki normal. Birlikte doktora gidin.
tesekkür ederimHIV ile karıştırıyorsunuz. Hpv cinsel yolla bulaşan, bazı türleri kadınlarda rahim ağzı kanserine sebep olan bir hastalık. Aidsle alakası yok.
Yaklaşık 5 ay önce siğil çıkmıştı, tedavi oldu şu an çıkmamış daha bir daa doktora gidecek
Benden önce olan bir şeymiş. Benden önceki bir sevgilisinden bulaşmış sanırım. Nerede çıktı bilmiyorım ki hiç.Neden peki? Genelde cinsel yolla bulasir bu arada. Havludan bile bulasir derler ama pratikte hic oyle bisey gormedim. Kasiginda miydi sigil. Baskasiyla birlikte olmus olabilir. Aklinda olsun.
Hayır ben araştırmıştım fakat o da doktora gitti evet şimdi sordum yakma işlemi yapmışlar işte bu hafta bir daha gidecekkusura bakmayın da arkadaşınıza kadar yaydınız ama bir doktora gitmediniz mi? sormadınız mı?
burda HIV ile karıştıranlar var ki, kadınlarımızın sağlıkları konusunda ne kadar cahil olduklarını görmek çok üzücü.
HPV, uçuk gibidir, bazı insanlar enfekte olsa bile kendini belli etmeyebilir, vücut direnciniz düşünce ortaya çıkar (veya hiç çıkmadan da varlığını sürdürebilir) çok farklı türleri vardır, bazısı rahim ağzı kanseri riskini arttırır. erkek arkadaşınız nasıl tedavi oldu bilmiyorum, yakma veya dondurma yapıyorlar genelde, tedaviden belli bir süre sonra yine doktora gitmesi gerekiyor. siz daha önce hiç cinsel ilişkiye girmediyseniz veya girdiyseniz bile HPV negatifseniz, 3 doz aşı yapıyorlar. aşı sigorta kapsamında değil, ücretini kendiniz vereceksiniz. ama eğer ciddi ilişki düşündüğünüz partneriniz böyle bir sıkıntı yaşadıysa kaç paraysa verin aşıyı yaptırın, göze alınabilecek bir risk değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?