Arkadaşım çocuğu için nafaka bağlatabilir mi?

Kardenms

Guru
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2011
1.831
218
323
32
iyi akşamlar kızlar bu yazıyı çok yakın bi arkadaşımın sıkıntısı için yazıyorum arkadaşım görücü usulü evlanip 4 yıl evli kaldı eşinin içki ve sorumsuzluğu vardı sonunda boşandılar boşanırken hakim nafaka isteyip istemediğini sormuş ve bizimkisi nafaka istememiş ne kendisi için nede çocuğu için ama çocuğun ihtiyacı olunca bazen istiyo ama adam bazen çok cüzi bişeyler veriyo bazende vermemek için çocuğu almaya bile gelmiyo hakim istediğin zaman çocuk için nafaka davası açabilirsin demiş ama kendin için artık olmaz demiş şimdi sizden öğrenmek istediğim bu arkadaşım çocuğu için dava açarsa nafaka bağlatabilirmi adam işçi belli bi maaşı yok çalışmıyorum diye yalan söyleyip vermeyebilir diye korkuyo arkadaşım çocuk 5 yaşında haliyle ihtiyaçları oluyo kız çalışmıyo ilkokul mezunu ailesinde kalıyo ama onlarında durumu çok içi açıcı değil ama yinede ellerinden geleni yapıyolar ama arkadaşımda istiyoki bu onunda çocuğu bari burda bi sorumluluk alsın biraz karışık oldu kusura bakmayın yardımınız için şimdiden çok teşekkürler

nerde nasıl para kazandığını ispat ederse alır vermezsede hapis yatar.bildiğim kadarıyla.
rabbim sabır versin..

nerde nasıl para kazandığını ispat ederse alır vermezsede hapis yatar.bildiğim kadarıyla.
rabbim sabır versin..

çok sağol canım ama bi lokantada çalışıyo ekmek yapıyo nasıl ispat edebilirki hani devlat memuru felan olsa tamam ama parayı elden aldığı için ispat etmek mümkün olurmu bilemiyoruz

çok sağol canım ama bi lokantada çalışıyo ekmek yapıyo nasıl ispat edebilirki hani devlat memuru felan olsa tamam ama parayı elden aldığı için ispat etmek mümkün olurmu bilemiyoruz

mrb canım bilidğim kadarıyla lıyor bi tanıdıkta almıştı çünkü avukat tutacak parası da yoksa adliye içinde bii yer olu kadınlar dayanışma gibi bardan avukat verilio karşı tarfan alını tabi ücretleri galia yanlış hatırlamıyrsam ve ister çalışsın çalışmasın o nafakayı vercek vermezsede hapis çünkü ben tanık ldum adam iinden çıktı ssklı işinden sna ssksız çalıştı filan savcılıkla ne bulundu filan adam yaklışık 2 yıl ceza yedi yattıda adam hakime napıyım nasıl ödeyim cezaevinden çıkamıomki dmeiş bide araştırın adliyeye gidin alırsınız bunu bil istedim

Başta istememekle hata etmiş o halde

Kendisinin çalışmadığı ve ailesininde durumunun pek iyi olmadığını bildiği halde

Neyse..

Dava açıp alsın tabi çocuğunun hakkını, adam işçi derken sigortasız mı ? Nasıl çalışmıyorum diye yalan atabiliyo ki..

Sigortalı bir işte calısıyorsa eğer catır catır alır. Hatta vermezse eğer adam ödemeiği nafakalar icin haciz kararı cıkarılıyor + maaşınada haciz geliyor maaşından nafaka miktarı kesiliyor devlet tarafından kadına ödeniyor adliye aracılığyla. Bir arkadaşımın başına geldiği için çok iyi biliyorum.

arkadaşınızın eşi eger sigortalı bir işte çalışıyorda nafakasını alır dava açtıgı takdirde kazanır maaşın 3/1 bağlanır nafaka olarak eger ödemedigi nafakalar olursa haciz işlemi başlatılır ve yasal faizi ile alır eger arkadaşınızın üzerine kayıtlı herhangi bir mal varlıgı yoksa ayrıca sigortalı bir işte çalışmıyorsa baro ücretsiz avukat verir ama sigortalı bir işte çalışıyor ise baro avukat vermez kendi imkanı ile tutabilir

Back
X