Arkadaşım çok güzel ...

Kendini dunyanin en guzel insani edasiyla begenirsen ve seversen istedigin kisiyle rahat rahat gezebilirsin. Bu yazdiginizi cok mantiksiz buldum. Bunu ancak kompleksli insanlar kabullebir.
Ona kendini dev aynasında görmek deniyor bildiğim kadarıylao_O
...Mış gibi yapmak.
Tanıdığım 2 kızkardeş dediğiniz gibiydi.Eğitim yok,güzellik vasat,huyları evlerden ırak...
Ama annelerinin de pompalamasıyla öyle bir özgüvenleri vardı ki,kimse ellerine su dökemez.Biz enn iyiyiz,enn güzeliz,ennn iyilere layığız:sampiyon::sampiyon: diye diye gayet vasıflı eş adaylarını,ardından dengi adamları birer birer kaçırdılar.Daha yeni biri, kriterlerinin çok çok altında biriyle,bu saatten sonra kim çıkar karşıma,mantığıyla evlendi.
Diğeri hala bir diplomat bekliyor:işsiz:

Ona kendini dev aynasında görmek deniyor bildiğim kadarıylao_O
...Mış gibi yapmak.
Tanıdığım 2 kızkardeş dediğiniz gibiydi.Eğitim yok,güzellik vasat,huyları evlerden ırak...
Ama annelerinin de pompalamasıyla öyle bir özgüvenleri vardı ki,kimse ellerine su dökemez.Biz enn iyiyiz,enn güzeliz,ennn iyilere layığız:sampiyon::sampiyon: diye diye gayet vasıflı eş adaylarını,ardından dengi adamları birer birer kaçırdılar.Daha yeni biri, kriterlerinin çok çok altında biriyle,bu saatten sonra kim çıkar karşıma,mantığıyla evlendi.
Diğeri hala bir diplomat bekliyor:işsiz:
Kendini dev aynasinda gormek daha cok kusursuzmus gibi davranmaktir bana gore. Yani dunyada senden daha iyisi daha mukemmeli asla yok gibi gormektir. Ama ben oyle degilim. Ben kendimi kusurlarimla, eksiklerimle, fazlalarimla her seyimle cok seviyorum. Kendimde ki tum eksiklerin de farkindayim. Ama eksiklerimin olmasi kendimi sevmeme ve kendimi begenmeme engel degil. Mesela siskoyum, sivilceli ve gozlukluyum :) ama guzelim. Yanimda benden daha guzel birisi varsa komplekslere girmiyorum. Ve yahut sevgilimin benden daha guzel bir kadinla tanismasi beni hic rahatsiz etmez :)

Kendini dev aynasinda gormek daha cok kusursuzmus gibi davranmaktir bana gore. Yani dunyada senden daha iyisi daha mukemmeli asla yok gibi gormektir. Ama ben oyle degilim. Ben kendimi kusurlarimla, eksiklerimle, fazlalarimla her seyimle cok seviyorum. Kendimde ki tum eksiklerin de farkindayim. Ama eksiklerimin olmasi kendimi sevmeme ve kendimi begenmeme engel degil. Mesela siskoyum, sivilceli ve gozlukluyum :) ama guzelim. Yanimda benden daha guzel birisi varsa komplekslere girmiyorum. Ve yahut sevgilimin benden daha guzel bir kadinla tanismasi beni hic rahatsiz etmez :)

Ben de böyle kadınlara çok özeniyorum nasıl basariyorsunuz gerçekten soruyorum.

Konu siz değildiniz,mesajınıza istinaden yazdım."Kendiniz dünyanın en güzel insanı edasıyla beğenirsen ve seversen"
Üstteki mesajınızın başıyla birebir uyumlu.
Ayrıca sizin ya da benim öyle olmam,konu sahibine fayda sağlamaz.Ölümün acı olduğunu anlamamız için,yakınlarımızı kaybetmemiz gerekmez.Başımıza gelmeden de,başına gelene acı verdiğini bilmemiz gerekir.Empati olayı yani...

Sizi eksik hissettiriyorsa çok fazla görüşmeyin. Yoksa sizi daha çok mutsuz edecektir bu durum .

+1
Hiç kendini kötü hissetme bence. Aman canım sevgilinle tanışmak zorunda mı yani bu kız. Ben olsam özellikle tanıştırmalıyım ya da tanıştırmamalıyım diye düşünmezdim. Bir şekilde görürse de kendimi kasmaz, önem vermemeye çalışırdım. Sevgilinle arkadaşın ortak planlar yapmak zorunda değilsin.
Ayrıca ne kadar yakın olursa olsun arkadaşın eğer sana kendini kötü ve eksik hissettiriyorsa bir yerde yanlış var demektir. Arkadaşın kötü biri ya da sen kıskançsın demek değil bu. Arkadaşın ile aranda gözle görülemeyen bir sorun var olabilir. İlle her arkadaşlık sonsuza dek sürmek zorunda değil. Sen kendine değer ver, bu devirde biraz bencil olmak lazım. Daha az görüşün kötü hissettiriyorsa sana. Ve sevgilin de eğer seni gerçekten seviyorsa gözü senden başkasını görmez bence. Değilse de kendi kaybeder.

Yorumlar çok alakasız, konu sahibi sevgilim elden gidecek diye bir şey ima etmemiş ki.
Sizi anlıyorum, sevgilinizle ilgili bir kaygınız yok. Ortamda çok güzel biri varsa ve sürekli ilgi ondaysa bu durum sinir bozucu olur. insan ister istemez kendini o kişiyle karşılaştırıp yetersiz hissediyor. Bu aşamadan sonra " ya başkaları da bizi karşılaştırıp beni eksik görüyorsa " korkusu başlıyor. Tavsiyem; dünyada çeşit çeşit güzellikte insan olduğunu, sizi seven insan için başkalarının güzelliğinin bir anlam ifade etmeyeceğini, seven insanın kıyaslamayacağını farketmeniz. Ayrıca daha rahat hissetmek için kendinize yatırım yapın bence, fiziksel de olur, zihinsel de.

Konu sahibine katılıyorum. İster kompleks diyin ister öz güven eksikliği. Ben olsam ben de çekinirim. Yani yanımda Adriana lima güzelliğinde biri gezse kafamı kuma gömerim:KK70:

Konu sahibine katılıyorum. İster kompleks diyin ister öz güven eksikliği. Ben olsam ben de çekinirim. Yani yanımda Adriana lima güzelliğinde biri gezse kafamı kuma gömerim:KK70:

Tedirginligini anliyorum. Hepimizin hayatinda kendimizi eksik/bilgisiz/beceriksiz vs hissettigimiz ortamlar olmustur, olacaktir..
Oncesinde bu his varsa kendini sartladikca buyuteceksin acemileseceksin.
Bence dusunmemeye calis ve sonrasinda ilk tedirginligin gider zaten. Umarim iyi anlasirlar da ortam cabuk isinir.
Ben de benzeri tedirginligi maddi durumu bizden cok cok iyi olan bir aileyi nasil agirlayacagim konusunda yasamistim. Simdi o tedirginligim komik geliyor ama her zaman bu tip kiyaslamalar icimizden degisik ortamlarda gecebilir. Anormal degil bence :) Rahat ol sohbete dal gitsin.

Ben anlıyorum sizi. Ben de tanıştırmak istemezdim. Olabildiğince bir araya getirmemeye çalış. Gittiği yere kadar. Ama asla ve asla belli etme bu kiskancligini. Sevgilin ya da karşı taraf bi sezerse işin zor
Sahsen boyle dusunen bir arkadas istemez cok kirilirdim.Arkadasa dosta gercek bir deger vermeli insan.Sadece kendi durtulerini dusunmek bencilce.Dostun degilse ozel olarak tanistirmak da gereksiz zaten.

:confused:Kk da derdi olan herkes de terapiye gitmeli kesin.

kendi gibi düşünmeyen insan kesin psikologluk dimi.

Yahu her insanın günde kafasından binlerce kaygı durumu geçer, en tuhaf şeyleri bile normal bir insan bi kaç saniye de olsa düşünür. Ama bu kaygının düzeyi hastalık derecesini belirler , ki konu sahibi yeri gelince hepimizin içinden geçen bu durumu da gayet güzel bi dille anlatmış ,

Hanginiz çok çok güzel arkadşınızı tanıştıdığınızda sıfır kaygı duyarsınız.bi hayal edin .ben bile kaç kere dönüp dönüp baktığım güzellikte kızlar oluyor ciddi anlamda of be dediğim:) ve insanın içinden şu bile geçse yeter Yani.."baktı mı yine , bakıyor mu, ay baktı" (sürekli bi sevgili kişisinin bakışlarını kontrol etme ihtiyacı duyar yanında) hanginiz yapmadınız be ! Hanginiz! Hepiniz dersiniz, kadınız, istesenizde istemesenizde "kıskancız" yani .
Ehhh yeter beaaa Zaten içerdeydim kaç gündür yeni çıktım..içerde düşünecek çok vaktim oldu anlayacağınız coğ sinirliyim çoğ..:confused:

Bence bu ıkı kişi ne arkadasın nede sevgılın ıkısınıde guvenmıyorsun kendıne guvenmıyorsun ciddi anlamda kendıne cekı duzen vermelısın boyle yasanmaz

:KK53:icerde dusunecek cog mu vaktin oldu:KK70:@Melisagun08

:confused:Kk da derdi olan herkes de terapiye gitmeli kesin.

kendi gibi düşünmeyen insan kesin psikologluk dimi.

Yahu her insanın günde kafasından binlerce kaygı durumu geçer, en tuhaf şeyleri bile normal bir insan bi kaç saniye de olsa düşünür. Ama bu kaygının düzeyi hastalık derecesini belirler , ki konu sahibi yeri gelince hepimizin içinden geçen bu durumu da gayet güzel bi dille anlatmış ,

Hanginiz çok çok güzel arkadşınızı tanıştıdığınızda sıfır kaygı duyarsınız.bi hayal edin .ben bile kaç kere dönüp dönüp baktığım güzellikte kızlar oluyor ciddi anlamda of be dediğim:) ve insanın içinden şu bile geçse yeter Yani.."baktı mı yine , bakıyor mu, ay baktı" (sürekli bi sevgili kişisinin bakışlarını kontrol etme ihtiyacı duyar yanında) hanginiz yapmadınız be ! Hanginiz! Hepiniz dersiniz, kadınız, istesenizde istemesenizde "kıskancız" yani .
Ehhh yeter beaaa Zaten içerdeydim kaç gündür yeni çıktım..içerde düşünecek çok vaktim oldu anlayacağınız coğ sinirliyim çoğ..:confused:

Dusunmus ama akillanmamissin. :KK70:

Forumdan bir arkadasim bana guzel gelir. Her gordugumde icim acilir. Ne giyse yakistirir, bakimlidir, aurasi neselidir. Kiskanclik gelmiyor aklima. Bir ben mi kiskanc degilim bu konularda.:confused:

Son düzenleme:
Sen bakma burda yazılanlara, her kadın senin gibi düşünür canım. Ne yalan söyleyeyim ben olsam ben de boyle dusunurum. İnsanlar kendilerine bile itiraf etmeye korkar kiskancliklarini. Ya da eksikliklerini. Hele kadınlar. Sen kalkıp yüzde yüzü kadın olan bir sitede insanların "haklisin, hepimiz insaniz, biz olsak biz de boyle dusunurduk" diye konuşmasını bekliyorsun. Sanki dünyanın en anormal duygusuymus gibi "aaa nasıl olur boyle bir sey, sen arkadaşına güvenmiyor musun , ne ayıp " gibi yorumlar illa ki gelecektir. Fakat herkes bi yaralanır kendinden güzeli ve sevgilisini ayni ortamda görünce. Erkeklerde de kiskanclik var. Ama bu kendinden yakisikliyi gorunce olmaz da kendinden zenginini gorunce olur. İnsan saf iyi ya da saf kotu olamaz. Hepimizin icinde iyi ve kotu duygular var. Kotulerden biri de kiskanclik. Yapicak bir sey yok. Yok edemeyiz bu duygumuzu. Onemli olan bu duyguyu baskalarina yansitip onlarin hayatini dar etmeye calismamak. Kuyu kazmamak.

Senin derdin belli. Kız arkadaşından yanlış bir hareket beklemiyorsun, guveniyorsun, erkek arkadaşına da öyle. Ama sonuçta o bir erkek, içi gidecek, kendi iç dünyasında arkadaşınla seni kiyaslayacak diye korkuyorsun. Çok iyi anlıyorum. Fakat erkek arkadaşın seni gerçekten seviyorsa, aşıksa zaten değil o arkadaşını Adriana limayi bile oturtsan karşısına yine gözü senden başkasını görmez. Ben olsam tanistirirdim. Boylece erkek arkadaşımın bana olan sevgisini ölçmüş olurdum. Ona gore davranirdim.

Sen bakma burda yazılanlara, her kadın senin gibi düşünür canım. Ne yalan söyleyeyim ben olsam ben de boyle dusunurum. İnsanlar kendilerine bile itiraf etmeye korkar kiskancliklarini. Ya da eksikliklerini. Hele kadınlar. Sen kalkıp yüzde yüzü kadın olan bir sitede insanların "haklisin, hepimiz insaniz, biz olsak biz de boyle dusunurduk" diye konuşmasını bekliyorsun. Sanki dünyanın en anormal duygusuymus gibi "aaa nasıl olur boyle bir sey, sen arkadaşına güvenmiyor musun , ne ayıp " gibi yorumlar illa ki gelecektir. Fakat herkes bi yaralanır kendinden güzeli ve sevgilisini ayni ortamda görünce. Erkeklerde de kiskanclik var. Ama bu kendinden yakisikliyi gorunce olmaz da kendinden zenginini gorunce olur. İnsan saf iyi ya da saf kotu olamaz. Hepimizin icinde iyi ve kotu duygular var. Kotulerden biri de kiskanclik. Yapicak bir sey yok. Yok edemeyiz bu duygumuzu. Onemli olan bu duyguyu baskalarina yansitip onlarin hayatini dar etmeye calismamak. Kuyu kazmamak.

Senin derdin belli. Kız arkadaşından yanlış bir hareket beklemiyorsun, guveniyorsun, erkek arkadaşına da öyle. Ama sonuçta o bir erkek, içi gidecek, kendi iç dünyasında arkadaşınla seni kiyaslayacak diye korkuyorsun. Çok iyi anlıyorum. Fakat erkek arkadaşın seni gerçekten seviyorsa, aşıksa zaten değil o arkadaşını Adriana limayi bile oturtsan karşısına yine gözü senden başkasını görmez. Ben olsam tanistirirdim. Boylece erkek arkadaşımın bana olan sevgisini ölçmüş olurdum. Ona gore davranirdim.
Katılıyorum.Buna içten içe burulmayacak kadar nefsini terbiye etmiş,ruh olgunluğu ve dinginliğine erişmiş insanların ,kaynana görümce gibi kapılar kapanınca dışarıda kalan insanları hiç mi hiç sorun etmiyor olmaları gerek bence...

Ben hiç çok güzel kızlarla arkadaş olmam ehehe bi tane mavi gözlü sarışın mimar arkadaşım vardı eşim o zaman sevgilimdi birlikte çay içmiştik sadece orda gördü ve aslında çok da yakın değilizdir geçenlerde muhabbeti olunca esra mı dedi.. Düşün yani aklında kalmış.. Bence güzel kızlar yalnız kalsın :p

Back
X