- Emoji Skoru
- 16.161
- Puanlar
- 498
Yok ben de emir demiyorum zaten. Ama caiz mi caiz.inşallah banlanmayıztavsannn
o hükmü tartışamam o kadar tefsir bilgim yok. Ama islam devletinde, yani dini kurallarla yönetilen bir devlette yaşamıyoruz. yani dini nikah kadının evlilik birliğini ispatlamıyor, haklarını korumuyor. ancak resmi nikah zaten dini nikah hükmünü (şahitler önünde kabul) kapsıyor. dolayısıyla kadının evlilik birliği haklarını koruyamadığı için bu dini nikahın geçerli olmayacağına dair tarışmalar var. Hatta diyanetin aldığı karara göre resmi nikah belgesi olmadan dini nikah kıyılmıyor.
Bir de Kur'an da bu buyruk olarak değil ruhsat olarak geçiyor. Yani yapabilirsiniz ama yapmamanız daha hayırlı sizin için diye. Emir değil sınırlı izin.
amacım size laf yetiştirmek değil de fırsattan istifade bilgi paylaşayım dedim![]()
Benim ifrit oldugum dinin işine gelenini almak işine gelenini almamak.
İşine geldi mi turk medeni kanunu işine gelmedi mi oo şeriat gelsin.
Hem karnim doysun hem pastam dursun hesabi.
Dinde boyle bir sey var mi, evet var. E sen simdi adam bunu yapti diye ahlaksiz haysiyetsiz serefsiz diyorsun? O zaman desin ki ya dinde boyle bi şey var ama bu mumkun degil hatta suan bu sartlarda gecerliligi olmayabilir. Ama islamda yeri olan bi seyi yapti diye hakaret ediyor, kufur ediyor. Bu iki yuzluluge ayar oluyorum