Arkadaşım Hamile Olduğunu Gizledi

Nenyop

Batarken güneş ardında tepelerin
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2020
689
802
18
31
Merhabalar,
Geçtiğimiz yıllarda yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyen bir arkadaşım var iş yerinde. Fakat uzaktan çalışma imkanı verildiğinden beri yaklaşık 8 aydır evden çalışıyoruz. Bu süreçte ben bir iki kez muhabbet etmeye çalıştım telefondan ama arkadaşım kendisi hiç ulaşmadı bana.
Şimdi öğrendim ki doğum iznine çıkmış. Bunu da başkasından öğrendim yine , arkadaşımdan değil. Şok oldum. İnstagrama da bayadır fotoğraf koymuyordu.
Hamileliğini daha gözlerden uzak geçirmek istemesini anlarım ama en azından doğum iznine çıkmadan bir söyleyiverseydi diyorum.
Şimdi iş yerinde bebek hediyesi için para toplandığında katılmam ve tebrik için özel olarak aramamam uygun olur mu?
Sonuçta yedi kat yabancı gibi davranıldı bana.

Zamanında bu kadar samımı oldugum bır arkadasım ıse eğer, suanda nekadar da ara bıraz acılmıs olsa yınede arar şakasına takılırdım once sorardım... Sonrada tebrik eder yınede bebek hediyesine katilim yapardım. Sebebine gore ve İlerleyen surecte duruma da bakar ona gore davranır kırgınlığımıda bellı edebilirdim diye dusunuyorum.Gebelik psikolojisi olabılır dıyeceğim ama değişik bir durum diye dusunmeden de edemiyorum

Yediğiniz içtiğiniz ayrı gitmiyorsa arayın veya yazın bu durumu söyleyin kendisine .bakın geçen hafta bende bi arkadaşımı kırdım kendisi bana çat çat yazdı bende özür diledim konu kapandı. Siz yazın söyleyin bakalım o ne cvp verecek. Onun cvbndan sonra hediye kısmına katılır yada katılmazsınız

ben de çok arkadaşıma daha söylemedim. Ama daha 4 aylık. Yüz yüze görüşmediğim çok da yakın olmayanlara söylemedim. Bu tip ortalama sevdiğim az görüştüğüm insanlara önümüzdeki ay söyleyeceğim artık ayıp olur diyorum. Değişik geldi.
Ben olsam aramazdım sanırım.
Bu arada Sizin iş yerinde hiç dedikodu dönmüyor mu ya bizde biri hamileyse ik ya bildirildiği gün bütün şirket duymuş oluyor. Herkes ağzı sıkıymış.

Benim eltim de saklar hamileliğini.iki kere düşük yaptı.hamileliğinde düşük riski çok fazla olduğu için söylemek istemiyor sanırım.bazen kırılsamda anlıyorum onu.mesela hamile olduğunu da düşük yapdığını da eşimin teyzesinden öğrendim.belki arkadaşınızın da bir problemi varmış onu öğrenin önce.

Belki sıkıntılı bir gebelik ve doğum süreci geçirmiştir. Birileriyle paylaşmak istememiş olabilir, ben kendim öyleyim, sıkıntılı süreclerimde ailem dışında herkesle irtibatı keserim, ordan yola çıkarak söylüyorum bunu.

Önceki hukukunuza dayanarak nezaketen hediye olayına katılabilir ve arayabilirsiniz, iletişimi devam ettirmezse de ona göre tavır alırsınız.

Bende ilk tüp Bebek düşügumden sonra ikincide çoğu arkadaşıma söylemedim. Arayıp soranlar, diyalog halinde olduklarım tabiki biliyordu ama uzun zamandır görüşmediklerim doğumdan sonra öğrendi.. Çok riskli bir gebeliğim vardı sürekli sıkıntılar çıkıyordu her arayana aynı şeyleri anlatıp üzülüyorum diye konuşmak istemedim böyle bir durumu olabilir mi arkadasinizin önce bir mesaj atın belki bir açıklama yapar bundan sonraki davranışlariyla sizde arkadaşlık ilişkinizi gözden geçirirsiniz..

Buluttan nem kapar olmuşuz yani. Her şeyi kendimize yoruyoruz. Kim bilir kızcağız ne sıkıntılar çekiyordu.
Konu sahibi alınganlık yapmak yerine arkadaşının bir derdi olup olmadığını öğrenmeyi düşünmez misin?

Geçenlerde bende bir arkadaşımın 7 aylık hamile olduğunu öğrendim a niye söylemedin dedim.
Hiç konuşmadık ki konussak arada lafı geçerdi söylerdim dedi. Durup dururken ben hamileyim mi diyeyim mi dedi. Ki biz ayda yılda bir görüşürüz o yuzden hakli yani.
E sizde de iletisim kopmuş ondan söylememiş.
Bird E ben konudan bağımsız işyerlerindeki arkadaşlığı çok sağlıklı bulmuyorum yani çok uzun yıllar surmuyor.

Tam olarak derdinizi anlamadım
Hamileliğini söylememesimi, yoksa sizin hediye alıp almamanız mı?
Zannetiğiniz kadar yakın arkadaşlığınız olmayabilir. Öyle olsadyı bir şekilde hamileliğimi size duyururdu bunca zamandır. Öte yandan yediğim içtiğim ayrı gitmeyen arkadaşıma ortak hediye yerine kendim bireysel hediye alırım ben. Demekki sizde çok samimi görmüyorsunuz.
Ama bunları kendisiyle konuşmadan bilemesiniz elbet. Arayın sorun.

ben kankama öğrendiğim an eşimden önce, annemden önce söyledim. Ama çok sevdiğim bir arkadaşıma 5 aylıkken söyledim. Valla hormonlar karışıyor biraz da. koruma iç güdüsü vs saçmalıyo insan.8 aylıktım artık annem yalvar yakar dayılarına söyliyim ayıp olur,doğurucan bir ay sonra filan demişlti. O ay da artık doğsa bile yaşama şansının yüksek olduğunu yazan bir bilgi gördüm ya tamam söyle demiştim anneme.. Şimdi de lohusa hiç ortamı bulandırmayın. tebrik edin geçin gitsin.

hamilelik cok garip bir psikoloji. yazin hamileydim, kimseye soylemedim. 12.haftayi doldurdugum gun cok mutluydum o gun arkadaslarla bulustuk yine de soyleyemedim. sonra bebegi kaybettim ve kimseye bir sey soylemek istemedim. yani arkadasinizin aklindan neler geçiyor, nasil korkulari var bilemezsiniz. bence kisisellestirmeyin. zamani gelince icinizden nasil geliyorsa oyle davranirsiniz.

E iyi yine siz hali hazirda bebek karnindayken ogrenmissiniz kuzum benimki cocugu dogurmus 7 8 aylik olmus birden msj atti..hamilelik resmini istedimde anca idrak ettim yoksa cocuk promosyon gibi duruyordu
Ay vallahi promosyon gibi bu bahsettigim kisinin yaşı da genç yani evlat mı edindi desem değildir heralde. Nazar korkusu falan sanırım ama dünyadaki tek hamile o mu sanki niye nazar değdirelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…