Arkadaşım Hamile Olduğunu Gizledi

Bana söylemiş olsa tabiki kardeşim gibi özel hediyeler alırdım da seni yabancı yerine koyan birine niye özel hediye alasın ki? Mesele hediye değil burada yapılan muamele

Görüşmüyorsanız haberinizin olmaması normal yani, bende çok yakın arkadaşımla uzun süredir görüşmedim hamile olduğumu bilmiyor, durup dururken ben hamileyim demekte ne bileyim. Fazla alıngansınız

bana arayip ben hamileyim demek tuhaf geliyor.

Hani konusu olur sohbet muhabbet soylersin ama su an herkes evden calisiyor.

Bende mesela 3 aylik hamileyim. konu ikinci cocuga geldi bir grup arkadasa soyledim ama hala bilmeyen arkadaslarim var. ne yapayip hepsine tek tek haber mi vereyim hamileyim diye.

Dün okula defter imzalamaya gittim. önce sağlık ocagina ugradim yaptirmam gereken tahlil vardı. baktım herkes harıl harıl defter imzalıyor bir an önce bitirip gidecekler bende sağlik ocağina ugradim dedim cıt yok. hayrola diyen olsaydı söyleyeceltim ama ortada konusu yokken söylemedim.

Kuzenim aradı gecenlerde annem soylemis biliyormuş. bende unuttum o an baska konular konusuldu aklima gelmedi hamileyim demek. kapattik annem dedi biliyor ben soyledim diye bilmiyorum o da sizin gibi darılmış mıdır ama gercekten unuttum.

esimi akrabalarıda esime kusuyorlar ilk cocukta herkerkesi arayip karım hamile dememis esim.

Simdi buradaki konularıda okuyoruz bana hamile oldugunu soyledi nispet yapti ağladım butun gece.

Söylesen bir dert söylemesen bir dert.

Su an doğum yaptığını öğrendiniz mi öğrendiniz onceden bilseydiniz ne değisecekti?

kusmek hediye parasına karismamak gereksiz tepkiler bana göre.

Son düzenleme:
Düşündüğünüz kadar samimi değilmişsiniz.Benzer bir olay benimde başıma geldi.Hediyenizi alıp hayırlı olsun dedikten sonra yerinize geri çekilin.İyilik sizde kalsın yine.

Ben oğlumda öğle zor hamilelik geçirdim ki.
Riskli, zor, ölüm riski yüksek, doğum sorunlu vs vs.
Hamileliğimin başından sonuna kadar süreç zordu. Doğumdan 4 ay sonra iyileşmeye başladım.
Gene de samimi olduğum arkadaşlarıma söyledim.
Elmas doğurmuyoruz.
İnsan yavrusu doğuruyoruz.
Söylememeyi şöyle anlarım, sevmediğiniz insan olur enerjisi sizi tutmaz vs söylemezsiniz.

Bence katılmayın hediye.
Özel olarak da aramayın.

Cok samimi olmadiktan sonra kimseye hamileligimi soylemedim.Bebeklerim dogana kadar da ne foto paylastim ne bir sey.Dpgduklarinda da fotograf degil guzel bir cizim paylasip hosgeldiniz dedim.Yakin arkadaslarima bile 12. -15.haftalar arasi soylemis olabilirim.Ben yerinizde olsam katilirim para toplama hediye isine.Bana herkese davrandigi gibi davraniyorsa ben de ona oyle davranirim.

Ben söylememeyi elmas doğruyor gibi algılamıyorum. herkese soyleyince asıl sanki elmas doguracak nispet yapiyor alti ustu hamile gibi algılayanıda çok.

Ben söylememeyi elmas doğruyor gibi algılamıyorum. herkese soyleyince asıl sanki elmas doguracak nispet yapiyor alti ustu hamile gibi algılayanıda çok.
Konu çok samimi arkadaş burda, benimde hamileliğimi kimse biliyordu.
Ama samimi arkadaşlarım biliyordu.

Sizin fikriniz size göre öyle olabilir bana göre değil.

Neden sakladın niye söylemedin diye sorsan illaki bir sebep sunacak. Bu sebep geçiştirmek arayi yumuşatmak için olacak zaten. Sen tatmin olur musun bilmem.
İlk üç beş ay anlaşılır da, sonrası anlamsız bence. Ki fotoğraf koymadı dediğinize göre saklamak için özel uğraş vermiş.

O kadının nasıl bir hamilelik geçirdiğini bilemezsiniz. Kanaması mı oldu, bebek tedavili mi oldu, acaba gebelik tarama testleri iyi mi çıktı kötü mü çıktı? Bilemezsiniz...
Ben hamile olduğumu öğrendiğim andan beri endişeliyim. Nazar falan değil bu arada. Sağlıklı olacak mı, zamanında gelecek mi, eli ayağı düzgün olacak mı? Düzgün bakabilecek miyiz? O kadar kişiye özel bir süreç ki, baba adayları bile işin dışında kalıyor aslında. Bi de ne diyeceksin ki yani, uzaktasın kimse görmüyo herkes kendi hayatında. Herkesi tek tek arayıp hamileyim mi diceksin? Hayat şu an normal akışında değil ki.

ya özetle şu, eğer lohusa halimle bana “niye söylemedin” hesabını soracak babayiğit varsa, buyursun sorsun. Bi daha muhattap almam kendisini. Hayat sizin etrafınızda dönmüyor, kimse bu özel durumunu sizinle paylaşmak zorunda değil.

he yakınlığımızı sorguladım diyosanız da, siz bilirsiniz. Onu sorgulamak hakkınız... bence bu düşüncelerinizden ötürü de karşınızdaki kişinin sorgulamak hakkı.

Benimde yakın bir arkadaşım var ve şuan bazı durumlardan dolayı ben kendisinden uzaklaştım. Hamile kalsam söylemem.
Değer verdiğim arkadaşlarıma ise birkaç aydan sonra söylerim.
Ben hediye falan almazdım açıkçası

belki tüp bebektir ya da sorunlu bir süreç geçirmiştir
Ondan haber verememiş olabilir
Ben olsam arar laf arasında sorardım vereceği cevaba göre de durumumu çizerdim

Sakladı deyince yeni hamileliktir diye düşünmüştüm de sizinki neredeyse doğuracak hale gelmiş
Şaşırdım
Ben olsam toplu iş yeri hediyesine katılırdım
Ama özel olarak arayıp tebrik etmezdim
Denk gelirsek ancak tebrik ederdim

Saklama sebebini öğrenip ona göre hareket edin bencede ..Ama ne olursa olsun gebeliğin ilk aylarında saklamayı anlarım.İlk 3 ay o da ama doğum iznine çıkana kadar saklamak nedir?Yakın olmasanız gayet normal saklayabilir ,hakkı derdim ama ..Yakın zannettiği iz arkadaşınız size o kadar da yakın değilmiş demek..

Arkadaşınız değilmiş,öylesine biriymişsiniz onun için.O da sizin için öyle olsun bundan sonra.

Yakın olduğunuzu düşünüyorsanız yazın WhatsApptan. Bana söylemememin özel bir nedeni mi var , x hanımdan duyunca şaşırdım ,bana söylemedin onlara söyledin benim bir hatamı mı gördün deyin. Zaten umursamadıysa, belli bir nedeni yoksa utanır insan bu sebepten. Riskliyse gebelik söyler. Bende ilk kayıptan sonra 2.de 5 aylık olana kadar söylemiştim , sonra işten ayrılmama rağmen haber vermiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…