• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşım hamile

nedir bu kendine hakimm olamayan kızlarımızın hali. onların adına üzülüyorum

kendine hakim olamayan sadece kızlarımız değil diye düşünüyorum sonuçta bu çocuk olayı tek başına yapılmıyor ya da söylediğinizden şu anlaşılıyor açıkçası erkekler kendine hakim olamaz bu normal istedikleri yapsın ama kızlarımız neden kendine hakim olmuyor? Hakim olması gereken varsa o da iki taraftır erkeklere bu kadar serbest alan niye bırakılır anlamam sonra böyle olur işte babasız bebekler ... Neden erkeğe kendini tutması öğretilmedi ki hiç aslan oğlum paşa oğlum aman milli olmuş aman kimi hamile bırakmış umrunda mı kimsenin ama kızlar neden kendine hakim olmuyor oluyor hemen. Bence ik tarafta bu tür olaylara mahal vermemek için kendine hakim olmalıdır yoksa böyle erkekler yetiştirdikçe anneler daha çookk bebekler aldırılır, sokağa atılır sadece kızlarımızın hakim olarak çözebileceği mesele değildir bu.

Son düzenleme:
Bencede erkeklerinde kendini tutmasi gerekir herseyi kadin ustlenmek zorundami,kadin kendini tutacak, hamile kalirsa kendi basi yanacak, bebegini dogursa gene kendi ustlenmis olacak aldirsa gene tasasi kendine olacak .Oysaki tum bu islevlerin ana kaynagi iki kisi ama sadece sonuclarina tek kisi katlaniyor.

ben anlamadımda hem arkadaşım diyosun onun derdini burda açıp paylaşacak kadar yakınsın neden her onunla ilgili bilgiye galiba galiba diye yanıt veriyorsun ?

kendine hakim olamayan sadece kızlarımız değil diye düşünüyorum sonuçta bu çocuk olayı tek başına yapılmıyor ya da söylediğinizden şu anlaşılıyor açıkçası erkekler kendine hakim olamaz bu normal istedikleri yapsın ama kızlarımız neden kendine hakim olmuyor? Hakim olması gereken varsa o da iki taraftır erkeklere bu kadar serbest alan niye bırakılır anlamam sonra böyle olur işte babasız bebekler ... Neden erkeğe kendini tutması öğretilmedi ki hiç aslan oğlum paşa oğlum aman milli olmuş aman kimi hamile bırakmış umrunda mı kimsenin ama kızlar neden kendine hakim olmuyor oluyor hemen. Bence ik tarafta bu tür olaylara mahal vermemek için kendine hakim olmalıdır yoksa böyle erkekler yetiştirdikçe anneler daha çookk bebekler aldırılır, sokağa atılır sadece kızlarımızın hakim olarak çözebileceği mesele değildir bu.

olan olmuş şimdi bunu tartışamıycaz, Çünkü olmuş ve bitmiş çözüm bulmamız lazım ,

babasız bir çocuk dünyaya getirilmemeli.Annelik başlı başına bir meslek.tek başına çocuk büyütülür mü?bir de çalışmak kısmı var bunun.kocası çalışan evi ekmeği olan kadınların çocuk yetiştirmelerine bakıyorum da kimse babasız parasız pulsuz dünyaya çocuk getirmesin.kimsenin küçük bir yüreği bir ömür ağlatmaya hakkı yok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tartışmaya dönüşmemiş olsa yukarıdaki uyarı gelmezdi sanırım!

iki tarafta tartisma olmadigina hemfikirse bence sorun olmadigini dusunuyorum . eger tartisma fikir alisverisi yapilyacaksa forumlarda elbette katiliyorum ikimizde sucluyuz

Son düzenleme:
Allahım yaa..biz burda kaç aydır afedersiniz bi tarafımızı yırtıyoruz,döktüğüm parayı saymıyorum bile doktora tahlile şuna buna..isyan etmiyim diyorumda,olmuyo işte.biz istiyoruz olmuyo,Allah böylelerine veriyo..
ilk doktora gittiğim günü hatırladım şimdi.yanımda bi kız oturuyodu,muhabbet ediyoduk,ben derdimi anlatınca 'yaa benimde arkadaşım hamile kaldı,daha yeni aldırdı bebeğini' dedi.
sokaklarda yeni doğurulup oraya buraya bırakılan bebekler,hiçbi günahı yokken çöpe atılan bebekler...
korunmak çok kolay,sadece 7-8 liraya bakıyo biliyo musunuz??üstelik prezervatif kullanmayan bi adamla ilişkiye girmemek kızın elinde,aynı şekilde d.kontrol hapı içmeyen kızla korunmadan ilişkiye girmemekte bi erkeğin elinde.

Allahım yaa..biz burda kaç aydır afedersiniz bi tarafımızı yırtıyoruz,döktüğüm parayı saymıyorum bile doktora tahlile şuna buna..isyan etmiyim diyorumda,olmuyo işte.biz istiyoruz olmuyo,Allah böylelerine veriyo..
ilk doktora gittiğim günü hatırladım şimdi.yanımda bi kız oturuyodu,muhabbet ediyoduk,ben derdimi anlatınca 'yaa benimde arkadaşım hamile kaldı,daha yeni aldırdı bebeğini' dedi.
sokaklarda yeni doğurulup oraya buraya bırakılan bebekler,hiçbi günahı yokken çöpe atılan bebekler...
korunmak çok kolay,sadece 7-8 liraya bakıyo biliyo musunuz??üstelik prezervatif kullanmayan bi adamla ilişkiye girmemek kızın elinde,aynı şekilde d.kontrol hapı içmeyen kızla korunmadan ilişkiye girmemekte bi erkeğin elinde.

Maalesef erkekler hamile kalamadigi icin cok ustune dusmuyolar sanirim olan gene kizin bedenine oluyor cunku hamile kalanda doguracaksa katlanmak zorunda olanda o aldiracak olsa derdine tasasina dusmek zorunda kalanda o ....erkekler umursamiyor bence.

Maalesef erkekler hamile kalamadigi icin cok ustune dusmuyolar sanirim olan gene kizin bedenine oluyor cunku hamile kalanda doguracaksa katlanmak zorunda olanda o aldiracak olsa derdine tasasina dusmek zorunda kalanda o ....erkekler umursamiyor bence.

Tamam erkekleri anladım da kızlar nasıl bir mantıktaki korunmaya tenezzül etmeden böyle bir eylemi gerçekleştirmeye cesaret edebiiyrolar ben onu anlamıyorum olan kendine olacak çünkü.

aslinda dogum kontrol hapi da cok cabuk insani hamile birakabilir. cok duzenli kullanmak lazim 1-2 kere kacirdinmi hemen hamile kaliyorsun hatta bazen hic aksatmadan kullansanda hamile kaliyorsun. Ben bu sekilde hamile kalmistim korunmama ragmen olmustu maalesef.Fakat baska sebeplerden dolayi aldirmak zorunda kalmistim hala daha cekiyorum rahim agzi yaram var su an hamilede kalamiyorum bu sebeplerden. Iste rahime bagli aslinda cok ilginc bende hamile kalinmaz saniyordum ama sanirim prezarvatif daha mantikli her korunma surecinde risk oluyor maalesef. ama dogum kontrol hapi dikkat etmeyenler icin risk dikkat etseniz bile risk. Ben aksatmadigim halde hamile kalmistim

Son düzenleme:
kizin yasi cok kucuk...
bence en mantiklisi aldirmak...
daha kendisi cocuk bebege nasil tek basina annelik yapacak...?
uzgunum ama aldirmak arkadas icin en dogrusu olur...

bizim bebegimiz olmuyor, sizin olmasina ragmen aldiriyorsunuz diyen arkadaslarin isyani gereksiz...
bu hamile kalmis kisilerin sorunu degil, hayat neyi gerektiriyorsa onu yapmak zorunda insan...

ayrica!!!
eger kizin erkek arkadasi yabanci ise Amerikali falansa yani Turk degilse bebekle kesinlikle ara sira gormekten baska ilgilenecegini sanmiyorum!
yabanci erkekler icin babalik sorumlulugu bizimkiler kadar cok olmuyor, bir kac kadindan evlilik disi cocuk yapan cok erkek var bu sekilde...

Son düzenleme:
:50: çok zor bi durum Allah yardımcısı olsun inşş.. düşünüp taşınıp en iyi kararı kendisi verecektir ama ben her zaman ANNE HERŞEYİ BİLMELİDİR diyorumm ...

kizin yasi cok kucuk...
bence en mantiklisi aldirmak...
daha kendisi cocuk bebege nasil tek basina annelik yapacak...?
uzgunum ama aldirmak arkadas icin en dogrusu olur...

bizim bebegimiz olmuyor, sizin olmasina ragmen aldiriyorsunuz diyen arkadaslarin isyani gereksiz...
bu hamile kalmis kisilerin sorunu degil, hayat neyi gerektiriyorsa onu yapmak zorunda insan...

ayrica!!!
eger kizin erkek arkadasi yabanci ise Amerikali falansa yani Turk degilse bebekle kesinlikle ara sira gormekten baska ilgilenecegini sanmiyorum!
yabanci erkekler icin babalik sorumlulugu bizimkiler kadar cok olmuyor, bir kac kadindan evlilik disi cocuk yapan cok erkek var bu sekilde...

Canim aslinda Amerikada cocuklarina bakan babalarda var, ben cok yanliz cocuguyla yasiyan erkeklerede sahit oldum. BIrazda mahkemeyle alakali mesela bazen annenin bakmasi sakincali olabiliyor, uyusturucu kullanimi, mesleki durumun cocuk bakmaya elverisli olmamasi, kumar alkol veya psikolojik rahatsizliklar gibi... Ama genelde anneler bakiyor ben gayri mesru olsada cocuguna bakan babalar gordum Amerikada ama burada Tr da olsa bence hic bir erkek bakmaz, bizim ulkemizde o oran sifira yakin neredeyse... esi olunce bile erkekler kendi oturup bakmiyor ki kaynanalara fln dusuyr is gene.Dunyanin neresne giderseniz gidin cocuklarin bakimi ilk anneye duser bu boyledir.Ulkemizde cocuguna bakan erkek sayisi digerlerine kiyasla cok dusuk nerdeyse yok denecek kadar az.

Erkeğin umursaması gereken kızın bedeni,fiziği,kocaman olucak karnı,şişecek olan ağzı burnu ya da alacağı kilolar değil zaten;dünyaya gelecek olan bebek..belkide babasız büyümek zorunda kalacak olan bi çocuk..bir kere değil,üç kere üzerine düşünülmesi gereken bi konu bu bana göre.dediğim gibi korunmak çok ucuz 7-8 liraya bakıyo.

Erkeğin umursaması gereken kızın bedeni,fiziği,kocaman olucak karnı,şişecek olan ağzı burnu ya da alacağı kilolar değil zaten;dünyaya gelecek olan bebek..belkide babasız büyümek zorunda kalacak olan bi çocuk..bir kere değil,üç kere üzerine düşünülmesi gereken bi konu bu bana göre.dediğim gibi korunmak çok ucuz 7-8 liraya bakıyo.

haklısınız ilk dediklerinize bende katılıyorum..helede yaşı küçükse arkadaşın tek onlardan dil babalıktanda anlamazki.yani neyi düşünsün oan.korunma demişsinizde planlı olarak gün ayarlanıp yapılmadı belki:)yani aynı evde yaşamıyolardır herhalde..ee sonrada aman bi koşu gidip alayım şu .. ,da demez oan düşünceler başka şezyler üzerine kurulu olur sonuçta sonlarını düşünecek yaşta değillerdi bence..yani korunma akıllarına gelse yada bilselerdi sonda neoluyor yapmazlardı zaten..günümüzde çok eğitimsiz kızlar hatta fazlasıyla erkekler var..o anı düşünüyolar sonra hayatlarına kaldıkları gibi bişe olmamış gibi devam edecekler sanıyorlar..kahretsin cehalet ne diyeyim..

Canim aslinda Amerikada cocuklarina bakan babalarda var, ben cok yanliz cocuguyla yasiyan erkeklerede sahit oldum. BIrazda mahkemeyle alakali mesela bazen annenin bakmasi sakincali olabiliyor, uyusturucu kullanimi, mesleki durumun cocuk bakmaya elverisli olmamasi, kumar alkol veya psikolojik rahatsizliklar gibi... Ama genelde anneler bakiyor ben gayri mesru olsada cocuguna bakan babalar gordum Amerikada ama burada Tr da olsa bence hic bir erkek bakmaz, bizim ulkemizde o oran sifira yakin neredeyse... esi olunce bile erkekler kendi oturup bakmiyor ki kaynanalara fln dusuyr is gene.Dunyanin neresne giderseniz gidin cocuklarin bakimi ilk anneye duser bu boyledir.Ulkemizde cocuguna bakan erkek sayisi digerlerine kiyasla cok dusuk nerdeyse yok denecek kadar az.

canim maalesef ben senin gibi dusunmuyorum aksine Turk erkekleri cocuklarina karsi daha sorumluluklu.
eger bu adamin yasi kucukse ve cocugu simdiden istemediyse asla bakmaz ve bebek dogduktan sonra da suratina zor bakar. para yardimi yapmasina gerek kalmaz zaten devlet bekar annelere para yardimi yapiyor. o yuzden isleri de kolay...

Turk erkekleri bir kere bir kizla yatip kalksa bile hamile oldugu zaman bu benim sorumlulugum deyip evlilik yapiyorlar, hepsi demiyorum ama bunun cok ornegi var sen bu tur seyleri ne duymussun ne gormussun.
Turk erkekleri bir kizin bakireligini aldiktan sonra bile o kizi sahiplenirken, cocugu daha da cok sahiplenirler.

dunyanin heryerinde erkegin cocuguna baktigi az gorulmustur, senin dediklerin yani gayrimesru cocuguna bakan erkekler istisnadir bir cogunluk degil.
Turkiye'de de cocugun babasi farkli olmasina ragmen sahiplenip bagrina basan bile var bunlari bilmiyor olabilirsin.

ulkemizde sadece bizde calisan bayan sayisi az oldugu icin cocuklara anneler bakar ya da calissalar bile o parayla bakici parasi odeyecekleri icin calismaz ve cocuklarina bakmayi tercih ederler.
cocuklar dedigin gibi genelde anneye verilir.

aslinda dogum kontrol hapi da cok cabuk insani hamile birakabilir. cok duzenli kullanmak lazim 1-2 kere kacirdinmi hemen hamile kaliyorsun hatta bazen hic aksatmadan kullansanda hamile kaliyorsun. Ben bu sekilde hamile kalmistim korunmama ragmen olmustu maalesef.Fakat baska sebeplerden dolayi aldirmak zorunda kalmistim hala daha cekiyorum rahim agzi yaram var su an hamilede kalamiyorum bu sebeplerden. Iste rahime bagli aslinda cok ilginc bende hamile kalinmaz saniyordum ama sanirim prezarvatif daha mantikli her korunma surecinde risk oluyor maalesef. ama dogum kontrol hapi dikkat etmeyenler icin risk dikkat etseniz bile risk. Ben aksatmadigim halde hamile kalmistim

evet dogum kontrol hapiyla da hamile kalinabiliyor katiliyorum canim. tanidiklarim bile var bu sekilde hamile kalan. duzensiz kullanim sonucu oluyor genelde.
fakat dusuk oranda bu.
bu arada rahim agzi yarasi tedavi ediliyor sonra hamile kalinabiliyor, ya da once doktorlar hastanin hamile kalmasi icin tedavi ediyorlar ve dogum sonrasinda da yaranin caresine bakiyorlar.
umarim tez zamanda iyilesirsin.

Back
X