• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşım hamile

HEPINIZ POZITIF YORUMLARINIZ ICIN COK TESEKKUR EDIYORUZ INNANMAYANLARDA INANMASAINLAR...bugun butun gun ilkay la birlikteydim soyledim ona aldiramassin babasi sen aldirinca sana gelmiycek dedim babalik gorevini yapamadigi icin kendisinden utanir dedim abisine soledi o kadar zor du ki bayilacak diye korktum abisi sakin aldirmaya kalkma hayatta affetmem seni biz kendimize bu yasa kadar nasil baktiysak onada oyle bakacaz dedi gozumuz gibi dedi cook sevdim abisini anneme de soledik o da ilkay babsina soylerken annemde yanimizda olcak Ruzgarada soyledik sonuna kadar yaninizdayim dedi ilkaya evde yapmasi icin isler olan isler bulacak cok ama mutluyum herkez yanimzda emin bebek su an cok ama cok mutludur :49::52:

neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:53::53::53:
asla inanmıyorum bunu söyleyen abisimiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii:53::53::53:
yok daha neler benim bildiğim türk abileriiiiiiiii kızkardeşlerinin kısa etek giymelerine bile karşıyken arkadaşınızın abisi maşşşşaaalllahhhh diyorummmmmmmm
bari bide alnından öpseymiş abisiiii iyi yapmışsın kardeşim diyeeeeeeee
hey allahım yaaaaaaaaaa

niye yapiyim ki boyle bisiyi feyk insanlar nefret ederim kendi hayatlarindan vakit harcadiklari yetmezmis gibi bide basklarinin vaktini aliyor ama yemin ederim yalan deyil

İnsanları yalan söylediklerinde dinlemeyi severim. Çünkü olmak istedikleri ama olamadıkları insanları anlatırlar.

Bu Söz Yeterlidir Galiba :42:

Son düzenleme:
Konu gercek veya degl ama genede yorum yapmak istedim. Olay Londrada geciyorsa hic sorun degil bence. Orada kimse babasiz cocuk yapma buyutme konularinda kimseyi rahatsiz etmez, Turkiyedekinin aksine toplum baskisi olmadan cocugu buyur. Bence sakin aldirmasin cocugunu buyutsun is bulsun bisey olmaz yani Tr da degil nasilsa

hani arkadaşın ingilterede yaşıyordu nasıl bütün gün birlikte oluyorsunuz başka bir hikaye ile karıştırdın galiba

o kadar çok ufacık bir bebek için bekleyen insanlar var ki burda bence aldırmamalı arkadaşın gunahını boynuna alıp asmalı o çoçuğu büyütmeli

yalancısın seen yalancıı ne olursun gitme duuurr:45:
unuttun mu küçüğüm kızımıız olacaktıı:24::24: şarkısı geldi aklıma

neyse gençlerimize benden nacizane tavsiye(bende gencim kendime de gelsin bu tavsiye:42:) özellikle de kızlar akıllı olun 2 dakkalık heves için hayatınızı mahvetmeyin aman diyeyim:40::20:

ondan olduguna emin ilkay 6 aydir birlikteler

bu cevap bana değldi yanlışlıkla oldu sanırım..yani ben eski sevgilisindenmi hamile kalmış eminmi buna demedimde hiç..yada benzer soru yöneltmedim..böle bişeyi sormam zaten haddime değil..yani kimden olursa olsun orası beni bağlamaz sadece o bebek kimdense sahip çıkmalı falan buna benzer şeyler demiştimde..neyse bayağı tepki aldın zaten boşver cevap almasamda olur..dediklerimin arkasındayım hala işte;arkadaşını yalnız bıraıp yaşadıklarından dışlama,fazlada anası gibi üstlenme böle herşeyi..madem paçaları tutuştu onun burda olması lazım..senmi doğuracan omu???düşünmen bişeyler yapman lazımda efeye yada ötekine muhtaç gibi şimdi dolanacağına bi zahmet kendi araştırsın durumunu..anlıyoruz hatasından pişman olmuş ama bu kız ortaokul çocuğu değil demi kendi pek meşgul galiba..kusura bakmada çok tepki alırsın bu durumdan yalan gelir..

aldirmisina izin veremem

eee izin vermiyorsanız bu durumda çocuk doğunca çocuğa siz bakıcaksınız heralde . . :53:
ee peki kürtaj olmıcak başka geriye hangi seçenek kalıo doğurucak . . abisi sorucak kimden die o efe dicek . . abisi topklarna sıkıcak sonuçta mafya . . ama yinede kardeşiyle evlendiricek onu . .:37:

HEPINIZ POZITIF YORUMLARINIZ ICIN COK TESEKKUR EDIYORUZ INNANMAYANLARDA INANMASAINLAR...bugun butun gun ilkay la birlikteydim soyledim ona aldiramassin babasi sen aldirinca sana gelmiycek dedim babalik gorevini yapamadigi icin kendisinden utanir dedim abisine soledi o kadar zor du ki bayilacak diye korktum abisi sakin aldirmaya kalkma hayatta affetmem seni biz kendimize bu yasa kadar nasil baktiysak onada oyle bakacaz dedi gozumuz gibi dedi cook sevdim abisini anneme de soledik o da ilkay babsina soylerken annemde yanimizda olcak Ruzgarada soyledik sonuna kadar yaninizdayim dedi ilkaya evde yapmasi icin isler olan isler bulacak cok ama mutluyum herkez yanimzda emin bebek su an cok ama cok mutludur :49::52:

Sanki İlkay Londra'daydı ışınlanma mı icat oldu?

ya 10 dk bir zevk için olan micık yavrulara oluyo aldırsa bir dert, aldırmasa bir dert iki ucu şeyli deynek.....

Ben senın sorunlarını hiç samımı bulmuyorum...

Eğer doğruysada nasıl bir hayatın içindesınız ki nerde aykırı nerde olumsuz şey varsa sizin hayatınızda

Burda akıl danısman veya sorunlarına çare araman da ilgınç... gelıyor.

Bence sen dalga gecıyorsun.

konunun devamını okumadım bile..öyle sinirlendimki arkadaşının hamile olduğunu okuyunca...
hangi devirdce yaşıyoruz...madem bu haltı yiyor ozaman korunmasınıda bilecek..cahilmi bu arkadaş...
kürtaja kesinlikle karşıyım ama bir çocuğun bu şartlarda doğmasınada gönlüm razı gelmez..tabiyki çocuğu aldıracak başka ne yapacak....

Bu, bir tek kizin sorumlulugu degil, erkek arkadasi en az onun kadar sorumlu, madem yaptiginin arkasinda dik duramiyacakti o dikkat etseydi. olan olmus dikkat edilmemis, bunu yazmanin bir anlami yok, olabilecege gelince.... karninda tasidigi kendi cocugu... kendine güveniyor ve istiyorsa
eger .... cevrenin düsünceleri cocugundan daha önemli olamaz.

İşte sonunda başardılar..

Toplumu; işte böyle babasız çocuklar doğurup büyütmenin de çooook normal olduğu düşüncesine alıştırdılar.

Yazacak çok şeyim var ama anlaşılabileceği konusunda ümitsiz olduğumdan lüzum görmüyorum.:68:

Bence siz dalga geçiyorsunuz..Eğer öyleyse boşuna meşgul etmeyin insanları..Sorunlarınız inandırıcı gelmiyor sanki bir dizi anlatıyorsunuz hep.

konudan ötürüde şunu söyleyeyim , kızlar kendımızı ezdırecek yanlışlar yapmayalım hıçbi zaman.. :kkk:

İşte sonunda başardılar..

Toplumu; işte böyle babasız çocuklar doğurup büyütmenin de çooook normal olduğu düşüncesine alıştırdılar.

Yazacak çok şeyim var ama anlaşılabileceği konusunda ümitsiz olduğumdan lüzum görmüyorum.:68:

Elbette kimse babasiz cocuk yapilsin buyutulsun demiyor. Ama inanki cogu insan Turkiyede cocugunu yanliz basina buyutemeyeceginden degil toplum baskisi insanlar ne der dusunceleri icinde bogulduklari icin bebeklerini aldirmak zorunda kaliyorlar. Biz toplum olarakta evlilik disi cocuk yapanlar kadar cok sucluyuz. Belki bu kadar birbirimizin hayatini yargilamasak o kadinlari insan icine cikamaz hale sokmasak o bebeklerinde yasama sansi olabilirdi.Sizce o bebegin aldirilmasi daha mi iyi? o sabinin ne sucu var? Tamam elbette bir yanlislik olmus kimse evlilik disi cocuk yapilsin demiyor ama % 95 evlilik disi bebekler ulkemizde aldirilir ,bebek katilligi aldi basini gidiyor belki herkes biraz daha ilimli olsa o bebeklerin hayati kurtulabilirdi.Ayrica babasiz diye birseyde yok biz babasiz diyoyruz ama elbette babalari var sadece evlilikten olmayan bir cocuk. Ben yurtdisinda yasiyorum ve burda o bebekler doguyor insan hayati inanin bazen insanlar ne derden daha onemli. Ben sahsen nasil bazi insanlar evlilik disi cocuk yapmayi yargiliyor utanc duyuyorsa ,bende baska ulkelere gittigimde insanlara ulkemde evlilik disi cocuklarin sirf toplum baskisi yuzunden aldirilmasi gerektigini anlatirken utanc duyuyorum.

Annem anestezi teknisyen ve yillarca hemsirelik yapmis bir saglik mensubu.Jinekologla ortak is yaptiklari zamanlar cok oldu. inanin her gun onlarca kurtaj vakasina giriyordu. Elbet kimse yapmasin herkes dogum kontrol yontemlerini uygulasin ister gonul ama bu gibi seyler en modern yerlerden tutunda Afrika ulkelerine kadar her yerde oluyor. Dogum kontrolde bazen sasabiliyor nadirde olsa bu gercek.Ulkemizde de cocuk aldirmanin en buyuk nedenlerinden biri sagdan soldan ne derler bu cocugu nasil buyuturum korkusu. O cocuklari sorumsuzca yapanlar kadar bizde cok sucluyuz, HERKES agzini tutsa bu cocuklar rencide olmasa belkide pek cok gunahsiz bebek dunyaya gelebilecekti.Burada yasadigim yerde babasiz veya annesiz buyumus evlilikten olmayan pek cok insan var hicbiride cildirmamis, kotu yetismemis normal insanlar. En azindan yasam haklari ellerine verilmis.Birazda hatayi kendimizde arayalim.Bu bebeklerin olumu inanin beni evlilik disi cocuk yapilmasindan daha cok uzuyor

Son düzenleme:
Biz boyle acimasizca yargiladikca babasiz cocuk buyutuyorlar vah vah toplum ne hale geldi dedikce ancak daha cok bebek hayata veda eder. Bu gibi seyler onceden de var simdide var hep olacak. Bunu engellemezsiniz. dunyanin neresine giderseniz gidin olagan birsey bu. En azindan insanlarin kazara hamile kalmasini engelleyemeyiz ama bakabilecekken sirf toplum baskisindan korktugu icin bebeklerini olume terkeden bayanlari kurtarabiliriz.Biz belki hosgorulu olursak pek cok insan hayati kurtulabilir. Ben sahsen kimsenibn evlilikten mi olmus evlilik disi mi olmus olduguna dikkat etmem . Evlilik disi dunyaya gelmis diye yargiladiginiz insan belkide sizden daha hayirli , basarili ve vatanina milletine yararli bir insan olabilir. KImsenin yasam hakki elinden alinamaz!

Son düzenleme:
Back
X