- Konu Sahibi eleni_nazli
roman yazıo sanırım e tabi mutlu son gerekliydi 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Elbette kimse babasiz cocuk yapilsin buyutulsun demiyor. Ama inanki cogu insan Turkiyede cocugunu yanliz basina buyutemeyeceginden degil toplum baskisi insanlar ne der dusunceleri icinde bogulduklari icin bebeklerini aldirmak zorunda kaliyorlar. Biz toplum olarakta evlilik disi cocuk yapanlar kadar cok sucluyuz. Belki bu kadar birbirimizin hayatini yargilamasak o kadinlari insan icine cikamaz hale sokmasak o bebeklerinde yasama sansi olabilirdi.Sizce o bebegin aldirilmasi daha mi iyi? o sabinin ne sucu var? Tamam elbette bir yanlislik olmus kimse evlilik disi cocuk yapilsin demiyor ama % 95 evlilik disi bebekler ulkemizde aldirilir ,bebek katilligi aldi basini gidiyor belki herkes biraz daha ilimli olsa o bebeklerin hayati kurtulabilirdi.Ayrica babasiz diye birseyde yok biz babasiz diyoyruz ama elbette babalari var sadece evlilikten olmayan bir cocuk. Ben yurtdisinda yasiyorum ve burda o bebekler doguyor insan hayati inanin bazen insanlar ne derden daha onemli. Ben sahsen nasil bazi insanlar evlilik disi cocuk yapmayi yargiliyor utanc duyuyorsa ,bende baska ulkelere gittigimde insanlara ulkemde evlilik disi cocuklarin sirf toplum baskisi yuzunden aldirilmasi gerektigini anlatirken utanc duyuyorum.
Annem anestezi teknisyen ve yillarca hemsirelik yapmis bir saglik mensubu.Jinekologla ortak is yaptiklari zamanlar cok oldu. inanin her gun onlarca kurtaj vakasina giriyordu. Elbet kimse yapmasin herkes dogum kontrol yontemlerini uygulasin ister gonul ama bu gibi seyler en modern yerlerden tutunda Afrika ulkelerine kadar her yerde oluyor. Dogum kontrolde bazen sasabiliyor nadirde olsa bu gercek.Ulkemizde de cocuk aldirmanin en buyuk nedenlerinden biri sagdan soldan ne derler bu cocugu nasil buyuturum korkusu. O cocuklari sorumsuzca yapanlar kadar bizde cok sucluyuz, HERKES agzini tutsa bu cocuklar rencide olmasa belkide pek cok gunahsiz bebek dunyaya gelebilecekti.Burada yasadigim yerde babasiz veya annesiz buyumus evlilikten olmayan pek cok insan var hicbiride cildirmamis, kotu yetismemis normal insanlar. En azindan yasam haklari ellerine verilmis.Birazda hatayi kendimizde arayalim.Bu bebeklerin olumu inanin beni evlilik disi cocuk yapilmasindan daha cok uzuyor
Ben yazdiginizi bununla kismi olarak bagdastirdim,yazdiginizdan da bu sonucu cikarmadim.YANLIZca bir noktaya isaret etmek istedim fakat benimde ailem cok kucukken bosanmislardi esimin aileside ayni durumda. Ikimizde gayet hayatta basarili ve normal olarak buyuduk yetistik. Elbette herkesin hem anneye hem babaya ihtiyaci olur ama olmazsada gayet o cocuk iyi bir sekilde yetisebilir buyuyebilir. Ustelik cocuklar ebeveynlerinide istediklerini zaman gorerek ihtiyaclarinida giderebilirler. Cok fazla aile olupta her gununu kavgayla gurultuyle gecirip cocuga birsey veremeyen aileler var.Bizim ulkemizde evet bakamamaktan cok . bebegi aldirmak zorunda kalmanin en buyuk sebebi maalesef el ne der korkusudur. Herkes duyulmadan hemen bir doktora gidip halletme derdinde ki bakamayacagina inanarak aldiran cok az insan var, cunku bebegini aldirmaya gelen insanlarin cogu bekar maalesf.Evli olanlarda ayni hataya dusuyor o zaan bunu birtek bekar olanlar yapmiyor .Bu mu anlaşılıyor benim söylediklerimden.
E bravo....
Bebeğin aldırılmasına gelene kadar ne çok yanlış var; ben bebeği aldırıp aldırmamasıyla ilgili herhangibir şey söylemedim zaten; ANAFİKİR YANLIŞ....
İşte bu normal dışı normallik; "kadın, sperm bankalarından çocuk sahibi olup tek başına büyütebilir, evliliğe ne hacet; hatta erkeğe ne hacet" diye bu kadar ABES bir durumu bile normalleştiren zihniyetin yavaş yavaş insanların kafalarına yerleştirip kabullendirdiği bir durum.
Evcil hayvan alırken bile insanların aylarca düşünmesi gerek; ben bu hayvanın sorumluluğunu taşıyabilir miyim diye.
Bu işler o kadar basit değil; camın önüne koyacağınız bir saksı menekşeden behsetmiyoruz; çocuk bu.
Diyelim bu çocuk Türkiye gibi gayrimeşru çocukların dışlandığı, hor görüldüğü ( Kİ BUNU ASLA TASVİP ETMİYORUM, İNSANLIKLA BAĞDAŞTIRMIYORUM ) bir ülkede değilde, sizin dediğiniz gibi yurtdışında, bu meselenin normal karşılandığı bir yerde doğmuş olsun. Bu durumda onun ihtiyaçları değişecek mi? Kimin hakkı var bir insanı aile ortamından mahrum bırakmaya? Tek başıma çocuğuma yeterim zırvasına ancak kendini inandırabilir kadın; buna çocuğu ikna edemez.
Şimdi boşanmış olup çocuğunu tek başına büyütmek zorunda kalan kadınlar hücuma geçebilir; ikisi aynı şey değil...
Hasılı kelam, benim söylemeye çalıştığım şey, evlilik dışı çocukları daha doğmadan öldürelim de toplumumuzun ahlakı bozulmasın DEĞİL.
Asıl ahlak anlayışımızı öyle bir hale getirelim ki kadınlar bu kadar ağır bir yükün altına tek başına girmek zorunda kalmasınlar, o masum yavrular da aile sıcaklığından mahrum olmadan büyüsünler.
Ben yazdiginizi bununla kismi olarak bagdastirdim,yazdiginizdan da bu sonucu cikarmadim.YANLIZca bir noktaya isaret etmek istedim fakat benimde ailem cok kucukken bosanmislardi esimin aileside ayni durumda. Ikimizde gayet hayatta basarili ve normal olarak buyuduk yetistik. Elbette herkesin hem anneye hem babaya ihtiyaci olur ama olmazsada gayet o cocuk iyi bir sekilde yetisebilir buyuyebilir. Ustelik cocuklar ebeveynlerinide istediklerini zaman gorerek ihtiyaclarinida giderebilirler. Cok fazla aile olupta her gununu kavgayla gurultuyle gecirip cocuga birsey veremeyen aileler var.Bizim ulkemizde evet bakamamaktan cok . bebegi aldirmak zorunda kalmanin en buyuk sebebi maalesef el ne der korkusudur. Herkes duyulmadan hemen bir doktora gidip halletme derdinde ki bakamayacagina inanarak aldiran cok az insan var, cunku bebegini aldirmaya gelen insanlarin cogu bekar maalesf.Evli olanlarda ayni hataya dusuyor o zaan bunu birtek bekar olanlar yapmiyor .
Tipki dediginiz gibi bir saksi menekse degil aynen canli bir varlik o yuzden sirf etraf ne der korkusuyla eger pek cok anne adayi gidip bebegine kiyabiliyorsa bunda herkes sucludur. Onu dislayanda, cocugunu dislayanda vah vah modern olucaz diye ne hallere dustuk diye yuzune vuran insanlarda. kURTAJ orani ulkemizde cok yuksek keske bakamamak en birinci sebep olsaydi. Bakamamak degil toplum baskisi bunu yaptiran. Inanin eger insanlar yargilanmayacaklarini bilselerdi rahatca o cucugun ezilmeden buyuyebilecegine dair umitleri olsaydi belki o cocuklar yasiyor olacakti.Sonucta bu bir can insan gayret eder ve illaki bakar ben buna inaniyorum. Bu gibi kaza eseri hamilelik olaylari evli ciftlerde bile oluyor onlar bile cocuk aldirmaya geliyor ki bekar olanlarin bu hataya dusmesi daha bir olasi. Insanlarin istenmeyen hamileliklerini sifira indiremezsiniz bu dunyanin her yerinde en egitimli toplumlarda bile oluyor, belki azaltirsiniz ama madem bir yanlis yapilmis o yanlisa yanlisla devam edilmemeli bence o cocuk dogurulmali .Herkesin yasam hakki vardir. Yanliz bir anne veya babada cocuguna gayet iyi bakabilir. Pek cok orngi kendi ailem dahil var
Bir kadinin egitimi ve is durumu musaitse etrafindaki insanlarin ne diyecegine de takilmiyorsa, hayatini paylasacagi birini hic bulamamis veya erkek derdi cekmek istemiyor evlenmek istemyorsa yasida geciyorsa ... bu sorumlulugu kadirabilecekse sperm bankasindan sperm alarak hamile kalmasida tamamen kendi secimidir ve bence evlenip cocuk sahibi olmak kadar ozgurce bir karardir sahibini baglar. Bu da yanlis bir durum degildir.Yeterki cocuguna bakabilecegine yetebilecegine inansin,guclu olabilsin
Kızlar biri bir hikaye yazıyor siz de burda tartışıyorsunuz, yapmayın...
Yazılanlar konu sahibi açısından uydurma olsa ne farkeder ki?
Giderek sayısı artan kişiyi ilgilendiren böyle bir sorun var mı yok mu?
Kimsenin birbirine girdiği yok ki.
Herkes fikrini söylüyor; bunun için burdayız.![]()
selam kizlar bir derdimiz var benim en yakin arkadasim ilkay eski sevgilisinden hamile soyledi Efeye ama o istemedigini soylemis ne yapsin sizce???????