Arkadaşım İntihar Etmek İstiyor

hiç korkma intihar edecek olan insan kimseye demez kimsenin ruhu bile duymaz sessizce kıyar canına intihar edecek olan insanlar sadece ilgi çekmek istiyor hepsi bu belliki bir derdi var onunla ilgilen

Aylardır, abartısız her gün, en az 2 saat konuştuğumuz bir konu bu. Ölmek istiyor. Kendisini yıllardır etkileyen bir takım psikolojik hastalıklardan müzdarip ve hayatında hiç sevilmediğinden, aşık olmadığından falan bahsediyor sürekli. Hayata karşı bakışı umutsuz, ölmek istiyor. Hatta planlamış bile. Ben aklınıza gelebilecek her türlü konuşarak caydırma yöntemini aylardır deniyorum, bir kere zor bela ertelettirdim ama ikinci kez ertelemiyor. Kendisi başka bir şehirde yaşıyor, son kez arkaşlarıyla görüşüp işi bitireceğini söyleyip duruyor. Ailesine söylersem o anda intihar edermiş. Zor bela bir arkadaşına söylettirdim, sen ara söyle kendini iyi hissedersin diye bana onun numarasını da vermişti ama ben kendisi konuşursa daha iyi olur diye onu yönlendirdim. Annenleri düşün dedim, hayat güzel dedim, bir uzmana gitmesini söyledim-gitmedi-, yalvardım yakardım,depresyondasın dedim, bu düşünceler geçici dedim aylardır hala da yalvarıyorum ne olur yapma diye ama o çok kesin çok kararlı konuşuyor, kafasında bitirmiş gibi. Ne yapmam lazım hiç bir yol bulamıyorum ben de çok ama çok çok daraldım... Benim de psikolojim iyi değil zaten. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum (Arkadaşım erkek) Eğer bir tavsiyeniz varsa lütfen yazın yoksa da içinizden dua edin lütfen...
ıntıhara kafaya koyan adam sana hıssettırmez, hıc anlamazsın bıle cunku benım esım ıntıhara tesebbur etmıstı seneler evvel, hıc anlayamadım ıssızdı-ılıskımızde sorunlar vardı falan ama boyle bırsey yapacagı hıc aklıma gelmezdı, o nedenle bırakın kendı halıne ne yapıyorsa yapsın, can tatlıdır her zaman oyle lafla olmaz bu ısler... ayrıca aılesını tanıyorsanız anlatın durumu, sızden duyduklarını soylemesınler , bır sekılde kendısını psıkologa yonlendırsınler..

Senin arkadaşının intihar edeceği yok tek amacı birileri benimle ilgilensin şizofren mi ne intihar edecek olsa bunu aylarca ertelemez zaten hem senin ruhun bile duymaz o kafasına koyduktan sonra habersiz yapardı

intihar edecek adam aylarca beklemez cnm dikkat cekmeye calısıyo

Aylardır, abartısız her gün, en az 2 saat konuştuğumuz bir konu bu. Ölmek istiyor. Kendisini yıllardır etkileyen bir takım psikolojik hastalıklardan müzdarip ve hayatında hiç sevilmediğinden, aşık olmadığından falan bahsediyor sürekli. Hayata karşı bakışı umutsuz, ölmek istiyor. Hatta planlamış bile. Ben aklınıza gelebilecek her türlü konuşarak caydırma yöntemini aylardır deniyorum, bir kere zor bela ertelettirdim ama ikinci kez ertelemiyor. Kendisi başka bir şehirde yaşıyor, son kez arkaşlarıyla görüşüp işi bitireceğini söyleyip duruyor. Ailesine söylersem o anda intihar edermiş. Zor bela bir arkadaşına söylettirdim, sen ara söyle kendini iyi hissedersin diye bana onun numarasını da vermişti ama ben kendisi konuşursa daha iyi olur diye onu yönlendirdim. Annenleri düşün dedim, hayat güzel dedim, bir uzmana gitmesini söyledim-gitmedi-, yalvardım yakardım,depresyondasın dedim, bu düşünceler geçici dedim aylardır hala da yalvarıyorum ne olur yapma diye ama o çok kesin çok kararlı konuşuyor, kafasında bitirmiş gibi. Ne yapmam lazım hiç bir yol bulamıyorum ben de çok ama çok çok daraldım... Benim de psikolojim iyi değil zaten. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum (Arkadaşım erkek) Eğer bir tavsiyeniz varsa lütfen yazın yoksa da içinizden dua edin lütfen...
intihar edecek insan intihar edicem demez sadece hoşçakal der bu biraz şov yapmış :KK14:bizim de yurtta arkadaş kapılarımızın altına not bırakırdı hergün hap içim arada öldüm mü diye kontrol edin diye.. dikkat çekecek ya kendince ondan

Ertelemesinin sebebi herkesle görüşmek istemesiymiş. Benimle de konuşmayı bıraktı... Ne yapacağım bilmiyorum

bana duygusuz ya da ruhsuz diyebilirsiniz ama size net olarak diyebilirim ki arkadaşınız intihar etmek istemiyor arkadaşınız ilgi istiyor onu vazgeçirmek için çabalayın istiyor daha önce bunu yapmış biri olarak söylüyorum o ki o psikoloji çok berbattır gerçekten intihar edecek olan kimseye söylemez zaten o an bunu birine söyleyecek psikolojide olmaz arkadaşınız sadece hayattan bıkmış usanmış sıkılmış daha fazla ilgi şefkat istiyor ve bunu kendince ölçmek için bunu ortaya atmış bence arkadaşınıza sevginizi ilginizi üst düzeyde hissettirin çünkü istediği bu ve gerçekten kötü bir psikoloji geçmiş olsun.

Bir insan intihardan devamlı bahsediuorsa evet intihara meyillidir. Etmez diyen arkadaşlara katılmıyorum bir kriz anında olabilir belki. Sakin sinirlenip yaa blöf yapıyorsun falan da demeyin eğer gerçekten mutsuzsa hayattan umudu kalmamışsa inat olsun diye bile o girişimde bulunabilir. Ona öteki dünyadan bahsedin intihar edenler affedilneyecek çünkü. Bu dünyada çektiği ne varsa kat kat orda çekmeye devam edeceğini söyleyin. İlgilenin değerli olduğunu hissettirin. Farklı şehirde yaşıyor olmanız kotu. Ama yaşadığı şehirde muhakkak yakin bi arkadaşı vardır ona açın durumu. Yani elinizden geleni yapın belki bi hayat kurtarmış olursunuz. Dini inancım olmasaydı inanın ben çoktan intihar etmiş kurtulmuş olurdum. İntihara meyilli biriyim sırf günah olduğu için oldurmuyorum kendimi. Arkadaşınızı çok çok iyi anliyorum

Etseydi aylardır bu düşüncesinden bahsediyomus bu saate kadar ederdi

Psikoloji alaninda aktif birisi olarak uyarmak isterim sizi; dile gelen her intihar dusuncesi Allah korusun bir sure sonra gercek olabiliyor. Psikologlarin veya psikolojik danismanlarin bile boyle bir durumdan veya dusunceden bahsedildiginde o bireyin yakinlarina haber verme yukumlulukleri vardir. Blof dahi yapiyo olsa bunu dusunme asamasinda olmak insanin aklini bir kereligine celdigi anda faciaya ugratabilir.
Ayrica intihar harika bir sekilde planlanabilir de. Mehmet piskin adli bir adamcagizin intihar etmeden once cekip internette yayinladigi videosu vardi.
Insanin tasma noktasinin nerede ve nasil olacagini kestiemezsiniz ki bireyden bireye degisir zaten.
Arkadasiniza bir uzmandan yardim almasi konusunda diretin. Blof de olsa o dusunce aklina bir kere gelmis. Isinizi saglama alin derim.
Size katılıyorum ben de buna benzer bir yorum yaptım konu sahibine. Zaten bi yazı okumuştum intiharı dillendirenler evet ilgi görmek kurtarilnak isterler hatta karşılarındaki kişiye kendilerini kurtarmaları için bir sans vermiş olurlar ama bu kişiler her zaman blöf yapmaz intihara meyilli kişiler de olabilir diyordu . umarım konu sahibi bosvermez bu durumu

Bence ailesine haber verin.İntihar eder mi etmez mi bilmem ama bu kadar dillendiren bir insanın psikolojisi normal değildir.Ailesi öğrenince bir şekilde tedavi ettirirler inşallah.Bu uzaktaki bir arkadaşın taşıyabileceği bir sorumluluk değil.

yorumlar kanımı dondurdu, herkes ruh sağlığı uzmanı kesilmiş resmen. nasıl bu kadar kolay, böyle net ve kesin cümleler kurabiliyorsunuz allah aşkına? size göre ilgi açlığı, blöf belki ama arkadaş bağıra bağıra yaşamda kalmak için sebebe ihtiyacı oldugunu söylüyor.
belki intihar etmeyecek, sadece blöf ihtimalinden de değil. korkacak da yapamayacak belki. ya da her gün yaşamdan nefret ettiren kalbi küçücük bir güzelliği hatırlayacak ve vazgeçecek. ama intiharı düşündüğü gerçeğini de değiştirmeyecek ölmemiş olması. insanlığı ve yaşamın kutsallığını paylaşıyoruz ve bu yeterince sağlam bir sebeptir başkasını ciddiye almak için. böyle bir haberi aldığımızda bu sadece o kişinin sınavı olmaktan çıkar, bizim de sınavımız haline gelir.
seni anlıyorum, gerçekten insanın psikolojisini işte az önce söylediğim sorumluluk hissinden sebep çok bozan bir olay bu. ama ona yaşam güzel demek yerine, ona yaşamı çirkin gösterenin kendi yaşadıkları ve bu yüzden de kendi gözleri olduğunu anlatmaya çalış. ve ne olursa olsun çözülebileceğini de. çünkü çözülebilir. ölmeden önce herkesle konuşmayı düşünecek kadar ince bir ruh, güzelliklere gözlerini açacak cesareti de bulabilir kendinde. sadece sabret ve sev. uğraşman gerekmez, çünkü kendini bu kadar kolay ve kendiliğinden gösterebilen hiçbir şey yoktur sevgiden başka.

hiç korkma intihar edecek olan insan kimseye demez kimsenin ruhu bile duymaz sessizce kıyar canına intihar edecek olan insanlar sadece ilgi çekmek istiyor hepsi bu belliki bir derdi var onunla ilgilen

İntihar edeceğim edeceğim diyip yapan da çok kişi var. Google a Mehmet Pişkin yazın bakın mesela.

Aylardır her gün iki saat neyi konuşuyorsunuz? İntihar edecek adam " yapacam da yapacam" demez. Ya da derse bile en yakınına o an söyler ve susar.
Bunu size yaşatmaya hakkı yok. Resti çekin ya uzman desteği alsın ya da size bir daha bu konudan söz etmesin..
Aylardır sizdeki de iyi sabır.

İlgi çekmeye çalışıyor olabilir evet, ama gerçekten planlıyor da olabilir.

Mehmet Pişkin'den bahsedilmiş birkaç mesajda.
Adam uzun uzun planlanmış, hatta hamile arkadaşı etkilenmesin diye doğumunu beklemiş.
Bir anlık olmayabiliyor yani demek ki.

Ailesine haber verilmeli.

Böyle "dur şimdi intihar edeyim yok yok vazgeçtim bir 3 gün sonra belki ya da 1 ay sonra olsun o da geç olur sanki, 2 gün sonra da olabilir aslında" şeklinde intihar edeni de ilk defa gördüm. Niyeti gerçekten intihar etmek olsaydı çoktan yapardı bence. Böyle ömür mü geçer yahu ha intihar ettim ha intihar edicem diye diye, çocuk oyunu mu tövbe yarabbim.

Back
X