- 2 Haziran 2015
- 18.789
- 216.209
- 548
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ıntıhara kafaya koyan adam sana hıssettırmez, hıc anlamazsın bıle cunku benım esım ıntıhara tesebbur etmıstı seneler evvel, hıc anlayamadım ıssızdı-ılıskımızde sorunlar vardı falan ama boyle bırsey yapacagı hıc aklıma gelmezdı, o nedenle bırakın kendı halıne ne yapıyorsa yapsın, can tatlıdır her zaman oyle lafla olmaz bu ısler... ayrıca aılesını tanıyorsanız anlatın durumu, sızden duyduklarını soylemesınler , bır sekılde kendısını psıkologa yonlendırsınler..Aylardır, abartısız her gün, en az 2 saat konuştuğumuz bir konu bu. Ölmek istiyor. Kendisini yıllardır etkileyen bir takım psikolojik hastalıklardan müzdarip ve hayatında hiç sevilmediğinden, aşık olmadığından falan bahsediyor sürekli. Hayata karşı bakışı umutsuz, ölmek istiyor. Hatta planlamış bile. Ben aklınıza gelebilecek her türlü konuşarak caydırma yöntemini aylardır deniyorum, bir kere zor bela ertelettirdim ama ikinci kez ertelemiyor. Kendisi başka bir şehirde yaşıyor, son kez arkaşlarıyla görüşüp işi bitireceğini söyleyip duruyor. Ailesine söylersem o anda intihar edermiş. Zor bela bir arkadaşına söylettirdim, sen ara söyle kendini iyi hissedersin diye bana onun numarasını da vermişti ama ben kendisi konuşursa daha iyi olur diye onu yönlendirdim. Annenleri düşün dedim, hayat güzel dedim, bir uzmana gitmesini söyledim-gitmedi-, yalvardım yakardım,depresyondasın dedim, bu düşünceler geçici dedim aylardır hala da yalvarıyorum ne olur yapma diye ama o çok kesin çok kararlı konuşuyor, kafasında bitirmiş gibi. Ne yapmam lazım hiç bir yol bulamıyorum ben de çok ama çok çok daraldım... Benim de psikolojim iyi değil zaten. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum (Arkadaşım erkek) Eğer bir tavsiyeniz varsa lütfen yazın yoksa da içinizden dua edin lütfen...
intihar edecek insan intihar edicem demez sadece hoşçakal der bu biraz şov yapmışAylardır, abartısız her gün, en az 2 saat konuştuğumuz bir konu bu. Ölmek istiyor. Kendisini yıllardır etkileyen bir takım psikolojik hastalıklardan müzdarip ve hayatında hiç sevilmediğinden, aşık olmadığından falan bahsediyor sürekli. Hayata karşı bakışı umutsuz, ölmek istiyor. Hatta planlamış bile. Ben aklınıza gelebilecek her türlü konuşarak caydırma yöntemini aylardır deniyorum, bir kere zor bela ertelettirdim ama ikinci kez ertelemiyor. Kendisi başka bir şehirde yaşıyor, son kez arkaşlarıyla görüşüp işi bitireceğini söyleyip duruyor. Ailesine söylersem o anda intihar edermiş. Zor bela bir arkadaşına söylettirdim, sen ara söyle kendini iyi hissedersin diye bana onun numarasını da vermişti ama ben kendisi konuşursa daha iyi olur diye onu yönlendirdim. Annenleri düşün dedim, hayat güzel dedim, bir uzmana gitmesini söyledim-gitmedi-, yalvardım yakardım,depresyondasın dedim, bu düşünceler geçici dedim aylardır hala da yalvarıyorum ne olur yapma diye ama o çok kesin çok kararlı konuşuyor, kafasında bitirmiş gibi. Ne yapmam lazım hiç bir yol bulamıyorum ben de çok ama çok çok daraldım... Benim de psikolojim iyi değil zaten. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum (Arkadaşım erkek) Eğer bir tavsiyeniz varsa lütfen yazın yoksa da içinizden dua edin lütfen...
Bir insan intihardan devamlı bahsediuorsa evet intihara meyillidir. Etmez diyen arkadaşlara katılmıyorum bir kriz anında olabilir belki. Sakin sinirlenip yaa blöf yapıyorsun falan da demeyin eğer gerçekten mutsuzsa hayattan umudu kalmamışsa inat olsun diye bile o girişimde bulunabilir. Ona öteki dünyadan bahsedin intihar edenler affedilneyecek çünkü. Bu dünyada çektiği ne varsa kat kat orda çekmeye devam edeceğini söyleyin. İlgilenin değerli olduğunu hissettirin. Farklı şehirde yaşıyor olmanız kotu. Ama yaşadığı şehirde muhakkak yakin bi arkadaşı vardır ona açın durumu. Yani elinizden geleni yapın belki bi hayat kurtarmış olursunuz. Dini inancım olmasaydı inanın ben çoktan intihar etmiş kurtulmuş olurdum. İntihara meyilli biriyim sırf günah olduğu için oldurmuyorum kendimi. Arkadaşınızı çok çok iyi anliyorumAylardır, abartısız her gün, en az 2 saat konuştuğumuz bir konu bu. Ölmek istiyor. Kendisini yıllardır etkileyen bir takım psikolojik hastalıklardan müzdarip ve hayatında hiç sevilmediğinden, aşık olmadığından falan bahsediyor sürekli. Hayata karşı bakışı umutsuz, ölmek istiyor. Hatta planlamış bile. Ben aklınıza gelebilecek her türlü konuşarak caydırma yöntemini aylardır deniyorum, bir kere zor bela ertelettirdim ama ikinci kez ertelemiyor. Kendisi başka bir şehirde yaşıyor, son kez arkaşlarıyla görüşüp işi bitireceğini söyleyip duruyor. Ailesine söylersem o anda intihar edermiş. Zor bela bir arkadaşına söylettirdim, sen ara söyle kendini iyi hissedersin diye bana onun numarasını da vermişti ama ben kendisi konuşursa daha iyi olur diye onu yönlendirdim. Annenleri düşün dedim, hayat güzel dedim, bir uzmana gitmesini söyledim-gitmedi-, yalvardım yakardım,depresyondasın dedim, bu düşünceler geçici dedim aylardır hala da yalvarıyorum ne olur yapma diye ama o çok kesin çok kararlı konuşuyor, kafasında bitirmiş gibi. Ne yapmam lazım hiç bir yol bulamıyorum ben de çok ama çok çok daraldım... Benim de psikolojim iyi değil zaten. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum (Arkadaşım erkek) Eğer bir tavsiyeniz varsa lütfen yazın yoksa da içinizden dua edin lütfen...
Size katılıyorum ben de buna benzer bir yorum yaptım konu sahibine. Zaten bi yazı okumuştum intiharı dillendirenler evet ilgi görmek kurtarilnak isterler hatta karşılarındaki kişiye kendilerini kurtarmaları için bir sans vermiş olurlar ama bu kişiler her zaman blöf yapmaz intihara meyilli kişiler de olabilir diyordu . umarım konu sahibi bosvermez bu durumuPsikoloji alaninda aktif birisi olarak uyarmak isterim sizi; dile gelen her intihar dusuncesi Allah korusun bir sure sonra gercek olabiliyor. Psikologlarin veya psikolojik danismanlarin bile boyle bir durumdan veya dusunceden bahsedildiginde o bireyin yakinlarina haber verme yukumlulukleri vardir. Blof dahi yapiyo olsa bunu dusunme asamasinda olmak insanin aklini bir kereligine celdigi anda faciaya ugratabilir.
Ayrica intihar harika bir sekilde planlanabilir de. Mehmet piskin adli bir adamcagizin intihar etmeden once cekip internette yayinladigi videosu vardi.
Insanin tasma noktasinin nerede ve nasil olacagini kestiemezsiniz ki bireyden bireye degisir zaten.
Arkadasiniza bir uzmandan yardim almasi konusunda diretin. Blof de olsa o dusunce aklina bir kere gelmis. Isinizi saglama alin derim.
hiç korkma intihar edecek olan insan kimseye demez kimsenin ruhu bile duymaz sessizce kıyar canına intihar edecek olan insanlar sadece ilgi çekmek istiyor hepsi bu belliki bir derdi var onunla ilgilen
İşte aylardır olduğu için blof olabilir. Isteseydi çoktan yapardı bence.İNŞALLAH öyle yapıyordur ama aylardır mı.... Öyle yapıyordur inşallah