arkadasim kokuyor :S

aynı konu altında merak ettiğim başka bir şeyi sormak istiyorum ben de.

kızım babannesine gidiyor ben işteyken,ordan her geldiğinde tuhaf bir koku oluyordu üzerinde,rutubet mi desem yemek kokusu mu desem bilmiyorum.

bir süre önce yeni eve taşındılar,ama koku aynen devam ediyor.

çocuk eve gelince baştan aşağı soyuyorum,nasıl tuhaf bir şey bu anlatmak mümkün değil,sinir bozuyor gerçekten.

arkadaslarinda dedigi gibi her evin kendine has kokusu vardir. iyi havalandirilmiyorsa eger mesela o evde koku olusur ter kokusu nefes kokusu yemek kokusu kirli camasirlar vs. mikroplardan dolayi olusur. bizimde bi tanidik vardi onlara her gittigimizde üstümüz kokardi. eve gelir gelmez annem soyardi hepimizi hemen yikardi camasirlari :))

bence her yanyana gelişinizde "tuaf kokular alıyorum, sende alıyormusun" diyin..

eninde sonunda anlayacaktır..

birde bazı kimseler de hep bir koku vardır..kimler olduğunu belirtmem pek doğru olmaz zannımca

kesinlikle katılıyorum. çok doğru bir tespit. o bazı kimselerde hep koku olur. onlara has sanırım. hem evlerinde hemde vucutlarında..

Canim benimde kilom var simdi ama kokmam yani cünkü cok asiri terleyen bir insan degilim,
kizkardesim daha zayiftir benden ama o daha cok terler,
kiloyla pek alakasi yok sanirim terlemenin

Olabilir tabii, zaten sadece kiloya bağlı bir şey değil bu.Ben sadece terlemenin ve terin kokmasının farklı değişkenlere bağlı olduğıunu söylemek istemiştim. İlle herkes deo kullanmadığı için kokacak diye bir şey yok, ihtiyacı olmayan kullanmıyor. Herkesin metabolizması bir değil ki terlemesi ve kokması bir olsun. Ayrıca benim bahsettiğim normal bir fazla kiloluluk da değil, bu fazla kilolu olma durumunun hormonal dengeyi etkilemesi ve fiziksel hareketleri zorlaştırıcı boyutta olması.

Mesela bir önceki mesajımda yazmıştım ben terleyemeyen bir insanım. kilom bir ara 65-66 idi o zamanda çok terleyemezdim, kokmasından bahsetmiyorum, sıvı çıkmazdı benden. Şimdi 52yim yine terleyemiyorum. Yoğun fiziksel aktivitede bulunsam bile çok hafif nemlilik ve vücut ısımın artması dışında bir şey olmuyor. Yaşına oranla oldukça fazla kilosu olan bir arkadaşım yürüse, azcık hareket etse kilosu onu zor durumda bırakıyor nefes nefese kalıyor, fazla terliyor ve kokuyor, ha kişise ltemizliğine dikkat ettiği için tabi fazlaca rahatsız etmeyebiliyor.

pisik kremi yüzün icin cok faydali demissiniz. ne gibi bi faydasi var cok merak ettim? benim biraz sivilce sorunum var ama cok asiri degil. lekelerim kaldi. onunla gecer mi ki?

Ben açık tenli birisiyim ve cildim çok hassas, kılcal damarlar da deriye yakın olduğundan kızarma problemim oluyor, ve de tahriş. Pişik kremi bunların önüne geçti bende, içinde cilde iyi gelen çinkonun bulunmasından da kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. Ama sivilceye faydası olur mu bilmem.:50: Sivilce ve lekeler için ben çay ağacı yağı denemiştim, çoğu insanda işe yarıyor diye duyduğumdan. Ama devamlı kullanmadığım için tam bir yorum yapmayayım. Yalnız The Body Shopun yeşil çay ağacı özlü yüz temizleme jeli benim cildime çok iyi geldi, özellikle sivilce açısından. Aynı içeriğe sahip oriflame da o kadar etki görmedim ama TBS cidden işe yaradı.

benim lise arkadaşım da böyleydi kızın kendine has tuhaf bir kokusu vardı hem sıra arkadaşımdı hem kankimdi ama kırmamak için hiçbirşey söyleyemedim 3 yıl bu kokuyu çektim aanlayacağınız ,hatta kokusu hala burnumda:37:

Çakma bir msn ya da face al onu kırmadan tüm içtenliğinle durumu anlat. Tabii ismini vermeden :)

bir insan temiz degilse ne yaparsa yapsin koku gitmez o yuzden parfum al deodorant al diyen arkadaslarin onerileri kalici couzm saglamayacak..muhtemelen iyi temizlenmiyordur.genital bolgesinide iyi temizlemiyor olabilir.tuylu geizyrsa bide aman allahim dusunmek bile istemiyorum..benim bir arkadasimda tenim kokuyor diye hergun mutlaka keselenerek banyo yapardi..beyaz sabun kullanirdi cunku dus jelleri iyi temizlemiyor.ben hic sahit olmamistim.bir kere 2 gun banyo yapamadi su kesikti.baktim gercekten kokuyormus..ama o zamana kadar hic hissetmemistim gercekten temiz olmak lazim.

ya ben anlamiyorum bide nasil rahat ediyor insanlar.banyo yapmadan,temiz olmadan,dislerini fircalamadan nasil cikiyorlar disari..terleyen kiyafetini kuruduktan sonra giyenelri falan hic aklim almiyor..:47:

bir insan temiz degilse ne yaparsa yapsin koku gitmez o yuzden parfum al deodorant al diyen arkadaslarin onerileri kalici couzm saglamayacak..muhtemelen iyi temizlenmiyordur.genital bolgesinide iyi temizlemiyor olabilir.tuylu geizyrsa bide aman allahim dusunmek bile istemiyorum..benim bir arkadasimda tenim kokuyor diye hergun mutlaka keselenerek banyo yapardi..beyaz sabun kullanirdi cunku dus jelleri iyi temizlemiyor.ben hic sahit olmamistim.bir kere 2 gun banyo yapamadi su kesikti.baktim gercekten kokuyormus..ama o zamana kadar hic hissetmemistim gercekten temiz olmak lazim.

ya ben anlamiyorum bide nasil rahat ediyor insanlar.banyo yapmadan,temiz olmadan,dislerini fircalamadan nasil cikiyorlar disari..terleyen kiyafetini kuruduktan sonra giyenelri falan hic aklim almiyor..:47:

aynen bende anlam veremiyorum. yikanip tertemiz olmak misler gibi kremlenip uyumak kadar huzur verici bisey yok :D

arkadaşının sürekli bir hastalığı var mı? kullanılan ilaçlar bazen vücutta koku yapabiliyor. mesela insülin iğneleri yapıyor bazen şeker hastalarında

Her insanın kendine has bir kokusu vardır ve ne yaparsa yapsın bunu değiştiremez.
(Ten uyumu denen şey bence bu kokulardan kaynaklı.) Beslenme, yaşama şekli vs de
kokuyu etkileyebilir ama bunların değişmesiyle kokunun tamamen yok olacağını düşünmüyorum.
Yani beslenme tarzını değiştirsede, her saat başı duş alsa da, parfümle yıkansa da malesef
koku değişmeyecektir.:ssz: Sigara içmeye, soğan sarımsak yemeye bağlı koku geçer, ama
ten kokusu malesef:ssz::ssz:

bu konuyu buraya kadar tasidigina gore gercekten rahatsiz edici bir durum.benim basima farkli bisey gelmisti.bi arkadasimin biseyinden inanilmaz rahatszi oluyordum.ama onun icin herseyide yaparim o derecede seviyorum.kirmaktan korkuyorum.baskalrininda benim gibi dusundugunude biliyorum.napsam napsam cok dusunmustum..sonra zorlana zorlana "canim sana bisey diyecegim ama senin iyiligin icin sakin beni yanlis anlama,bir kac kisi X soyle soyle dedi geldi bana soylediler.biraz dikkat etsen demekki dikkat cekiyor.soyleyip soylememekte kararsiz kaldim ama insanlarin arkandan konusmasinida istemedim" dedim..yalan degil gelip soyleyenler olmustu.cok bozuldu ama bana kirilmadi.baskalari ustunden soyledim.gercektende kendini duzeltmisti o konuda..

ona iyi bir parfüm önerebilirsin. Vicente Loopec I Kadınları Çıldırtan Koku gibi :)

Son düzenleyen: Moderatör:
ter kokuyorsun diye bi site var mail adresini yaziyorsun onlar mail atiyorlar tabi kim oldugun belli olmuyor deneyebilirsin :27:

en yakin arkadasim da hos olmayan bir koku var. cok rahatsiz oluyorum bazen :/ bunu ona nasil söyleyebilirim. kirmaktan cekiniyorum..

kırmadan söyleyebileceğini sanmıyorum.kim olsa bunun karşısında incinir ve arkadaşlığınız bozulur söyliyim..en güzeli bir arkadaşın yazdığı gibi bir araya gelince hep burda bir koku var sanki vs. demeniz..

birde yediği şeyler de etkiliyor olabilir. belki..laf arasında sorsanız değişik bişey yiyormu..

Konuyu görünce yazmadan gecemedim... :=)
Buna benzer bir olayi is arkadaslarimla beraber yasamistik. Is yerinde biri inanilmaz kokuyordu, vücut hijyenine kesinlikle dikkat etmiyordu ve gün gectikce bu durum hepimiz icin tahammül edilemez hale geliyordu. Bagzi kisiler imalarda bulunarak belli etmeye calistilarsa da bu sahis durumu anlamamakta israr ediyordu. :=) Artik burunlarimiza mandal takmanin zamani gelmisti, durum o kadar vahimdi yani...

Biz de anonim bir mail adresi actik ve hepimizin agzindan acikca durumu belirten bir mail yazdik ve mail adresini geri kapadik. Yazdigimiz mail kirici miydi diye sorarsaniz, cok cok kibar bir mail de degildi acikcasi. Cünkü "genel görgü kurallari" denen kurallara uymayip diger insanlarin hayatini zindana ceviren kisiler acikca bir sekilde uyarilmayi ve gerekirse de dislanmayi hak ediyorlar!

Mailin yazildigi ertesi gün bu sahis cok asik bir suratla ve kirilmis bir tavirla is yerine tesrif etti, ama en azindan banyosunu yapmis ve temiz kiyafetlerini giymisti. :=) Kimseyle konusmadi bir süre ama kimseyi de suclayamadi. Bir süre sonra hersey normale dönmüstü. :=) Kendini her ne kadar rezil ederek utanc verici bir durum yasadiysa da, artik kokmuyordu ve dislanmadan, tiksinilmeden diger kisilerle iletisim kurabilecekti. :=)

Son düzenleme:
Back
X