Arkadaşım Mı Haklı,Ben Mi?

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Merhaba. Gerçekten çok merak ettim. Hangimiz haklı objektif olarak bir bakınız.
Olayı anlatıyorum. Bir arkadaşım var. Adı Yeliz olsun. Yeliz'in bir yıl önce plotonik olarak aşık olduğu ancak karşılık alamadığı bir erkek vardı.Onun da adı Levent olsun. Yeliz bu çocuğu bana çok anlatırdı. Her neyse. Bundan bir hafta filan önce Yeliz ile mesajlaşıyorduk. Şu şekilde:
Ben: Yeliz sence bir insan aşk ilişkilerinde içinden geleni mi yapmalı yoksa temkinli mi davranmalı?
Yeliz: İçinden geleni yapmalı. Mesela Levent bana karşılık vermese de ben ona duygularımı anlattım,içimden geldiği gibi davrandım yani.
Bu konuşma böyle.
Bir hafta sonra yani bugün yine Yeliz ile mesajlaşıyorduk. Ben de dertleşmek istedim.
Ben: Erkekler bizden çok farklı. Hep böyle duygusuz olmak zorundalar mı? Bak mesela sen Levent'e duygularını ne güzel anlatmıştın ama onun umurunda olmadı.
Yeliz: Senden bir şey rica edebilir miyim? Sen niye Levent konusunu açıyorsun ki? Levent bende biteli 1 yıl oldu. Rahatsız oluyorum.
Böyle konuştu konuştu azarlar gibi. Dedim ki Yeliz sen geçen gün kendin açtın Levent konusunu. Nerede açmışım göster dedi. Bir hafta önceki mesajlaşmalarımızı ss attım. Ama ben orada kendi kişiliğimden bahsettim dedi. Çok saçma değil mi arkadaşlar? Yardımcı olun.
 
Son düzenleme:
Olmayan bit erkek yüzünden arkadasliginiz bozulmasin derim. Bidaha levent konusunu acmazsiniz olur biter. Eger yeliz acarsa da görmemezlikten gel
 
Herkesin zayıf olduğu bir konudur aşk arkadaşın kendini eleştirebilir ama senin olayı açıkça söylemen onu kırmış olabilir gidin bir kahve için fal bakın alışveriş yapın Levent için değmez kırılmaya
 
Insanlar kendi acilarini anlatabilir ama sizin oyle bi ornek vermeniz hos olmamis.mesela surekli kiloluyum diyen biri bunu baskasindan duyarsa farkli tepki verir.arkadasiniz kendini size acmis olabilir ama sizinde bunu ornek vermeniz hos olmamis bence.
İyi de böyle çifte standart olmaz ki.
 
Bak canımcım bunu yanlış ya da ters anlama ama daha 18 yaşındasın, BDVye açtığın konu sayısına baktım 93. (Saydın mı diyeceklere özel saymadım tabi ki, konulara bak deyince en altta kaç konuya sahip olduğu çıkıyor.)

93 tane meseleyi dert edinip konu açmışsın buraya. Yaşın daha 18. Birkaç sene sonra sen dertten kendini yer bitirirsin. Cidden bu kadar her şeyi kafana takıyorsan psikoterapi almanın ciddi faydalarını görebilirsin. Belki başka bir ihtiyacın yatıyordur bu kadar konu açıp destek görme isteğinin altında. Ailenle bu meseleyi konuş, sana bir bütçe ayırsınlar, psikoterapiye başla derim.
 
Onun umrunda olmadı dediğiniz için hassaslaşmış olabilir. İnsan kendi söyleyince öyle olmayabilir ama sana bakmadı yüz vermedi diye duymak ayrı. Siz suçlusunuz demiyorum ama arkadaşınız haklı
 
Cidden bu kadar her şeyi kafana takıyorsan psikoterapi almanın ciddi faydalarını görebilirsin.
Bu almış hali cancağzım :)
Yani birkaç konu öncesinde kimseye sesi çıkmayan kızın psikologa giderek baya sesi çıkmıştı birkaç konu sonrasında :)
Değişik bir durum bu ama ne anlamadım.
Kendisine teşhis koymuştu baya sonrasında restoranda kavga çıkarmıştı çok garip...
 
Back
X