• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşım, sevgilisi ve devamı

Hilalimsiyim

Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2025
213
110
18
25
benim çok yakın bir kız arkadaşım var. Sevgilisiyle de çok yakınız, ben ve sevgilimle beraber 4 kişi iyi anlaşıyor(duk). kız arkadaşımın sevgilisi, herhangi bir plan yapıldığında ve biz daha bir şey demeden “benim kız arkadaşım nereye istiyorsa oraya gidelim” gibi bir anda belirtmeler, yaranmaya çalışan ifadeler kullanan bir çocuk. yani meseka herkes sevgilisiyle durup oturur çocuk bir anda “ben hiçbir arkadaşlığımı sevgilim kadar önemsemem” gibi bir şey söyler hepimize garip baktırır. Bunun gibi son 3-4 yılda nice “çıkıntı” geri bildirimiyle bilinen birisi.

Hep beraber bir geziye gitmeye karar verdik. İki erkek arkadaş (bu kızın sevgilisi ve ortak başka bir stkadaşımız) tur şirketiyle anlaşıp bayağı bir kişi topladılar. Biz 5 kişi harici kalan 20 kişi bizim çok yakından tanıdığımız insanlar da değil. Neyse bu iki erkek turla “biz bu kadar isim topladık, bize indirim yapın” diye konuşmaya karar vermiş. Benim sevgilim de bu erkeklerden birinin memleketindeki en yakın arkadaşlarından biri ama bizden uzak mesafe.

Neyse bu arkadaş ısrarla indirim yapılması gereken kişinin 4 olduğunu, benim sevgilimin dahil olmaması gerektiğini söylemiş (bu arada benim sevgilim onun da arkadaşı, hatırlatayım) ben de diğer çocuğa “o kendi sevgilisi dahil edilmese hepimizin burnundan getirirdi, planı onun sevgilisi de [yani benim kız arkadaşım] da ben de planlamadık, herkes kendi sevgilisini düşünüyorsa ben de düşünmeliyim dedim.

Az önce aradı bu çocuk, bana hesap soruyor. Ne diye kız arkadaşı karıştırıyorsun diye.
Kız arkadaşı karıştırmak değil amacım, bu çocuğu hepimiz tanıyoruz, kendi sevgilisi en ufak bir rahatsızlık çıkaraa hepimize rest çeker kimse de bir şey diyemezdi. Ben ilk defa kendi ilişkimle alakalı bir şey söyledim diye bana demediğini bırakmadı.

Basit ve önemsiz bir mevzu ama önemsedim.

Gitmeyin onlarla bir yere ayrıca tümden mesafe koyun kafanız rahat olur

Kız arkadaşına değer verdiğini göstermesi için diğer kisileri degersizlestirmesi gerekmiyor. Cok mu cirkin acaba? Kiz arkadasina gore ciddi bir kusuru var ki onu haketmedigini dusunuyor. Ne kadar saçma bir insanmış.

Kız arkadaşına değer verdiğini göstermesi için diğer kisileri degersizlestirmesi gerekmiyor. Cok mu cirkin acaba? Kiz arkadasina gore ciddi bir kusuru var ki onu haketmedigini dusunuyor. Ne kadar saçma bir insanmış.
Hayır çirkin değil. Ona değer verdiğini göstermek için bize alenen de bir sürü laf sokar. Biz argo konuşuruz kız arkadaşı da konuşur “sen öyle bir kız değilsin” der bizi aşağılar, bir anda herkes varken bütün kızlardan güzek benim sevgilim der, efendime söyleyeyim “hiç
Kimse ondan daha değerli değil” diye daha sormadan gereksiz atılımlarda bulunur. yani ısrarla kız arkadaşım kız arkadaşım diyince insan gerçekten itivi buluyor bence

Hayır çirkin değil. Ona değer verdiğini göstermek için bize alenen de bir sürü laf sokar. Biz argo konuşuruz kız arkadaşı da konuşur “sen öyle bir kız değilsin” der bizi aşağılar, bir anda herkes varken bütün kızlardan güzek benim sevgilim der, efendime söyleyeyim “hiç
Kimse ondan daha değerli değil” diye daha sormadan gereksiz atılımlarda bulunur. yani ısrarla kız arkadaşım kız arkadaşım diyince insan gerçekten itivi buluyor bence
Madem öyle neden yakın arkadaşsınız? Sizi aşağı çeken insanlarla muhatap olmayın. Sizin kız arkadaşınız da sevgilisinin bu konuşmalarına susuyorsa o da çok farklı değil, tamamen görüşmeyi kesin ikisi beraber mutlu mesut yaşasın. Tura da gitmeyin bence

Diğer mevzuları bilmem ama bu normal bir sevgilinin yapması gereken şeyler zaten. Ne güzel doğru yola da çekiyor sevgilisini, etrafı umursamadan sevgisini, verdiği değeri de gösteriyor. Siz biraz bunları kıskanıyor olabilir misiniz?

Diğer mevzuları bilmem ama bu normal bir sevgilinin yapması gereken şeyler zaten. Ne güzel doğru yola da çekiyor sevgilisini, etrafı umursamadan sevgisini, verdiği değeri de gösteriyor. Siz biraz bunları kıskanıyor olabilir misiniz?

Ben buna pek katılmıyorum. Eylemleriyle, duruşuyla, yaptıklarıyla göstermek bana daha doğru geliyor. Burada anlattığı profil, sürekli olarak laflarıyla, yerli yersiz, hiç alakasız yerlerde sevgisini söyleyen, herkese göstermeye, kanıtlamaya çalışan birine ait. Böyleleri bana samimi gelmiyor.

Eşimin bir arkadaşı vardı. Karısını çok seviyordu. Her ortamda karım da karım, en iyisi benim karım, en iyisini benim karım hak ediyor diye gözümüze gözümüze sokardı. Bir falso vermediği halde onu da samimi bulmazdım. Eşim, bir şöyle koca olamadık gitti derdi mesela. Sonradan karısı bunu boşdı. Öğrendik ki kadına şiddet uyguluyormuş. Mahkemede darp raporları, hakaret mesajları havalarda uçuşmuş.

Son düzenleme:
Böyle tipler de bana hiç samimi gelmez. Direkt mesafe koyarım. Arka planda vardır kesin yanlış bir şeyler

Ben buna pek katılmıyorum. Eylemleriyle, duruşuyla, yaptıklarıyla göstermek bana daha doğru geliyor. Burada anlattığı profil, sürekli olarak laflarıyla, yerli yersiz, hiç alakasız yerlerde sevgisini söyleyen, herkese göstermeye, kanıtlamaya çalışan birine ait. Böyleleri bana samimi gelmiyor.

Eşimin bir arkadaşı vardı. Karısını çok seviyordu. Her ortamda karım da karım, en iyisi benim karım, en iyisini benim karım hak ediyor diye gözümüze gözümüze sokardı. Bir falso vermediği halde onu da samimi bulmazdım. Eşim, bir şöyle koca olamadık gitti derdi mesela. Sonradan karısı bunu boşdı. Öğrendik ki kadına şiddet uyguluyormuş. Mahkemede darp raporları, hakaret mesajları havalarda uçuşmuş.
Tek bir örnekle genelleme yapılmaz.

İnsanlar farklı şekillerde sevgilerini gösterebilirler. Kimi hareketleriyle gösterir, kimi iltifatlarıyla, kimi aldığı hediyelerle vs…Yani illa doğrusu bu, bunun dışındakiler samimi değildir diyemeyiz.

Benim sevgilim zaten yeterince böyle davranıyor.
Burada demek istediğim ekstra “ben hepinizden iyiyim” şovu sezmem aslında. Sevgilinin ne kadar güzel olduğunu vurgularsın, ama diğerlerini aşağılamak. Bizi, sevgililerimizi aşağılayarak yapıyor bunu. Ya da bir yere toplu gideceksek tek benim sevgilşm karar versine getiriyor.

Back
X