Arkadaşım sevgilisinin ailesinin evine taşınmak istiyor (yurtdışı)

Papatya129

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2014
2.031
2.473
133
Kızlar selam bu konuyu arkadaşım için açıyorum. Biz yurtdışında yaşıyoruz arkadaşımın sevgilisi de avrupalı.

Arkadaşım ünide yurtta kalıyor ve ailesi destek oluyor yıllık 8bin euro yurda veriyor. Arkadaşımın yabancı sevgilisi ise ailesiyle birlikte yaşıyor. (Adı John olsun :D)

Arkadaşım bazen ara sıra bu John’un aile evine gidiyor ve orada yatıya kalıyor. John’un annesi de demiş ki zaten arada burada kalıyosun biz seni çok sevdik gel bizde kal. Kira falan da verme.

Arkadaşım 21 yaşında. Ben bu fikrin dünyalar saçması olduğunu savunuyprum. Sevgilisi ile 2 yıldır birlikte ve ciddiyiz diyor ama sonuçta üniyi bile bitirmeyen insanlar gençler daha.

Arkadaşımın ailesi gayet de yurt parasını ödeyebilecek maddi düzeyde. Kira vermeden, sevgili ailesiyle parazit gibi yaşamak ne kadar doğru sizce? Aile avrupalı ve farklı kültürden. O yüzden emin olamadık.

Yorumlarınızı okuyacak.

Bizim kültürümüze aykırı ama yabancılarda nasıldır bilmem. Yurtdışında yaşayanlar cevaplasın

Avrupa’da çok yaygın bizdeki kayın aile gibi değiller kişiler sevgilileri ile çok rahat kendilerine özel odada ailelerin yanında kalabiliyorlar. Biz kötü tecrübeler yaşayan toplumuz genel olarak ama onlarda farklı. Bu yüzden tü kaka diyemem orası için.
Ancak maddi durumu zaten varmış yine de kendine ait bir yeri olması daha iyi olur daha rahat olur

ne güzel dertleriniz var ya
allah başka dert vermesin
herkesin kendi hayatı
sizi ilgilendiren bir durum olduğunu sanmıyorum
şu hayatta en son dert edeceğim şey herhalde
arkadaşımın sevgilisinin aile evine kapak atma durumu olurdu
bi de oturup arkadaşımın ailesinin maddi durumunu falan hayatta düşünemem, kafa yoramam

ne güzel dertleriniz var ya
allah başka dert vermesin
herkesin kendi hayatı
sizi ilgilendiren bir durum olduğunu sanmıyorum
şu hayatta en son dert edeceğim şey herhalde
arkadaşımın sevgilisinin aile evine kapak atma durumu olurdu
bi de oturup arkadaşımın ailesinin maddi durumunu falan hayatta düşünemem, kafa yoramam

Arkadaşım yanımda şu an birlikte sorduk ?
Derdim değil merak etmeyin

Arkadaşım yanımda şu an birlikte sorduk ?
Derdim değil merak etmeyin
şu an yanında ise bu daha güzel benim için
yorumumu tekrar okusun
"kapak atmak" tabirini kullanmışım
buradan bakınca nasıl gözüktüğünü daha iyi anlasın

yabancılar rahat insanlar eyvallah da
biz de gururlu milletiz yani
burada evlenen insanlara bile kayın ailenle yaşama diyoruz
hangi akıllı, kayın aile ile arada hiçbir resmi bağ olmadan neden yaşar ki?

Bagimsiz olmak daha guzel ama hos bi teklif olarak kalsin bi kosede. Ben kalamazdim ya sevgiliyken bu tip seyler hangi irk olursa olsun biraz gereksiz. Sevgisiyle ikisi ayri eve ciksinlar madem rahatlik dizboyu

Çok saçma..kızın ailesi buna okey veriyor mu peki? Adamlar kimdir nedir belli değil. Zengin avrupalı olmaları bi şey değiştirmez.

Ya insan evinde kaldığı sevgili ile kavga bile edemez. KavgaEdiyorum ama gecenin bu saatinde nereye giderim diye düşünür.

Anne ve babasının onayını almadan hiçbir yere gitmesin. Zaten aklı başında hiçbir anne baba böyle bir şeye izin vermez

Sevgiliniz değil de, eşiniz olsaydı da kalmayın derdim net. Kendi yeriniz olsun başınız rahat olsun.

Baya kültür problemi çekebilir adaptasyon vs. dedikleri gibi ikisi bir eve çıksa daha iyi olur tanımadığım insanların evinde kalamam ben.
İnsan sevgilisi ile yaşarken bile adaptasyon sorunu yaşıyo. Muhtemel ülkeden kurtulmak için ve güzel ülkeler var orda diye daha hevesli sanırım arkadaş kazın ayağı öyle olmayabilir.

Acaip bir durum yok, gel yaşa demişler gayet olabilir. Istiyorsa gitsin ama madem parası var bence gitmesin , klan hayatından bıkabilir, cocukla ayrılabilir o zaman gidecek yeri olmaz. Ev, yurt bulmak çok çok zor. Bir kadının her zaman kendi evi, ocağı olmasını savunurum ben işler b.ka sarınca basıp gidebilmelisin. Ayrıca bazı Almanlar çok içten pazarliklıdır, yarın öbür gün kızın arkasından fakir ülkeden geldi acıdık eve aldık diyebilirler gayet. Kuzey Avrupalılar parayı sever ayrıca, kira yoksa bile mutfağa katkıda bulunmak zorunda haydi dörde bölüyoruz derlerse 100kiloluk Klausun yediği biftekleri de ödemek zorunda kalabilir. Kısacası dertsiz başına dert aramasın, sevgiler.

1 ay deneme sureci yasasin. Yurttaki yerini iptal etmis gibi soyleyip 1 ay hep erkek arkadasinin evinde kalsin. Daha mutlu olursa ve istedigi zaman yurtta tekrar yer bulabilecekse aile evinde kalabilir. Kizin ailesi bu durumu ogrenirlerse nasil karsilayacaklar o da onemli. Bu tur bir bilgi illa ortaya cikar gizleyemez. Sevgililikte ayni evde yasamak iliskinin heyecanini oldurur. Bir yandan da ben bu yuzden annenin bu istegini ilginc buldum. Yani annenin amaci oglunu bu turk kizdan ayirmak da olabilir. Cok irkci olmasina gerek yok ama kuzey avrupalilar kendi irkini cok ustun goruyor turkle evlenmesini istemeyebilir. Iliski de ciddi ilerleyince kadin belki boyle bir yol dusundu ayrilmalari icin.

Çok saçma ama bu fikre kapılıp aa olabilir diye düşündüğüne göre kalsın belki gerçek hikayeden alınmıştır diye filmini izleriz iki sene sonra.
Şaka bir yana,çok da şaka sayılmaz, bu düzen iyi işte.
Arada gidip kalmakla o ailenin ferdi olmak be üstüne kira vs ödememek aynı şey değil.
Böylesi daha temiz daha güzel.
Böyle bir teklifi de kim yapar ki?
Bir de oda da vermeyeceklermiş gel oğlumuzun odasında kal mı demişler🤦‍♀️

Back
X