Arkadaşım sevgilisinin ailesinin evine taşınmak istiyor (yurtdışı)

Ayy benim de ev erkadasim iranli. Bir keresinde irandan hurma getirmisti. 200 gr falandi bende cok severim herseyimiz ortak oldugu icin ve kendisi de pek sevmedigini soyledigi icin yemistim. Bitince bana dedi ki ben hic yiyemedim bana kalmadi. Oysaki bir hafta durmustu dolapta. O zamandan beri onun irandan getirdigi pilavi cayi cok yemiyorum. Pilav yapicaksam evde iran pilavi olmasina ragmen marketten aliyorum soruncada tadi farkli geliyor yiyemiyorum diyorum. Ev arkadasim kadin bu arada.
Ben iranlidan çok sizi garip buldum.😃
Normalde başkasının yiyeceği yenmez, sormadan hiç yenmez.
Her şeyinizi ortak yiyor olsanız ve sormaniza gerek olmasa bile karşı taraf bir lokma dahi almadan bitirilmesi, dahasi sevse de sevmese de son lokmayı bırakmak gerekir, son lokma yiyecek sizin değilse yenmez. Yani ben öyle gördüm aksi mümkün değil ye deseler yemem.😃

Bence maddi durum yoksa super firsat,

Varsa gereksiz dertsiz basa dert almak.

Aralari ciddi bile olsa aile iliskilerine ne kadar gec dahil olursa kafasi o kadar rahat eder.

Ben iranlidan çok sizi garip buldum.😃
Normalde başkasının yiyeceği yenmez, sormadan hiç yenmez.
Her şeyinizi ortak yiyor olsanız ve sormaniza gerek olmasa bile karşı taraf bir lokma dahi almadan bitirilmesi, dahasi sevse de sevmese de son lokmayı bırakmak gerekir, son lokma yiyecek sizin değilse yenmez. Yani ben öyle gördüm aksi mümkün değil ye deseler yemem.😃
Herseyimizi ortak zaten ayrica tabiki o bir lokma almadan bitirmedin. Kendisi atistirmalik sofra hazirlayip gel ye diyordu. Ayrica bende evden cok sey getirmisimdir, cok sey almisimdir hic aklima o fazla yedi gibi birsey gelmedi. Aksine getirdigim seyi begenmesi yemesi hosuma gidiyor. Taabiki kendisi de yedi ama herseyi abarttigi icin boyle dedi😊 zaten sonrasinda cok getirdi yemedim ozellikle o hurmayi daha yemem cok garipsemistim😊

İlginç ya bizim gibi aşırı verici değiller ilişkiler o yüzden tıkanıyormuş gibi geliyor bir yerde. Biz de gayet samimiyiz kafa yapılarımız uyuşuyor aslında. Ama bir yerde tıkıyor bu konu samimiyeti bence.
Bilmiyorum bende sasirmistim. Cunku daha oncede ev arkadasligi yapmistim ilk kez boyle birseyle karsilastim. Kaldi ki kendisi zaten biseyler hazirliyordu aksamlari gel yiyelim diye o sofrada benim aldigim seyler de oluyor. Sadece o bir yiyorsa ben iki yemisimdir. Ama gercekten hurmayi cok sevdigimden yoksa yemege duskunlugum yoktur

Herseyimizi ortak zaten ayrica tabiki o bir lokma almadan bitirmedin. Kendisi atistirmalik sofra hazirlayip gel ye diyordu. Ayrica bende evden cok sey getirmisimdir, cok sey almisimdir hic aklima o fazla yedi gibi birsey gelmedi. Aksine getirdigim seyi begenmesi yemesi hosuma gidiyor. Taabiki kendisi de yedi ama herseyi abarttigi icin boyle dedi😊 zaten sonrasinda cok getirdi yemedim ozellikle o hurmayi daha yemem cok garipsemistim😊

Yese bile dediğim gibi son kalan lokma yenmez dolapta 1 ay dursa bile. Her şeyi abartıyor olsa bu durumu baştan yaşardiniz ortak olmazdı bence.😀

Bi de benim hiç o bölgelerden arkadasim vs yok ama ne zaman yurtdisinda yolculuklarda yan yana denk gelsem bir şey yiyorlarsa sürekli yediklerinden yedirmeye calisan insanlar cok garip buluyorum ama oyleleri denk geldi.😄 hiç öncesinde sohbetimiz olmamasına rağmen böyleler. Yani baştan ortaklık işi bozulurdu öyle olsa

Yese bile dediğim gibi son kalan lokma yenmez dolapta 1 ay dursa bile. Her şeyi abartıyor olsa bu durumu baştan yaşardiniz ortak olmazdı bence.😀

Bi de benim hiç o bölgelerden arkadasim vs yok ama ne zaman yurtdisinda yolculuklarda yan yana denk gelsem bir şey yiyorlarsa sürekli yediklerinden yedirmeye calisan insanlar cok garip buluyorum ama oyleleri denk geldi.😄 hiç öncesinde sohbetimiz olmamasına rağmen böyleler. Yani baştan ortaklık işi bozulurdu öyle olsa
Ortakligi ben teklif etmistim. Soyle yapiyoruz her ay ikimizde ayni miktarda parayi kavanoza koyuyoruz ne lazim olursa ordan aliyoruz. O hurmalarin parasini aldimi bilmiyorum ama. Belki inanmiyorsunuzdur ama abartma huyu var. Ki gercekten yemisti ben sadece o az yedi ben fazla yedim diye dusunemedim bunu cunku hic basima gelmemisti. Ki bende verici bir insanim o yuzden cok sasirmistim. Ama o gunden beri ekstra dikkat ediyorum. Ufak tefek sorunlar tabiki oluyor ama ev ayirmaya gidicek olcude degil, ikimizin de ssaygili insanlar oldugunu dusunuyorum. Ve o aramizdaki arkadaslik duygusunun da oturdugunu dusunuyorum o yuzden bazi seyleri gormezden geliyoruz karsilikli olarak yoksa cok zor. Mesela ben o gun sende benim incirlerimi , evden getirdigim findiklarimi bitirdin diyebilirdim ama bana dogru gelmiyor boyle seylerin lafinin yapilmasi . Sessiz kalip onun hassasiyetlerine dikkat etmeyi tercih ettim. Zaten bidaha yemedigimde acik acik soylemesede bozuldugumu anladi.

yorumların hepsini okumadım belki öneren çıkmıştır ama ciddilerse John ile eve çıksın arkadaşın. bir de öyle tanısın John’u. daha özgür bir ortam. diğer türlü çok da tanımadığı ve dinamiği farklı olan insanlar olacak evde. ev arkadaşı gibi yaşanmaz sonuçta aile ortamı. yapmak istemese de zorunlu olarak bazı aktivitelere katılması gerekebilir. her gün birlikte yemek yapmak ve yemek gibi mesela. ya da bir yere gidilecekse birlikte gitme zorunluluğu gibi.

hadi kalmayı kabul etti diyelim. kendisinin aileye bir kira ödemeyi ve mutfak masraflarına katılmayı teklif etmesi gerekiyor. ya da mesela yemek pişirilecekse arkadaşının da kolları sıvaması gerekiyor. yani öyle gel kal bedavadan ye, iç olmaz. belki daha ucuza gelir ama arkadaşının daha sorumlu ve düzenli bir hayata geçmesi gerekebilir.

Back
X