Arkadaşım Ve Görücüsü

Tripliii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2009
3.824
6
0
İzmir
Merhaba çok yakın bir arakadaşıma teyzem ve eniştem aracı olarak bir talip buldular. Arkadaşım artık evlenmek istiyordu. Yaşı 28. Çocuk Ağrı'lı, eniştemin iş yerinden arkadaşı. Son bir kaç senedir İzmir'de yaşıyormuş ama dediklerine göre çoook iyi bir insanmış. Yoksa eniştem kimseye aracılık etmezmiş. Teyzem bunu bana ilk söylediğinde arkadaşıma söylemek istemedim çünkü çoook seçici ve kolay kolay beğenmez. Tabi ben söyleme söyleme nereye kadar çatlıcam dayanamayarak söyledim, ilerde belki de çok mutlu olacaklardı buna engel olmak istemedim söylemeyerek. Arkadaşım İzmir kültürünü almış bir kız. Üniversite mezunu, yabancı dili olan gayet hoş, konuşkan, açık giyimli.

Şimdi size sorum sizce bu iş olur mu? Yarın akşam görüşecekler.

Benim görüşüm bir görüşsünler, zaten beğenmezlerse bir daha çıkmazlar ama görmeden tanımadan yorum yapmak imkansız gibi. Yine de
cevaplarınızı merakla bekliyorum.

olur desek nolaacaaak olmaz desek nolacaaak. şöyleyse olur böyleyse olmaz desek nolacak.. olsa nolacak olmasa nolacak. :53::53:

Son düzenleme:
merhaba çok yakın bir arakadaşıma teyzem ve eniştem aracı olarak bir talip buldular. Arkadaşım artık evlenmek istiyordu. Yaşı 28. çocuk ağrı'lı, eniştemin iş yerinden arkadaşı. Son bir kaç senedir izmir'de yaşıyormuş ama dediklerine göre çoook iyi bir insanmış. Yoksa eniştem kimseye aracılık etmezmiş. Teyzem bunu bana ilk söylediğinde arkadaşıma söylemek istemedim çünkü çoook seçici ve kolay kolay beğenmez. Tabi ben söyleme söyleme nereye kadar çatlıcam dayanamayarak söyledim. Ilerde belki de çok mutlu olacaklardı buna engel olmak istemedim söylemeyerek. Arkadaşım izmir kültürünü almış bir kız. üniversite mezunu, yabancı dili olan gayet hoş, konuşkan, açık giyimli.

şimdi size sorum sizce bu iş olur mu? Yarın akşam görüşecekler.

Benim görüşüm bir görüşsünler, zaten beğenmezlerse bir daha çıkmazlar ama görmeden tanımadan yorum yapmak imkansız gibi. Yine de cevaplarınızı merakla bekliyorum.
kızmet ısı bu ısın agrılısı ızmırlısı yok...tabı kulturler mutlaka etkıler ama severlerse bırbırlerını bu problem bıle olmaz dıyorum ..hayırlısı olsun

28 yaşında izmir kültürünü almış, üniversite mezunu , gayet konuşkan biri evlenmek için görücüye mi ihtiyaç duyuyor

ya da arkadaşının aslında böyle bir isteği yok siz ailecek ona emrivaki mi yapıyorsunuz

olur desek nolaacaaak olmaz desek nolacaaak. şöyleyse olur böyleyse olmaz desek nolacak.. olsa nolacak olmasa nolacak. :53::53:

Herşeye muhalefet olmak niye? Ben sadece görüşlerinizi merak etmiştim. Sizce ne gibi sorunlar yaşanabilir diye. Kültür farkından dolayı sordum bunu da. Konu hakkında fikri olmayan yazmaz olur biter.

28 yaşında izmir kültürünü almış, üniversite mezunu , gayet konuşkan biri evlenmek için görücüye mi ihtiyaç duyuyor

ya da arkadaşının aslında böyle bir isteği yok siz ailecek ona emrivaki mi yapıyorsunuz

Biz emrivaki yapmadık. Bu işler kısmet meselesidir ben nice 30 -35 yaşına gelmiş gayet hoş alımlı bayanlar tanıyorum evlenmemiş ya da sevgilisi olmayan. Arkadaşımın çok güzel ilişkileri de oldu ama kısmet olmadı, anlaşamadılar ayrıldılar. Artık modern görücü usulü diye bir şey var. Teyzem ve eniştem benim düğünümde arkadaşımı çok beğenmiş bana söylediler. Bende kültür farkından dolayı biraz tereddütte kaldım ama sonra söylemeyi uygun buldum. Yarında bir yerde buluşturup görüştüreceğiz onları. Sadece merak ettim çevresinde bu tarz bir şey yaşayan var mı? Ve ya eşi kendisin tam aksine doğulu olup çok iyi anlaşan farklı kültürde büyümüş insanlar var mı aranızda diye merak ettim.

iki farkli kültürün anlasmasi zordur ama imkansiz degil.her iki tarafta anlayisli olursa bu is olur.ama taraflardan biri inatciysa,asla kendimden ödün vermem,asla degismem derse,o zaman bu is cok zor.ha evlenilir ama devam ettirmek iskence halini alir.

merak ettim,bulustularmi.nasil gecti?

Back
X