• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşıma nasıl yardımcı olabilirim

kutsalselin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2015
38
3
1
35
Benim çok yakın bir arkadaşım var. Kendisi erkek ama uzun zamandır ruhen ve bedenen kadın olduğunu ve dış görünüşünü de değiştirmek istediğini söylüyor. Tabi bu durumunu kimseye anlatamıyor çok yakın arkadaş olduğumuzdan bana anlatma cesaretinde bulundu. Bana anlatması yıllar sonra oldu tabi kendisinin bu durumunu 13-14 yaşlarda farketmiş, kimseye anlatamadığından ve istediği şekilde davranamadığından yıllarca acı çekmiş. Doktorlara falan gitmiş ve cinsel kimlik bozukluğu teşisi konulmuş. Şu anda bir karar aşamasında ve ameliyat olmak istiyor. Bu konuda onu cesaretlendirmemi, ona yardım etmemi istiyor. Ben nasıl yardım edebilirim, nasıl yönlendirebilirim bilemedim. bu konuda sizlerin görüşleri nedir doğrusu merak ettim...

Çok şey derdim de taşa tutulmak istemem

hg kutsal..
karar aşamasında takılıp kalmak çok normal .. bütün hayatının değişeceği bir durum.. arkadaşının! ikilemleri nedir ?
hb
arkadaş bazı adımlar attı aslında hastaneden rapor almak için başvuruda bulundu ama sanırım çevresinde kendisini destekleyen kimseler olmadığından korkuyor

hb
arkadaş bazı adımlar attı aslında hastaneden rapor almak için başvuruda bulundu ama sanırım çevresinde kendisini destekleyen kimseler olmadığından korkuyor

bu konuda destek bulmak çok zor.. insanın en yakın arkadaşı bile bocalar yanlış yapar desteklemek istese bile..
önemli olan arkadaşınızın bütün zorluklara göğüs gerebilecek kadar isteyip istemediği.. ve sonunda mutlu olup olmayacağı..

Hiç anlayamayacağım bir konu sanırım
Yanı öyle dogmayipta öyle hissetmek bana pek inandırıcı gelmiyor
Bu doğallığı bozan şeyi gerçekten merak ediyorum

Bence var oldugu bedene sahip ciksin arkadasin.
Kadinsi hissiyatlarini bastirmak icinde pisikiyatrise gidip ilac kullansin.
Herkes ait oldugu bedende kalmali.
Bu benim fikrim lutfen polemik olusmasin
yanlış bir bedene hapsolduğunu düşünüyor aslında bir de doğuştan gelen hormonal bir durum var vücut hatları tamamen kadınsı...tedavi olmayı çok denedi ama olmadı

bu konuda destek bulmak çok zor.. insanın en yakın arkadaşı bile bocalar yanlış yapar desteklemek istese bile..
önemli olan arkadaşınızın bütün zorluklara göğüs gerebilecek kadar isteyip istemediği.. ve sonunda mutlu olup olmayacağı..
her şeyden çok istiyor dönüşmeyi, sanırım sadece geriye korkularla yüzleşmek ve onları aşmak kalmış

Hiç anlayamayacağım bir konu sanırım
Yanı öyle dogmayipta öyle hissetmek bana pek inandırıcı gelmiyor
Bu doğallığı bozan şeyi gerçekten merak ediyorum
aslında transgender kavramını biraz araştırırsan bununda doğal bir şey olduğunu anlayacaksın. Toplum sadece iki cinsiyeti kabul etmiş, ama bir üçüncü durum gerçeği var bu cinsel bir yönelim değil

her şeyden çok istiyor dönüşmeyi, sanırım sadece geriye korkularla yüzleşmek ve onları aşmak kalmış

aynen çünkü bu hayatımı değiştirmek istiyorum başka bir şehre ülkeye taşınayım .. artık başka bir iş yapayım gibi bir şey değil.. aslında korkuları neler onların üstüne eğilirseniz bu değişimi kaldırıp kaldıramayacağını daha iyi anlamış olursunuz..

aynen çünkü bu hayatımı değiştirmek istiyorum başka bir şehre ülkeye taşınayım .. artık başka bir iş yapayım gibi bir şey değil.. aslında korkuları neler onların üstüne eğilirseniz bu değişimi kaldırıp kaldıramayacağını daha iyi anlamış olursunuz..
en büyük korkusu ailesini kaybetmesi bunun dışındakiler halledilebilir gibi

Back
X