• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşıma nasıl yardımcı olabilirim

çok teşekkür ederim, yapılması gereken bu insanları dışlamamak, şiddete maruz bırakmamak...başka birşey gerek yok
Sanki sız bu durumu yasıyor gıbı yurekten yazmışsınız. Arkadasınızı ve duygularını beklentılerını cok ıyı bılıyorsunuz. Linç kültürünün hakım oldugu bır anlayısta bu oldukca zor. Imkansz degıl ama..

Sanki sız bu durumu yasıyor gıbı yurekten yazmışsınız. Arkadasınızı ve duygularını beklentılerını cok ıyı bılıyorsunuz. Linç kültürünün hakım oldugu bır anlayısta bu oldukca zor. Imkansz degıl ama..
duyarlı olmaya çalışıyorum :) empati kurup anlamaya çalışıyorum o yüzdendir :)) başka nedenler de var ama....

duyarlı olmaya çalışıyorum :) empati kurup anlamaya çalışıyorum o yüzdendir :)) başka nedenler de var ama....
Bu konuyu okuyunca aklıma burda bu durmu bızlerle paylasan bırı geldı aklıma.arkadasınızla aynı durumda idi. Dilerım şuan mutlu ve huzurludur. :)

Allah yardimcisi olsun arkadasinizin gercekten cok zor bir durum onun icin. Bence sizin yapabileceginiz pek bir sey yok ona destek olmaktan baska. Her daim onun yaninda oldugunu hissettirirseniz ona bence en buyuk yardimi etmis olursunuz. Zaten Turkiye gibi bi ulkede tercihi yuzunden bir cok insan yuzunden yipranacak (ki o ayni insanlar sayesinde Bulent Ersoy bugun diva lakabiyla yasiyor), en azindan sizin gibi bir dostu oldugu icin azicik bile olsa rahatlar.

Allah yardimcisi olsun arkadasinizin gercekten cok zor bir durum onun icin. Bence sizin yapabileceginiz pek bir sey yok ona destek olmaktan baska. Her daim onun yaninda oldugunu hissettirirseniz ona bence en buyuk yardimi etmis olursunuz. Zaten Turkiye gibi bi ulkede tercihi yuzunden bir cok insan yuzunden yipranacak (ki o ayni insanlar sayesinde Bulent Ersoy bugun diva lakabiyla yasiyor), en azindan sizin gibi bir dostu oldugu icin azicik bile olsa rahatlar.
en büyük sıkıntısı çevresinden destek alamamsı kimsenin onu anlamamsı ve sürekli bir dışlanma korkusu...çok zor bir durum toplumun tabularına karşı gelmek kadar zor bir şey yok...bu toplumun bilinç altında kadının ikinci sınıf insan olması gibi karanlık bir gerçek var, böyle olunca bir erkeğin ben kadınım kadın olacam demesi toplum için şoke edici bir şey...ataerkil bir toplumda erkek gibi kadın diyip kadını yüceltirler diğer taraftan kadın gibi erkek diyip erkeği aşağılarlar...trans bir kadın olarak Türkiye'de yaşamak imkansız gibi

Eleele dergisinde bu tarz bir röportaj okumuştum.Ela Özer geçirmiş olduğu süreçten bahsediyor.Bununla ilgili dernekler ve Çapa Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Şahika Yüksel 'le görüşmeleri ile ilgili.. Kendi gibi olanlarala tanışma şansı bulursa ve geçirdiği süreçler hakkında bilgi sahibi olması az çok başına gelecekler hakkında ön hazırlık yapmış olur.Sizde elinizden geldiğince destek olun.Kolay değil birine güvenmek..

bence siz olumlu olumsuz birşey soylemeyin başka doktorlara gitsin çözüm bulsun kendi iradesi...

Yapacağınız en büyük iyilik onu olduğu gibi kabul etmek ve her daim yanında olmak. Toplumumuzda trans bireyler yalnızlıktan ve ötekileştirilmekten psikolojik olarak çökmekte ve yaşamlarına son vermekte. Bence arkadaşınızın kararıdır saygı duyun ve sizin içinizdeki sevgiyi değiştirmeyecekse de destek olun derim

Back
X