arkadaşıma ne diyeyim?

suigenerisim

Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2024
183
68
13
selam kızlar ben yaklaşık 9 aylık evliyim. çok sevdiğim bir arkadaşım bize geleceğini söyledi( farklı bir şehirde yaşıyor) bende tabiki gel dedim ki gelmesini çok isterim. ancak arkadaşım yatıya gelip gelmeyeceğini söylemedi. bizde de aile geleneği olarak ( annem ve anneannemin vasiyeti) eve yakın tanıdık dışında bekar misafiri yatıya kabul etmiyoruz. sizce arkadaşım yatıya geleceğini söylerse ne demeliyim? onu kırmak istemiyorum. bir de evde bekar arkadaşı misafir etme konusundaki düşünceleriniz neler?

Ne alaka ne olacak yani yatıya gelirse.ha oturmaya gelmiş ha yatıya.mesela ben bekar değil kimsenin yatıya kalmasını sevmiyorum ama kalana da niye kaldı demem.yada bu bekar bu evli diye ayrım yapmam

Bunu aile gelenegi haline getirip vasiyet edecek ne yaşandi ailenizde buyuk bir olay filan mi var?
Bana saçma geldi yani. Ben sorun görmem evli bekar diye. Evlilerin hepsi cok mu duzgun namuslu insanlar?
Aile icinde enistesiyle kaçan abuk sabuk ilişkiler yaşayan bir sürü insan var evli bekar. Illa pis düşüneceksek kendizi eve kapatip herkesle ilişkinizi kesmeniz lazim. Kaldi ki eş önemli disardaki insanlar degil.

Bekar diye eve almayacaksaniz da bunu böylece belirtin o da kiminle arkadaslik yaptigini bilsin.

size geleceğim ne demek yatıya gelmek demek ayrıca evli bekar ne fark eder önce kendinize ve eşinize sonrada arkadaşınıza güvenmiyorsanız farklı anlamlarda hiç görüşmeyin o zaman..

Sırf gelen misafir kadın diye alma demişler annenler siz de yanınızda yatan kocanızın gece kalkıp gitmesinden mi korkuyorsunuz ? Böyle bir şey olacaksa siz eve alın ya da almayın yine olur. Bu yaptığınız şu an arkadaşınıza iftira resmen ben olsam yerinde sizi hayatımdan silerim. Evime bekar arkadaşlarım da geldi eşimin bekar arkadaşları da geldi ki benim ailem çok gelenekçidir böyle bir saçmalıktan bahseden olmadı biz de böyle bir saçmalığa düşüncede bile alet olmadık.

Anneanneniz ölüm döşeğinde sakın eve bekar birini alma mı dedi, ilk defa böyle saçma bi şey duydum. Bana göre ters, gelmesini doğru bulmuyorum deseniz çok daha mantıklı da vasiyet falan absürt. Karşı taraf için de öyle bence eğer söyleyeceksiniz.

Bence hiç gelmesin. Şehir dışından 1-2 saatliğine gelmez kimse. Ya da ben şehir dışından bi arkadaşıma ziyarete gidecek olsam otel falan ayarlamam onunla da konuştuysak geleceğimi. İşim çıktı falan deyin.

Benim anneannemde de vardı aynı zihniyet, bekar arkadaşlarımın eşimin aklını çekebileceğini ima ederdi. Bu çok yanlış, kadınlar için çok aşağılayıcı bir düşünce. Boşanmış kadının aile apartmanında ev bulamamısı, tehlike olarak görülmesiyle aynı. Vasiyet diye bu çirkin davranışı uygulayacak ve sürdürecek değilsiniz.

Şöyle söyleyin: Sen bekar olduğun için yatılı kabul edemem çünkü kocamla aranda bir şey olur, kocamı ayartırsın falan diye düşünüyorum. Hatta gündüz de bekar birini evime alsam mı almasam mı emin değilim, acaba bir nikah kıyıp mı gelsen?

Arkadaşınız bu düşüncenizi açıkça belirtmeniz üzerine sizi çok iyi anlayacaktır ve bir daha rahatsız etmeyecektir eminim.

Linclenecek birsey yok, konu sahibinin kulturu bu, elestirilecek birsey degil. Benim de kulturumde bekar erkegin (bekar kadina karsi boyle bi durumumuz yok) evlilerde konaklamasi hos karsilanmaz ve inanir misiniz bunun guvenle hic alakasi yok, kulturumuz bu. Mesela esimin kültüründe ne bekar kadin ne bekar erkegin kalmasiyla alakali bir yasak / hos karsilamama yok.
Kendinizde olmayan aliskanliklari, kultur yapısını, ananeleri hor gormeyin bi zahmet, boyle gormus insanlar, tecrübelerine dayanarak bunu hos karsilamiyorlar iste.

Herneyse konu sahibi, su anda artik yapabileceğin birsey kalmamis arkadasin geldiginde basinin ustunde yeri var deyip agirlayacaksin, bir dahaki sefere agzini yoklar kalacak gibiyse musait olmadigini soylersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…