- Konu Sahibi suigenerisim
-
Nasıl bir kötülük umuyorsunuz ki bunun hesabını yapıyorsunuz anlamadım. Arkadaşıma güveniyorsam yatıya da kalabilir. Eşime güveniyorsam zaten hiçbir şeyde sorun yok ki eşim güvenilmez biri olsa hayatımda da olmaz. Arkadaşıma güvenmiyorsam zaten evime almadigim gibi hayatımda da yer vermem..selam kızlar ben yaklaşık 9 aylık evliyim. çok sevdiğim bir arkadaşım bize geleceğini söyledi( farklı bir şehirde yaşıyor) bende tabiki gel dedim ki gelmesini çok isterim. ancak arkadaşım yatıya gelip gelmeyeceğini söylemedi. bizde de aile geleneği olarak ( annem ve anneannemin vasiyeti) eve yakın tanıdık dışında bekar misafiri yatıya kabul etmiyoruz. sizce arkadaşım yatıya geleceğini söylerse ne demeliyim? onu kırmak istemiyorum. bir de evde bekar arkadaşı misafir etme konusundaki düşünceleriniz neler?
esegini saglam kaziga bagla ne olur ne olmaz hesabi demisler büyüklerimiz o hesap bu zamanda kimseye güvenilecek halmi kaldi her yerden duyuyoruz zina aldatma en yakin arkadasi komsu ile vs ...Ya kocaniza guvenmiyorsunuz ya arkadasniza. Her turlu bir problem var
O zaman oylesiyle arkadaslik etmeyeceksin yada niyeti bozuk adamla evlenmeyeceksin.esegini saglam kaziga bagla ne olur ne olmaz hesabi demisler büyüklerimiz o hesap bu zamanda kimseye güvenilecek halmi kaldi her yerden duyuyoruz zina aldatma en yakin arkadasi komsu ile vs ...
Benim de kulturumde bekar erkegin (bekar kadina karsi boyle bi durumumuz yok) evlilerde konaklamasi hos karsilanmaz ve inanir misiniz bunun guvenle hic alakasi yok,
Katiliyorum. Guvenle hic bir alakasi yok bu bir kulturdur ve buyudugun aile dinamiklerini degistirmek kolay kolayda mumkun olmuyor.Linclenecek birsey yok, konu sahibinin kulturu bu, elestirilecek birsey degil. Benim de kulturumde bekar erkegin (bekar kadina karsi boyle bi durumumuz yok) evlilerde konaklamasi hos karsilanmaz ve inanir misiniz bunun guvenle hic alakasi yok, kulturumuz bu. Mesela esimin kültüründe ne bekar kadin ne bekar erkegin kalmasiyla alakali bir yasak / hos karsilamama yok.
Kendinizde olmayan aliskanliklari, kultur yapısını, ananeleri hor gormeyin bi zahmet, boyle gormus insanlar, tecrübelerine dayanarak bunu hos karsilamiyorlar iste.
Herneyse konu sahibi, su anda artik yapabileceğin birsey kalmamis arkadasin geldiginde basinin ustunde yeri var deyip agirlayacaksin, bir dahaki sefere agzini yoklar kalacak gibiyse musait olmadigini soylersin.
niyeti bozuk yada degil kimsenin icindekilerini insan anlayamiyorki basa gelmeden onun icinde basa gelmeden önlem almali olabilir varsayarsakO zaman oylesiyle arkadaslik etmeyeceksin yada niyeti bozuk adamla evlenmeyeceksin.
Adamin isyerindeki kadinlari da kelepceleyecek halin yok. Napcaksin kadinlar kocami ayartir diyip ise gondermeyelim o zaman.
bilmis görmüs kadin vardir bir bildigi büyükler bosa söylemez bu nasihatlari bence dinleyin nasihati büyükannenizin hicbir kaybiniz olmaz aksine kazanciniz olurcevaplar için teşekkürler, kimilerine garip veya saçma gelebilir ama bu da bizim kültürümüz.Anneannemin anneme bu konu için hakkımı haram ederim dediğini bile duydum.Dolayısıyla bu konuda çekincelerimin olması da normal. Sadece kadın için değil erkek için de aynı şey düşünülüyor.
alıntılayamadım ya jahajha vasıyet degıl bence kocanızı kapmasından korkuyorsunuz ahahahhaselam kızlar ben yaklaşık 9 aylık evliyim. çok sevdiğim bir arkadaşım bize geleceğini söyledi( farklı bir şehirde yaşıyor) bende tabiki gel dedim ki gelmesini çok isterim. ancak arkadaşım yatıya gelip gelmeyeceğini söylemedi. bizde de aile geleneği olarak ( annem ve anneannemin vasiyeti) eve yakın tanıdık dışında bekar misafiri yatıya kabul etmiyoruz. sizce arkadaşım yatıya geleceğini söylerse ne demeliyim? onu kırmak istemiyorum. bir de evde bekar arkadaşı misafir etme konusundaki düşünceleriniz neler?
Ya saçmalamayın Allah aşkınacevaplar için teşekkürler, kimilerine garip veya saçma gelebilir ama bu da bizim kültürümüz.Anneannemin anneme bu konu için hakkımı haram ederim dediğini bile duydum.Dolayısıyla bu konuda çekincelerimin olması da normal. Sadece kadın için değil erkek için de aynı şey düşünülüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?