• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımdaki sorun ne sizce

KahvemVeBen

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
106
Puanlar
23
Merhaba herkese,

Çok fazla uzatmayacağım fakat neredeyse kaç gündür buna kafayı taktım. Ameliyat oldum yakın zamanda ve en yakın arkadaşlarımdan biri arayıp hal hatır vs sordu, geçmiş olsun dileklerini iletti sonra tuttu kendi dertlerinden bahsetmeye başladı birdenbire orda ve ben zar zor konuşuyorum onu gördüğü halde. Bunu normalde de yapıyor yani konuşalım diyor mesela ama çoğunlukla konuyu kendine döndürüyor, detaylı anlatıyor. Ben onun hayatındaki herkesin ismini, yaşadıklarını ezberledim artık o kadar. Neyse ama biraz sinirlendim son konuşmamıza. Artık kendisine nasıl davranmam gerekiyor bilmiyorum. Belki kötü niyetle yapmıyor ama beni rahatsız ediyor. Artık konuşmak cidden içimden gelmiyor çünkü biliyotum o telefon bir saat kapanmıycak. Çok mu zor ya sadece beş dk nasılsın diyip kapamak..

Merhaba herkese,

Çok fazla uzatmayacağım fakat neredeyse kaç gündür buna kafayı taktım. Ameliyat oldum yakın zamanda ve en yakın arkadaşlarımdan biri arayıp hal hatır vs sordu, geçmiş olsun dileklerini iletti sonra tuttu kendi dertlerinden bahsetmeye başladı birdenbire orda ve ben zar zor konuşuyorum onu gördüğü halde. Bunu normalde de yapıyor yani konuşalım diyor mesela ama çoğunlukla konuyu kendine döndürüyor, detaylı anlatıyor. Ben onun hayatındaki herkesin ismini, yaşadıklarını ezberledim artık o kadar. Neyse ama biraz sinirlendim son konuşmamıza. Artık kendisine nasıl davranmam gerekiyor bilmiyorum. Belki kötü niyetle yapmıyor ama beni rahatsız ediyor. Artık konuşmak cidden içimden gelmiyor çünkü biliyotum o telefon bir saat kapanmıycak. Çok mu zor ya sadece beş dk nasılsın diyip kapamak..
Bazı insanlar konuşmayı çok sever..
Sıkıldığınız noktada işim var diyip kapatacaksnz ya da hiç muhattap olmayacaksınız 🤷

Merhaba herkese,

En yakın arkadaşlarınızdan biriyse, o samimiyetiniz varsa bir gün bu rahatsızlığınızdan ona bahsetseniz?

konuyu hep kendine getiren insanlar beni çok yoruyor ve bir süre sonra konuşmak bile istemiyorum

Açıkça söyleyin, samimiyseniz biraz mahcup olur dikkat eder. Eğer sizi çöp kovası olarak kullanıyorsa hayatınızdan çıkmış olur.

Benim de bir arkadaşım böyleydi. Ben en sonunda kestim muhabbeti, çıkardım hayatımdan. Kötü niyetli olmayabilir ama aşırı yorucu.

Hahaha gel sarılalım benzer bi konu açmıştım.

Ruh emici bunlar. Çöplerini bırakmak için görüşüyorlar enayi bulduklarına.
Ben kırarım, yanlış anlar vs vs diye açıkça söyleyemiyorum. Biliyorum doğrusu da bu. Siz nasıl çözüm buldunuz?

En yakın arkadaşlarınızdan biriyse, o samimiyetiniz varsa bir gün bu rahatsızlığınızdan ona bahsetseniz?
Bir de ne diyeceğini az çok biliyorum onun kendisinin ince düşünmesini bekliyorum her seferşnde. İletişim kurmakta zorluk çekiyor bence çünkü herkese aynısını yapmaya çalışıyor. Beni bir tek anlayan, dinleyen sensin diyor ben de kıyamıyorum. Çünkü gerçekten tek bu sabırla dinleten benim hayatındaki

Hep bir şeyden yakınan, hep dert anlatan, sürekli ohoo senin ki dert mi bak bana ne yaşıyorum deyip her şeyi kendine yoran kişilerden ifrit oluyorum. genelde gönülsüz hı mm ıııı mm gibi cevaplar verdiğim için sıkıldığımı anlıyıp bir de trip atıyorlar genelde :D neyse senin konuşasın yok diyor pat kapatıyorlar (ablalarım) :D :D anneme şikayet ediyorlar aramıyor bizi diye ama arasam hep dert dinliyorum annemde garibim aman kızıım onlar senin ablan bi sana anlatıyorlar diyor dinleyeceksin diyor :D arkadaş olsa açmazsın görüşmezsin olur biter, ya en yakının öyle olsa ? kaçamıyon da :(

Ben kırarım, yanlış anlar vs vs diye açıkça söyleyemiyorum. Biliyorum doğrusu da bu. Siz nasıl çözüm buldunuz?

Bu tarz insanlar laftan anlamıyorlar.

Lafın tamamı ahmağa söylenir derler zaten imadan anladıkları da yok.

Bak ilk cümleniz çok önemli normal hayatta ben de sizin gibi insanları incitmekten korkan biriyim.

Bu tarz yapışkanlar zaten kurbanlarını bizim gibilerden seçiyorlar.

Bunlara hadlerini bildirenlere zaten yapışmıyorlar.

Bu beni kıramaz o zaman buna musallat olayım kafandalar.

Ben çareyi konuşmamakta buldum.

Aynı katta çalışıyoruz, selamı kestim ara ara oooo X selam vermiyorsun dese de çok şükür konuşmayınca alakayı kesti.

Wp den engellemedim normalden arıyordu zaten normal aramadan engelledim.

İşe yarar gün gelir artık yabancı dizilerdeki insanlara döndüm.Dunya bitmiş falan kimseyi yok saymiyorlar gün geliyor bir yerde mühim bir işe yarıyor.Belki o da öyle olur çok konuşunca giriverin araya
zarar gelmez genelde o tiplerden .Fayda için az biraz uğraşmak lazım.Eee sabirda çok kalmadı yaşadığımiz hayat içinde . Genede silmem ya ben .Bunu değil .

Bir de ne diyeceğini az çok biliyorum onun kendisinin ince düşünmesini bekliyorum her seferşnde. İletişim kurmakta zorluk çekiyor bence çünkü herkese aynısını yapmaya çalışıyor. Beni bir tek anlayan, dinleyen sensin diyor ben de kıyamıyorum. Çünkü gerçekten tek bu sabırla dinleten benim hayatındaki

Ay siz bensiniz ya

Bakın işte biz burdan kaybediyoruz.

Ben de acıyordum zor bir hayatı var beni yakın görmüş diye ama bu ruh emiciler bizi düşünmüyor.

Acımayacaksın bu kadar.

Onlar bize acımıyorlar.

Hayat hepimize zor bir günü bile yaşamak için enerjiye ihtiyacımız var.

Benimki bi de arkamdan dedikodu yaptı kulaklarımla duydum. Ki hep derim Allah ilk günahı saklar bir gühanı sen görüyorsan bil ki ilk değildir.

Ay siz bensiniz ya

Ben de acıyordum zor bir hayatı var beni yakın görmüş diye ama bu ruh emiciler bizi düşünmüyor.

Acımayacaksın bu kadar.

Onlar bize acımıyorlar.

Benimki bi de arkamdan dedikodu yaptı kulaklarımla duydum. Ki hep derim Allah ilk günahı saklar bir gühanı sen görüyorsan bil ki ilk değildir.
Evet teoride ben de öyle düşünüyorum özellikle sağlıkla sınandıktan sonra artık radikal bir değişikliğe ihtiyacım var çok net, ama pratikte zorlanıyorum içime işlemiş gibi. Çok uzun yıllara dayanıyor arkadaşlığımız ve ben ona o bana güvenen biri. Öyle dedikodu yapacak karakterde değil. Zaten bu nedenlerden arada kaldım ne yapacağım konusunda. Gidemiyorum da kaldığımda da o ne derse yaparsa o yoldan gidiyorum. O konuşması bitene kadar dinliyorum kesmeden. Bu sanırım benşm genel sorunum: people pleaser diyorlar buna. Bu özelliğimi değiştirmedikçe yine tekrar edecek

Ay siz bensiniz ya

Acımayacaksın bu kadar.

Onlar bize acımıyorlar.

Bir de lütfen haksızsam haksızsın diyin. Neden bir arkadaşınızı arayıp kısaca halini hatrını sormak zor gerçekten anlamıyorum. Resmen randevulaşıyoruz konuşmak için önceden. Tamam, güzel zamanlarımız her zaman uymuyor ama insan geçmiş olsun, ya da masılsın demek için sadece arayamaz mı. İllaki saatlerce konuşmak zorunda mıyız. Madem özlüyorsun, merak ediyorsun ara direk sonra kapa 5-10 dk her neyse..

Evet teoride ben de öyle düşünüyorum özellikle sağlıkla sınandıktan sonra artık radikal bir değişikliğe ihtiyacım var çok net, ama pratikte zorlanıyorum içime işlemiş gibi. Çok uzun yıllara dayanıyor arkadaşlığımız ve ben ona o bana güvenen biri. Öyle dedikodu yapacak karakterde değil. Zaten bu nedenlerden arada kaldım ne yapacağım konusunda. Gidemiyorum da kaldığımda da o ne derse yaparsa o yoldan gidiyorum. O konuşması bitene kadar dinliyorum kesmeden. Bu sanırım benşm genel sorunum: people pleaser diyorlar buna. Bu özelliğimi değiştirmedikçe yine tekrar edecek

Kes bence konuşmasını. Psikolog değilsin. Hatta yönlendir onu bence bunları psikoloğa anlatmalısın de.

Sağlığından önemli değil bak buraya konu açtın o kadar üzülmüşsün stres üzüntü her hastalığın tetikleyicisi.

Ya da aç telefonu uzağa koy anlatsın dursun diziye bakıyorum dersin seslenirse .

Ayağını kesmezsen anlamazlar.

Back
X