• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadasimdan sogudum

unsuz mamuller

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2025
2
0
1
19
Bizim ortaokuldan beri süren bir arkadaşlığımız var ben şuan 20 yaşındayım. Ortaokulda aramız iyiydi zamanla aileler tanıştı ve kız kardeşimle kız kardeşi bile arkadaş oldu. Fakat son 3 4 yıldır ben ona karşı ne hissetmem gerektiğini bilmiyorum. Lisede ben ararsam arar ben bulusulalim dersek buluşurduk annesi benim anneme göre daha katı Bi insan o yuzden bunları hiç sorun etmedim. Fakat son 1 yıldır anladim ki sadece bana böyleymiş. Diğer arkadaşlarına karşı hiç öyle değil okullarımız ayrı olduğundan hoc farketmemistim. Geçen yıl gittiğim dershanede onun okulundan pek çok kişi vardı. Bana sevgilisinden ayrılıp ayrılmasının sordular. Arkadaşımın lisenin başından üniversite 1 e kadar Bi ilişkisi varmis ve bana söylemedi. Aslında benim sinirlendiğim noktada bu değil benim haricinde bütün okul anlamış haliyle (sevgilisiyle aynı okuldalardi) ve bana annene söylersin diye söylemedim dedi. Ben şuan 2. Mezun yılındayım o ise uni2 de çok sık görüşemiyoruz. Doğum günümü bu yıl unuttu 3 sınavım vardı özür dilerim diye sonradan aradı aslında ben böyle şeyleri aşırı umursayan biri değilim fakat xok yakın olmayan insanlara bile bana gösterdiği ilgiden daha fazla gösteriyor. Yakın zamanda ailesini ziyaret etti ve buluşma teklif etti bende okeyledim. Bi arkadaşı daha gelebilir mi diye sordu bende kızı tanıdığımdan sıkıntı olmaz dedim.
Biz buluşmadan önce ben bi arkadaşımla daha buluştum ve ona gire saatlerimi ayarladım. Buluşmamızda yarım saat kala aradığımda arkadaşı müsait olmadığından buluşamayacagiz dedi. Ve bana söylemeyi düşünmemiş bile ses tonundan ve tavrından anlaşılıyordu. O an tamam diyip kapattim ama keşke bağırıp çağırıp arkadaşlığımız kesseydim şuan kussemdd suçlu ben olucam ve dediğim gibi çok yakın olmadıkça ailelerimiz tanışıyor ve görüşüyor kız kardeşlerimiz yakın arkadaş son 3 4 yıldır ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Buluşmak bile istemiyorum artik fakat şimdi kusersem sorunlu taraf ben olucam
Aramayın sormayın oda sizi arayıp sormaz mesajlarına da sınav haftasıydı yoğundum diyip geç dönün .

Yani nie kendınızı görüşmek istemediğiniz birinden uzak tutmak ıcın sorunlu taraf gibi hissedeceksiniz anlamıyorum . Birini görmek istemıyorsanız istemıyorsunuzdur .buluşma teklif eden o ,başkasıyla gelcem diyip yenı birini ekleyen de o ,eee o gelmıyor die iptal etme haberi verme gereği bile duymayıp siz arayınca iptal oldu diyende o ,size güvenmeyip ilişkisini saklayan da o daha ne olsun

Siz onun yakın arkadaşı değilsiniz.
Yakın olmaya zorlamayın, insan mı kalmadı.
Salın gitsin, dönerse ve o vakit tekrar iletişim kurmak isterseniz keyfiniz bilir.
Ama şimdi bırakın peşini

Bence siz küsmek değil arkadaşınızı geri istiyorsunuz bana öyle geldi. Aynı okuldayken daha yakındınız tabi şimdi o üniversiteye gidiyor ortamı hayatı değişti yeni insanlar girdi hayatına. O yaşlarda oluyor böyle leylalıklar. Bence bir daha buluşma vs teklif etmeyin. Biraz zamana bırakın hiçbir şey yapmayın. O konuşmak isterse konuşun illa ki bir şekilde bir araya gelir konuşursunuz zamanla düzelebilir aileleriniz de yakınmış. Doğru zamanda neden size sevgilisini söyleyecek kadar güvenmediğini sorabilirsiniz belki

Bizim ortaokuldan beri süren bir arkadaşlığımız var ben şuan 20 yaşındayım. Ortaokulda aramız iyiydi zamanla aileler tanıştı ve kız kardeşimle kız kardeşi bile arkadaş oldu. Fakat son 3 4 yıldır ben ona karşı ne hissetmem gerektiğini bilmiyorum. Lisede ben ararsam arar ben bulusulalim dersek buluşurduk annesi benim anneme göre daha katı Bi insan o yuzden bunları hiç sorun etmedim. Fakat son 1 yıldır anladim ki sadece bana böyleymiş. Diğer arkadaşlarına karşı hiç öyle değil okullarımız ayrı olduğundan hoc farketmemistim. Geçen yıl gittiğim dershanede onun okulundan pek çok kişi vardı. Bana sevgilisinden ayrılıp ayrılmasının sordular. Arkadaşımın lisenin başından üniversite 1 e kadar Bi ilişkisi varmis ve bana söylemedi. Aslında benim sinirlendiğim noktada bu değil benim haricinde bütün okul anlamış haliyle (sevgilisiyle aynı okuldalardi) ve bana annene söylersin diye söylemedim dedi. Ben şuan 2. Mezun yılındayım o ise uni2 de çok sık görüşemiyoruz. Doğum günümü bu yıl unuttu 3 sınavım vardı özür dilerim diye sonradan aradı aslında ben böyle şeyleri aşırı umursayan biri değilim fakat xok yakın olmayan insanlara bile bana gösterdiği ilgiden daha fazla gösteriyor. Yakın zamanda ailesini ziyaret etti ve buluşma teklif etti bende okeyledim. Bi arkadaşı daha gelebilir mi diye sordu bende kızı tanıdığımdan sıkıntı olmaz dedim.
Biz buluşmadan önce ben bi arkadaşımla daha buluştum ve ona gire saatlerimi ayarladım. Buluşmamızda yarım saat kala aradığımda arkadaşı müsait olmadığından buluşamayacagiz dedi. Ve bana söylemeyi düşünmemiş bile ses tonundan ve tavrından anlaşılıyordu. O an tamam diyip kapattim ama keşke bağırıp çağırıp arkadaşlığımız kesseydim şuan kussemdd suçlu ben olucam ve dediğim gibi çok yakın olmadıkça ailelerimiz tanışıyor ve görüşüyor kız kardeşlerimiz yakın arkadaş son 3 4 yıldır ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Sizce ne yapmalıyım?
Bence kavga etmeye ya da küsmeye gerek yok.O sana nasıl mesafeli davranıyorsa sen de aynı mesafede dur.Ondan bir beklentin olmasın.çünkü insanlar değişiyor ilkokuldaki, lisedeki o yakınlıklar çoğu zaman kalmıyor.Ne kadar az beklentin olursa, o kadar az hayal kırıklığı yaşıyorsun.Ben de benzer bir şey yaşadım.Dört sene aynı lisede okuduğum çok yakın bir arkadaşım vardı.Lisede hep beraberdik ama okul bitince uzaklaştık.Buluşmalara geç gelmeye başladı, eskisi gibi değildi.Zamanla anladım ki kimse aynı kalmıyor.Ben de ondan beklentimi kestim.Şimdi o sürekli buluşmak istiyor, ben ise çeşitli bahaneler bulup gitmiyorum.Çünkü zamanında kalbimi kırdı ve içim soğudu.Hayal kırıklıkları yaşaya yaşaya insan yavaş yavaş soğuyor zaten.

Küsmeyin.
Siz aramayınca zaten arayıp sormuyormuş, siz de aramayın,sormayın.
İllaki küstüm seninle görüşmüyorum demeniz gerekmiyor ki.
Ufak ufak mesafe koyun.
Oldu ki aradi" görüşelim" dedi,başka işiniz olsun mesela(uydurun bir bahane) görüşemeyiz diyerek ilişkinizi kesebilirsiniz. Aileniz görüşmeye devam edebilir,kardeşiniz kardeşiyle görüşmeye devam edebilir. Size soran olursa ailenizden biri,görüşemiyoruz ikimizde yoğunuz der geçersiniz.

Siz aramazsanız o da aramaz merak etmeyin güvendiği ve değer verdiği biri değilsiniz,sizin çabanızla ite kaka gelmiş bu zamana kadar,az kendinize kıymet verin,kendinize odaklanın ve lütfen ilişkiyi arkadaşlığı böyle yaşamayın taviz veren alttan alan siz olduğunuz sürece hiç kıymetiniz olmaz .Çizgi çekmeyi gerektiğinde silmeyi öğrenin....

Bir şey yapmayın, siz de ona göre davranırsınız, onu pek umursamayın, buluşmak için can atan olmayın. Aileler tanışıyormuş, buluşursanız da öylesine buluşun görüşün. Yazının ilk başında anlayışla yaklaştım. Annenize söylersiniz diye korkmuş, size anlatmamış. Sınav stresinden doğum gününüzü unutmuş. Ama arkadaşı gelmiyor diye sizinle buluşmayı iptal etmesi hiç hoş olmamış.

Back
X