Arkadaşımı kırmadan onu nasıl uyarabilirim.

Derslere odaklan meslek sahibi ol.Olki yarın kimsenin arabasına evine tatiline karşıdan bakma.Ayrica senin o arkadaşın kafada kiler yarın sen gibiler yönetici oldumu gelir yanında çalışır bilmem anlatabildim mi.Ciddi ilişki vs bilmem gelin ata binmiş ya nasip demiş evlenmiş 30 cu yılda attan düşmüş.Sonra mutfakda doğradıgi soğan gizlemez gözyaşlarını.Kisaca bence onu kırmak falan değil bu arkadaşın sana uygun değil bırak kısır yapsın çeyiz duzsün bu devirde para ekonomik güç olmaması o kadar büyük bir çaresizlik ki.Seni derslerinden alıkoyan herşeyi sil hayatından.Bunu yapmayanlar belli bir yaşa gelince ah kafam oluyor ama son pişmanlık fayda etmiyor.Bu kadar net artık bu.Kimseyi evlilik sonsuza kadar götürmüyor.

Koca bulmakta ne var? Doğru yoldasınız, önce meslek sahibi olun onlar sizi buluyor zaten. Sevgilinizi ders yüzünden boşluyorsanız çok çok haklı sebebiniz var ki yeterince uyumluymuşsunuz.

Hem ona ne?

Merhabalar ben sene sınava hazırlanıyorum ve günde 8-10 saat çalışıyorum. Benim uzun süreli devam eden ciddi bir ilişkim var.
Benim yakın arkadaşım, sürekli bana erkek arkadaşın yerinde olsam seninle sevgili olmazdım, çocuğu çok boşluyorsun ders süreni biraz daha az yap gibisinden saçma sapan tavsiyede buluyor.

1. Ben dersimin yarısını sabah 7-13 arasında yapıyorum ve o saatlerde zaten sevgilimde yoğun oluyor
yani geri kalan zamanda da bol bol molam oluyor bunda da sevgilimle baya zaman geçiyoruz diziler izliyoruz vb

Ama arkadaşım gelmiş kalbimi kırıyor. Ne yapmalıyım
Arkadaşlığınızı bitirin, sizi kıskanıyor ve iyiliginizi hiç istemiyor. Ayrıca sizin ders çalışmanız ya da ilişkinize bu kadar müdahale etme haddini nerden buluyor, yanlış birşey yapmıyorsunuz ki uyarsın sizi.

Merhabalar ben sene sınava hazırlanıyorum ve günde 8-10 saat çalışıyorum. Benim uzun süreli devam eden ciddi bir ilişkim var.
Benim yakın arkadaşım, sürekli bana erkek arkadaşın yerinde olsam seninle sevgili olmazdım, çocuğu çok boşluyorsun ders süreni biraz daha az yap gibisinden saçma sapan tavsiyede buluyor.

1. Ben dersimin yarısını sabah 7-13 arasında yapıyorum ve o saatlerde zaten sevgilimde yoğun oluyor
yani geri kalan zamanda da bol bol molam oluyor bunda da sevgilimle baya zaman geçiyoruz diziler izliyoruz vb

Alan memnun satan memnun sanane ? Demen gerekiyor. Kiskaniliyorsun haberin olsun. Mesafeni koymalisin. Hem atanmani istemiyor hem de sevgilinle aranın iyi olmasını.

Böyle diyerek sınavda başarısız olmanı istiyor bence. Başka bir sebebi olamaz. Bir ihtimal, o senin yerinde olsa dersleri sallayıp 7/24 sevgilisiyle vakit geçirecek bir tipse senin bu yaptığın ona mantıksız geliyordur.

O seni kırmayı göze alıyorsa sen de onu kır. " Sana ne, sana mı soracağım. Yoksa beni kiskaniyor musun?" de. Diyemiyorsan da " benim moralimi bozup duruyorsun, artık konuşmayalım" de ve konuşma. Böyle bir akilsizla vaktini boşa harcama. Sonra pişman olursun.

2 Senelik arkadaşlığımız kavga ile bitti. Kendisi benden 3 yaş büyük gelmiş üstten üstten bana ''Bak yasemin arkadaş olarak değil abla olarak konuşacağım sen zaten bu sene üni mezunu oluyorsun sevgilin zaten 3 sene okulunu bekledi şimdi neden 5 sene daha beklesin ki, sen kariyere fazla takmışsın'' gibisinden konuştu bende ona bağırdım, sevgilimi 7 senedir tanıyorum, sen kimsin de sevgilimi çok iyi tanıyorsun dedim.

ve bana ben senin gibi yabancı erkek avcısı değilim, sevgiline acıyorum dedi...

Bakın o an etrafta kimse olmasaydı yemin ederim ağzının ortasına vurup giderdim. Sadece kendi kıskançlığında boğul deyip gittim.

Eve geldim den beri mesaj atıp duruyor, hem kendisinden hem sevgilisinden arıyor.

2 Senelik arkadaşlığımız kavga ile bitti. Kendisi benden 3 yaş büyük gelmiş üstten üstten bana ''Bak yasemin arkadaş olarak değil abla olarak konuşacağım sen zaten bu sene üni mezunu oluyorsun sevgilin zaten 3 sene okulunu bekledi şimdi neden 5 sene daha beklesin ki, sen kariyere fazla takmışsın'' gibisinden konuştu bende ona bağırdım, sevgilimi 7 senedir tanıyorum, sen kimsin de sevgilimi çok iyi tanıyorsun dedim.

Bakın o an etrafta kimse olmasaydı yemin ederim ağzının ortasına vurup giderdim. Sadece kendi kıskançlığında boğul deyip gittim.

Eve geldim den beri mesaj atıp duruyor, hem kendisinden hem sevgilisinden arıyor.

Bu tür arkadaştan hayır gelmez.Arkadaşlığınızın bitmesi iyi olmuş.Bazen gereksiz insanları hayatımızdan çıkarmamız gerekiyor.Bende zamanında 11 senelik ilköğretimden arkadaşımı hayatımdan çıkarmıştım

İki numarayı da engelle. Kariyerine fazla taktın veya takmadın, ona neymiş ki. Bu ne hadsizlik!? Herkes kendisi gibi koca meraklısı olmak zorunda mı?

Ben seni üniversite sınavına hazırlanmaya başladın gibi düşünmüştüm. Meğer ikiniz de koca yetişkinmişsiniz. Sen onun çocuğu musun ki öyle konuşmayı hak görüyor!? Terbiyesize bak!

Sen kariyerinde yükselirken o çoktan evlenmiş, birkaç çocuk doğurmuş olur. Şimdi olduğu gibi o zaman da seni aşağı çekmek için böyle salak salak konuşur.

Başta dediğim gibi iki numarayı da engelle. Bu salakla muhattap olma. Seni bariz kıskanıyor, kıskançlığından ikiye ayrilacak. Bunun başka açıklaması olamaz.

İki numarayı da engelle. Kariyerine fazla taktın veya takmadın, ona neymiş ki. Bu ne hadsizlik!? Herkes kendisi gibi koca meraklısı olmak zorunda mı?

Ben seni üniversite sınavına hazırlanmaya başladın gibi düşünmüştüm. Meğer ikiniz de koca yetişkinmişsiniz. Sen onun çocuğu musun ki öyle konuşmayı hak görüyor!? Terbiyesize bak!

Sen kariyerinde yükselirken o çoktan evlenmiş, birkaç çocuk doğurmuş olur. Şimdi olduğu gibi o zaman da seni aşağı çekmek için böyle salak salak konuşur.

Başta dediğim gibi iki numarayı da engelle. Bu salakla muhattap olma. Seni bariz kıskanıyor, kıskançlığından ikiye ayrilacak. Bunun başka açıklaması olamaz.
Yok aöf öğrencisiyim ama bölümü son 2 senedir pek sevemiyorum hem de hep aklıma kalan başka bölüm olduğu için ona hazırlanıyorum.

Bende sevgilimle evlenip, çocuk yapmak isteyen birisiyim ama kariyerimi her zaman 1. sıraya koydum. 2,5 dil biliyorum ( Japoncayı tam öğrenemedim ) Hayata karşı planımı yaparken her şeyi düşünüp yapıyorum belki evlendiğimde 30-35 yaşlarında olacağım.

Engelledim zaten umarım eve gelip rahatsız etmez.

Dedik ya..kiskanip duruyor. Baska birsey degil. Iyi niyetli olan nasihatini da yumsak dille verir. Onun ki öyle degil. Hasetlik sadece. Ve sonunda "senin gibi yabanci avcisi degilim" demesiyle gercek yüzünü de gördünüz.

Ne oldu da kıskançlığı tuttu bilmiyorum 1 seneye kadar hiç sevgilimle arama girmeyen kız şu an kıskançlığa girmiş.
Kendisinin sevgilisi eli düzgün bilgisayar mühendisi, kendisi zaten avukat. Sevgilim yabancı olmasına rağmen beraber yurtdışına gezemedik, kendisi sevgilisiyle geçen yaz 20 günlük yurtdışı tatiline bile gitti.

Yani aslında benim kıskanmam gereken bir durumda tam tersi o beni kıskanıyor.

Ne oldu da kıskançlığı tuttu bilmiyorum 1 seneye kadar hiç sevgilimle arama girmeyen kız şu an kıskançlığa girmiş.
Kendisinin sevgilisi eli düzgün bilgisayar mühendisi, kendisi zaten avukat. Sevgilim yabancı olmasına rağmen beraber yurtdışına gezemedik, kendisi sevgilisiyle geçen yaz 20 günlük yurtdışı tatiline bile gitti.

Yani aslında benim kıskanmam gereken bir durumda tam tersi o beni kıskanıyor.
Belki sevgilisiyle arası kötüdür ama sana dememiştir. Senin ilişkin ise harikaysa kendi kendine kıskançlık krizine girmiştir.

Bir de sevgilinin yabancı olmasını ayrıca kıskanmış olabilir. Onlar 20 günlüğüne gitmiş ama sen sevgilinle evlenirsen direkt yurtdışına taşınabilirsin veya onlardan daha çok seyahat etmiş olursun diye düşünmüş olabilir.

Yani aynı sevgili kendisinde olsa muhtemelen jet hızıyla nikahı basmak için elinden geleni yapacak. O yüzden seni bu konuda hem akılsız buluyor hem de yabancı sevgilin olmasını kıskanıyor.

Back
X