Arkadasimi nasil uyarayim

Evlilik böyle bir şey değil ki

Sosyal medyası çok güzel fotolarla dolu kızlar mı evleniyor sadece

Ya da sadece güzeller mi evli

Zaten sosyal medya fotosu güzel diye ilişki kuracak adam uzak olsun

Çevresini genişletsin çalışmıyorsa iş bulsun yeni ortamlara girsin

Basic giydi belinin kıvrımı görünmedi dikdörtgen çıktı vs sadece tv deki moda yarışmasında ölçüt

"Canım yanlış anlama ama sen dar giyiyorsun, vücudun çok belli oluyor. Üstelik renkli renkli çok dikkat çekiyor. Biraz daha sade giysen? Desensiz bir şey görmedim hiç üzerinde. Bir insan hiç mi düz giyinmez. Çok göz yoruyorsun. Hem giyim kuşam makyaja bu kadar düşkün olmak da ne bileyim tam bir zaman müsrifliği. Zaman geri gelen bir şey değil. BU arada kaşların çok koyu olmuş bugün. Ay herkeste de tornadan çıkmış gibi aynı şekilde boyanmış kaş. Biraz kendin mi olsan?"
Nasıl hissettiniz?
İçinizden kocaman bir "Sana neeee" geçti mi?
Yanlış anlama demesen yanlis anlanir ama, o ilk uyarı çok önemli😂

Yanlış anlama demesen yanlis anlanir ama, o ilk uyarı çok önemli😂
asdfghjklşli
Kınıyorum sizi. O "yanlış anlama" değil, "Canım yanlış anlama"
Lütfen ama "canım" önemli, "canım" çok mühim.
Yemeğin tuzu, balığın limonu, yazın güneşi kadar mühim.
Sevgiler efendim. :)

asdfghjklşli
Kınıyorum sizi. O "yanlış anlama" değil, "Canım yanlış anlama"
Lütfen ama "canım" önemli, "canım" çok mühim.
Yemeğin tuzu, balığın limonu, yazın güneşi kadar mühim.
Sevgiler efendim. :)
Canım yanlış anlama ama kınadığını yaşamadan olmezsin😄😄

ben hep düz basic giyerim çunkü oyle severim
bence arkadaşınızda öyle seviyor
imaj da herşey degildir bana göre
yamalı giyinsin temiz giyinsin eli yüzü temiz olsun yeter karsimdaki kisinin
onun karşisinada kendine göre biri elbet cikar.
uyarmaniz yersiz bence evlenmek istemekle duz tisort giymenin alakasi yok

Kız kendisini olduğu gibi kabul etmiş. Kimsenin başaramadığını başarmış. Lütfen bu durumu bozmayın. Mutlu bir evlilik için çok iyi giyinmeye, vücut hatlarını belli etmeye ya da makyaj yapmaya gerek yok. Onu dış görünüşüyle değil iç görünüşüyle sevecek birine ihtiyacı var çünkü.

Uyarı yapmak istediğiniz arkadaşınız yerine koyun beni çünkü bir arkadaşım makyaj yapmadığım için beni uyarmıştı (ona göre genç kızlar makyaj yapmalı). Bir diğer arkadaşım (mecburi arkadaş, iş arkadaşı) yolda gördüğü insanları taktığı tokaya, giydiği ayakkabıya göre yargılar, arkalarından atar tutar, güzel giyinmediğini düşündüğü iş arkadaşlarını gömer (sizin arkadaşınızı gömdüğünüz gibi).
Sizin yaptığınız arkadaşınızı düşünmek, ona destek olmak değil, onu beğenmemek.
Dış görünüş her şeydir klişesinin arkasına sığınmak sığ insanların bayrak tutanı olmaktır bana göre.
Bir insan temiz giyiniyorsa ve uçlarda değilse (iş yemeğine bikiniyle gelmiyorsa mesela); bak canım dış görünüş her şeydir, ben senin iyiliğin için söylüyorum diyerek insanlara güya "tavsiye" veremezsiniz, onları uyaramazsınız.
Dış görünüş sizin gibiler yüzünden her şey.
Bu kadar önemliyse gidin güzel giyindiğini düşündüğünüz insanlarla arkadaş olun da kızcağızı rahat bırakın bari. (en azından arkasından yazık bu kız da çok kötü giyiniyor diye dedikodu yapılmamış olur)
Bir de detaylı detaylı incelemiş, gelmiş burada anlatmışsınız.
Bu arada iyiniyetli olduğunuzu asla düşünmüyorum çünkü arkadaşlarımı hiç böyle süzmedim, tanıdığım hiçbir iyiniyetli/kendi halinde insan da başkasının tipini, kaşını, gözünü böyle süzüp yorum yapmadı. Yukarıda bahsettiğim her iki kişi de haset fesat ve sığ insanlardı.

Uyarı yapmak istediğiniz arkadaşınız yerine koyun beni çünkü bir arkadaşım makyaj yapmadığım için beni uyarmıştı (ona göre genç kızlar makyaj yapmalı). Bir diğer arkadaşım (mecburi arkadaş, iş arkadaşı) yolda gördüğü insanları taktığı tokaya, giydiği ayakkabıya göre yargılar, arkalarından atar tutar, güzel giyinmediğini düşündüğü iş arkadaşlarını gömer (sizin arkadaşınızı gömdüğünüz gibi).
Sizin yaptığınız arkadaşınızı düşünmek, ona destek olmak değil, onu beğenmemek.
Dış görünüş her şeydir klişesinin arkasına sığınmak sığ insanların bayrak tutanı olmaktır bana göre.
Bir insan temiz giyiniyorsa ve uçlarda değilse (iş yemeğine bikiniyle gelmiyorsa mesela); bak canım dış görünüş her şeydir, ben senin iyiliğin için söylüyorum diyerek insanlara güya "tavsiye" veremezsiniz, onları uyaramazsınız.
Dış görünüş sizin gibiler yüzünden her şey.
Bu kadar önemliyse gidin güzel giyindiğini düşündüğünüz insanlarla arkadaş olun da kızcağızı rahat bırakın bari. (en azından arkasından yazık bu kız da çok kötü giyiniyor diye dedikodu yapılmamış olur)
Bir de detaylı detaylı incelemiş, gelmiş burada anlatmışsınız.
Bu arada iyiniyetli olduğunuzu asla düşünmüyorum çünkü arkadaşlarımı hiç böyle süzmedim, tanıdığım hiçbir iyiniyetli/kendi halinde insan da başkasının tipini, kaşını, gözünü böyle süzüp yorum yapmadı. Yukarıda bahsettiğim her iki kişi de haset fesat ve sığ insanlardı.
Hangi niyette olduğumu nereden biliyorsunuz? Kimsenin giyinisini laf etmem dedikodu yapmam. En hoşlanmadığım şeylerden biridir bu.burası anonim bir yer o yüzden buraya yazdım. tutupta kızın fotosunu mu attim buraya? Aa bakın giyinise mi dedim veya başka arkadasimla bunu mu konuştum da böyle yazıyorsunuz.
ne biçim yorumlar bunlar böyle.
Sadece uyarmam doğru olur mu diye sordum.
Diş görünüş her şey demedim. Kaldı ki böyle düşünmüyorum da. Evlenecegim kişide bile en son baktigim şeydir dış görünüş.

Hangi niyette olduğumu nereden biliyorsunuz? Kimsenin giyinisini laf etmem dedikodu yapmam. En hoşlanmadığım şeylerden biridir bu.burası anonim bir yer o yüzden buraya yazdım. tutupta kızın fotosunu mu attim buraya? Aa bakın giyinise mi dedim veya başka arkadasimla bunu mu konuştum da böyle yazıyorsunuz.
ne biçim yorumlar bunlar böyle.
Sadece uyarmam doğru olur mu diye sordum.
Diş görünüş her şey demedim. Kaldı ki böyle düşünmüyorum da. Evlenecegim kişide bile en son baktigim şeydir dış görünüş.

Açtığınız konu arkadaşınızın giyinişi, vücut tipinin dümdüz olması, kaşlarının seyrek olması ve yok gibi görünmesi üzerine.
Kızı kendi oğlunuza almayacaksanız bu kadar incelemenin, bir de üzerine dertlenip uyarmak istemenin, sonra fikir almak için konu açıp arkadaşınızı gömmenin gereği yok bence ama yine de siz bilirsiniz.

Bizimle diğıııılsın bir dost, diye mesaj at kapisinin altindan

Bu yaşıma geldim hicbir arkadaşıma stil tavsiyesi vermedim. En fazla laf arasinda bu da sana çok yakışır demişimdir. Soruluesa fikir vermişimdkr.Neden bunu üstünüze vazife aldınız ?

Kendi tarzı o şekilde olabilir eleştirmek mantıklı olmaz. Ama fotoğraf vs gönderip ya da kıyafet önerip şu tarz denedin mi sana çok yakışır şeklinde önerebilirsin. O zaman anlaşılır zaten bilmediği için mi şu anki gibi giyiniyor yoksa tarzı öyle olduğu için mi.

Yalnız kızın kıyafetlerini bir tek ben mi merak ettim 😀😀 gözümde canladırıyorum falan. Yok görmeden rahatlamayacağım.

Merhabalr benim bir arkadaşım var üniversiteden çok iyi niyetli bir kız geçen telde konuşuyoruz evlenmeyi gerçekten çok istediğini anlıyorum. Hayatımda biri yok şu an falan dedi Ben de hayırlısı olsun dedim
Neyse bana göre bu arkadaş biraz kötü giyiniyor. Yanı sosyal medyada fotoları falan var mesela birinde kot giymiş ama bu uzun gelmiş altta çizme vs olunca böyle kat kat durmuş kötü görünüyor. Birinde şalvar tarzı bsy var üstünde ama kumaşı vs kötü biraz yanı ben de bol kiyafet giyerim ama evde.
Bir de hep basit düz kıyafetler var üstünde. Mesela düz gömlek düz tshort desen bile yok
Yanı vücut tipi göğüs bel kalça dümdüz hanı kıvrımı vs ortaya çıkarabilir ne bileyim çok hoş bluzlar kıyafetler de var.
Bir de makyaj vs yapmıyor yapmayabilir tabi de. fotograflarda kasları çok seyrek yok gibi duruyor.
Her şey dis görünüş kiyafet değil evlilik de kolay değil illa ki evlenmesi için değil
Ben bu arkadaşımı uyarmak istiyorum ya da böyle tavsiye vermek ama nasıl yapicm bilmiyorum
Bir de ayrı sehirlerdeyiz
Niyetinizi anlamlandirmak bir kaba sığdırmak yapamadim bunlari... acaba arkadaşınızın herseyden once maddi durumu var mi? Bu kadar detayli incelemenizi gerektirecek hangi sebepler olabilir? Hediye alabilirsiniz kendi tarzınızda arkadaşınıza. Sonucta kardeslerinin kiyafetlerini giyenler var. Universitedeyken bir arkadasimiz boyleydi 1 yıl boyunca hep ayni esofmani giymis ben bu konularda hic dikkat etmem kızın teki ortalik yerde ustundeki kokmadi mi artik deyince ortam buz kesilmisti. Insanlari biraz rahat birakalim yahu. Universite arkadaşınız yaninizda degil aile durumunu bilemezsiniz. Dediğim gibi icinizden geliyorsa ona güzel kiyafetler alabilirsiniz yoksa senin kiyafetlerinde senin makyajindi senin kaşındı olmaz böyle seyler ya.

Ya herkesin maddi durumu bir değil. Ha giyinmenin ve stil sahibi olmanın maddi durumla pek alakası yok aslında ama üzerine senelerce mont,ayakkabı alamayan zorluklarla yaşayan ve okul okuyan cok cok yakın bir arkadaşım var. Başkalarının hirkasiyla ayakkabısıyla okul bitirdi diyebilirim.
Kimse de bilmez ne yaşadığını, durumunu gayet kendiyle barışık biriydi. Para olmayınca alışveriş te yapamıyor doğal olarak ne bulursa giyiyordu.
Simdi iyi bir iste iyi maaşla çalışıyor. Gönlünce alıyor makyaj malzemesinden kıyafetine kadar..eskiye gore daha tarz duruyor ama yine de cok beceremiyor bence bazı insanlar boyle şeylere zaman harcamıyor ve ya ilgilenmiyor. Bilemezsiniz ki
Bir de o şekilde mutludur rahattır o da sizin giyiminizi abartılı buluyordur mesela. Herkesin zevki ayrı zevkler ve renkler tartışılmaz.

Back
X