Arkadasimi uyusturucudan kurtarmak istiyorum!

missplayful

Guru
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2008
2.707
264
Selam KK ahalisi cok nadir buraya konu acanlardan biri olarak artik isyan noktasina geldim. Konu acmam danismam gerekiyordu. Isyerinden tanistigim bir arkadasim var durumunu biliyorum ve kotu durumda hapishaneden ve klinikten yeni cikti uyusturucu problemi vardi bu yuzden hapishaneye girdi ve klinige tabi. Yurtdisinda yasiyorum burada uyusturucu sorunu olanlari hapsihaneye gonderiyorlar Turkiye gibi degiler kurallari. Haliyle isine geri dondu vs hepimiz destek tabiki.Kurtulsun diye umuyoruz.Gecen sefer arkadasligimi askiya almistim cunku beni uzmus ve soyledigi yalanlardan hoslanmamistim. Yasam tarzida bana uygun degil. Sadece iste goruyorum artik fakat geecn hafta isler kotuydu biz gece klubunde calisiyoruz ve insanlar para almadigi icin kazandigimizda az olmustu, belinide dogrultmasi gerektigini biliyorum ben yanliz yasiyorum erkek arkadasim gelip gidiyor.Erkek arkadasim 1 hafta egitime gitti ve evde yapayanliz kalicagim icin hemde ona el uzatmak amaciyla evde kalabilecegini soyledim. Otelde kaliyor her hafta 200$ vermek zorunda boylelikle en azindan 200$ biriktirmis olucakti yakinda da para biriktirir ya ev arkadasi bulur yada eve cikar diye umut ediyordum.Ev arkadasi olmamiz soz konusu degil yanliz yasiyorum ama hem ben hem erkek arkadasim acida olsa kendisine guvenmiyoruz.Malum uyusturucu belasi hala ustunde.

3 gundur bende kaliyor hafta sonuna kadarda kalicak ama gozlerimle uyusturucunun bir insana yaptiklarini gormek onun caresizligi erisiyisi hasta olusu aglamasi beni oyle yaraliyor ki... Ne yapacagimi sasirdim. Soyledigi yalanlarda cabasi. Daha 22 yasinda.Onceden Roxy denilen uyustucu agri kesici icerdi icinde eroin var cok agir ilac ben kesinlikle yasakladim. Klinige gidip yardim alana kadar her ay 175$ vermeli klinige daha farkli seylerle onu yatistirmaya calisiyoruz. Simdi iki gundur xanax aliyor el altindan.Gece uyuyamiyor veya sabah 7 de yataga gidip aksam 6 da uyaniyor. 11 SAAT OLU GIBI YATIYOR.Ev cok sicak hep usuyor.Ben onu surekli gozlemleyebilmek icin ayni odada yatagimda yatiriyorum.Banyoya giriyor uzun sure kalmasini istemiyorum. Malum bir sabah 6 da tutturdu gitmem lazim disari uyku ilaci alicam cok aci cekiyorum uyuyamiyorum uyusturucu almadigim icin dedi . Gitmeden oncede biriyle konustu telefonda.O sabah gittiginde onu beklemek zorundaydim ve uykumu boldu cunku anahtar vermiyorum kendisine ve kapiyida kitleyip geri dondugunde kendisine acmam gerek. Ve geri dondu tabi... ben uykusuz kendinede anlattim zaten sen uyuyacaksin benim uykum kacti ben cok huzursuzum simdi dedim. AMa dinletemedim. Her disari ciktiginda kendisini beklemem gerekiyor. Ve zamansiz cikmak istiyor bazen gece 3 bazen sabah 6-7.Neyse geri dondu ve bana aldigi uyku ilacini gostermesini istedim ve tabiki arabada aldim orada beni oraya gonderme simdi niye soruyorsun ben sana gostermek zorunda miyim ne sacma gibi laflar etti. Bulamiyorum dedi. Bende kizip gunun her saaati disari cikip uyusturucu almaya gitmeye usenmiyorsun simdide git arabadan getir eger aldiysan zaten merak etme korkacagin birsey yok niye panikliyorsun dedim.Sonra itiraf etti Xanax almis ve ben salak olmadigini anladigimi soyledim.Geceleri hep agliyor, zaten yedigi ictigi bulasigi bile yikamiyor, ben yemek yapip onune koymazsam yemiyor. ICTIGI bardagi bile birakmamasini yikamasini soyledim ama yapamiyor. Surekli ayni seyleri tekrarla yapiyr mesela dus almasi bir saat kulagini temizlemesi 30 dakika ve hep ayni yeri temizliyor. Cok sorunu var dun cok hasta oldum agladim beni cok uzdu surekli ihtiyacim var diyor sonrada klinige gidicem birakmak idtiyorum diyor ANNESINI aradi annesi kabul etmiyor yardimci olmuyor. Tamamen sahipsiz. Ama ben sinirden stresten ona laf gecirip bazen gecirememekten surekli onu kontrol etmekten cok tukendim.Yarin klinige gidicez. NE YAPAYIM? Birakiyim kendi haline mi gitsin yoksa yardima devam mi disimi sikayim mi?? HER GUN Allahima sabir ver dayaniyim diyorum anneme soyledim o da dayan kizim Allah rizasi ciin yardim et dedi. Ama ben tukendim dun agir konustum cunku ben 4 saat uykuyla ise gittim ve migrenim azdi. Ben agir konusunca tum gun agladi. Ne yapacagim. lutfen tavsiye verin.???
 
Çok zor bir durum Allahım kimsenin başına vermesin. İnsanları yargılaması kolaydır onu anlayabilmektir zor olan tarafı. Arkadaşınız kim bilir ne sebeple bu illete başladı. Sizin bir tarafınız yardım etmeyi istiyor. ki zaten yardım sever bir insan olduğunuz için aslında siz bizlere danışırken bile zaten yardım etmeyi düşünüyorsunuz. Çünkü bırakıp hiç bir şey olmamış gibi yapamazsınız. Bunları yapan bir insan böyle vurdumduymaz davranacak biri olamaz. Yardım etmek çok güzel bir davranış ama sonuçta sizin de bir hayatınız var her şeyinizi ona adayamazsınız. Ama yardımı bırakmayın destek olun,tabii kendi hayatınızı mahvetmeden. Allah bunu görüyor size sabırda verecektir ve o güzel kalbinize göre bir hayatta.
 
Son düzenleme:
X