Arkadaşımın beraber olduğu kişi madde bağımlısı..Ona nasıl yardımcı olabilirim?

vazgecilmez

.....
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2009
340
54
123
Diyarbakır
selam arkadaşlar, bir kız arkadaşım var, her zaman bana yardımcı olur. birisiyle tanışmış kişi ondan 13 yaş büyük ama çok hoşlanmışlar birbirlerinden. Fakat kişinin 6 yıllık bir ilişkisi varmış zamanında, aralarında sorunlar olmuş kız başkasıyla evlenmiş. o şahısta alkol ve esrar gibi kötü alışkanlıklar edinmiş. hepsini bırakmış sadece hala esrar kullanıyormuş. O şahıs "elimden tutan biri olmadığı için bunu bırakmadım" eğer seninle olursa yardımcı olursan bırakırım demiş. arkadaşımın ailesi çok katıdır bu konularda. zaten yaş sorun olacak ailesi için, bide bunuda bırakmazsa ne yapıcam diyor. Bide bırakırmı onuda bilimyor. Çok hoşlanmış kendisinden. Ben yardımcı olamadım, siz ne düşünyosunuz bu konuda. çünkü gerçekten yardım etmek istiyorum ona..

ona edeceğin en büyük yardım arkadaşını o kişiden koşarak uzaklaştırmak olur....
6 yıllık ilişkisindedemi elinden tutan olmamış
herşeyi bırakmış ama esrar kullanıyor demeniz bile yeterli geldi bana...
yaş farkına takılan bi insan değilim ama bu durumda en doğrusu arkadaşınızın geleceği için sonsuza kadar uzaklaşmak olacaktır diye düşünüyorum...:97:

öncelikle yorumunuz için tşk ederim. Ama o ilişkisinde yokmuş zaten böyle bir alışkanlığı. kız gittiği için başlamış..

Kendisine bahane bulmuş sadece. Olmaz.
Böyleleri sigara içmelerine bile böyle söyler. "Sen bana yardım et ben bırakırım" diye başlarlar, sonra siz "içme canım içme hayatım" moduna girersiniz. Aradan biraz zaman geçer, bir daha söylersiniz alacağınız cevap ne olur: "Sigara içmeme bile karışıyorsun, bir rahat ver huzur ver!"

Son düzenleme:
gidip tedavi görsün o adam en iyisi...
bir genc kizin günahina girip, yok elimden tutan biri olmadigi sürece birakamam demesi sadece bencillik...
arkadasin ondan 13 yas kücük, bu konularda da bilgisi yoktur eminim, ne kadar yardimci olabilir ki...
ardasina söyle kendine ve hayatina biraz deger versin, hayati böylesine sorunlu bir adamla ne kadar mutlu olabilir ki...
o adam da gercekten arkadasinla ilgileniyor onu istiyorsa o zaman gidip tedavi olup öyle ciksin arkadasinin karsisina...

esrar öyle "sen benimle birlikte olursan bırakırım" demekle bırakılmaz.

tedavi olması gerekiyor.bırakın esrarı sigara ve alkol bağımlıları bile yıllarca tedavi olduktan sonra ancak bırakıyorlar.

öncelikle yorumunuz için tşk ederim. Ama o ilişkisinde yokmuş zaten böyle bir alışkanlığı. kız gittiği için başlamış..

bana pek inandırıcı gelmedi o ilişkide bu alışkalıklarının olmaması
farzedelimki yoktu ayrılınca başladı sonuçta başlamış ve bu durum o insanın sağlıklı bi psikolojide olmadığını gösterir.. düşünsenize hangi sağlıklı düşünebilen bi insan hadi esrar kullanıyım der ki..
değilmi:26:
eğer elinden tutacak bi insan arıyorsa önce kendini tamamen temizlemesi ve 6 yılı kafasından silmesi gerekir.. nacizene görüşüm

Birincisi yaş farkı fazla.
İkincisi adam sanki sigara alışkanlığından bahseder gibi bahsetmiş.Sigarayı bile pat diye bırakamıyor insan.Br de esrar bu..
Arkadaşınız derhal uzaklaşmalı ondan..Ne malum kanına girip arkadaşınızı da bu maddeye başlatmayacağı?

Allahım hidayet versin ya..
Bir kere o iş isterse büyük aşk olsun olmaz.
Yaş farkı en önemli etken, daha sonra o adamın yaşanmışlıkları say say bitmez.
benim amcam kendisi yetiştiriyordu esrarı üst katta belki bırakır diye evlendirdiler sonuç daha beter.
asla bırakmaz bırakamaz kendisi istemedikten sonra...
o insanında bunca zamandan sonra tekrar masum olması imkansız.
sizin yapacağınız en büyük yardımda vazgeçirmek, yoksa bu gidişle daha çok gözyaşlarını silersiniz arkadasınızın..

Esrar kimyasal bağımlılık yapmaz. Psikolojik bağımlılık yapar. Yani sigaranın bağımlılığı esrardan daha anlamlı ve kuvvetlidir. Destek olursa bırakır bence. Ama o kadar yıllık ilişkisini neden bitirmiş. Geçmişini biraz kurcalasın derim üzülmek istemiyorsa daha tanımıyor çünkü. Ha yok bir erkek için üzülmeyecek biriyse devam etsin direkt o kadar hoşlandıysa.

Arkadaşınızı napın edin uzak tutun bu adamdan.
Uyuşturucu öyle çocuk oyuncağı değil.
Hergün neler görüyoruz haberlerde.
Uyuşturucu için adam öldürenler, karısını satanlar vs vs vs.
Başka adam mı kalmadı sanki.

Arkada$ina Sevgilisi : Bana Yardim Edersen , Desteginle Birakirim . demi$ ya ..
Ya Ona Birakmasi Icin Yardimci Olurken Erkek Arkada$i Kiz Arkada$inada
Ba$latirsa Esrar Icmeyi ?
Bunu O Kiz Hicmi Dü$ünmüyor ..
Biraz Degi$ik Acilardan Bakmak Gerek Böyle Durumlara..
A$k veya Ho$lanmak Insanin Gözünü Bukadar Kör Edemez Diye Dü$ünüyorum ..

Kac Ya$inda Kiz Arkada$in Bilmiyorum Ama Biraz Nette Ara$tirsin Bu Gibi Konulari ..
Belki Tedavi Merkezi Filan Bulur .. Ona Oraya Giderken E$lik Eder Vs ..
Ama Yanliz Ba$ina Biraktirmaya Denemesin .. Ne Kadar Olumlu Bir Cözüme Ula$ilabilirki Yanliz Ba$ina ..

arkadaşınız şart koşsun. beni istiyorsan bundan kurtul öyle gel desin. yaşın okadar sorun olacağını düşünmüyorum. ama sadece arkadaşınızın yaşı büyükse. belki başka yaşanmışlar yüzünden bu ilişkiye başlanmıcak bile ama şart koştuğunda en azından o insanında hayatını değiştirmiş olabilir. eğer bağımlılıktan kurtulmazsa ozaman görüşmeyi kessin

bu adam aciz mi kimse elinden tutamadigi icin esrari birakamiyormus?
cok sacma...
birakmak isteyen birakir...

ayrica adam zaten cok buyuk...
arada 13 yas var, nesil farki bu resmen...
arkadasiniz kendine gelsin ve bu sahistan uzak dursun bence...

1) Esrar baqımlılık yapmaz..

2) Esrar içen biriymiş demen yeterli, koşa koşa uzaklaşsın diye yorum yapan birini okudum..
İnsanlar nerede nasıl kimden doqucaklarını,nasıl büyüyüceklerini bilemez ve kontrol edemez biliyoruz dimi bunu hepimiz neler yaşıcaqınıda tahmin edemez. NASIL BİR ÇEVREDE BÜYÜYORSA O ÇECREYE AYAK UYDURUR..YADA UYDURMAK ZORUNDA KALIR.. ÇÜNKÜ ETRAFINDAKİ HEMEN HERKEZ BÖYLEDİR. BİLDİĞİ BAŞKA BİR ÖRNEK YOKTUR.. BELLİ ÇAĞLARDA BU TARZ ŞEYLER CAZİP TE GELİR..ARKADAŞ ÇEVRESİ VS VS DEN. HELE BİR PROBLEMLİ BİR AİLESİ VARSA VAY HALİNE..

amacım atışmak deqil,bilmediqiniz konularda yorum yapmamalısınız.
NE DEMEKTİR BU BÖYLE..koşa koşa uzaklaşsın. YAMYAMMI ADAM?

Sonra birde insan ayırmam sınıf ayrımı yapmam bilmemne derler..kuyruklu yalan..
İNSANLARIN NE YAŞADIĞINI BİLMEDEN SAYGISIZLIK ETMEYİN..KİMSE DURDUK YERDE BÖYLE BİRŞEY YAPMAZ. SORUNSUZ BİR İNSAN EVDE OTURURKEN HAAAA BEN BUGÜN KALKİMDE BİR ESRAR İÇİYİM GİDİP DEMEZ. DİYEMEZ ÇÜNKÜ ZATEN ADINIDA BİLMEZ,NASIL BULUCAGINI NASIL İÇİCEİĞİNİ VS VS..

Benim fikrim arkadaşın isterse seviyorsa adamda onu seviyorsa üstesinden qelemicekleri hiçbirsey yoktur...!!! Başta söylediqim qibi psikolojik baqımlılık dışında fiziki baqımlılık yapmaz..

benim demek istediklerimi yazmis arkadasim, katiliyorum kendisine.
ayrica suan olaya arkadasiniz yanlis bakabiliyo olabilir. ileride pismanliklar yasayacaktir. o adamin doktoru degilki, yok elinden tutan olmamis fln insan önce kendini düsümelidir.
lütfen arkadasinizin bu konuda beynine girin.
vazgecse daha iyi olucaktir diye düsünüyorum hoscakalin

tüm olumsuzlukları göre göre evlencek hali yoktur diye umut ediyorum. eski sevgilisini unutamamışki adam esrarla vs unutsa ne olur o adamdan ne kadar güzel bir evlilik çıkar ki .bence sen hiç karışma suçlu sen olursun.ayrıl da evlende deme ne hali varsa görsün .bu kadar net görünen köy kılavuz istemez diye bir olay göz önünde .bile bile hata yapacak .tobe tobe ya.
he oldu o olursa adam meleke olur .çok mutlu olurlar hiç sıkıntıları olmaz.bağımlı olmuş adam yahu.sanki sevgilim şişmanda zayıflamak istiyor yardımcı olmam lazım der giib basite indirgeniyor.

esrar icmeye sigara aliskanligi gibi yaklasan arkadaslara hatirlatirim: esrar insana kendini kaybettirir, uyusturur...bu insanlara guvenemezsiniz...

Yaş farkı sorun değil annem ve babam arasında da 12 yaş fark var...
Esrar kötü bir alışkanlık, kolay kolay bırakılacağını sanmıyorum...
Arkadaşınız bence uzaklaşmalı bu adamdan...
Ha illa istiyorsa şart koşsun. Bırakırsan seninle olurum bıraktıktan sonra desin...
eltim kaynıma sigarayı böyle bıraktırmıştı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…