Arkadasimin birlikteligine nasil tepki vermeliyim?

7 senelik arkadasim, can ciger gibiydik onceden simdi aramiza mesafe girdigi icin pek gorusemiyoruz. Ama yine de birbirimizi arayip sorariz surekli. Bugun beni aradi ve eczaneye gidip ertesi gun hapi almasi gerektigini soyledi. Onunla gittim olanlari anlatti sevgilisiyle birlikte olmuslar onlem almak icin vs dedi. Benim hayat gorusume gore inanclarima gore bu cok yanlis bir sey hele ki bu yasta. Daha 18 yasindayiz ya. Ama bir sey diyemedim. Benim allahtan korkum var asla hos gormuyorum evlilikten once cinsel birlikteligi ama herkesin kendihayati kendi kararlari tabii ki ben bir sey diyemem. Uyarsam yanlis anlar mi diye konusamadim sizce ne yapmaliyim arkadasimin kararlarina elbette ki saygim var ama yanlis buluyorum. Onunla konusup uyarmali miyim yoksa saygisizlik mi yapmis olurum karisarak?
Siz olsaniz ne yapardiniz
Senin hayat gorüsüne karsı bir durumsa o zaman arkadaslık etme
Benim de lisede böyle bir arkadasım vardı kız cok iyiydi ama erkeklerle gezerdi, okulda herkes sasırırdı sen bununla nasıl arkadaslık ediyorsun derlerdi
Bana bir zararı olmayana kadar arkadaslıgımız sürdürdüm kız gercekten beni korur kollardı
Baktım bana da zararı olacak yavas yavas kendimi uzak tuttum, merabalasmaya basladık sonraları
Sen de böyle yap arkadasını kendin gibi yapamazsın ayrıca bana karısma diyebilir
Bırak yasasın ve görsün, 18 yasında kız sonucta, dogruyu yanlısı biliyordur.
 
Bana niyese fake gibi geldi bu konu. O yasta, hele adana gibi bir yerde, kimse cinsel iliski yasadigini asla duyurmaz. Hele ertesi günü hapi aldigini, yani bir ihtimal bundan hamile kalabilcegini söyleyerek. (Sonucta ertesi günü hapi korumayabilir.)
 
Bana niyese fake gibi geldi bu konu. O yasta, hele adana gibi bir yerde, kimse cinsel iliski yasadigini asla duyurmaz. Hele ertesi günü hapi aldigini, yani bir ihtimal bundan hamile kalabilcegini söyleyerek. (Sonucta ertesi günü hapi korumayabilir.)
Fake olmayabilir inan ben yasadım aynısını
Lisede 3 yıllık samimi arkadasım bu olaya benzer bir olayla cıkageldi bir gün karsıma
Kızlar yakın arkadaslarınıza söylemeyin böyle seyleri, iki kisi arasında kalmalı
Sonucları kötü oluyor sonra.
 
bu ne yaman çelişki anne!!!!!

canım benim, hem "herkesin kendi hayatı, karışmam" demişsin, hem de olayı din kültürü ve ahlak bilgisinden vurmuşsun.
şu iki konuyu birbirinden ayırmayı ne zaman öğrenicez.

büyük konuşmadan, YARGILAMADAN insanların yanında olmayı ne zaman öğrenicez.
olayın allah korkusuyla ne ilgisi var deliricem yaaa. hem sen de arkadaşına yardım etmişsin. şimdi senin için "Allahtan korkmuyor" diyebilir miyiz?. senim allaha bakış açını bi bekaret yüzünden sorgulayabilir miyiz?

konunun, üstüne vazife olmayan kısmından dahil oluyosun. 18 yaşında bakire olmayan bir kızla arkadaş olmak sana sıkıntı oluyosa, olma o zaman.

18 yaşında genç bir insanın fiziksel ve ruhsal olarak cinsel deneyim yaşaması ne kadar doğru yada yanlış onun yorumu apayrı bi konu.

illa arkadaşımı uyarmalı mıyım dersen, konuya ilk olarak din kültürü ve ahlak bilgisinden girme.

ve kız zaten yapacağını yapmış. bizim hafız gibi davranmamıza gerek yok.

bir kez daha söylüyorum: bir kadının evlenmeden önce bir erkekle birlikte olması sana dokunuyosa, o insana hiç bi yorum yapma, işine gelmiyosa uzak dur. bitti gitti
 
bu reşitlik ne menem birşey yahu.. 18 ine girdiğin gün gökten reşitlik mertebesi iniyor sanki..
 
Back
X