- Konu Sahibi elmalikurabiye
Arkadaşının neden böyle davrandığını müneccim olmadığın için bilemezsin.
Ben senin yerinde olsam çıkar karşısına "arkadaşım senin amacın nedir?" diye sorardım.
Eğer ailemde aile kabul edilen ve ailesinde aile kabul olarak kabul gördüğüm biriyse,
böyle bir soru sormaya da hakkım vardır.
Dediğin gibi "eh madem iyiliğimi düşünüyorsun ve bu çocuğun kötü olduğunu söylüyorsun,
2 sene önce aklın neredeydi? Şimdi niye birden fikirlerin çark etti" diye sorardım.
Ki sor!
Çocuğa gelince, zaman isteyen sorular bunlar.
Tabii ki direk kendisine "sen içkici misin, çalışmayı sevmiyor musun, kötü huyların mı var senin" diye soramazsın.
Fakat ufak ufak ağzını aramanda sakınca yok.
Bir gün buluştuğunuzda alkolden açarsın muhabbeti, nabız yoklarsın.
Bir başka zaman çalışma konusuna değinirsin, muhabbet edersiniz o konuda.
Zaten zamanla herkes kendisini belli eder.
Ama muhakkak bu konuları iyi gözlemle, sonrası için eğer seni de rahatsız edecek durumlarsa bunlar, sana ters şeyler ise, yeri geldiğinde tavrını koyarsın zaten.
Hakkında hayırlısı olsun inşallah...
En yakınındaki arkadaşına bile o kadar güvenmeyeceksin.
Malesef insanlar bir tuhaf artık, bir dedikleri diğerini tutmuyor böyle işte...
Neden ailemden biri gibi dediğiniz arkadaşınıza bunları sormuyorsunuz?
Bunda bir sakınca yok ki...
Önce böyle dedin,şimdi de başka konuşuyorsun sebebini bilmek istiyorum diyebilirsiniz?
Samimiyetle sorun ve cevabını samimiyetle alırsanız ne ala..
Ama alamazsanız,o zaman arkadaşınızla ilişkinize mesafe koyarsınız..
ve dedikleri doğruysa o kişiyle de görüşüp görüşmemek de size kalmış tabi ama hepsini hayatınızdan çıkarırmak en mantıklısı olur..
Kızlar doğru söylüyorsunuz evet ama önceki mesajlarımdan birinde yazdım,şakayla karışık -hep diyordunuz ya çok iyi,..falan filan diye dedim.İşte ben ciddi takılmıyormuşum kimseyle,daha evlilik düşünmüyormuşum o yüzden öyle bir gezer,görüşürüm o zaman için diye düşündüğünü söyledi.Yuh yani ne diyim!Bir de evlilik muhabbetleri dönmeye başladı,ablası filan konuşuyormuş inş. olur falan diye.Bana diyo ki seninle ciddi düşünüyomuş kulağıma geldi,yok öyle yok böyle yok sorumsuz,evlilik yürüteceğini düşünemiyorum onun diyor...
Son düzenleme: