Arkadasimin düsmani

Gxuxlsxuxm Sultan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2007
6.201
43
156
Diğer
Arkadasimin arkadasi benimde arkadasimdirŞeniz
Arkadasimin düsmani benimde düsmanimdirkötükedihüso

Ne diyorsunuz kizlar?? Sizecede böylemi?CADIARZU

Arkadaslarinizin görüsmedigi insanlarla sizdemi görüsmessiniz!
Normalde aranizda hicbir problem olmayan, fikirleri hal ve hareketleri hosunuza giden, size hicbir zaman zarari olmayan bir insan sirf arkadasinizla görüsmedigi icin sizin icinde bitermi?

Buyrun bakalim

Hayir arkadasimin dusmani benim de dusmanim degildir herhangi bi rahatsizligim bana karsi
yanlis bi davranisi, tavri yoksa durduk yere arkadasi¨m küs diye bende cephe almam beni alakadar etmez yani sonucta yetiskin insanlariz...

aynen canım
arkadaşım kimle küsmek istiyosa küssün ben bana karşı yapılan bi haksızlık yoksa ortada tavır almam kimseyeyerimseniben
beni yönlendirmesinede izin vermem

Son düzenleme:
hem evet hem hayır...
hayatımı arkadaşlarım yönlendiremez, kimsenin sevdiğini sevmek durumunda değilim...
arkadaşım çok seviyor diye bende aynı duyguları hissedemem...
paylaşım duygular farklıdır, benimle olmaktan başka türlü keyif alır, onunla olmaktan başka türlü...
ama ikimiz birbirimizden keyif almayız, bu gayet normal bir durum...
düşmanlıksa o zaman iş değişir...
düşman tehlikelidir, dostuma düşmanca davranan benim dostum olamaz...
dostumun canını acıtana ben gülerek bakamam...
ama sevmiyorlarsa birbirlerini genel bir anlaşmamazlıksöz konusuysa o zaman durumu idare ederim, görüşmeyi kesmem...

kraldan çok kralcı olmadım hiç..
arkadaşıma yapılan elbette beni etkiler ama bu demek değildir ki karşı taraf ile iletişimimi koparayım..:1rolleyes:
sorun yaşamadan sorun yaratan insanların kişiliklerinin oturmadığını düşünmüşümdür hep:ecrin_bebek::1closedeyes:

Aslinda bende senin gibi düsünüyorum elfidacim!! Dostuma kin besleyen kötülük düsünenle arkadas olamam, ama bir fikir catismasi veya anlasmazlik yüzünden alakami kesmem, yeri geldimi hakkini savunur yeri geldimi haksizsin diyebilirim....

Fakat gördügüm kadariyla ister reelde olsun ister sanalda bircok kisi bu zihniyette...Bir bakima arkadaslarinin kuklasi oluyorlar ....yani sen kimle iyisen bende iyiyim sen kimle kötüsen bende kötüyüm, ben bunu kisiliksizlige bagliyorum...

Arkadasimi kirmamak veya gözünde yücelmek böyle olmamali

Dostumla aynı kulvarda olmayan kişiyle düşman olmam demek kendimle savaşmak demektir.. Bir çok dostumla hayata bakış açımız,düşüncelerimiz öyle farklı ki...naniknanik
İnsanlar aynı düşünce de değil diye muhabbetti mi kesmeli yani? sengözlerimebaksanab
Ancak dostumun canını yakanı affetmem,kötü niyet sezdiysem dostum unutsa ben unutmam asla..

dostumun düşmanı benim düşmanım olamaz ama dikkat ederim o kişiye:1closedeyes:,
benim dostumun düşmanıysa bişeyler vardır kesin,
dostumun dostu kafama fikirlerime uyuyorsaa arkadaşım olabilir

dostta bana yaşattığı için dostumdur, düşman da bana yaşattığı için düşmanımdır...
arkadaşımın dostu da düşmanı da dostum ya da düşmanım olamaz...
ama sevdiğim insanın dostu olmuş insana sempati duyarım okadar (tabi birebir ilişkim yoksa)...he bu arada çok da gıcık bir huyum vardır, tanıma fırsatım varsa izlerim onu...çünkü insan bazen dostu dye hatalarını farkedemeyebiliyor ve 3. göz daha iyi görüyor
düşmanı da evet düşmanım olmaz ama arkadaşım da olamaz...çünkü sevdiğim insanın canını acıtmıştır, üzmüştür, kırmıştır...öyle birinin hayatımda yeri yoktur...

arkadasımın arkadası benımde arkadasımdır...
arkadasımın dusmanı bana kotulugu dokunmadıgı gerektıgı saygıyı ve sevgıyı gordugum surecede benım arkadasımdır...
belkı o iki kişi anlasamamış olabılırler..uyuşmuyor olabılırler...
ama ben ...anlasıyorsam..kım olursa olsun arkadasımdır...
arkadasım dostluk boyutundaysa...bır adım daha önde olur benım için..ama ugradıgı bır haksızlık yada haklı oldugu bır durumda varsa gerektıgı kadarda korurum..

İnanıyorum ki aynı zihniyetteki insanlar dost olabilir..
Yani doğal olarak dostuma ters gelen davranış bana da ters gelecektir.
Ama bu hep böyle midir?
Her zaman değil tabii.
Yerine göre..
Ama bazen ister istemez pek öyle ahım şahım hususiyeti olmayan bir adam, her şeyi biliyormuş gibi aklına esen her konuda fikir yürütüyor gibi bir düşünce uyanabiliyor :1closedeyes:
Yada böyle yüzünde çok bilmiş bir ifade ile yazdığını düşündüğüm herkese akıl vermeye çalışanlara gıcık olmuyor değilim.
Bu dostumun düşmanlığından mı kaynaklanır?
Yoo hayır..hususi bir mesele..
Fakat hiç bir zaman düşmanımın düşmanı dostumdur düşüncesi olmadı.

sultanım ben böyle düşünmüyorum şekercim...
her zaman söylerim bana dakunmayan yılan bin yıl yaşasın...:1closedeyes:
o arkadaşımla arasındaki sorun beni bağlamaz...
bana zararı dokunmamış sa niye bende sırtımı çevireyim ki...
mantıklı olanda budur...gamyoncuiremsu

bence böyle degil canim...
arkadasim görüsmeyebilir,ama bu beni baglamaz...
hani belki arkadasimla olan sorununa yakin konularda daha temkinli olurum ama o konusmuyor diye bende irtibati koparamam yani..

arkadaşlarımın görüşmedği insanlarla,görüşüyorum. hem sanal da hem de reelde yaptığım bir şey bu... ama çok zor. arada kalıyorsunuz..
bir de şunu düşünüyorum, bana devamlı laf sokan, her ortamda benim kuyumu kazmaya çalışan ve rahatsız eden, açığımı bulmaya .çalışan biri varsa eğer ,arkadaşımın onunla iletişim kurmasından,rahatsız olmuyorum diyemiyorum..... .oluyorum.... hele bir de bu arkadaşım, daha önce onunla sorunlar yaşamışsa...
..

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlarımın dostları acayip dorstum olur.. fakat düşmanına düşman olmamak için elimden geleni yaparım.. bakış açıma ters.. artı zaten arkadaşlarımda seçim konuusunda yeterince uzman.. arkadaşlarımla tek ortak nokta varsa o da dostu düşmanı ayırd etmesidir. . ince bir konu bu..
zaten canım dediğim arkadaşıma biri kötülük ederse nasıl onunla iki dost kalabilirsin ki? mantığa ters. ama söz konusu önyargıysa yok önyargım falan.. hatta geçenlerde dürüst olmadığını düşündüğüm birine arkadaşım çok kırgındı.. önyargısız konuştum ama sonunda arkadaşım haklı çıktı... demek istediğim aklın yolu bir zaten

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşımın dostu veya düşmanı beni hiç ilgilendirmez. Bu kriterlere göre karar vermem. Dostumu da düşmanımı da kendim belirlerim. Benim dostumla arkadaşımın dost olması veya düşmanımla düşman olmasını da istemem. Herkes kendi özgür iradesiyle karar vermeli dostuna arkadaşına.

Bir insanın arkadaş veya dost olarak düşündüğü bir insana bakış açısı her zaman toz pembedir, göz yummalar ve muammalar içinde olduğuna inanmışımdır hep yanlışlarını her daim geç görürüz, verdiğimiz değer beklide gözümüzün önüne perdedir bilemem ama dostlarımızın bize sergilediği bazı tavırları belki bir başkası yapsa kıyamet koparabiliriz ama iş dosta arkadaşa gelince susulur yada farkına bile varılmaz. Yeri geldiğinde hangi insan vardır ki dostum dediği insanın yanlış bir seçim olduğunu düşünmek ister eminim ki kimse düşünmek bile istemez.

Eğer ki bir arkadaşı sahip olduğumuz bir değer olarak görüyorsak bizim için o her zaman iyidir, düşeceğini fark ettiğinde yaslanınca yıkılmayacağını bileceğin bir duvar, bir sırrın olduğunda ona derdini anlattığında bir tek onda kalacağını bildiğin bir insan, menfaatsiz, her zaman sizden bir adım önde olmasını istediğiniz insan vs. vs. vs. daha bir çok şey…

Düşünün bakalım her arkadaşınıza yaklaşımınız aynımı?

Hepsine aynı sıcakkanlılıkla içtenlikle mi yaklaşıyorsunuz?

Hepsi ile anlaşabiliyormusunuz?

Yeri geliyor bir çekirdek kabuğundan tartışmıyormusunuz?

Dostum dediğim insanın düşmanım dediği insana olan yaklaşımını ona olan yanlışlarını tam manası ile bilemeyeceğim için ön yargılı olmam. Tanıdığım ve gördüğüm kadarı ile daha doğrusu bana kendini gösterdiği kadarı ile iyi olduğuna inandığım bir insan dostumun düşmanı diye benim düşmanım olmaz herkesin yeri ayrıdır. Herkes durması gerektiği yerde durur. Zaten karşımdaki bana gerçekten dost ise benden düşman gözü ile gördüğü insandan uzak durmamı istemez. Gerçekten bir dostluk varsa insan verdiği değere karşılık karşındakinden habire bir şeylere kefen biçmesini istemez.

Dostumun dostu benim dostum diye de bir şeyi benimsemiyorum, benimseyemiyorum daha doğrusu benim arkadaşımın karşısındaki insanda neleri göz ardı ettiğini bilemem ona iyi olan bana iyi olacak diyede bir şey söz konusu değildir.

Tabiki bunlar benim doğrularım herkesin doğrusu farklıdır buna diyebileceğim bir şey yok.

Çok konuştum diyeceğim olmayacak çok yazdım destan gibi oldu sanırım ama insanın çenesi düşük olunca naparsınız a.s

arkadaşlıktan bahsetmişsiniz...
arkadaşımın arkadaşı benim de arkadaşımsa,bu iki arkadaşımın arası açıksa
ben herhalde aralarını düzeltmeye çalışırdım...
ama siz düşmanlıktan bahsediyorsunuz,bunun nedenini öğrenmek isterdim...
düşmanlık hafife alınacak bir durum değil bence...
içeriğini öğrenmeden kim olursa olsun tavır almam....
sevgiler...

arkadaşımın arkadaşı benim arkadaşım olmayabilir
arkadaşımın düşmanı benim düşmanım da olmayabilir
ben başka bir kimliğim arkadaşım başka bir kimlik?
kiminle arkadaş kiminle düşman olursa saygı duyarım
aynı saygıyı da ondan beklerim

Biliyor musun ben düşmanlık besleyen insanla arkadaş olamam Gülsümcüm...
Dostuma yaptığı düşmanlık çabasıdır o ayrı ama olumsuz duyguların esiri olup hayata ve insanlara öfke saçan, sürekli suçlu arayan, insanların sahte ve güvenilmez olduğunu söyleyen insanlarla paylaşacak bir şeyim zaten olamaz...
İnsanlar güvenilmez ise bende güvenilmezim demektir, suçlu arıyorsa yarın beni de suçlayacak demektir...
Benim dostluk anlayışım farklıdır, dostumda benim gibidir, benden ötedir, bana şuna dikkat et derse ederim, bilirim ki göremediğimi görmüştür...
Dikkat ederim ama onun emriyle hareket etmem...
Kukla olmak ise çok ayrı bir şey..
Bilirsin kuklalar tek başına hareket edemezler ipleri vardır, birileri tarafından yönetilmedikçe kendilerini belli edemezler...
Oysa dost yönetmez, dostluğun ne demek olduğunu bilen yapar bu ayrımı...
Söylediğinin adı dostluk değil, olsa olsa dostluğa sığınmaktır...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…