Arkadasimin düsmani

Farklı açılardan ele alınacak bir durum..

Birincisi, arkadaşım dediğim kişi ile olan ilişkim sıradan bir arkadaşlıksa, kimle dost, kimle düşman olduğu beni değil, onu ilgilendirir..''Aranızda halledin beni karıştırmayın'' derim, benden bir yardım talep edilmediği sürece, karşı tarafı tanısam da tanımasam da..

Ancak bahsettiğiniz çok çok yakın bir dostumsa eğer ve ben karşı tarafı da tanıyosam, aralarındaki bu düşmanlığı çözmek için, elimden gelen birşey varsa, yapmaya çalışırım, bahsedilen kişi çok yakın dostum olduğu için.. Yani ilk etapta böyle düşünürüm..Dostumun düşmanıyla da tanışıklığım olduğu için belki elimden birşeyler gelir ne bileyim..Ama baktım ki çözülecek birşey değil, bana çok yakın olan dostum için, karşı tarafla arama mesafe koyarım, koymak zorundayım..

Empati yaparım; Düşünsenize, çok yakın bir dostumun, benim düşmanım ile sıkı fıkı olduğunu..Olmaz..Bu anlamda ben de karşı tarafla ilişkimi belki de sadece bir selamla devam ettirmek, ya da kesmek durumundayım..

Ama çok yakın dostumun düşmanını, hiçbir şekilde tanımıyorsam, zaten otomatikman benim de düşmanım sayılabilir..

Gerçi böyle bir durumla hiç karşılaşmadım..Şükür ki ne benim ne de yakın dostlarımın düşmanlık gibi bir durumumuz yok kimse ile..

Son düzenleme:
arkadaşlıktan bahsetmişsiniz...
arkadaşımın arkadaşı benim de arkadaşımsa,bu iki arkadaşımın arası açıksa
ben herhalde aralarını düzeltmeye çalışırdım...
ama siz düşmanlıktan bahsediyorsunuz,bunun nedenini öğrenmek isterdim...düşmanlık hafife alınacak bir durum değil bence...
içeriğini öğrenmeden kim olursa olsun tavır almam....
sevgiler...

Genel anlamda sordum songülcüm, burdaki arkadaslariminda fikirlerini sormak istedim!!:delphin:

Yorumlariniz icin tsk. ederim hepinize...a.s.

Back