Arkadaşımın ilginç aşkı!

elifilkay

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2011
270
5
118
Ankara
Merhaba arkadaşlar, benim hayattaki belki de tek dostumla ilgili bir sorunum var:

Arkadaşım, dostum, her şeyimi paylaştığım, benimle her şeyini paylaşan bu arkadaşımın başından 2 yıllık bir ilişki geçti. Bu ilişkide belli ki ilk kez aşık oldu ve diğer ilişkilerindeki gibi hissetmedi. Ben çocukla tanışmadım, görüşmedim. Ama yaptıkları, arkadaşımın anlattıkları ve ilişki sürecinde arkadaşıma manevi desteklerimde bu çocuğun işe yaramaz, baba parası yiyen, beş para etmez bir insan olduğunu anladım. Elbette kendi tercihidir, çok fazla karışmak istemedim. Ama bu çocuğun son yaptığı hareket bardağı taşırdı. Çocuk, ev arkadaşının kız arkadaşıyla yatakta yakalandı ve baya büyük olaylar oldu. Bu olay öncesinde sürekli ayrılıp tekrar barışan arkadaşım yine ayrılmıştı. Ama geri dönme düşüncesi vardı belli ki. Bu aldatma olayından sonra (daha doğrusu zaten ayrılarmış aldatmamış diyebilirsiniz ama ev arkadaşının sevgilisiyle yatakta basılması herhalde pek normal değil) 1-2 sene uzak kaldılar. Bu arada arkadaşımın yine ilişkileri oldu, düzgün insanlar hayatına girdi ama onlara da bir türlü aşık olamadı, bir süre sonra sıkıldı. Ve uzatmadan sonuca geleyim, bu arkadaşım yine eski sevgilisiyle barışıp tekrar ilişki yaşamaya başlamış.

Şimdi size sormak istiyorum: ben ne yapayım? Benim midem hakikaten böyle bir iğrençliği kaldırmıyor. Söyleyin ben mi tuhafım? Aşk denilen şey bu mudur da ben anlayamıyorum? Bir insan kendisine 100'lerce kötülük yapmış, en yakın arkadaşının sevgilisiyle yatakta basılmış ve türlü iğrençliklere dahil olmuş ve sen bu insana hala aşık olup onunla birlikte olmak istiyorsun.

Lütfen benden tecrübeli arkadaşlar/ablalarım bana bunu izah edebilir mi?

Paylaşacak hiç kimsem olmadığı için buraya yazdım. Öyle veya böyle arkadaşımın başından geçenleri çevreme anlatmayı doğru bulmadım.

Teşekkürler arkadaşlar.

ben de anlam veremedim arkadaşınıza. hiç normal bi durum diil,bu gidişle ilerde çok daha büyük zararlar görecek :44:

Bende de var öyle bir arkadaş... Nerede böyle dengesiz biri var gider aşık olur, sonuç hüsran olunca da "neden ben?" diye sorar. 30 yaşına geldi, hala liseli tarzı aşklar yaşıyor ve görmediği şey kalmamasına rağmen hala "ama aşığım" diyebiliyor. Bir çare bulursan bana da söyle.

Tek arkadaşım değil de tek dostum diyebilirim. Hani kadınların her şeyini paylaştıkları arkadaşları olur, çocukluk arkadaşım kendisi. Senelerdir elimden geleni yaptım manevi olarak ona doğruyu göstermek için ama bir süre sonra farklı boyutlara kayıyor durum. Sonuçta ikimiz de bayanız ve farklı düşüncelere girmesini istemiyorum.

Ama artık uzak durmayı düşünüyorum çünkü hakikaten kişiliğim kaldırmıyor bu durumu. Bu konuda veya başka konularda böyle bir insanla dostluk yapamam diye düşünüyorum. Sonra da abartıyorsun Elif diye kendime kızıyorum. Herkesin kendi hayatı kendi tercihleri, seni ilgilendirmez diyorum. Sonra da dost dediğin kişilerin tercihleri seni de ilgilendirir, sonuçta birçok şey paylaşıyorsun onunla diyorum. Biraz ikilemde kaldım size de danışmak istedim açıkçası.

Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Şimdi gidip düşüncelerini arkadaşına söylesen sen kötü olursun söylemesen aynı hatayı yapar,söylesen de yapar. Ne diyeceğimi bilemedim ama arkadaşın artık biraz fazla rahat bakabiliyor nasıl kaldırmış o durumu çözemedim gerçekten.

buyuk konusmayin. dunyada her sey insanlar icin. ay cook igrenc midesizlik hayatta yapmam dediginiz seyleri bi bakivermissiniz siz de yapmissiniz.

bunu disinda onu vazgecirmek icin bence malesef sizin elinizden bir sey gelmez. eger arkadasinizi seviyorsaniz ne olursa olsun onun yaninda oldugunuzu hissettirin yeter. sevgilisini kotuleme cabalariniz sizin aranizin bozulmasina sebep olur. o yuzden sevgilisini kotulemek yerine her durumda yaninda olun derim ben. aralarina girmeye calisirsaniz siz kotu olursunuz. unutmayin sevgililer, ask gelip gecici ama gercek dostluk kalicidir..

Büyük konuşmam ama net bir şekilde bu tip bir insana ben aşık olmam. Veya hayatıma sokmam, bu konuda eminim. Elbette herkes aynı değil, ben bunu yediremem ama arkadaşım için sorun değildir birlikte olur.

Burada mesele onu vazgeçirmek veya akıl vermek boyutundan çıktı artık çünkü o evreleri yaşamamıza rağmen belli ki kendi bildiğini yapacak. Belki de doğal olan bildiğini yapması. Ama bu hareketi bile benim ondan soğumama sebep oldu. Her şeyinizi anlattığınız insanın kişiliksiz olması hayal kırıklığına sebep oluyor. Ya da ben çok katıyım, bilemiyorum. Hiçbir şey olmamış gibi dostluğuma devam etsem ben bu tarz bir insanı kaldıramam, buna eminim.

Bazen öyle şeyleri yapıyoruz ki, başkası yapsa "ben asla yapmam" dediğimiz şeyler oluyor... Ama gönül ferman dinlemiyor.. Aşk evet böyle bir şey..
Bu durumda atladığımız bir şey var... İnsan herkese aşık olabilir ama aşk hayatımızı yönlendirmeye başladığında, mutsuzluk kaçınılmaz oluyor..
Tekamülümüz de mutluluktan çok mutsuzlukla oluyor.. Bir düşünelim mutluluk yaşadığımız olaylar mı bize daha çok şeyler kattı, yoksa çok büyük mutsuzluk, üzüntü yaşatan olaylar mı?

Sizin durumunuza gelince, arkadaşınızın bu ilişkiden öğrenecek bir şeyleri var... yanında olmalısınız... yaşayıp öğreneceği şeylerde bir gün kafasında bir ışık yanacak ve büyük bir farkındalığı yakalayacak... sonra bambaşka bir insan olacak...

buyuk konusmak ıstemem ama bu cok agır bir şey ben kaldıramazdım herhalde
arkadasınız cok yakın oldugu ıcın fıkırlerınızı çekinmeden soyleyebılırsınız gercı kör olmus o sızı dınleyecegını sanmıyorum ama...

ben olsam bende uzak kalırdım.. çünkü yarın öbürgün bunlar bi olay yaşasa sende suçlu olabilirsin kızın ailesi seni suçlayabilir, işte senle arkadaş olduğu için böyle oldu falan. ne bileyim belki küçük bi ihtimal ama ne olucağı hiç belli olmuyo maalesef. ya da arkadaşın seni suçlicak.o yüzden bence de mesafe koy zaten bişi olunca arkadaşın sana gelsin sen haklıymışın desin, sen zaten şimdi ona ne dersen boş..

vallahı tatlım elden gelen bıse olmuyor sen uyarsan yarın bırgun suclu sen olursun aranız ııcene acılır eskı tadı bulamazsın merhaba merhaban olsun yeter cunku yarın bırgun bı sorun yasar yıne gelıp anlatacagı dertlenecegı kısı sen olacaksın bu seferde ben demıstım kendın bul caresınıde dıyemezsın yıne oturup uzelecek kısı yıne sen olacaksın bırak ne halı varsa gorsun herkesın kendı hayatı yanlıslık yaparaktan ogrenecek butun herseyı yıne...karsıdan bakan bırı olarak sen yanlısları gorebılıyorsun ama o ıcınde bulundugu ıcın ve ona karsı duyguları oldugu ıcın goremıyordur yanlıslıgı herkes kendı yaptıklarıyla sorumlu olur goremıyorsa hatasını anlayamamıssa bu onun sorunu sen hıc umursama dıyecegım ama ıste elde olmuyor yıne uzuluyorsundur emınım yasadıklarına bende ole oluyor ama işte...

Benim de dost dediğim bir insan var. Her şeyimi bilir çok güvenirim ona. Hep deymeyecek erkeklerle ilişkisi oldu. Bu erkekler belki arkadaşlarının sevgilileriyle yatmadılar ama yine de kötü davranışlarda bulundular. Lafımı da dinlemez asla.. Sonra pişman olur haklıymışın diye gelir.
Yani durumumuz benzer. Ama ben onu asla hayatımdan böyle bir nedenle çıkarmak istemem benim için çok değerli çünkü. Sen onu kişiliksiz buluyorsun hayatından çıkarmak istiyorsun. Ama belki ona sorsak o da senin kişiliğinde hatalar buluyordur? Belki o da seni tolere ediyordur dostsunuz diye?

valla kac git ordan derim sana ben bu karmakarisiklik ve carpik iliski sana sicramadan..
onlar bu hayati kendileri secmis arkadasin yetiskin kendi kararlarini vereilir..
madem bu yenilir yutulur cinsten bi sey degil senin icin arkadasin bu ilskiyi yasiyor sonuclarida onlari baglar..
sen karisrsan yorum bile yapman seni kotu yapar....

Sen yakistiramiyorsun, miden almiyor, onun icin uzuluyorsun ama o mutlu

Ben o hatayi bir kere yaptim tatlim biz lisedeyken kendinden yaklasik otuz yas buyuk adamla gezen arkadasima mudehale ettim. Onceleri haklisin sagol hep yanimdasin oldu. Sonra adamla isi ilerletti kiskaniyorsun dedi. Nemi oldu okul bitti bizde bittik.

Kiziyorum kendime hala sanane kiz mutluysa yorumsuz kal. O mutluysa sende mutlu ol.

bende aynı durumdayım.Benimde kardeşim dediğim arkdaşım aynı hatayı yapıyor.Sürekli söylüyorum ama ben baskı yapıyor oluyorum o yüzden en iyisi uyarıp susmak.Seviyorum dediği adam iki kere aldattı abuk sabuk laflar etti.Hatta sana harcadığım paralar haram olsun fln dedi.Ama o hala onun aldığı şeyleri yiyebiliyo ilginç yanii :26:

bence herkesin hata yapma lüksü olmalı. ilişkilerde insanların arasına girmemek lazım. size yanlış geliyorsa araya mesafe koyarsınız, görüşmezsiniz olur biter.

İğrenç ilişkiler yumağı sonu her zamanki gibi hüsran olacak. Acımıyorum da bu durumda olanlara kendilerini bu duruma yine bizzat kendileri sokuyor çünkü kafa yormana değmez arkadaşım.

İyi de ortada sizi ilgilendiren, sizlik birşey yok ki neyi sorun ettiniz? arkadaşınız o şekilde mutluysa kimseye birşey yapmak düşmez. zira onun kendi hayatı. kötülük gelir diye düşünüyorsanız görüşmeyin uzak durun vs. insanlar kendi tercihleriyle yaşarlar.. Derler ki, bir müsibet bin nasihattan iyidir.. bazı insanlar yaşayarak hata yapıp öğrenir, bazıları ise çevreyi dinleyerek. sizin arkadaşınız da hata yaptığını yaşayarak öğrenmek görmek istiyor. o halde sorun yok..

ben senin yerinde olsam kesinlikle arkadaşıma doğruyu göstermeye devam ederdim ki öyle yaptım, kendi bildiğini okusun diye bırakmazdım.heleki tek dostumsa bu.kendi hayatı kendi tercihleri ama herseyini paylastığın bi insana doğruyu göstermekte senin boynunun borcudur bana göre.benim arkadaşımında ilişkilerinde sorunları oldu böyle değil ama yanlış kararlar verdi, söylediğim şeylere kızdığını bile bile doğruları gösterdim ona çünkü kendisi göremiyodu içinde olduğu için sonunda hala laf açılınca beni yanlışlardan döndürdün sen der.

ayrıca başka bi arkadaşımın yaptığı çok basit şeyleri çok öfkeyle karşılayıp bikaç zaman sonra aynılarını ben yaptım. yanlış anlama sende yapabilirsin demiyorum ama bu kadar katı olma soğudum filan diyosun ama belkide gerçekten şu aralar sana ihtiyacı vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…