• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın isteği

demetooo

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Mart 2017
1.623
3.146
53
Bir arkadaşımın kardeşi almanca bir bölüm okuyor, almanca pratik yapmak istiyormuş. Benim de Almanya'da akrabalarım var ama hepsi türk doğal olarak. Arkadaşım, akrabaların kardeşimi 1 ay misafir edebilir mi pratik yapar diye sordu. Bu makul bir istek mi emin olamadım, akrabalarıma bu isteği iletmeli miyim? Çünkü arada ben varım diye kabul edebilirler.

Yani fazlaca rahat bir istek
Türkiye bile değil yurtdışına hiç tanımadığı birilerinin yanına gidip kalacak 1 ay
Senlik bir durum değil kolaylıkla teklif edebiliyor olması tuhaf

Diğer yandan senin akrabaların tanımadıkları birini yanlarında misafir etmeyi kabul edecek mi :)
Bilemedim

ben bir bahaneyle kabul etmezdim.
sebebine gelince herhangi bir olumsuzlukta arada kalmaktan ve sorumluluk almaktan korkardım.
belki fazla endişeliyim ama kimsenin sorumluluğunu taşımak istemem hayat bu ne olacağı belli olmuyor.

Hakikaten garip bir istek ya ben olsam akrabalarım pek uygun değil maddi manevi 1 ay kimseyi misafir edemezler herkesin kendi derdi sıkıntısı var der gecerdim. Onlar kabul etse sizin başınız ağrır

Arkadaşlık derecene bağlı. Eğer çok yakın kardeş gibi gördüğün biriyse bence makul bir istek. Benim eşimin de Almanya’ya da baya çok akrabası var. Onlar mesela misafire çok düşkün. Yeter ki Türkiye’den biri gelsin diye gözlerinin içine bakıyorlar. Hepsi bizde kalın diye kalmayınca küsüyorlar falan. Bizimkiler mi öyle bilemem ama. Benim kardeşim gibi gördüğüm dosyalarımdan biri böyle bi talepte bulunsa bi sorarım. En olmadı orda kalabileceği uygun bi pansiyon tipi bişey ayarlarım

Yurtdisinda kimi aileler bir odasini kiraya veriyor. Onlarda cocuk bakicili vs yapiyor. Hem de dilleri gelisiyor. O bu misafirlik degil. Misafir etmek cok ayri birsey.

Pratik icin internetten bu dili bilen veya pratik yapmak isteyen kisileri bulsun en mantiklisi.

Yok artik
Cok sacma
Herhangi bir akrabam , arkadasim sende kalabilir mi bir ay dese yuh derim suratina

1 ay misafirlik icin fazlaca bir sure.O eve yerlesmek oluyor artik

Mazeret bulmaya da calisma bence.
Anneme babama sordum teklif bile ettirmediler olmaz oyle sey dediler de gec gitsin

bence siz sorun akrabalarınıza bırakın tercihi.
gurbetçiler misafir seviyorlar ve evleri müsait ise ağırlamayı kabul ederler belki.
en kötü ihtimalle arkadasiniza yalan söylememiş ve topu akrabalarınıza atmış olursunuz. onlar karar versin.

Almanya’da yaşıyorum, cevabım hayır sorma bile, ama uygun olmaz ben arada kalmak istemiyorum de , bazı özel kurslar var sanırım Goethe gibi onlar yurtdışına öğrenci gönderiyor, pansiyon ayarlıyor daha garanti, onlara yazılsın

• Beğen
Reactions: KV_
Back
X