arkadaşımın kızı?? nasıl davranacağım şaşırmış durumdayım akıl verin nolur.

yav anlamıyorum gercekten bu annelerı dun tv'da öyle bir geçer zamanki dizisindeki minik cocuk yengesıne yenge bana masal anlatırmısın dıyo kadın cocugu tersleyınce ınanın benım bıle zoruma gıttı,bastım kalayı eşim bıle sasırdı noluyor dıye hadı gectım akrabadan anne baba nasıl bu kadar duyarsız olur ama varya bahsı gecen arkadasımla kocası tam tencere kapak gıbı bulmuslar bırbırlerını babasıda PS oynarken gecenın 12sı olsada o cocuklar uykusuzluktan ölsede oyununu bıtırene kadar kalkmaz basından...Ay bıde az once bahsettıgım pıknıkte ıste buyuk cocuk yanı ıste 2,5-3 yasında olan kız anne çişim geldi dedi 50 metre uzaktada tuvalet var ay kadın demezmı ındır esofmanını yap kızım dıye sacmalama nılgun nasıl yapsın kız yardım etsene bıde tuvalete gotursene dedım ay nolucak onun çişinden demezmi e ozaman gelsın tepemıze işesin dedim..Ay sankı bunu dıyen ben degılım ıkı adım otemızdekı agacın dıbıne yaptırdı.İşte ben olsam kalkarım o cocugumu guzelce tuvalete gotururum ınsanların rahatsız olucagını onlar soylemeden dusunurum..Birde soyle bır gercek var zaten sen cocuguna ne kadar onem verırsen cevrendekılerde o cocuga o kadar ozen gosterır.

okurken yaşamışım gibi sinir oldum.inşallah böle arkadaşlarım olmaz.Allah size sabır versin

benimde kızım 2 yaşında ve herşeye benim diyor ... ona güzellikle herşeyi anlatıyorum .. küçük oldukları için yaşıtlarıyla oynarken mutlaka oyuncak kavgası çıkyıor benim kızım oyuncağını paylaşıyor ama diğeri geri vermeyince kızımda ağlıyor hemen alıyorum onun oyuncağını ve kızıma geri veriyorum diğerinede bu oyuncak onun sen bunla oyna diyorum kızım kendi malına sahip çıksın istiyorum ezik olmasın istiyorum .. aynı şekilde başkasının şeyine benim dersede o senin değil ancak izin verilirse oynayabilirsin deyip sahibine veriyorum ağlıyor ama tatlım ağlayarak halledemezsin deyip sakin yaklaşıyorum aslada ağladığı için bişeyler yapmıyorum gerçi hala ağlıyor ama bigün anlayacak eminim...

biz küçükken büyükler hep bizim elimizden alırdı ver onada oda oynasın sen kalk oda binsin sonra hayır demeyi bi türlü öğrenemedik bi tarafımız ezik kaldı acaba üzülürmü hayır desem acaba kızarmı acaba ne düşünüyodur belki bu yüzden bi çok hatalar yaptık.. şimdi ben kızıma hem empati yapmayı hemde önce kendinin değerli olduğunu öğretmek istiyorum umarım başarırım

Son düzenleme:
Benim oğlum her şeyini paylaşırdı, ta ki bir akraba çocuğu var onunla oyanayana kadar. O çocuk benim benim diye hiç bir şeyini paylaşmaz bize gelince de oğlumun oyuncaklarını alır vermezdi. Oğlum ağlardı bu sefer. Bir gün oğlumun oyuncağına çok ağladı. annem de dayanamayıp çocuğa verdi, oğlumun çok zoruna gitti ben sana yenisini alcam dedi ve aldı ama oğlum o günden beri hiç bir şeyini paylaşmıyor benim benim diye dolanıyor. Biz de bu durumu kreşte aşmasını bekliyoruz.

Karşı tarafın çocuğu çok kıskanç ve paylaşmıyor diye kendi çocuğunuzdan kesinlikle özveride bulunmasını beklemeyin. Oyuncak kime aitse vermek zorunda değil, zorundaymış gibi davranırsanız çocukda ki sahiplenme duygusu takıntı haline geliyor. Benim çocuğum paylaştığı için hep ondan özveride bulunmasını istediler ama "bak arkadaşın ağlıyor ver oynasın" falan gibi, şimdi benim oğlumda paylaşmıyor

Canım cocuktur laftan anlamaz ama annesının ögretmesı ve elletmemesı lazım .Yakın arkadaslarımın cogu evlı ve boyle bır sorun oldugunda cok kolaylıkla hallolur.

Benim de eltimin kızı aynı.. Bazen kendimi dişlerimi sıkarken buluyorum.. kötükedihüso
Benim çocuğum yok henüz ama hamileyim, inşallah 1-2 seneye kadar bu tavrı gider de bnim çocuğum olduğunda uğraşmak zorunda kalmam diye düşünüyorum.. Gerçi eltim elinden geldiğince engellemeye çalışıyo, yani benim evimde bi yeri karıştırdığında uyarıyo "yapma başkasının evi karıştırılmaz,izin iste bakabilir miyim diye" falan diyo dinlemezse bağırıyo eline vuruyo falan bazen, ama kıza kar etmiyo? böyle bi çığlık böyle ağlamak görmedim ben.
Annesi engellemek için uğraşmasına rağmen benim sinirim bozuluyo, senin bide anne kılını kıpırdatmıyo daha sinir bozucu, bence konuş? "Benim için pek sakıncası yok çocuk sonuçta ama ileride sen çekersin, sözünü dinletmeyi öğret bence" falan de ne biliyim.. :sm_confused:

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim uzun zamndır takip etmemiştim topiği bayağı yazılmış.

dediğiniz gibi yaptım daha az görüşüyorum artık..bahaneler uyduruyorum falan..aslında çocuk çocukla oynamalı ama yanlış davranışlar öğrenecekse istemiyorum ben.
şu aralar kızım çok hareketli ve fazla oturmaya gitmiyorum..peşinden koşuyorum sürekli gitsemde..bişey almasını engelliyorum..ev sahibi aman yapsın dersede hayır alışmasın öğrenmesin diyorum...
2 hafta önce falan bahsettiğim konunun odak noktası kız benim kızın elinden oyuncak çekiştirmeye başladı annesi ses çıkarmıyor..kıza hayır dedim çekiştirme bak öyle alırsan oda sana aynısını yapar.başkasının elindeki alınmaz,birazdan sıkılır bırakır nasılsa o zaman alırsın dedim..
ay napıyım 2 küçük çocuğun varsa var bu kadar vurdumduymazlık bana göre değil.hamileyim şimdi 4 ayın içindeyim araları 2 yaş kadar olacak..ama gamsızlık yapacağımı sanmıyorum 2 tane diye..
yine aynı gün bizimki o kıza yapıştırdı bir tane ..hemen müdahele ettim kızım yapma napıyorsun dedim..içimdende çok üzüldüm eyvah vurmayıda öğrendi iyice hırçınlaşır dedim..
sonra bir sürü çocukla karşılaştı ama hiç birine tokat atmadı farkettim sadece o kıza yapıyor.kızımda farkında yani..

Yorumların bir çoğu beni geçmişe götürdü ve gülümsetti..:) Yıllar sonra bu gün kendinize dert ettiğiniz bu türden şeyleri ilerde o diğer çocukların anneleri yada çocukların kendileriyle geçmişe ait hoş anılar olarak gülümseyerek anacaksınız:)

Yorumların bir çoğu beni geçmişe götürdü ve gülümsetti..:) Yıllar sonra bu gün kendinize dert ettiğiniz bu türden şeyleri ilerde o diğer çocukların anneleri yada çocukların kendileriyle geçmişe ait hoş anılar olarak gülümseyerek anacaksınız:)

inşallah...gerçekten düzgün çocuk büyütmek çok zor...

ben de konuyu daha önce okumuştum.

benim de 2 çocuğum var.
ikisi de çok pozitif ve iyi niyetli çocuklar.
kızım 2 yaşındayken bir arkadaşı itip düşürmüştü,öyle üzüldü ki 3-4 ay unutmadı.
şimdi 2.sınıfta ve geçen yıl öğrendi arkadaşlarına çok iyi niyetli davranmasının kendisine zarar verdiğini.

ne kadar uyumlu yetişse de kısasa kısas yapmayı hayat öğretiyor.

oğlum 23 aylık.
kuzeni var,ondan 6 ay büyük kız.
benim ki kuzu gibi,kuzeni cadı.
her gördüğünde elini yüzünü yoluyordu.
oğlum da ağlayarak bana doğru geliyordu.
evde abla da sakin olduğundan itilip kakılmadı hiç.
kavgayı hiç görmedi.

neyse baktık sürekli böyle,ona biraz cesaret verdik.
abisin,ağlama vs.
şimdi kendini koruyabiliyor artık.
bazen o da vuruyor ama izin vermiyoruz.

amacımız ezik,pısırık olmasın ama saldırgan kavgacı da olmasın.

Son düzenleme:
Çok olgun davranmışsın bence. Kendini suçlu hissetme asla. Suçlu biri varsa o da o miniğin annesidir. Çocuğa sınırlarını çizmeyen anneler en büyük sorunu ileride kendileri yaşar diye tatlı bi dille uyar bence kendisini, çocuk her istediğini ağlaya zırlaya yaptırabildiğini anladığı anda işiniz bitmiştir çünkü. Kimi anne çocuğu pek kıymetli (!) olduğu için her istediğini yapıyor, kimisi de yapma etme demekle uğraşmak istemediği için aman alsın da sussun triplerine giriyor... İkisi de birbirinden zararlı tutumlar bence.

Benim çevremde de var böyle anneler çok kızıyorum. Mesela birinin kızı dört yaşında, bize geldiklerinde hep ayakabılarıyla alıyor çocuğu içeri, çıkarmak istemiyor çocuk çünkü ayakkabılarını.. yahu bu çocuk yürüyerek geldi buraya, o ayakkabılarla koltukların üstünde dolanmak istiyor deli oluyorum. Bişey desen "ay çekemedi minicik çocuğun ayaklarını" oluyor, gözlerinden anlıyorum. Veriyor eline domatesi, şeftaliyi al evladım yi hadi yi diyor, ben diken üstünde dokuz doğuruyorum döküyor saçıyor çocuk bu.. Onu kurcalıyor bunu istiyor, zırlıyor cırlıyor yapma etme demeye çalışıyorum tatlı tatlı, nasıl kıvranıyorum annesi de karşıdan bön bön bize bakıp çayını yudumluyor!!!!!! Olur mu şimdi ya herkesin evi eşyası kendine kadar kıymetli, kendi evi ahır gibi olsun banane burası benim evim nasıl bu kadar saygısız oluyor bu anneler bazen anlamıyorum. Senin çocuğun benim huzurumu bozsun ben tepki gösterince anası bozulsun, ne ala memleket..

Çok olgun davranmışsın bence. Kendini suçlu hissetme asla. Suçlu biri varsa o da o miniğin annesidir. Çocuğa sınırlarını çizmeyen anneler en büyük sorunu ileride kendileri yaşar diye tatlı bi dille uyar bence kendisini, çocuk her istediğini ağlaya zırlaya yaptırabildiğini anladığı anda işiniz bitmiştir çünkü. Kimi anne çocuğu pek kıymetli (!) olduğu için her istediğini yapıyor, kimisi de yapma etme demekle uğraşmak istemediği için aman alsın da sussun triplerine giriyor... İkisi de birbirinden zararlı tutumlar bence.

Benim çevremde de var böyle anneler çok kızıyorum. Mesela birinin kızı dört yaşında, bize geldiklerinde hep ayakabılarıyla alıyor çocuğu içeri, çıkarmak istemiyor çocuk çünkü ayakkabılarını.. yahu bu çocuk yürüyerek geldi buraya, o ayakkabılarla koltukların üstünde dolanmak istiyor deli oluyorum. Bişey desen "ay çekemedi minicik çocuğun ayaklarını" oluyor, gözlerinden anlıyorum. Veriyor eline domatesi, şeftaliyi al evladım yi hadi yi diyor, ben diken üstünde dokuz doğuruyorum döküyor saçıyor çocuk bu.. Onu kurcalıyor bunu istiyor, zırlıyor cırlıyor yapma etme demeye çalışıyorum tatlı tatlı, nasıl kıvranıyorum annesi de karşıdan bön bön bize bakıp çayını yudumluyor!!!!!! Olur mu şimdi ya herkesin evi eşyası kendine kadar kıymetli, kendi evi ahır gibi olsun banane burası benim evim nasıl bu kadar saygısız oluyor bu anneler bazen anlamıyorum. Senin çocuğun benim huzurumu bozsun ben tepki gösterince anası bozulsun, ne ala memleket..

Aynen katılılorum size,aslında yorum yapan tüm bayanlara herkes ne kadar doğru söylüyor.Ayrıca söylediğiniz " şu senin çocuğun benim huzurumu bozsun ben tepki gösterince anası bozulsun,ne ala memleket..."atasözü gibi olmuş valla bravo.. Birde hadi arkadaş olunca ilişkini kesebiliyorsunda sevgili gamsız görümcenin kızı olunca böyle 11yıldır katlanıyon katlanamayıp oğlumu 2yaşındayken 1.5 2metrelik yerden düşürdüğünü gördüğümde kıza bir bağırdığında sana sinir hapı verip sinirlisin sen sunu kullan diyen kişilerle senenin belli dönemlerinde uzun süreler görüşmek merburiyetinde olmak daha sinir bozucu.Ben evlendiğimde 3.5yaşında olan kız şimdi 14yaşında ve artık uğraş alanı biraz değişti bütün aileyi birbirine düşürüyor bütün tartışmalar onun yüzünden çıkıyor ve o nasıl oluyorda tüm suçları başkalarının üzerine atmakla kalmayıp herkezi masum olduğuna inandırıyor anlamış değilim..eee nede olsa hocası annesi ne diyeyim..sabır...yakında buraya " kız oğlum ben annesi kaynanam arasında yaşanan yeni kırizler diye "topik açacağım herhalde artık ordan takip edersiniz maceralarımızı... :52::52::52:

rahat anneleri anlayamıyorum. tembellik resmen. çocuğa eğitim vermek zor tabi. kim uğraşacak değil mi? insanın evladını çok sevmesi yetmiyor. yanlışı, adabı, saygıyı da öğreteceksin. başkasının dolabının açılmaması gerektiğini öğretmesini yarın okul çağında başka şikayetler ile gelirler kapısına o zaman da "aa niye bu çocuk böyle oldu ki" der.

benimde arkadaşımın oglu kendinden küçük her çocuga ya vurur kafasına ya ısırırdı benim kız büyük bi ısırdı kolunu morardı resmen ama bunları böyle yapan ailesi babası oynarken güreş yaparak oynuyor çocuga çok müdahale etmiyorlarmışki pısırık olmasın kendini savunsunmuş erkek çocuguymuşş eee benimki ne o zaman seninki çocukda elaleminki taşmı saçma sapan insanlar işte kendi çocuguna öte git desen bozulur görüşme boşver

bilmiyorum konuyla alakalımı ama bazı anne babalar rahatına çok düşkün salıveriyolar çocugu
benim arkadaşımın çocugu zırt bırt bizde arabayı görür damlar sabah demez akşam demezdi kaç kere teliyle uyanmışımdır hafta sonu uyandınızmı geleyimmi bunalıma girdim resmen duyuruyosun annesine bişekilde rahatsız oldugunu ama yok çocukda tüm hakimiyet benimkinede sıkı yönetim uyguluyorum sen gitme kızım falan sonrada vicdanım sızlıyor diğeri özgürce istediği gibi davranıyor benimki gözüme bakıyor valla şimdi elime aldım olayı bunu az çekmedim ama 2 sene falan şimdi hadi yeterli oynamanız deyip yolluyorum annem çağırmadı diyor olsun diyorum hata bendeymiş sınır koymamışım ayıp olur diye ama artık yok akşam oynama olmaz babalar var diyorum falan artık daha rahatız baktım karşı taraftan tık yok bende alınırlarsa alınsınlar zamanları kendim düzenliyorum

diğer bahsettiğim arkadaşın kzı(bebeğiyle gezen) çok laftan anlıyor.çünkü ben tanıdım tanıyalı annesi izin almadan alamazsın,hayır kızım o oyuncak değil,huysuzluk yaparsa bak eve gidiyoruz gibi şeyler yapıyor ki hiç huysuzluk etmiyor zaten...o kızı bile idare etmeye çalışıyor..kendi bebeğini alıp vermediğinde" hadi ben teyzesi olayım seveyim " diyor düşün daha 3.5 yaşında kendi oyuncağı için idare etmeye çalışıyor..annesi çok hassas bu konuda,çok güzel yetiştiriyor gerçekten.onun hareketlerine çok bakarım,örnek alırım her zaman.

ohcanimadegsin nasilsin tatlim??? diyet topiklerinde karsikasiyorduk ama bu sefer konu farkli biraz :61:

canim ben kreste calisiyorum, cocuk psikolijini ders olarak aldim ama pratikte daha iyi ögrendim :1:
calistigim grupta 6ayliktan 4yasa kadar kücük cocuklar var.. tam senin arkadasinla olan durumun gibi yani.. canim benim, mesela ben de daha önceleri derdim annenin sucu, cocuguna sahip cikmali diye ama o is tam olarak öyle degilmis..tamam o da önemli ama cocugun huyu anneden babadan geldigi gibi, tee hamileligi de dayaniyor.. huyu oturmus bi cocugu ne annesi ne de babasi etkileyemiyor.. öyle höt deyip oturtanlarinki de sözünün gecmesi degil, cocugun korkmasi.. benim grubumda tam da senin bahsettigin gibi bi cocuk vardi, cok sükür bu hafta ayrildi :21: inanir misin kök söktürüyordu. ayni anlattigin gibi her seye benim, bana sakiz ver, cubuk kraker ver.. yok deyince benim cantami bile karistiriyordu. bakti olmuyor ben de dahil olmak üzere önüne gelene vuruyordu.. kardesi de bizimleydi 15aylik, onun elinden tutup diger cocuklara vurduruyor, hadi vur vur diye.. mesela sen diyorsun ya, annesi bir sey demiyor diye, bu cocugun annesi bir sey demeyi birak vuruyordu ama sonuc daha beter.. yani arkadasin sesini cikarmiyor ya, belki de en az hasarla bu sekilde atlatiyordur, cünkü üzerine gidilen cocuk ya pisiriklasir ya da daha da beter olur.. bir buck yasindaki en akilli cocugun bile huyu degisti bu kücük seytan yüzünden.. inanir misin daha yeni yürüyen cocuk tirnaklariyla yüz cizmeyi ögrendi, ve su da maalesef kötü bi gercek ki, cocuga bir seyi anne milyon kere söylesin anlamaz ama baska bi cocuktan bir kere görmesi yeter.. senin icin en iyi cözüm uzak tutmak olur, senin de minigin huy ögrenmesin, yani arkadasinin cocuguna müdahale edemezsin, etsen kalbi kirilir vs vs... cocuk konusu hassas bi konu bilirsin :54:

ohcanimadegsin nasilsin tatlim??? diyet topiklerinde karsikasiyorduk ama bu sefer konu farkli biraz :61:

canim ben kreste calisiyorum, cocuk psikolijini ders olarak aldim ama pratikte daha iyi ögrendim :1:
calistigim grupta 6ayliktan 4yasa kadar kücük cocuklar var.. tam senin arkadasinla olan durumun gibi yani.. canim benim, mesela ben de daha önceleri derdim annenin sucu, cocuguna sahip cikmali diye ama o is tam olarak öyle degilmis..tamam o da önemli ama cocugun huyu anneden babadan geldigi gibi, tee hamileligi de dayaniyor.. huyu oturmus bi cocugu ne annesi ne de babasi etkileyemiyor.. öyle höt deyip oturtanlarinki de sözünün gecmesi degil, cocugun korkmasi.. benim grubumda tam da senin bahsettigin gibi bi cocuk vardi, cok sükür bu hafta ayrildi :21: inanir misin kök söktürüyordu. ayni anlattigin gibi her seye benim, bana sakiz ver, cubuk kraker ver.. yok deyince benim cantami bile karistiriyordu. bakti olmuyor ben de dahil olmak üzere önüne gelene vuruyordu.. kardesi de bizimleydi 15aylik, onun elinden tutup diger cocuklara vurduruyor, hadi vur vur diye.. mesela sen diyorsun ya, annesi bir sey demiyor diye, bu cocugun annesi bir sey demeyi birak vuruyordu ama sonuc daha beter.. yani arkadasin sesini cikarmiyor ya, belki de en az hasarla bu sekilde atlatiyordur, cünkü üzerine gidilen cocuk ya pisiriklasir ya da daha da beter olur.. bir buck yasindaki en akilli cocugun bile huyu degisti bu kücük seytan yüzünden.. inanir misin daha yeni yürüyen cocuk tirnaklariyla yüz cizmeyi ögrendi, ve su da maalesef kötü bi gercek ki, cocuga bir seyi anne milyon kere söylesin anlamaz ama baska bi cocuktan bir kere görmesi yeter.. senin icin en iyi cözüm uzak tutmak olur, senin de minigin huy ögrenmesin, yani arkadasinin cocuguna müdahale edemezsin, etsen kalbi kirilir vs vs... cocuk konusu hassas bi konu bilirsin :54:

HERSEY BİR Tarafada kreste calışan sözüm ona cocuk psikoljisi dersini almıs! birinin ne olursa olsun bir cocuğa SEYTAN vasfını yakıstırmasını doğru bulmuyorum.bence bırakın arkadasım bu mesleği...bosuna vakit kaybı:53:

HERSEY BİR Tarafada kreste calışan sözüm ona cocuk psikoljisi dersini almıs! birinin ne olursa olsun bir cocuğa SEYTAN vasfını yakıstırmasını doğru bulmuyorum.bence bırakın arkadasım bu mesleği...bosuna vakit kaybı:53:

buna siz mi karar verceksiniz?? haddinizi bilin. bilip bilmeden konusmayin terbiyesizligin lüzumu yok.. takildiginiz tek kelime size arti puan kazandirmayacak bosuna cabalamayin..

zor bir durum anne olanlar çok iyi anlar bu durumu..aynı şeyleri bende yaşıyordum yaklaşık 2 yıldır arkadaşımla ne yazıkki artık yollarımı ayırmak zorunda kaldım,çocukla çocuk olunmaz elbette fakat herkes kendi yavrusunu düşünüyor bebeğimin psikolojisinden önemli değil aynı tutumu arkadaşımın kızıda oğluma sergiliyor evi altını üstüne getiriyor durdan kalktan anlamıyor banada en son gelenler geldi çünkü benim arkadaş'ta olabildiği kadar sakin davranınca dayanamadım artık son olarakta oğluma kızdı çok yersiz bir sebepten oyuncak davasına aaa yeter artık dedim şimdi daha rahatız çünkü huzursuzluk vermeye başlamıştı ikimizinde ilişkileri...bence biraz mesafe koysan bebişin için iyi olur gibi..

buna siz mi karar verceksiniz?? haddinizi bilin. bilip bilmeden konusmayin terbiyesizligin lüzumu yok.. takildiginiz tek kelime size arti puan kazandirmayacak bosuna cabalamayin..

çok hoşsunuz.haddini bilmesi gereken benmiyim acaba?yazdıklarınızla kendinizi tanımlamıssınız zaten.hem mesleğiniz okul öncesi cocuk olsun hem o cocuklara seytan deyin tebrikler

Back
X