Arkadasimin (komsumun) asiri cimriligi

Eyideee sanana.Ben cimriyimdir arkadaşım savurgan, ben onu ihtiyacı olmadığı şeyleri almaması için uyarırım o beni teşvik eder dengeyi kurarız,yakın arkadaş dediğin önce arkadaşını uyarır zaten, kızım sende ammaa cimrisin ha az hayatın tadını çıkar, demek zor değil.Bu muhabbet seni çok darladıysa konuşma olsun bitsin.

Demek istediklerimi anlamissin. Ben de senin gibi arkadaslarla hediyelesmeyi-gezmeyi-beraber takilmayi severim, hic de hesap odemekten gocunmam, yabanci arkadaslarimla bile beraberken hesabi ben oderim, helal hos olsun. Bu arkadas oyle kotu niyetli de degil ama kurus kurus hesap muhabbeti yapmasi cok baydi, yani bir sekilde konu donuyor dolasiyor buraya geliyor. Bir demet maydanozun parasini almasi bile tuhafima gitti, o kadar samimiyiz surada, o kadarcik para alinir mi ya? Sonra ben mesela alisveris muhabbetini, alisveris yapmayi vs severim bu arkadasla ne kendine, ne evine hicbir sey almiyor parasi gidecek diye. Bunu acik acik da soyluyor gizlemiyor. Yani benim hosuma gitmiyor bu denli cimri olmasi, kurus kurus hesap yapmasi.

Bende maddi olarak cok iyi durumda degilim ama biri benden birsey isterse oncesindede sonrasindada parasini alamiyorum hatta istedigi seyi alacak param yoksa ondan parayi alirken bile cok mahçup oluyorum (buda nirmal bi davranis degil)

Mesela cevremdekilerin genel olarak neyi sevdiklerini bilirim eski is yerime giderken varsa durumum arada herkesin sevdigi seylerden alirim baskalarinin o an mutlu olmasini gormek benide mutlu ediyor hicbir zaman beklenti icine girerek hicbirsey yapmadim ama

Ben artik cevremde cok comert insan goremiyorum hatta yaptigim bu seyleri bile yaparkwn artik cekinerek utana sıkila yapiyorum cunku yadirganiyirum insanlar tuhaf karsiliyor

Maddi durumu benden 10 kat iyi insanlarin 1 liranin hesabinj yaptiklqrini gore gore tam olarak olmasada alistim bu duruma

Devai muhabbet icinde para kurus hesabi yaoilmasi ister istemez insani rahatsiz ediyor ama bence arkadasinizla akisverise kafeye vs beraber gitmeyin

Yani tam da benim gibi dusunen birini gordum. Benim daha once cevremde olan arkadaslarimla da surda indirim var, burda ucuzluk vs muhabbetim olmustur ama o kadar abarti sekilde kurus kurus muhabbet etmedik hic, etmem de yani kurus kurus ucuz aramam ben. Bu arkadas surekli kurus kurus hesap ediyor, cok sasiriyorum hesabina. Ben cop poseti aldim mesela, gordu hemen diyor ki benim aldigimin icinde 50 tanesi 1$ mis, otekinin icinde 60 tanesi 1$ mis, o yuzden bu 60 tanesi 1$ olani almis, yok markette 3 limon 1$ mis ama bu hafta 5 limon 1$ olmus, sogan 49 cent mis de vay efendim 1$ a cikmis falan bana da bilgi veriyor offfff diyorum icinden. Herseyin sonu donup dolasip hep bunlara geliyor, birsey de diyemiyorum ama bunaldim ya.

Bugun kknuyu boyle actiginda ben boyle seylere takilmiyorum o an hangisi uygun geliyorsa onu aliyorum bu kadar maddi konulara girneyide sevmiyorum diyerek bi sansinizi deneyin bemce

Cimri bir insanim ama deger verdigim insanlara hediye alirim pahali hediyeler de alirim ama mesela ayni urunu daha pahaliya satan yer varsa mutlaka uyguna satan yerden alirim diger turlu kaziklandigimi hissediyorum. Bir arkadas bana iyilik yapip bir sey ismarlarsa altta kalmaz ben de ona ismarlarim vs.

Asil meseleye gelirsek, arkadasinla mesafeyi yavas yavas koy cunku bu kadar ince para hesabi yapan, bu yuzden disari dahi cikmayan kisinin psikolojisi bozulur.

bu arkadaş maddi durumu iyi ve cimri değil, tutumlu olduğu için maddi durumu iyi bence.

neyse, çok rahatsızsanız görüşmeyin,

yok görüşmek istiyorum derseniz ona para harcatmayacak yerlere gidin, mesela evde piknik sepeti hazırlayıp açık alana oturmaya gidin. o sırada başka mevzulardan sohbet konusu açın filan...

bazen insan sıkısık durumlar yasayınca yada hayatını para biriktirmeye endeksleyince büyük küçük hesplara bakıyor. mesela burada sor insanlara iki maas alan insanlar bile daha ucuz market arıyorlar. haftda birkez cıkıldıysa dısarı yemege ikinci düsünülür ki bazı insanlrda borcu hemen kapatmak isterler .

Cimrilik le zengin olunacahına inanmıyorum ben. Kazanç olmalıkı biriksin .bşrikimle de olacak şey deil ALlah yürü ya kulum diyecek öyle :))
Aslında Bende cimri olmak istiyorum galiba ama başaramıyorum :))

Ben burda bi cimrilik göremedim çok zengin diye Çılgınlarrrr gibi alışveriş mi yapmak zorunda. belki siz aşırı savurgansiniz. arkadaş bu her huyunun size hitap etmesi mi gerekiyor . rahatsız oluyorsaniz bırakın dostluğu .

sorun kadında değil, yeme-içme-alışveriş çılgını olan siz ve çevrenizde.. sürekli alışveriş yapan biri olarak 3-5 cent/kuruş çok önemli tabi ki.. üstelik yeni araba almış, borçları var ise daha da normal ve ne güzel sizinle de paylaşıyor.. bu sayede siz de biraz para biriktirebilirsiniz.. ayrıca bende komşuma maydanoz almışsam parasını alırım, parasını almayıp en ufak bir sorunda arkasından yığınla laf söylemek bizim millete air bir özellik çünkü :)

Ben de size hesap ödetiyor falan sandım.
Uygun alışverişi tercih etmesi vs sizi hiç ilgilendirmez.

İkinizin durumu da aşırı uç. Bir orta noktası olması lazım para hesabının. Tabiki paranın hesabı bileceksin har vurup harman savurmayacaksin ama bir kuruş iki kuruş hesabı yapmak da kalabalık olmayan bir aile için hiç normal değil.

Bu onun yaşama biçimi olmuş artık değiştiremezsin, aynı tarz arkadaş bende de var. Hiç para muhabbetine girmeyiz, bu konularda konuşmak istediğinde amaan sende der konuyu kaparım. Görüşmelerimiz de bu sebeple ev ortamında olur hep. Sende eğer seni rahatsız eden başka bir durum yok ise, bu duruma göre ayarla görüşmelerinizi için rahat etsin.
Hiç sevmem bende 3-5 hesabı yapan tipleri..

bende sizde yiyip içiyor size hiç bir şey ikram etmiyor yada sizden sürekli bişeyler istiyor sandım.

borcu çok olan birisinin para hesabı yapmasından doğal ne olabilir ki? herkes savurgan olamaz olmamalı zaten.

Benim kaynana m çok cimri ya. Hadi arkadaşla araya mesafe koyarsin kaynana olunca ister istemez sinir olduğun yerler oluyor. Kadın marketten aldığım sana yağa bile karışmıştı be şu daha uygun ondan al diye. Insan sanane dememek için kendini zor tutuyor bazen. Allahtan aynı şehirde oturmuyoruz.

Görüşmeyin olsun bitsin. Bu kadar rahatsız olduğunuza göre epey abartmış demektir. Sıkılmak yerine görüşmemek en iyisi.

Valla bende böyle oldum ne yalan soyliyim borç + hayatın pahalılığı beni mahvetti gelecek kaygısı vardır açıklaması budur herkesi kendi gibi sanması da size yaptığı muhhabettendir arkadaşlarıma çok yapmam yeri gelince yaparım gezmeye filan cagirirsalar para durumu musait değilse yaparım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…