- 4 Ocak 2017
- 362
- 402
- 53
- 34
- Konu Sahibi new_yorker
-
Demek istediklerimi anlamissin. Ben de senin gibi arkadaslarla hediyelesmeyi-gezmeyi-beraber takilmayi severim, hic de hesap odemekten gocunmam, yabanci arkadaslarimla bile beraberken hesabi ben oderim, helal hos olsun. Bu arkadas oyle kotu niyetli de degil ama kurus kurus hesap muhabbeti yapmasi cok baydi, yani bir sekilde konu donuyor dolasiyor buraya geliyor. Bir demet maydanozun parasini almasi bile tuhafima gitti, o kadar samimiyiz surada, o kadarcik para alinir mi ya? Sonra ben mesela alisveris muhabbetini, alisveris yapmayi vs severim bu arkadasla ne kendine, ne evine hicbir sey almiyor parasi gidecek diye. Bunu acik acik da soyluyor gizlemiyor. Yani benim hosuma gitmiyor bu denli cimri olmasi, kurus kurus hesap yapmasi.Belki cocuklugu cok zor sarlarda gecmistir bilincaltina isleyen biseyler yasamistir bilemezsiniz
Bende cebimde param yoksa bir yere baskadiyla gitmekten haz etmem bulundugum cevrede oyle alnan usulu lek gecerli degildir kimde varsa o an kim naskin gelirse o oder
Beraber sık sık takıldığımiz bi arkadasim vardi genelde cogunlukla ben oderdim genelde ben yemek ismarlardim o cay ama paranin buyuk kismi hep benden cikardi ama oldugu zaman hic sorun etmedim
Cok sık suraya gidelim buraya gidelim cikalim gezelim demeye basladi bende musait degilim falan degince artik bozulmaya basliyordu artik olmayinca acik acik maddi durumum sıkışık uygun degilim falan diyordum hani ne olacak bu seferde benden olsun yerine yacas yavas tavir aldi baska seyler yasanincada koptuk
Kendime cimriyim ama hayatta baskasina cimri olmadim ama karsimdaki tarafindan kullanildigimi hissettigimde soguyorum
Ama anladigim kadariyla komsunuzda sizi kullqnma gibi bi durum olmamis onunla maddiyat gerektirecek seyler yerine beraber kahve icin biseyler hazirlayip bi parka gidin alisverise degilde magazalara bakinmaya gidin
Hic bi arkadasimin savurganligi yada cimriligi beni rahatsiz etmez cimriligi yada savurganligi bana zarar vermeyecekse
Ha kurus hesabina falan gelincede kimi insanlar takintilidir bende cok begendigim bisey girursem direk fiyatini sorarim
Demek istediklerimi anlamissin. Ben de senin gibi arkadaslarla hediyelesmeyi-gezmeyi-beraber takilmayi severim, hic de hesap odemekten gocunmam, yabanci arkadaslarimla bile beraberken hesabi ben oderim, helal hos olsun. Bu arkadas oyle kotu niyetli de degil ama kurus kurus hesap muhabbeti yapmasi cok baydi, yani bir sekilde konu donuyor dolasiyor buraya geliyor. Bir demet maydanozun parasini almasi bile tuhafima gitti, o kadar samimiyiz surada, o kadarcik para alinir mi ya? Sonra ben mesela alisveris muhabbetini, alisveris yapmayi vs severim bu arkadasla ne kendine, ne evine hicbir sey almiyor parasi gidecek diye. Bunu acik acik da soyluyor gizlemiyor. Yani benim hosuma gitmiyor bu denli cimri olmasi, kurus kurus hesap yapmasi.
Yani tam da benim gibi dusunen birini gordum. Benim daha once cevremde olan arkadaslarimla da surda indirim var, burda ucuzluk vs muhabbetim olmustur ama o kadar abarti sekilde kurus kurus muhabbet etmedik hic, etmem de yani kurus kurus ucuz aramam ben. Bu arkadas surekli kurus kurus hesap ediyor, cok sasiriyorum hesabina. Ben cop poseti aldim mesela, gordu hemen diyor ki benim aldigimin icinde 50 tanesi 1$ mis, otekinin icinde 60 tanesi 1$ mis, o yuzden bu 60 tanesi 1$ olani almis, yok markette 3 limon 1$ mis ama bu hafta 5 limon 1$ olmus, sogan 49 cent mis de vay efendim 1$ a cikmis falan bana da bilgi veriyor offfff diyorum icinden. Herseyin sonu donup dolasip hep bunlara geliyor, birsey de diyemiyorum ama bunaldim ya.Bende maddi olarak cok iyi durumda degilim ama biri benden birsey isterse oncesindede sonrasindada parasini alamiyorum hatta istedigi seyi alacak param yoksa ondan parayi alirken bile cok mahçup oluyorum (buda nirmal bi davranis degil)
Mesela cevremdekilerin genel olarak neyi sevdiklerini bilirim eski is yerime giderken varsa durumum arada herkesin sevdigi seylerden alirim baskalarinin o an mutlu olmasini gormek benide mutlu ediyor hicbir zaman beklenti icine girerek hicbirsey yapmadim ama
Ben artik cevremde cok comert insan goremiyorum hatta yaptigim bu seyleri bile yaparkwn artik cekinerek utana sıkila yapiyorum cunku yadirganiyirum insanlar tuhaf karsiliyor
Maddi durumu benden 10 kat iyi insanlarin 1 liranin hesabinj yaptiklqrini gore gore tam olarak olmasada alistim bu duruma
Devai muhabbet icinde para kurus hesabi yaoilmasi ister istemez insani rahatsiz ediyor ama bence arkadasinizla akisverise kafeye vs beraber gitmeyin
Yani tam da benim gibi dusunen birini gordum. Benim daha once cevremde olan arkadaslarimla da surda indirim var, burda ucuzluk vs muhabbetim olmustur ama o kadar abarti sekilde kurus kurus muhabbet etmedik hic, etmem de yani kurus kurus ucuz aramam ben. Bu arkadas surekli kurus kurus hesap ediyor, cok sasiriyorum hesabina. Ben cop poseti aldim mesela, gordu hemen diyor ki benim aldigimin icinde 50 tanesi 1$ mis, otekinin icinde 60 tanesi 1$ mis, o yuzden bu 60 tanesi 1$ olani almis, yok markette 3 limon 1$ mis ama bu hafta 5 limon 1$ olmus, sogan 49 cent mis de vay efendim 1$ a cikmis falan bana da bilgi veriyor offfff diyorum icinden. Herseyin sonu donup dolasip hep bunlara geliyor, birsey de diyemiyorum ama bunaldim ya.
Çocukları varmı?Yok canim bu arkadasin kocasi da ayni. Kari-koca hesap kitap ile kafayi bozmuslar.
Arkadaslar merhaba,
Ben ABD deyim, bir Turk komsum var, kendisi ayni zamanda yakin arkadasim oldu burada. Bu sene tanistik ama baya samimi olduk. Yalniz sunu demek istiyorum ki bu arkadas asiri cimri. Ben de gezmeyi, tozmayi, harcamayi seven biriyim. Kendisiyle hicbir sey yapamiyoruz birlikte, surekli parasinin gitmesinden korkuyor. Tamam yapmayalim, aman parasi gitmesin. Bir de rahatsiz oldugum birsey daha var ki surekli para hesabi yapiyor. Yani muhabbeti iyi bir arkadas, gercekten de saf kalpli, iyi niyetli de biri, ama sıkıldım surekli para muhabbeti yapmasindan. Maddi durumlari gayet iyi, hatta baya lux, pahali bir araba almislar, surekli borcumuz var diyor, borcumuz yuzunden sunu alamam, bunu yapamam, suraya gidemem vs vs diyor hep. Su surda su kadar ucuz, bu burda bu kadar ucuz (ki bahsettigi ucuzluklar 3-5 cent yani 3-5 kurus) surekli bunlardan bahsediyor, aslinda iyi niyetli soyluyor yani kendisinin gordugu ucuzluklardan ben de faydalanayim diye ama gercekten her kurusu hesaplamasi baydi. Yani ben onun kurus kurus hesap muhabbetlerinden cok bunaldim. Iyi birisi, seviyorum da ama kalbini kirmadan bu muhabbetlerinden nasil kurtulurum bilmiyorum. Ilginc ama ya -ilk defa maddi durumu iyi oldugu halde- bu kadar cimri bir arkadas gordum, diger tum arkadaslarim gayet alisveris cilgini, gezme, yeme-icme cilgini tiplerdi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?