• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Arkadaşımın Korkusu

sosyalbilimci

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
3.878
1.546
133
Kızlar en son kendim için konu açmıştım eşimle ilgili ama o konu günler sonra halloldu aileler araya girdi babam hatrına..şimdilik çok şükür bi sorun yok
Bu konuyu bi arkadaşım için açtım kendisi eski iş yerimden ama hala görüşürüz..kendisi hamile doğumuna 2 ay var ve doğumdan korkuyor :/
Ben de tecrübeli olan sizlere sormak istedim sezeryan mi daha iyi normal doğum mu??
Sezeryanda en azından doğum sancısı yok diye biliyorum hatta şimdilerde estetik dikişler oluyormuş ve doğum sonrası da öyle günlerce yatılmıyormuş doğru mu doğum yapan arkadaşlar yazarsa sevinirim

Kızlar kavga gürültüye gerek yok :)
Hani derler ya sezeryan olunca karnın kesildiği için kalkamıyosun günlerce yatıyosun dikişlerin acıyo filan doğru mu acaba

doktoru ne öneriyorsa o. ben normal yaptım sıkıntısız oldu, arkadaşım idrar tutma sorunu yaşıyor. bir arkadaşım sezeryanda 1 haftadan fazla dikiş ağrılarından çekti diğeri 2 saatte ayağa kalktı. bu tamamen kişinin bünyesiyle alakalı. onun bünyesinide doktoru bilir.

Bende yazayım o zaman. Sezeryan oldum maalesef. Maalesef diyorum çünkü inanılmaz derecede pişman oldum. Tamam 3.gün oğlumu ben taşıdım kucağımda ama inanın ki çok çektim. Büyük sözüme tövbe ama asla bir daha sezeryan olmam.

Normal tabiki. Az önce sezeryan yeri mutfak tezgahına değdi iğne batmış gibi inceden pis bir sızı.

Doktor hangisini uygun gorurse o. Sezeryan gerekli goruldugunde uygulanan tibbi bir mudahaledir. Ve korkmadan cocuk doguran da azdir bence.

Yeni arastirmalar normal dogumla dunyaya gelen bebeklerin faydali bakteri florasinin daha gelismis oldugunu gosteriyor. Bu sadece bir yonu.

burada taraf olmak yerine tarafsız olmayı tercih edersek. Normal doğumda 1 defa sıkıntı çekiyor kurtuluyorsun fakat sezeryanda sürekli derdin oluyor. o nasıl bir ameliyatmış ki doğumdan sonra hemen normal hayata dönülüyor. Tıbben Sezeryan son 20 yıldır çoğunlukla kullanılan bir yöntem haline geldi. ameliyatın hiçbir zaman iyisi olmaz ama normal doğumda bir çok fayda ve yarar var. sezeryan olmuş birisi olarak keşke normal doğum yapabilmiş olsaydım diyorum... mecburiyet yoksa normal doğum diyorum

Ben normal dogum yanlisiyim ama ikisini de dogurmayi beceremedim:confused:
iki sezeryan sonrasinda da korkunc agrilarim oldu , hatta ikincisinde hungur hungur agladim bi daha hic duzelemiycem herhalde diye
Yani bana sorsaniz normal dogum derim ama kimi arkadasim var sezeryan sonrasi gule oynaya ciktilar bu tamamen bunye meselesi insana gore degisiyor
Ama keske normal dogurabilseydim cok buyuk ukte kaldi icimde
Bu arada canim hic tatli degildir cok agir ameliyatlar atlattim hicbiri sezeryan kadar korkunc degildi sezeryan acisi bambaska bisi

Ikisi de mecburi sexeryan oldu. Onlarin iyiligi için normal isterdim ama kismet degilmis. Arkadasin da normal doguramazsa epidural sezeryan olsun mis gibi. Dogumdan neseli neseli ciktim 4 ay once,hiç agrim olmadi. Ameliyat sirasind da sanki kesilen ben degilmisim gibi sohbet ettik

Ikisi de mecburi sexeryan oldu. Onlarin iyiligi için normal isterdim ama kismet degilmis. Arkadasin da normal doguramazsa epidural sezeryan olsun mis gibi. Dogumdan neseli neseli ciktim 4 ay once,hiç agrim olmadi. Ameliyat sirasind da sanki kesilen ben degilmisim gibi sohbet ettik
Epidural sezeryan nasıl oluyor acısız mı

Back
X