Arkadaşımın sıkıntısı..

pembemaviii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Ekim 2012
661
1
0
Bursa
Bu sıkıntıyı buradaki çok değerli bir insanla da paylastik ama sizden de fikirler almak istedik. Umarım yardım edersiniz.

Arkadaşım Sevgilisiyle gayet iyi anlaşıyorlardı. Ama son
zamanlarda tartışmaya başladılar. Belli bir
sebep yok aslında. Sevgilisi futbolcu olmak
istiyormuş. Hem de büyük bir hırsla. Hatta
gelecek yaz kampa seçmelere gidecekmiş
bucaspor için. Seçilirse orda yaşayacakmış.
(Izmirde) Biz ise Bursada oturuyoruz.
Arkadaşım ve ben.. Arkadaşıma "futbol
benim hayatım ilk önce ilk olarak benim
hayalim geliyor" demiş. Arkadaşımda ya ben
ne olacağım burada beni tek mi
bırakacaksın" demiş. Dediğim gibi futbol
hayatım her şeyden önce demiş. Arkadaşım
bugun ağlayarak geldi bana,yanımda şuan.
Ne desem bilemedim bende. Kesin seçilecek
bucaspora eminim diyor ağlıyor. Beni
takmıyor bile diyor. Şöyle bir durumda var sevgilisi arkadaşıma "futbolcu olduğum gibi seni babandan isteyeceğim mesleğimin olması gerek yoksa sana nasıl bakacagim mutlu edeceğim" demiş. Arkadaşıma gerçekten değer veriyor. Ama küçüklükten beri tek hayali buymuş.Sizinde fikrinizi almak
istedik anlayacağınız. işin içinden çıkamadık.
Arkadaşım sevgilisine çok bağlı 3 yıldır
birlikteler. Sevgilisi de çok seviyor ama işte..

Ne yapmalıyım diyor. Siz ne
düşünüyorsunuz? Nasıl davranmalı,ne
denmeli sizce?

Ne yapabilirki ?
O onun büyük hayaliyse, ve gercekten 1ci sirada geliyorsa, arkadasiniz hicbisey yapamaz
birakicak ipleri, ve onun yoluna gitmesini sagliyacak, cünkü zaten engel olamaz..
Gitsin olabilirse futbolcu olsun, bursa izmir arasi bilmiyorum nekadar mesafe ama yinede görüsülebilir yani bu imkansiz degil,
ama arkadasinizda ona cok umut baglamasin..

yapmasi gereken belli sevgilisine destek olsun...:34:

Geçen gün ben nişanlım,arkadaşım ve sevgilisi buluştuk oturup muhabbet ettik bir yerde. Bana da anlattı bu durumu sevgilisi. Bende arkadaşımın tepki vereceğini sanmıyordum "sende bu hırs varken futbolcu olursun bak biz sana güveniyoruz" dedim. Gözlerinin içi güldü çocuğun. Gerçekten mi? dedi. Tabi ya dedim. Nasıl sevindi anlatamam.

Doğru söylüyorsunuz,destek olmalı..

Bu sıkıntıyı buradaki çok değerli bir insanla da paylastik ama sizden de fikirler almak istedik. Umarım yardım edersiniz.

Arkadaşım Sevgilisiyle gayet iyi anlaşıyorlardı. Ama son zamanlarda tartışmaya başladılar. Belli bir sebep yok aslında. Sevgilisi futbolcu olmakistiyormuş.
Hem de büyük bir hırsla. Hatta gelecek yaz kampa seçmelere gidecekmiş bucaspor için.
Seçilirse orda yaşayacakmış.(Izmirde) Biz ise Bursada oturuyoruz.
Arkadaşım ve ben.. Arkadaşıma "futbol benim hayatım ilk önce ilk olarak benim hayalim geliyor" demiş.
Arkadaşımda ya ben ne olacağım burada beni tek mibırakacaksın" demiş.
Dediğim gibi futbol hayatım her şeyden önce demiş. Arkadaşım bugun ağlayarak geldi bana,yanımda şuan.
Ne desem bilemedim bende. Kesin seçilecek bucaspora eminim diyor ağlıyor.
Beni takmıyor bile diyor.
Şöyle bir durumda var sevgilisi arkadaşıma "futbolcu olduğum gibi seni babandan isteyeceğim mesleğimin olması gerek yoksa sana nasıl bakacagim mutlu edeceğim" demiş. Arkadaşıma gerçekten değer veriyor. Ama küçüklükten beri tek hayali buymuş.Sizinde fikrinizi almak istedik anlayacağınız. işin içinden çıkamadık.
Arkadaşım sevgilisine çok bağlı 3 yıldır birlikteler. Sevgilisi de çok seviyor ama işte..

Ne yapmalıyım diyor. Siz ne
düşünüyorsunuz? Nasıl davranmalı,ne
denmeli sizce?

Kırmızılı olan yer yeni dikkatimi çekti ve bu biraz bakış açımı değiştirdi aslında.
Yani hem hayal, hem bi nevi para kazanmak, iş imkanı için tek şansı görüyor anladığım kadarıyla beyefendi.
Bu bariz işleri değiştirir, aslında olaya tarafsız bakarsaz bana göre beyefendi olmazın peşinde...
Futbolcu olmak, bu işten geçimini sağlayıp yuva kurmak her yiğidin harcı değil aslında.
Hem de zaten 30 hadi diyelim 35 yaş olsun.
O yaşa kadar da öyle iyi paralar kazanabilmeli ki, daha sonra ortada kalmasın.
Başka bir seçeneği, uzmanlığı ya da zanaati yoksa tek çıkış kapısı olarak görmekte bir nebze kendince haklı, ama yanlış yolda orası ayrı.
Acaba arkadaşınız eğer üni okumamışsa beyefendiyi biraz da bu yolda teşvik etse, ne bileyim önüne onun da sevip yapabileceği meslekleri eğer bu durum olmazsa diye yavaştan yavaştan önüne sunsa nasıl olur:44:

Geçen gün ben nişanlım,arkadaşım ve sevgilisi buluştuk oturup muhabbet ettik bir yerde. Bana da anlattı bu durumu sevgilisi. Bende arkadaşımın tepki vereceğini sanmıyordum "sende bu hırs varken futbolcu olursun bak biz sana güveniyoruz" dedim. Gözlerinin içi güldü çocuğun. Gerçekten mi? dedi. Tabi ya dedim. Nasıl sevindi anlatamam.

Doğru söylüyorsunuz,destek olmalı..

3 yildir birliktelermis yani cocugunda hayaliymis simdi yapilacak tek sey ona destek olmak yani hayalinden vazgecirse omur boyu basina kakabilir bu durumu,
ayrilsa boyle bi durum yuzunden ayrilmak en mantiksizi,en iyisi sevgilisine destek olsun o zaman beraber bi yerlere gelirler nasipte varsada evlenirler INSALLAH :)

kac yasindaymis ki bu cocuk benim bildigim cok kücük yaslarda alt takimlarda basliyorlar..

yani o takima eger yasi 20+ syla alinmaz gibi herseye sifirdan baslatmazlar insani,

o kadar alt takimlar oluyor ki cocuklar 13 yasinda basliyorlar arkadasinin sevgilisine gelene kadar senin yasin 20 yada üstü diye diyorum

20 yas futbol hayati icin gec bir yastir eger bir alt yapisi yoksa

kac yasindaymis ki bu cocuk benim bildigim cok kücük yaslarda alt takimlarda basliyorlar..

yani o takima eger yasi 20+ syla alinmaz gibi herseye sifirdan baslatmazlar insani,

o kadar alt takimlar oluyor ki cocuklar 13 yasinda basliyorlar arkadasinin sevgilisine gelene kadar senin yasin 20 yada üstü diye diyorum

20 yas futbol hayati icin gec bir yastir eger bir alt yapisi yoksa

Canım ben 25 yaşındayım. Arkadaşım diyorum,pek yaş farkımız yok. 20 yaşında onlarda.

Sevgilisi 10 yaşında başlamış. Alt yapılarda oynuyor o zamandan beri. Ama babası destek olmadığı için (hicbir anlamda) yükselemedi.

Canım ben 25 yaşındayım. Arkadaşım diyorum,pek yaş farkımız yok. 20 yaşında onlarda.

Sevgilisi 10 yaşında başlamış. Alt yapılarda oynuyor o zamandan beri. Ama babası destek olmadığı için (hicbir anlamda) yükselemedi.

anladim canim o zaman güvensin sevgilisine zaman kimlere neler gösterir bilemeyiz..

cocuk istiyorsa olacagi varsa olur,hersey zamanla cözülür yaninda olsun simdilik uzaklik zor ama bazi seyler icin katlanilmasi gerekiyor..

hayaline köstek olmasın, geleceklerini derinden sarsar. "senin yüzünden olmadım, olamadım" diye sürekli hatırlatır. olacağına bıraksın. kaldı ki mantıksız konuşmamış, işi gücü olmadan nasıl çıkacak sevgilisinin ailesinin karşısına?

Destek olsun benimki de tiyatro kursuna başladı. Şu an zaten üniversite 4. sınıftayız. Çok istiyormuş vs vs. Hobi seviyesinde tuttuğu için destek oldum ben de, yapacak bi'şey yok. Şahsen ben de sevdiğim insan makul isteklerim karşısında destek olsun, yanımda dursun isterdim:25:.

Destek olsun benimki de tiyatro kursuna başladı. Şu an zaten üniversite 4. sınıftayız. Çok istiyormuş vs vs. Hobi seviyesinde tuttuğu için destek oldum ben de, yapacak bi'şey yok. Şahsen ben de sevdiğim insan makul isteklerim karşısında destek olsun, yanımda dursun isterdim:25:.

Ne kadar güzel yazmışsınız, makul olan diye.
Kendimden örnek vermem gerekirse, en büyük hayalim küçücük bir pastanemin olması.
Ne yıllardır okuduğum meslek umrumda ne de bugünleri yaşayabilmek için zamanında göze aldığım riskler...
Eğer ailemden ya da çevremden azıcık destek görsem 'deli cesaretiyle' son kuruşa kadar koyar hatta eğitimimi bırakıp o işe girerdim.
Çok üzüldüm, hatta eğitimimi aksattım bu sebepten ama şuan dönüp baktığımda iyi ki olmamış diyorum, iyi ki sevenlerim cesaret verip attırmamışlar o adımı bana.
Çünkü dediğiniz gibi 20 yaşında bir kızın, okulu kenarda dururken iş kurmaya çalışması(hangi deneyim, beceri ve akıllaysa) imkansıza ve hüsrana oynamaktı.
Ha iptal etmedim, 35 ime erteledim o ayrı ama MAKUL zamanlara, hayalleri bırarak adım atmak en doğrusu diye düşünüyorum.

Arkadaşın sevgilisi de çok hırslıymış, tek hedefiymiş futbolcu olmak.
'Eğer olmazsa' yı düşünmek zorunda olan sevgilisi gibi geldi bana.
Gerekli desteği verdikten sonra beyefendinin hayatını tek bir yere bel bağlayarak geçirmesini sağlamaması lazım.
Aslında üzerine düşen çok zor görünüyor.
Hem ayrı kalacağı için üzülsün, hem istemediği bir şeye destek versin hem de olumsuzu düşünüp yeni mesleki arayışlar içerisinde sevgilisine yardımcı olsun...
Offf yazarken yoruldum valla, nasıl yapılacak bunca şey bilemedim:53:

eski konularını biliyorum.Eski sevgilin güvenilecek bir insan değil niye halen gerçekleri gözardı ediyorsun ki.Bu kadar mı zayıfsınn.Tek erkek o mu ya dünya da azıcık kendine gel.Ailemle tanıştırıcam diyorsun birde :20: yaptığına bile bile lades denir.

arkadaşınızın yapacagı şey erkek arkadaşına destek olmak madem onun tek hayali futbolcu olmakmış bıraksın olsun hem bu onlar için hayırlı bile olabilir belki futbolda kariyeri iyi bi yere getirerek en iyi takımlara bile gidebilir hatta yurtdışına bile gidebilir destek olun hatta seçmesine sizde gidin destek verin benim kardeşimde sporcu hatta futboldan bile zor türkiye ,ve bölge birincilikleri var kick box,muay thai ve wushu yapıyor eger yaşadıgımız ilde bir maçı olacak olursa destek için tüm komşularımız gidiyor ve sagolsunlar destekliyorlar kardeşimi sizde destek olun

eski konularını biliyorum.Eski sevgilin güvenilecek bir insan değil niye halen gerçekleri gözardı ediyorsun ki.Bu kadar mı zayıfsınn.Tek erkek o mu ya dünya da azıcık kendine gel.Ailemle tanıştırıcam diyorsun birde :20: yaptığına bile bile lades denir.

Ne diyorsunuz anlamadım? Bunu arkadaşım icin açtık ve zaten ben nisanliyim aralikta evleniyorum.

Ne yapacak ki?
Destek olmalı tabiki.
Hayalleri varsa insanlarda vardır.
Küçüklükten beri hayali imiş.
Demek çok çok istiyo ve bunun için belli bir azim gösteriyo.
İnsanlar Türkiye-Avusturalya arasında yürütüyorlar ilişkilerini.
İzmir-Bursada neymiş ?
İki gönül bir olunca herşey de yürür bal gibi.
Gözden uzak olan gönülden de uzak olur lafına hiç mi hiç katılmamışımdır bugüne kadar.
Uzaklıklar daha çok bağlar iki kalbi birbirine
:ssz:
Hayırlısı ...:nazar:

Back
X