Arkadaşımın sırrı bana yük

Ya oldugun gibi gorun,
Yada gorundugun gibi ol.

Arkadasinizda oldugu gibi gorunmemis ama gorundugu gibi olmus.

Herkesin kendi hayati, herkes ektigini bicer. Yani istedigi kadar insanlar birbirini kandirsin, gercek elbette firlar ortaya ha yarin ha daha sonra.

Ben soylemezdim sirrini kimseye sonucta bu bir sir. Ha iki kisinin bildigide sir degilmis gerci ya neyse.

Bunca sey yasamis olmasina ragmen yuva kurmasi ve kim bilir belkide cok deger goruyor olmasi.

Ben sadece "katil" kelimesini kullandiginiz icin yazdim. Konudan bagimsiz yazdim. Inanin kiskanclik oyle bir duygu cok farkli boyutlarda ortaya cikabilir.

Kurtajin cinayet olarak yansitilmasina cok karsiyim. Hic kimse bunu yasamak istemez cunku; bazen sartlar, bazen zorunlu saglik problemleri, bazense her anlamda hazir hissetmemek nedeni olabilir, ama sanmiyorum ki bir kadin gule oynaya cocuk aldirsin. O yuzden kurtaj hakkinda cinayetti, katillikti yorumlarina cok karsiyim.

Umarim bi daha siz de yasamazsiniz, hamileymissiniz gule gule alin bebeginizi kucaginiza.

Bir arkadaşım bir kürtaj ve dikiş ameliyatıyla HAYATINI sıfıra çekti... tövbe ettim falan dedi buraya kadar her şey tamam.

Madem rahatsızsın, baştan uyarsaydın da zahmete girip zar diktirmeseydi. Diktirdiyse ve sana tersse görüşmeseydin.

Kürtaja ve zar dikimine kadar tamam demişsin. E bunları komşu Ayşe teyze için yapmadı ya... Evleneceği kişi için yaptı.
Şimdi de amacına uygun bir yola girmiş, evleniyor. Biriyle evlenmese yük yok, evlenince mi yük ? Biraz mantık.

Hiç karışma. Arkadaşının yaptığı yanlış. Yanlış olan daha önce cinsel birliktelik yaşayıp bebek aldırmış olması değil, bu yaptıklarının sonrasında arkasında duramayıp başkasını da kandırıyor olması. Neysen o olman lazım, hele hayatı birlikte paylaşacağın insana karşı. Hatalarıyla var herkes. Ama maalesef bizim toplumumuz sadece namus meselesini kadına yükleyen insanlar dolu. Belki o evleneceği adam da şu her sevgilim sevişsin ama karım bakire olsuncu adamlardandır, ne biliyorsun mesela? Böyle bir adam kendisini kandıran bir kadını hak eder. Ama diğer türlü ise, hatanın pişmanlığın insan için olduğunu bilen, dürüstlük ve sadakate önem veren biriyse de çok yazık olur.

Ben söylerdim karsimdakine, ama bilmeye hakkı var diye değil nasıl bir adam olduğunu anlamak için. Geçmişim yüzünden beni istemeyecek adamı ben hiç istemem. Öyle biriyle evlenemezdim.
Ama arkadaşın saklamayı tercih etmiş. Sonuçlarına da kendisi katlanacak. Senin vicdan yapacağın bir durum yok.

Son düzenleme:

Sonucta toplumda genel bir kani bu. ister istemez bizim de zihnimizde oyle bir algi olusuyor. kesinlikle dar goruslu bir insan degilim. ben de evlendigimde bakire degildim. gerci esimdi o kisi ama olmayabilirdi de.
Toplum tarafindan cinayet olarak gorulecek bir davranis sergilemis ve evlendigi kisiyi kandirarak aldatmis olan bir kisinin kiskanilmasi garip geldi diyerek duzelteyim o zaman. Iyi dilekleriniz cok tesekkur ederim. iyi aksamlar.

Neden kadinlar gecmisini erkeklere kanitlama cabasinda?Erkekler bize gelip şu şu kizla birlikte oldum şu kadar kizla sevistim ama bakirim lutfen evlen benimle diyerek kendini kabullendirmeye calisiyor mu? Damadin erkek arkadasi geline gelip esin bakir degil diyecek mi? O zaman ????

Arladasiniz vicdanen kendini sevdigi kisiye karsi sorumlu hissetmiyorsa siz hic hissetmeyin derim
Cok sikinti yapiyorsaniz gorusmeyin unutursunuz gider sonucta sizin kide bir yerde kusur ortme ayip kapama oyle bakin daha iyi hissedersiniz
Adkadasiniza gelince hayirlisi olsun ama genelde bole yalanli dolanli isler uzun omurlu olmuyor

yorumların hepsini okuyamadım, yazmadan da duramadım
artık arkadaşlıklar, dostluklar mı değişti anlamış değilim
onun sırrı beni rahatsız ediyor, bunun sırrı beni şöyle yapıyor
yahu arkadaşınız size güvenmiş, en büyük sırlarından birini vermiş
yok neymiş, nişanlısına vicdan yapıyormuşsunuz
o ne yahu?
kim ki o nişanlı? sizin yakınınız mı? dostunuz mu?
sizin, öncelikle kendi arkadaşınızı! düşünmeniz lazım

doğruluk, dürüstlük, iyi insanlık her yanlışa (ki yanlış dediğim cinsel yaşanmışlıklar değil, operasyonla kandırmak) karşı çıkmakla, sırlarla vicdan azabı çekmekle olacak şeyler değil

o zaman yakın arkadaş olmayın hiç kimseyle, dost olmayın
olmayın yahu

haaa, arkadaşın bu olayları adet haline getirmiştir, yaşayıp yaşayıp insanları kandırıyordur, anlarım
kadın kendine göre hata yapmış, sonra böyle bir çözüm bulmuş, hayatına beyaz bir sayfa açarak yoluna devam etmeye karar vermiş

eğer bundan rahatsızsanız, arkadaşlığınızı bitireceksiniz
yok vicdanım yok bilmem ne yapmayacaksınız
arkadaşım, dostum diyorsanız da bu olayı unutup arkadaşlığınıza devam edeceksiniz

şu dünyada herkes her türlü şeyi yapabilir
size göre hata da olabilir
ama dost dediğin, adet haline gelmemiş hataları düzeltmekte dostuna yardımcı olur, yardımcı olamıyorsa da manevi olarak yanında olur
gerekirse acı söyler ama onu bırakmaz
eleştirir, kıyameti koparır ama yanında olur!

şu meşhur hikaye gibi (alıntı):
ARKADAŞ MI, DOST MU ?
Baba ve oğul konuşuyorlarmış. Babası oğluna sormuş, "Senin kaç tane dostun var?"

Oğlan cevap vermiş: "Ohooo yüzlerce..."

Babası oğluna açıklamış.

"Bak oğlum" demiş insanın bir sürü arkadaşı olabilir ama yüzlerce dostu olamaz. Dost dediğin diğer arkadaşlara benzemez. İnsanın hayatı boyunca ancak 1 ya da 2 tane dostu olabilir.

Oğlan saçma demiş. Benim bir sürü dostum var ve hepsi beni sever ve her zaman bana yardıma koşacaklarına eminim.

Öyle mi demiş babası? O zaman gel seninle bir test yapalım.

Adam birkac tane tavuk kesmis ve başka birkaç ıvır zıvır'la birlikte bir çuvala doldurmuş. Çuval'dan kanlar akıyormuş. Şimdi git demiş bu çuvalı arkadaşlarına götür ve onlardan yardım iste. Çuvalı birlikte bir yerlere gömün.

Çocuk çıkmış yola, bir arkadaşının kapısını çalmış, arkadaşı elindeki kanlı çuvalı görünce çocuğun yüzüne kapıyı kapatmış, başka arkadaşları bir daha onlarla konuşmamalarını görüşmemelerini rica etmişler, çünkü hepsi çuvalın içinde bir ceset olduğunu sanmış.

Oğlan yüzü allak bullak babasına dönmüş olanları anlatmış. Babası demiş; "İşte senin arkadaşlarının dostluğu bu kadar. Şimdi al bu çuvalı
benim dostuma götür."

Oğlan tekrar sırtlamış çuvalı düşmüş yola. Babasının dostu kapıyı açıp, oğlanı ter içinde, elinde kanlı bir çuvalla görür görmez etrafa şöyle bir bakmış ve hemen almış içeriye. Sen Ahmet'in oğlusun değil mi demiş? Evet demiş çocuk. Ver elindekini diyerek çuvalı almış. Arka bahçeye çıkarmış, arka bahçede bir çukur kazıp çuvalı gömmüş. Çocuğa su ikram etmiş. Bu arada yetmemiş, gömdüğü yer belli olmasın diye sarımsak ekmiş oraya.

Çocuk ben artık gideyim demiş. Adam da babana söyle sarımsak tarlasına gözüm gibi bakıyorum demiş.

Çocuk gitmiş babasına durumu anlatmış, gerçekten senin dostun varmış benim ise sadece sıradan arkadaşlarım demiş. Yooo bitmedi demiş babası, şimdi tekrar git dostumun kapısını çal ve açar açmaz yüzüne okkalı bir tokat yapıştır. Çocuk olur mu hiç öyle şey demiş. Olur olur, ancak o zaman anlayacaksın dostluğun ne demek olduğunu.

Çocuk çaresiz utana sıkıla tekrar düşmüş yola. Kapıyı çalmış. Babasının dostu kapıya çıkar çıkmaz da babamın size iletmek istediği bir şey var demiş. Nedir o demeye kalmadan çocuk okkalı bir tokat yapıştırmış babasının dostunun suratına. Üzülmüş bir yandan da nasıl vurdum diye.

Babasının dostu demiş ki, benim de babana iletmek istediğim bir şey var... Söyle o babana "biz bir tokata satmayız koskoca sarımsak tarlasını" demiş!

İşte böyle. Çocuk o zaman anlamış dostluğun değerini ve babasının yüzlerce arkadaşın olacağına bir dostun olsun yeter derken ne demek istediğini...

Vicdanın neden sızlıyor ki? O çocuk bakir mi acaba? Ya da karşısındaki kadını, geçmişini yargılamadan, olduğu gibi kabul edip sevecek olgunlukta bir adam mı? Kız gerçekleri anlatsaydı acaba o çocuk kıza neler çektirirdi, kızı **** ilan ederdi belki de, hiç vicdan yapar mıydı bunları yaparken?

Şahsen ben erkeklerin bunları hakettiğini düşünüyorum. Kendilerinde hak gördükleri herşeyi, kadın yapınca yargılayıp aşağılamasalardı zaten kadınlar dürüst davranırdı.

Ama ben böyle bi yalan söyleyebilir miydim bilmiyorum, büyük konuşmak istemem ama ömür boyu bunun can sıkıntısıyla yaşamak zor olurdu sanırım. Ama vicdan bakımından değil, birgün yalanım ortaya çıkar bakımından.

Ha karşımdaki erkek bakir ise bakire kız isteyebilir ona lafım yok. Ya da geçmişimle yargılamayacak bir insansa, o güveni vermişse tabiki ona yalan söylenmemeli.

Uzun uzun yazdığınız ve hikayeniz için teşekkür ederim. Benim, arkadaşımın sırrını ortaya dökmek ya da onu yargılamak gibi bir niyetim yok. Ben kandırılma olayından rahatsız oluyorum. Zaten sorum da söyleyeyim mi söylemeyeyim mi değildi.

Kendi hayat gorusunuzu kendinize saklayin ve arkadasinizdan uzaklasin, madem deger yargilariniz farkli, ama onlari yargilamaya hayatlarina karismaya asla hakkiniz yok, kimsenin ahlaki sizi ilgilendirmez, siz kendinizi yetistirmeye bakin. Herkes kendinden sorumludur.

Ben cevremde sizin gordugunuzun bes beteri ahlaksizliklara sahit oluyorum, (kurtajmis dikismis ne kadar yuzeysel basit seyler bunlar!) bu durumu ispiyonlayan sistem tarafindan carmiha geriliyor, hic gerek yok kimin ozel hayatinda etik disi davranip ne gibi ayricaliklar kazandigi, biz kendi bildigimiz yola devam edelim, onemli olan kendi vicadanimiza olan sorumlululugumuz, olabildigi kadar.

Niye vicdanınız sızlıyor ? O adamın çok masum bir hayatı olduğuna emin misiniz ?

Olan kadının psikolojisine oluyor her şekilde. Bu yüzden daha akıllı adımlar atmalı kadınlar.

O evlendiği kişide belkide bir başkasının hayatını bu şekilde zora sokmuştur..

Katılıyorum.
Yalanlar üzerine kurulan evlilik ne kadar sağlıklı olur muamma.
Demek ki adamın bu konuda hassasiyeti var resmen kandırmış oluyor.
Bazıları kızıyor ya erkekler hakediyor vs diye, çok saçma buluyorum bu düşünceyi.
Sıfıra çekti denilmesine tepki verilmiş, e diktirerek ettirerek kendini sıfırladığını sanan o bayan zaten, yaptığının arkasında duramamış evleneceği adamı kandırıyor.
Kesinlikle doğru bulmadığım birşey.

gerçeklerin bir gün su yüzüne çıkmak gibi kötü huyları vardır.. yani hiçbir sırrın sonsuza kadar gizli kalmayacağını bilerek, bir gün bu durumun patlaması halinde bana gelmemesi için uzak dururdum.. herkes kendi kararlarından, yalanlarından ve yaşadığı hayattan sorumlu neticede.. bazı şeyleri baştan konuşmak, en mutlu anında yüzüne çarpması ihtimalinden daha iyi.. ama o diğer seçeneği istediyse onun problemi..

Konunun daha fazla tt'de kalmasını istemiyorum o yüzden konumu kapatabilir misiniz lütfen Mune

Okuyanlara ve yorum yapanlara söyleyeceğim şudur.

Lütfen okuduğunuzu anlayın önce. Ki birçok yorum yapanın ilk satırlardan sonra okumadığını yaptıkları yorumlarla anladım.

Ben söylemeyeceğim zaten söylenir mi böyle bir şey ortaya çıkarılır mı? Tabi ki de yapılmaz. Bırakın dostluğu insanlığa sığmaz.

Benim iki sorum vardı. Ama siz soruları cevaplamak yerine "aaa ne kadar da kötü arkadaşsın arkadaşını yargılıyorsun. Aman aman kıskanıyor musun? Yok erkekler tü kaka hakediyorlar. Bekaret de bekaret"

Bırakın Allah aşkına kim hakeder kandırılmayı.

Ben arkadaşımın tercihi hakkında bile yorum yapmadım. Kınamıyorum da ayıplamıyorum da. O da istemezdi gencecik yaşında o masaya yatmayı...

Gecmiste yasadigi bir olay yuzunden evliliginin ilerde sirf bu olay yuzunden bozulmasini istememis, yeni bir hayata baslamis. Boyle olmasini uygun gormus. Belki de evlenecegi kisinin bunu kabul etmeyecegini dusundugu icin soylememeyi uygun gormus. Bu onun tercihi. Bizi ilgilendirmez. Onun hayati, onun vebali. Bize ne? O zaten o kurtaji olurken eminim aci cekmistir. Cekmese bunu paylasma ihtiyaci duymazdi. Kaldi ki hangimiz dort dortluguz? Hangimiz hatasisiz ki. Hata yapa yapa dogruyu bulmuyor muyuz? Bu dunyaya da hata yaparak dogruyu bulmak icin gelmedik mi? Bunun icin imtihan olmuyor muyuz? Simdi mutlu olmak onun da hakki. Evlendigi kisi sanki bakir mi? Erkekler peki gecmisini paylasiyor mu? Bu da arkadasinizin ozeli. Belli ki o da cok uzulmus ve bunu sizinle paylasmis, tek basina kaldiramamis. Eger sir saklayamiyorsaniz bunu bastan soyleseydiniz. Sir cunku herkese verilmez. Sir saklayamayan biriyseniz zaten dost da degilsinizdir. Siz bunu soyleyerek hafifleyeceginizi dusunuyorsunuz. Peki adam ogrendiginde yuvalari yikilsa bu sefer vicdan yapmayacak misiniz? Daha beter uzukmeyecekmisiniz? Bu tip seylere girmek dogru degil. O sir sonsuza kadar siz de kalmali. Tasiyamiyorsaniz suya anlatin. Birakin arkadasiniz mutluysa bu boyle kalsin. Bunun hesabini sormak size bize dusmez. Herkes yaptiklarindan kendi sorumlu.
Son olarak ben boyle bir sey yasamadim. Ama sizin olayiniz bana dost gibi gorunen birinin bile dost olamayacagini gosterdi.
Sizin dusunce yapiniz farkli olabilir ama dist iseniz sirri tasimayi da bilmelisiniz. Bence o arkadasinizla baginizi kesin. Anladigim kadariyla siz bunu kaldiramayacak birisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…