Arkadaşımın tuhaf huyu

torarikar

Daha yaşanacak çok şey var...
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2017
6.069
7.854
198
Bir tane ilkokul arkadaşım var, kız. Çok eskiden beri tanıştığımızdan dolayı yakınız doğal olarak. Bu arkadaşımın bu zamana kadar bana karşı hiçbir hatasını görmedim. Bir huyu hariç. Her ilişkime bir kulp buluyor. Benim şu ana kadar hayatıma ciddi olarak üç erkek girdi. Hepsine bir kulp buldu. Her fırsatta uygun bulmadığını belirtip resmen üstüme psikolojik baskı kurdu. Çevremdeki diğer insanlar hiç öyle yorumlar yapmıyordu. Hadi diyelim birini uygun görmedi ikisini görmedi ama her ilişkimi bu kadar eleştirip beni ayrılmaya teşvik etmeye çalışması dikkatimi çekmeye başladı. Bunu neden yapıyor bilemedim. Kıskanıyor demeye dilim varmıyor, zaten kıskanmasına yol açacak bir neden de göremiyorum. Güzellik olarak ondan üstün bir tarafım yok. Üstelik onun da hayatına bir sürü erkek girdi. Şu an hayatımda biri yok, ama olursa artık ona bunu söylemek bile içimden gelmiyor. Çünkü alacağım tepkileri biliyorum. Mesafe de koyamam, çünkü dediğim gibi bu konu haricinde bana karşı hiçbir hatasını görmedim. Ama bunu neden yapıyor, anlam veremiyorum.
Güncelleme: Arkadaşımla konuştum. Ona açıkça bu konuda neden böyle davrandığını sordum. Cevap olarak: "Ya aslında mevzu sevgili olduğun kişiler değil, senin biriyle sevgili olman. Sen benim gözümde çok saf ve iyi niyetlisin. Ben senden daha çok erkek tanıdım. Sen daha tecrübesizsin. Henüz tam anlamıyla bir ilişkiye hazır olduğunu düşünmüyorum ve toy olduğunu düşünüyorum. Seni üzerler diye düşünüyorum. O yüzden böyle davranıyorum." dedi.

Son düzenleme:
Kıskanıyor işte. Kabul etmeseniz de gerçek bu. Siz bir neden gormeyebilirsiniz ama nedensiz de kıskanan insanlar var

Benim şu ana kadar hayatıma ciddi olarak üç erkek girdi.

Ben biraz Polyanna tarafından bakayım. Zannediyorum bekarsınız yani bu ciddi ilişkilerde mutluluğu ve devamı bulamamışsınız. Arkadaşınızın "bulduğu kulplar" sonradan önünüze çıktı mı yoksa alakasız mı kaldılar? Söylendiği gibi kıskanıyor da olabilir ama belki de uyarmaya çalışıyordu kendince sizi.
Söylediklerine ve nasıl söylediğine bakarak bunun ayrımını yapabilirsiniz bence.

Üçü de bitti zaten. Elbette uyarabilir, arkadaş dediğin uyarmalı da zaten. Ama onunki uyarmanın ötesindeydi. Resmen ayrılmam için psikolojik baskı yapıyordu. Hadi ben aşıkken gözüm kör olabilir diyelim ki gerçekleri göremiyorum. Çevremdeki diğer insanlardan böyle tepkiler gelmemesi beni düşündürdü.

Ben genelde biri psikolojik baskı var derse, orada psikolojik baskı vardır derim sorgulamam. Bu durumda da böyle. Siz kötü hissediyorsanız altındaki nedeni aramaya da gerek yok. Oturup konuşabilir misiniz, sizi anlayıp ilerideki davranışlarına dikkat edecek biri midir arkadaşınız? Böyle biri değilse, zaten bu mesele olmaz başka bir mesele olur, hoşunuza gitmeyen bir davranışına dikkat etmez ve arkadaşlığınız biter maalesef.

Ne saikle böyle davranıyor bilemem. Umarım benim düşündüğüm gibi bir amacı vardır, sizi korumaya çalışıyordur da yöntemi yanlıştır. Mutluluklar

Teşekkür ederim. En iyisi açıkça konuşmak galiba.

O arkadaşınız da kendimi gördüm :) bende arkadaşımın sevgililerini eleştirir,ona yakıştırmazdım çünkü çok güzel ve zeki bulurum onu ... oda nedense ya gider tip olarak ona göre vasat olan adamlara yada öküzlerle birlikte olurdu... benim de hep bir yorumum olurdu ne zaman ki şimdiki kocasıyla tanıştı ha dedim dengini buldu,hem fiziki hem aklen uygunlar bana göre... eşiyle tanıştıktan sonra neden se diğer kız arkadaşlar da "ay sen kimler kimlerle çıktın hep derdik bu kız bunla nasıl birlikte oluyor diye " demeye başladılar .... yani demem o ki belki gerçekten kıskandığı için değilde sizi onlara yakıştıramadığı için fikrini söylüyordur.... aslında haddimiz değil ama bazen başkalarının işine burnumuzu sokuyoruz malesef ... ha ben sadece dostum,canım dediğim insana yaptım,samimiyetimize dayanarak ... sizin ne kadar yakın olduğunuzu bilemem tabi

Bazı insanların karakterleri öyledir. Herkesi herseyi eleştirmeyi, müdahale etmeyi hak sayarlar. Benim de en yakı arkadaşım her şeyi sorar eleştirir yakmıştırmaz ama ben de herşeyi anlatmamayı benim istediğim kadar müdahale edebilmesini sağlarım. Ben de ona kulp bulmaya başlayınca da susar. Biraz baş etme becerisi gerekir böyle insanlarla görüşürken

ya bişey dicem sana layık görmuyor olabilir mi, benim en yakın arkadaşlarımdan birinin de tanıştırılacağı ya da birlikte olduğu herkese kulp bulurdum, kız o kadar iyi bir insan ki kimseyi yakıştıramazdım yanına. bir kötu huyunu görsem ben olsam ayrılırdım der kötulerdim, ama çok haklıydım, kuçucuk bile kötuluğu haketmeyen bir kızdı çunku.

ya kıskanıyordur, kendi hayatında düzenli bir ilişkisi yoksa kıskanıyor olabilir ya da hayatında biri varken arkadaşını boşluyorsan/sürekli ilişkinden bahsediyorsan bozuluyordur.ya da gerçekten senin aşktan gözünün görmediğini görüyodur.benim de çok yakın bi arkadaşım hep it kopuğu , tilki çakalı toplar gelirdi hep gözünü açmamız gerekirdi.

Dost acı söylermiş. Ben de arkadaşıma filan öyle olumsuz yorum yapmam görsem de bana ne der geçerim. Yakın dostumsa ağzıma geleni söyler çekinmem. Dışarıdan gözle bakmakla ilişkinin içinde olmak farklı + arkadaşa anlatılan, onun bildiği ile dışarıdan birine anlatılan farklı. Kim sizin için konuşuyor sizin değerlendirmeniz lazım. Belki arkadaş haklı belki de abartıyor. Bu uyarılarla ilgili sonradan haklıymış dediniz mi mesela?

Evet doğru diyorsunuz insan sevdiği birine kimseyi yakıştıramıyor. Bir arkadaşım evlenmiş boşanmış ve çocuklu biriyle evlenmeye kalktı. Yaşı da +15 ayırmaya çalıştım. Başka ilişkisi yine büyüktü, saçma sapan biriydi. Biri kültürsüz, geçimsiz biriydi 5 6 yıl beraber oldu kız dışında hepimiz lanet ettik... Ayrılınca kına yakacaktık valla. Ne biliyim kız da dediğiniz gibi güzel, zeki, kibar vs. bir insandı. Kıskanmıyorduk ki iyiliğini istiyorduk

Sevgiliniz olduğunda ona karşı ilgisizleseceginizden korkuyor olabilir . Sizi kimseyle paylaşmak istemiyordur karşınıza alıp yumuşak bir dille konusun isterseniz

Beğenmemesini hadi anladım dicem de ayırmaya çalışmak ne alaka? Çok samimi değilsen anlatma bişey. Samimiyseniz de hayırdır de niye böyle yapıyormuş belki açıklama yapar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…