Hayır kız kendisiSana karşı hisleri mi var
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayır kız kendisiSana karşı hisleri mi var
Ya aslına bakarsanız şimdi yorumlar gelince düşündüm de birkaç kez diğer bazı arkadaşlarının sevgilileri için de böyle yorumlar yaptığına şahit olmuştum. Belki de sevdiklerine karşı korumacı olduğu için böyle davranıyordur. Kıskanıyor olmasını ben de zannetmiyorum zaten.Kıskanıyor diye düşünmedim de sizi cok sevip değer verdigi icin korumaya calısıyor olabilir mi? Bazen sizin görmediginiz taraflarını 3. kişi görebilir.Ya da öyle bir hisse kapılmıştır.Ben kötü düşünmedim,baska olaylarda tavırları da böyle olumsuz mu?
Ya aslına bakarsanız şimdi yorumlar gelince düşündüm de birkaç kez diğer bazı arkadaşlarının sevgilileri için de böyle yorumlar yaptığına şahit olmuştum. Belki de sevdiklerine karşı korumacı olduğu için böyle davranıyordur. Kıskanıyor olmasını ben de zannetmiyorum zaten.
Aldatma şiddet gibi şeyler yoktu. Bunlar benim kırmızı çizgimdir. Ne kadar aşık olursam olayım beni aldatan veya bana şiddet uygulayan bir erkekle beraber olmaya devam edemem ve evet üçünde de böyle tepkiler vermesi benim aklımı bulandırdı galiba. En iyisi uygun bir zaman yakalayıp alıp karşıma konuşayım.Evet,çünkü benim de bir kez başıma geldi.Çok sevdiğim bir arkadaşımı deli gibi üzen aldatan bir çocuk vardı,kız her defasında affediyordu.Defalarca kez ayrılıp barıştılar ve çocukla hiç tanışmamama rağmen nefret ediyordum.En sonunda ayrıldılar,kız şuan cok daha mutlu.Yani öyle bir durum varsa haklı arkadasınız ama 3’ü de mi öyle kötüydü onu bilemem tabi :)
Her seferinde arkadaşım haklı çıktı diye bir şey söylemedim ki? Böyle agresif cevap yazmanıza gerek yoktu.Her seferinde arkadasiniz haklı çıkmış ama onun kötü niyetli olabilicegini dusunuyosunuz öyle mi? Kadin kadının dostu değildir diye bir kez daha farketmiş oldum
Aldatma şiddet gibi şeyler yoktu. Bunlar benim kırmızı çizgimdir. Ne kadar aşık olursam olayım beni aldatan veya bana şiddet uygulayan bir erkekle beraber olmaya devam edemem ve evet üçünde de böyle tepkiler vermesi benim aklımı bulandırdı galiba. En iyisi uygun bir zaman yakalayıp alıp karşıma konuşayım.
Ucuyle de ayrıldım dediniz diye öyle düşündüm. İlişkileriniz nefis değilmiş sizi niye kıskansın ki. İnsan arkadaşını bile uyaramiycaksa dostluk niye var. Ben kendimi arkadaşınız yerine koydum ve onun adına çok kırıldım diyebilirimHer seferinde arkadaşım haklı çıktı diye bir şey söylemedim ki? Böyle agresif cevap yazmanıza gerek yoktu.
Hani bir laf vardır ya aşkın gözü kördür diye. Adam sana baskı uyguluyordur ama sen aşık olduğun için bunun bilincinde değilsindir. Üç ilişkimde de böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Çünkü üçünü de hem anneme hem de diğer arkadaşlarıma anlatıyordum. Benim fark edemediğim kadar büyük sorunlar olsa en başta annem beni uyarırdı diye düşünüyorum. Elbette üç ilişkimde de sorunlarım olmadı değil, oldu. Ama çok büyük sorunlar değildi. Anneme ve diğer arkadaşlarıma bu sorunları anlattığımda, "Umarım her şey yoluna girer, sen aklı başında birisin, en doğrusunu bilirsin" gibi şeyler söylüyorlardı. Ama dediğim gibi bu arkadaşım çok sert tepki veriyordu. Belki de onun konuşma tarzı öyledir, bilemiyorum. Veya aşırı korumacıdır. Her şeye rağmen kötü düşünmek istemiyorum.Ucuyle de ayrilmissiniz. Dürüst olup cevaplarsaniz şimdi o söylediklerinde haklı yerlerinin olduğunu düşünüyor musunuz?
Buna göre cevap vereceğim.
Eğer söylediği şeyler cikmadiysa-ayriliginiz onun eleştirdigi şeylerden çok bagimsiz olaylardan olduysa arkadaşınız yersiz eleştiriyor demektir. Belki de ilginin kendisinden gitmesini sevmiyordur,ya da kiskaniyordur.
Ama dedigi sebeplerde haklı olduğunu gordiyseniz , mesela 'senden çok alt konumda, zamanla aşağılık kompleksine girip seni de dibe ceker' dediği adam sizi devamlı eleştirip modunuzu dusuruyorsa , ya da 'aileler /yaşam tarziniz çok farkli' dedigi adam sana 'onu giyme,bunu giyme, çalışma' demeye basladiysa, agresif dediği adamin ani parlamalarini gördüysen demek ki arkadaşının bir bildiği vardır. Arada ona kulak kabart.
Benim en yakın arkadaşım mesela son yıllarda ara ara hayatımda olan kişiden asla hazetmez. Ne zaman övsem tam tersi bir şey söyler. Fiziğiyle,cildiyle,burnuyla dalga geçer, kinayeli konuşur. misal çocuk virüse ve ülkesinin havatrafigi henüz açılmamasina rağmen çok yakın tarihler için gelme ,beni görme planları yapiyor,bunu arkadaşıma söylediğimde 'ay onun kebap yiyesi gelmistir. Tatiline sponsor arıyordur, yine seni Yandex olarak kullanacak' falan diyorcanım arkadasim, hiç kızmıyorum çünkü dediklerinde haklılık payı olduğunu ben de düşünüyorum. Ve benim iyiliğimi düşünüyor, benim çok daha iyileri hak ettiğime ve onsuz daha mutlu olacağıma inanıyor .
Yani arkadaşınız böyle biriyse bence hakkında kötü düşünmeyin bile. Ama öte yandan size kendinizi kötü hissettiren kimseyle de arkadaşlık yapmak zorunda değilsiniz. Ben de 2018'e girerken radikal bir karar alıp hayatımdan sadece ilişkilerden bahseden, ataerkil, gelişime kapalı, 'oyle kolay olsa herkes yapar' diyip beni geriye çeken arkadaşlarımın neredeyse yüzde sekseniyle arama mesafe koydum. Kaç sene geçti, bu kararımdan pisman olmadım. Sen de bu kızın seni olumsuz etkilediğini düşünüyorsan yol ver gitsin. Bir kere arkadaş oldunuz diye ömürlük dost olacak değilsiniz ya,insan üç cocugunun babasından boşanıyor , yeri geliyor da
Kıskanıyor demedim zaten kıskandığını düşünmek istemiyorum, konduramıyorum dedim.Ucuyle de ayrıldım dediniz diye öyle düşündüm. İlişkileriniz nefis değilmiş sizi niye kıskansın ki. İnsan arkadaşını bile uyaramiycaksa dostluk niye var. Ben kendimi arkadaşınız yerine koydum ve onun adına çok kırıldım diyebilirim
Annenize sonuçta her şeyi anlatmıyorsunuzdur (diye düşünüyorum). Şöyle biri var,bak resmi bu, bilmemnerde çalışıyor,şurali burali falan. Yani annelere anlatılan kadar infoyla kadın neyi elestirebilir ki? Ne güzel,temiz yüzlü çocuk. Kızımı mutlu etse de evlenseler diye düşünüyordur (bilmiyorum her kavgani, buluşmanı falan da anlatıyor musun, anne kız islerine biraz yabancıyım. Ama yüzeysel bahsediyorsan kadinin kötü yönünü görmemesi çok normal)Hani bir laf vardır ya aşkın gözü kördür diye. Adam sana baskı uyguluyordur ama sen aşık olduğun için bunun bilincinde değilsindir. Üç ilişkimde de böyle bir şey olduğunu düşünmüyorum. Çünkü üçünü de hem anneme hem de diğer arkadaşlarıma anlatıyordum. Benim fark edemediğim kadar büyük sorunlar olsa en başta annem beni uyarırdı diye düşünüyorum. Elbette üç ilişkimde de sorunlarım olmadı değil, oldu. Ama çok büyük sorunlar değildi. Anneme ve diğer arkadaşlarıma bu sorunları anlattığımda, "Umarım her şey yoluna girer, sen aklı başında birisin, en doğrusunu bilirsin" gibi şeyler söylüyorlardı. Ama dediğim gibi bu arkadaşım çok sert tepki veriyordu. Belki de onun konuşma tarzı öyledir, bilemiyorum. Veya aşırı korumacıdır. Her şeye rağmen kötü düşünmek istemiyorum.
Öyle bir dünya var mı ya? Çok iyi biridir ama hatasız insan olmaz ilişkilerde karşılıklı hatalar olur. Sinir oluyorum insanların ilişkilerine alakalı alakasız müdahil olanlara.ya bişey dicem sana layık görmuyor olabilir mi, benim en yakın arkadaşlarımdan birinin de tanıştırılacağı ya da birlikte olduğu herkese kulp bulurdum, kız o kadar iyi bir insan ki kimseyi yakıştıramazdım yanına. bir kötu huyunu görsem ben olsam ayrılırdım der kötulerdim, ama çok haklıydım, kuçucuk bile kötuluğu haketmeyen bir kızdı çunku.
Dedikleriniz çok mantıklı. Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.22-23 yaşındayım ama gerek sürekli şehir değiştirmem gerek küçük yaştan beri çalışmam ve ailemden ayrı yaşamam sebebiyle çook fazla insan tanıdım ve şunu gördüm; insanın ömrü hayatı boyunca binlerce arkadaşı olabilir ama dost dediğin 3-4’ü geçmiyor. Yani o sebeple arkadaşlık ilişkilerine fazla düşkün olan ve onların görüşlerine gereğinden fazla değer veren kişiler bana hep garip gelmiştir. Hani ilkokulda tuvalete beraber giden kankalar olurdu ya onların kafasını ömür boyu yaşayan insanlar var. Milletin lafıyla hareket edersen ömrü boyunca hayatına kimseyi alamazsın. Birinin beğendiğini öteki beğenmez ötekinin beğendiğini beriki istemez. Bir sevgilim vardı bütün arkadaşlarım çok severdi herkes derdi ki ne kadar uyumlusunuz şöyle harikasınız böyle süpersiniz. Kimseye güvenmeyen arkadaşım bile dedi ki ben sevgilini çok sevdim, asla kötülük gelmez bundan. Sonuç ne mi oldu? Aldatıldım. Ayrıldıktan sonraki 1 yıl boyunca paçamı kurtaramadım. O arkadaşlarımın gözü eski sevgilimi neden tuttu? Bebeksi bir yüzü vardı, maddi durumu iyiydi, arkadaş çevresi popüler insanlardan oluşuyordu falan filan yani tamamen şekilcilik işte. Yorumlarda da okumuşsundur “ben de arkadaşıma karıştım çünkü yanına yakıştırmıyordum” falan. Sizi de birileri sevgilinizin yanına yakıştırmasa ne hissedersiniz diye sormak lazım. Belki de hayatının aşkı yani kim bilebilir? Ha şiddet, küfür, psikolojik baskı, aldatma, para yiyicilik falan vardır amenna o zaman dinle arkadaşını. Onun dışında hee hü de geç, ileri giderse de haddini bildir. Yine bir örnek vereyim, benden hoşlanan bir çocuk vardı ama pek tanımıyordum arkadaşımla da tanışıyorlardı aynı ortama girip çıkıyorduk. Arkadaşıma sordum sence nasıl olur mu falan diye buluşmamızda geçenleri de anlattım. Yok yaaa olmaz o çocuğu hiç gözüm tutmuyor çapkın biri sakın böyle bir hata yapma dedi. Eh iyi dedim zaten çok hoşlanmamıştım boşverdim. Aylar geçti şimdi o gözüm tutmadı dediği çocukla aşırı yakın arkadaş ve diyor ki “mükemmel biri, tam sevgili olunacak insan” yani herkesin dili her yere döner önemli olan senin ne düşündüğün ne hissettiğin.