Arkadaşımın Yaşam Standartlarını Kıskanıyorum 😢

Herşeyin başı sağlık. Yaklaşık 3.5 yıl önce düğünüm oldu. Benimle beraber 3 hatta 4 kuzenimin düğünü oldu. Hepsine altın takıldı aileler eşyalara yardım etti. Bana takılan sadece eş dostun düğün hediyesi idi. Düğünümüz iki bahtsiz birlikte el ele verip birlikte yaptı Allah yardım etti güzel bir yuva kurduk. Pandemi de ev almayı kolaylaştırdılar herkes ama herkes evini aldı çevremde o 4 kuzen dahil. Çok hayıflandım içlendim üzüldüm. Bana da altın takılsa idi düğünüme destek olunsa idi o fırsatı bende değerlendirirdim dedim hep. Sonra çocuğum olmadı. Çevre ile uğraşmaktan cvb vermekten yıldım. Tüp bebeğe başvurdum Dr olmaz senin çocuğun dedi. Tedavi gördüğümü herkesten gizlerken orada çalışan pislik hemşire işyeri servisinde tüm herkesin içinde senin yumurtalar boş çıkmış heee dedi. Hakkım helal değil. Donup kalmıştım başka memur arkadaş lafı değişti ama sorularla uğraşmaktan kurtulamadım. Sonra Allah bekletmedi doğal yoldan hamilelik nasip etti. Bebeğim doğdu yoğun bakımda yattı. Onu da atlattık derken genetik bir hastalıktan şüphelendiler. 3 ayda çıktı. Gecem gündüzüme karıştı öldüm bittim dayanamadım. Zehir oldu gecem gündüzüm. Avm ye dışarı çıkıyordum insanlara bakıp ne kadar mutlular deyip ağlıyordum. Sonra çocuğumun testi temiz çıktı. Bayramda o Avm ya gittim. Ablama huzur içinde gezmek ne büyük nimetmiş dedim. Evim yok altın takılmadı ne kadar gereksiz şeyleri sorun etmişim dedim. Depremde insanlar evlerini canlarını kaybetti. Kimin ne olacağı belli değil. Belki saçma ama ev almayı ve senelerce krediye bağlı kalmayı bile istemiyorum artık. Çocuk biraz büyüsün turlarla ülkeleri gezdirecem diyorum. Eşime niye çiçek almıyorsun sende doğum günümde evde süpriz hazırlanıyorsun diye sitem ettim. (bir arkadaşımın eşi yapıyor o da paylaşıp duruyor) sonra öğrendim ki evlikleri çok kötüymüş kız aile evine gitmiş fiziki tartışmalar bile olmuş. Eve geri dönmüş paylaşımlara devam. İç yüzünü bilmesek vayyy ooo deriz. Çok uzun oldu ama çok yakın arkadaşım evini aldı arabasını aldı yazlığı o aldı MaşaAllh durumu çok iyi. Kıskanmıyorum yalan değil ama işte imreniyor insan benim hayalimi yaşıyor diye.ama kocası tam bir leş. Anlatıyor şöyle yapıyor böyle yapıyor diye sonra akşam eşim gelince sarılıp öpüyorum şükrediyorum böyle biriyle evliyim diye. Bazen boşayasım geliyor ama :) çok uzun oldu ama detaylı yazmak istedim kimsenin hayatı mükemmel değil kimbilir neler yaşıyorlar dır. Rabbim kimseyi en zalim kötü insanı bile evladı ile sınamasın. Gerisi hallolur
çok zor şeyler yaşamışsınız. Allah yardımcınız olsun.

Calistigim yerde evi olmayan tek kişi benim
Çoğunun elinde son model şu meşhur telefonlardan var
Çocukları özel okullarda okuyor
Bunların hiçbiri bende yok bazen üzülüyorum ama yapacak bir sey yok
Insallah bizim de gönlümüzden geçen olur
Her şey görünen gibi olmayaniliyor

Insani duygular . Ama kıskanma duygusunu kendinize yakıştırmayin bence , imrenme desek daha doğru. Ben sanirim böyle duygular hic yaşamadım. Hele de maddi yönden imrenmedim hic sanirim . Kıyas işine hiç girmemek lazım. Ardi sonu yok çünkü. Sahip olduklarına bakmazsa insan zaten çok eksik görür kendini . Hem eminim sizin de hayatınızda bir sürü artı vardır. Ama hepsinden öte elinizde de değil bu duygular .Onu da anlıyorum. Sanirim en yararlı tavsiye , sahip olduklariniza odaklanmak olacak . Bir de size nacizane tavsiyem . Bebek işini ertelememeniz. Eğer evliliginizden, esinizden eminseniz bebegi ertelemeyin. Sonuçta müthiş bir garibanlik içinde de değilsiniz sanirim . Kirada, biraz sıkışık bir aile diye insan çocuktan vazgeçer mi . Yapmayın lütfen.baska sebepleriniz de vardır belki, bilmiyorum. Insanin bebegi saglikli olsun yeter ki, sepet içinde uyutur, en uygun şeylerle de giydirir. En büyük zenginlik sağlık ve huzur. Hem o imrandiginiz çift 2 yıllık evliyken , onlar da sıkıştı maddi olarak belki . Insanlar hangi yollardan geçti de o noktaya geldi bilemezsiniz. Umarım çözersiniz kendi içinizde bu sorununuzu

Kusura bakmayin ama cok kotu bir dusunce sekli, neden siradan ve kucuk insanlar mesela o zaman beyaz sarayda oturanlari, ingiliz prensesini falan kiskanin? neden kucuk dunyasinda mutlu olmaya calisan insanlar? siz de daha cok calisin sizin de olsun... umarim daha da iyileri olur ama lutfen kendinizi bu sekilde uzmeyin, herkesin bir nasibi var iste su hayatta... ne diyelim

Kıskançlık haset şeklindeyse size zarar verir ama imrenmeyse inşallah benimde olur tarzındaysa zararı yok

Selam Arkadaşlar benim 2-3 yıldır eşimin iş arkadaşının eşiyle bir arkadaşlığımız var. Uzun süreli değil ama bazen bakınca insan anlar kiminle dost kiminle düşman olacağını baya görüşmeden sonra sevdim kendisini o da beni seviyor hep birbirimize destek oluyoruz. Arkadaşım 5 ben 2 yıllık evliyim fakat son 1 aya yakın zamanda arkadaşımın yaşam statülerini kıskandığımı fark ettim. O 2 yıl önce işe girdi geçen sene de ev aldılar. Şuan da bebek bekliyorlar ve ben bu durumu kıskanıyorum. 1 buçuk yıldır iş arıyorum bulamıyorum hep size geri dönüş yaparız diyorlar ki iş tecrübem var. Kiradayız şuan ki evin kirası uygun ve evden çıkarılıyoruz 11 binden aşağı ev yok eşim hem kira hem evi çevirmede sorun yaşıcak bende iş bulamıyorum önce ki konu açışımda çocukla ilgili düşüncem negatifti o konu açışlarımdan sonra rahatsızlık geçirdim ve çocukla ilgili düşüncem değişti istiyorum ama maalesef bu sefer yaşam şartlarından dolayı çocuğu olabildiğince erteleyeceğiz. Durum böyle olunca arkadaşımı kıskanmaya başladım ayrıca eşimin çevresinde ki çoğu insanın kendi evi var ve çocukları var onları da görünce içim içimi yiyor. Allah'a isyana kadar giden bir duygu içindeyim. Ben nasıl bu kıskançlık duygumu düzeltebilirim ve evet psikiyatriye de randevu aldım ama 2 hafta sonra o zamana kadar sizlerden de görüş almak istiyorum. 2 gündür aklıma bunlar geldikçe kendi durumuma üzülüp ağlıyorum.
İş bulsanız bu duygular bitecek gibi

Selam Arkadaşlar benim 2-3 yıldır eşimin iş arkadaşının eşiyle bir arkadaşlığımız var. Uzun süreli değil ama bazen bakınca insan anlar kiminle dost kiminle düşman olacağını baya görüşmeden sonra sevdim kendisini o da beni seviyor hep birbirimize destek oluyoruz. Arkadaşım 5 ben 2 yıllık evliyim fakat son 1 aya yakın zamanda arkadaşımın yaşam statülerini kıskandığımı fark ettim. O 2 yıl önce işe girdi geçen sene de ev aldılar. Şuan da bebek bekliyorlar ve ben bu durumu kıskanıyorum. 1 buçuk yıldır iş arıyorum bulamıyorum hep size geri dönüş yaparız diyorlar ki iş tecrübem var. Kiradayız şuan ki evin kirası uygun ve evden çıkarılıyoruz 11 binden aşağı ev yok eşim hem kira hem evi çevirmede sorun yaşıcak bende iş bulamıyorum önce ki konu açışımda çocukla ilgili düşüncem negatifti o konu açışlarımdan sonra rahatsızlık geçirdim ve çocukla ilgili düşüncem değişti istiyorum ama maalesef bu sefer yaşam şartlarından dolayı çocuğu olabildiğince erteleyeceğiz. Durum böyle olunca arkadaşımı kıskanmaya başladım ayrıca eşimin çevresinde ki çoğu insanın kendi evi var ve çocukları var onları da görünce içim içimi yiyor. Allah'a isyana kadar giden bir duygu içindeyim. Ben nasıl bu kıskançlık duygumu düzeltebilirim ve evet psikiyatriye de randevu aldım ama 2 hafta sonra o zamana kadar sizlerden de görüş almak istiyorum. 2 gündür aklıma bunlar geldikçe kendi durumuma üzülüp ağlıyorum.
İnsanı doğal duygular kıskançlık herkes ye olan doğal bir duygudur

Ama yakında bu işe çözüm bulmaz ve kıskançlık devam ederse arkadaşınıza nazar değecek kötü enerjiye nazara inanırım ben

Ben başkasının çalışıp sahip olduğu bir objeyi kıskanmanın saçma ve boş bir aktivite olduğunu düşünüyorum

Herkes emeğinin karşılığını alıyor çabalamayıp karşısındakinin emeğini başarısını kıskanmak boş zaman kaybı

Kıskançlığa zaman ayıracağına yeni bir işe başvur pes etme

Benim de böyle anlattığınız gibi bir yengem var maalesef. Depremden sonra beni arayıp dalga geçer gibi "Gökdeleninize ne oldu ya, çok üzüldüm" dedi 😒 Ne diyeceğimi bilemedim ama muhatap olmamaya özen gösteriyorum.
Allah bildiği gibi yapsın ne denir ki, demekki içten içten kıskanıyordu hep evinizi , düzeninizi, böyle insanlardan uzak durun çok tehlikeliler, bizimki de benim eve takmıştı ..

Ben çoğunluktan farklı düşünüyorum. Başkalarının sahip olduğu şeylere bakıp insanın aklından böyle düşünceler geçirmesini insani ya da normal bulmuyorum. Bir insanın ev, iş, para vs sahibi olmak istemesi normal ama başkasınınkine bakıp bende neden yok, keşke bende de olsa vs demek normal gelmiyor bana.

Allah bildiği gibi yapsın ne denir ki, demekki içten içten kıskanıyordu hep evinizi , düzeninizi, böyle insanlardan uzak durun çok tehlikeliler, bizimki de benim eve takmıştı ..
Kadın amcamın bütün sülalesine karşı haset 😬 aynen en güzeli uzak durmak düğün cenaze harici pek aynı ortamda bulunmamaya özen gösteriyorum.

Size bir sır vereyim mi?toplumun yüzde doksanindan bile fazlası aynı haleti ruhiye içinde 😊o yüzden çok da seyyyy yapmamak lazım deyin! içinizdeki kıskançlık duygusunu serbest bırakın.en önemlisi kendi aynanizdan KENDi DUnYaNiza ne yardımda bulunacağınıza bakın.-kendim denedim,daha pozitif bir ana gözümü açtım 😉-

hissettikleriniz insani. çünkü arkadaşlarınızı kötülemeden nasıl onlar zengin olur demeden kendi durumunuza üzülmüşsünüz ben şöyle düşünüyorum kimse benim rızkımı çalamaz. rızkın içine sağlık aile iş para hepsi girer. bu sene böyledir ama hayat uzun bakalım iki sene sonra beni neler bekliyor. isyan etmeyin. isyanın pis bir enerjisi var. yaratıcıdan alacaklı gibi hissederim ki bu kibirdir. sahip olduğunuz iyi şeylere odaklanmayı deneyin.size yetersizlik hissi veriyorlarsa bir süre görüşmemek de olabilir. sevgiler.

Bazen uzaktan gördüğümüz hayatlar hiç de bizim arzuladığımız gibi olmuyor. Eminim senin durumunu da çok beğenen senin gibi olmak isteyen vardır ama sen kendi yaşantından ne kadar memnunsun ki? Arkadaşınızın da istediği şeyler vardır. Hayatta herkes kendi zorunu yaşıyor. İnşallah bir gün bizim de gönlümüzden geçenler gerçek olur, insan istiyor ki genç yaşında olsun.. anlıyorum seni. Arkadaşın için iyi dileklerde bulunmaya, maşallah demeye devam et bence 💕

Ben hayatta şansa inanıyorum.doğarken getirdiğin özelliklerin,genetiğin,içine doğduğun aile ve ilkokul öğretmenin bile hayattaki şansını belirler,yolunu çizer.paraysa hayatını kolaylaştırır bir ölçüde o kadar.

Ben de aynı durumdayım. İçin içim yiyor kıskançlıktan ve ne yapacağımı şaşırdım. Hatta benim yaşadığım durum senden daha kötü bile olabilir. Bunalımda gibiyim ve sürekli uyumak istiyorum ya da hiç uykum gelmiyor. Sürekli düşünüp nerede hata yaptım diye kendime kızıyorum. Geçmişte yaptığım seçimleri ve hataları sürekli düşünüp ağlıyorum.
Kıskançlık seviyesi benim güzelliğimi de alıp götürdüğünü hissediyorum. Auramı düşürüyor.
Çözüm olarak aklımdan geçenler şunlar;

Bir meşgale bulmak, spor yapmak, kendimi güzelleştirecek ve geliştirecek aktivitelerde bulunmak, yeni bir dil öğrenmek,

Maddi olarak ne kadar zor olursa olsun insanın sevdikleri yanında olunca her şey daha kolay ilerliyor. İnşallah bir çocuğun olur ve içindeki öfkeyi silip atar.

Maalesef herkes aynı şartlarda ve imkanlar da değil,

Okurken nedense kıskançlık gibi gelmedi bana daha çok imreniyorsunuz iyi niyetlisiniz hele ki vicdan yapıp üzülmüşsünüz
Benim okuldan bi arkadaşım var kendisi gayet haset açık açık da söylüyor
Şu insan hep mutlu
Şu insan kız istiyordu kızı oldu
Şu insan şu yaşında hem ev almış hem araba vs vs
Yani bu lafları ederken de gözlerinde nefret fışkırıyor 🤷🏻‍♀
İnsan nasibine yazılanı yaşar ne eksik ne fazla öyle düşünün 🌸

Hissettiğiniz duygular normal. Mesela benden 2 yaş büyük ablamın 4 evi, yazlığı, arabası var. Çocukları özelde okuyor. Görümcemin 3 evi, arabası vs. Onların çocukları benim çocuklarımdan çok daha iyi şartlarda yaşıyor. Elbette insanız keşke diyoruz zaman zaman.
Ama ağlamaya varana kadar kafaya takıyorsanız yardım almalısınız. Kafaya takmanız size daha fazla para, ev ve çocuk vermeyecek. Hem fakir hem de dertli olacaksınız 😄

Hissettiğiniz duygular normal. Mesela benden 2 yaş büyük ablamın 4 evi, yazlığı, arabası var. Çocukları özelde okuyor. Görümcemin 3 evi, arabası vs. Onların çocukları benim çocuklarımdan çok daha iyi şartlarda yaşıyor. Elbette insanız keşke diyoruz zaman zaman.
Ama ağlamaya varana kadar kafaya takıyorsanız yardım almalısınız. Kafaya takmanız size daha fazla para, ev ve çocuk vermeyecek. Hem fakir hem de dertli olacaksınız 😄
ablanız ve görümceniz eşlerinden dolayı mı bu imkanlarda inşallah sizde daha iyi imkanlara sahip olursunuz kuzenler iç içe olunca etkilenebiliyırlar

4444 dua var ne için okuduysan Allah hayırlı olanı nasip etti.
Yıllar önce ailemin durumu yoktu anneme biri bu duayı önermişti.annemde o kadar umutsuzluk ew alamayacağını bile bile okudu dua etti.imkansız oldu ev aldılar.. bu duayı hersey için okuyabilirsin.
Psikolojik rahatsız liklarin çoğu zgn nefs kaynaklı dye okumuştum.
Allah'tan işte dua et.
Hacet kapıları açık oluyor istemiskende iyisini iste.
O dönem yıllar önce bnde içimden hep bi akrabamin olduğu bina gbi bi yer de yaşasak keşke dye aklımdan geçirirdim annemler tam da onların kattan ew almıştı.
Bu dua çok etkili Google yaz ev iş bebek hersey için okuyabilirsin.bide senin için art niyet düşünmeyecek insanlarda dağıtıp okutabilirsin

Back
X