Arkadasimiza cok ayip ettik. Cok üzgünüm.

StLake

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2020
47
179
43
26
Hayirli aksamlar herkese..

Suan cok üzüldügüm bir konuda sizden tavsiyeler bekliyorum.

Esimle ailece görüstügümüz arkadasin kuzeni vefaat etmisti iki Hafta önce. Vefaat haberi aldigimizda esimle arkadasi arayip bassagligi diledik. Yaninda oldugumuzu söyledik. Daha sonra bidaha Telefon acip rahatsizlik vermek istemedik cünkü:

Bundan bir gün sonrada benim manevi annemin babasi ölmüstü. Yurt disinda yasadigi icin yalnizca telefondan görüsebilirdik ama kendisi telefonumu acmadi. Konusmak istemedi. Bassagligi hic dileyemedim. Ben sandimki insanlari aramak onlara rahatsizlik veriyor

Ya ben ölüm nedir hic bilmiyorum. Ailemdem herkes sag. Ben ömrümde hic cenazeye gitmedim. Yani yakinini kaybetmek nedir bilemiyorum. Ayrica kuzenlerimle de aram soguktur. Yani arkadasa empati yapamadim.

Simdi bu yakin arkadaslar bize kirildigini ifade ettiler. Daha fazla aramamizi beklemisler. Hatta bir cok kisiyi sildiklerini söylediler.

Ablalarim bana ne yapmam gerektigni söylerseniz cok sevinirim. Niyetimiz onlari kirmak degildi kesinlikle. Ben gercekten aramanin rahatsizlik verdigni düsündüm manevi anneme ulasamayinca.
Cok ayip ettik farkindayim. Gönül almayi cok isterim nasil alabilirim bu arkadaslarimizi kaybetmek istemem.

Aramak rahatsızlık değildir destektir.
Yanlarına gidin konuşarak durumu çözün derim.
Başta naz yaparlar ama sizi sevdikleri için aranız düzelir

Ben de hastası cenazesi varken çetele tutanlara uyuz oluyorum. Benim çevremde de var, kadın sakinlestiricilerle yarı baygın geçirmiş süreci,ayilir ayılmaz "şunu sildim,bunu sildim"
Dedem öldükten sonra dedemin çok iyiliği dokundugu , çocuklarıyla da arkadas bir adam ananemi aramış, büyük teyzemi aramış, dayımı aramış . Annem mesela 7 yıldır o adamla küs, kendisini aramadı diye. Bana saçma geliyor

Bir kere aramış baş sağlığı dilemişsiniz,bende sizin gibiyim,rahatsızlık vermek için sık sık aramam,msj yazarım.
Ama yenGenc in dediği çetele tutanları anlamıyorum.O acılı zamanda kim kaç kere aramış,onun derdine düşmekte bsna göre çok saçma.Aradi mi aradı bitti......

Yani kuzeni ölen birini durmadan aramanızı beklememek lazım ama tabi arada bir arkadaşm nasılsın yapılacak bişey varmı gelelim mi yanına diye destek olmanız gerekird tabi

Arkadaşınızın kuzeni di mi yanlış anlamadım? Her gün mü aramaliymissiniz ben anlamadım. Arayıp baş sağlığı dilemissiniz işte. İnsanlar çok tuhaf yav. Ben hiçbir şey yapmazdım galiba şu durumda daha fazla

Ben hiçbir şeyi hatırlamam ama dar günümde yanımda olmayanları çok net hatırlarım. Çünkü insan destek bekliyor. Yaşadığı acının başkalarında hiçbir yankı uyandırmaması sinirini bozuyor ve anlaşılmak istiyor. Yakınlık düzeyinizi bilmiyorum ama baş sağlığına gidebilirdiniz, daha sonra arayıp yapabileceğimiz bir şey var mı diyebilirdiniz.

50 kere aramak saçma. Bana arkadaşınız garip geldi. Kaybetmek istemiyorsanız bir evine gidin bakalım başsağlığına.
Böyle durumlarda en temizi müsaitlik varsa cenazeye gitmek. Orada başsağlığı dilemek. Geçti gitti. Tabi çalışan insanlarız hep mümkün olmuyor.

Evet sanirim en dogrusu bu olurdu. Cenazeye gitmedik cünkü arkadasimizin kuzeni oldugu icin insanlari tanimiyoruz. Ama bir iki kere aramamiz daha iyi olurdu.

Yazmayi unuttugum: o zamanlar üstelik yurtdisindan misafirlerim gelmisti. Cok yogun bir haftaydi gercekten. O yüzden de pek düsünemedim.

Aramak rahatsızlık değildir destektir.
Yanlarına gidin konuşarak durumu çözün derim.
Başta naz yaparlar ama sizi sevdikleri için aranız düzelir
Insallah öyle olur. Arkadasimiz bize kirildigini söyleyince cok üzüldüm gercekten. Umarim affederler

Genç ölümü çok daha zor tabiki yaşlı da olsa ölüm için yakın arkadaşı aramak yetersiz tabiki.evine gidip baş sağlığı dilemeli ,sarılıp yanında olduğunuzu hissettirmeliydiniz.En yakın zamanda evine ziyarete gidin konuşun eğer değer verdiğiniz bir arkadaşınızsa yoksa zaten soğukluk girmiş zamanla kopar gider ilişkiniz.
Doğumlar ,ölümler ,ameliyatlar ,kazalar bunlar çok önemlidir aranmalı,gidilip gelinmeli .İnsan zor gününde hep sevdiklerini arıyor

Aranır bir de yanına gidip taziye verilir. Daha ne yapacaksınız. Ben de babamı kaybettim. Yakın arkadaşlarımdan hayatlarinda kayıp yaşamaya karın aramaktan cekindik vs demelerini anlayışla karşıladım. Bırak kuzeni babam yani kaybettigim yaşı da 55di. Gereksiz alınganlık yapmışlar. Siz ziyarete gidin yine de. Yine aynı tutumda olurlarsa kendileri bilir yani

Cenaze evine felan gitmenizi mi bekliyorlardı acaba
Evet. Yada en azindan 1-2 Aramamiz gerekirdi
Aradan iki hafta gecti. Abes olmaz dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…