Arkadaşımla aramdaki durum

Butterflyy34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2014
108
24
48
29
İyi akşamlar..
Önceleri çok değer verdiğim 5-6 yıllık en yakın arkadaşım diyebileceğim insana karşı karmaşık duygular içerisindiyim. Sorun şu ki, bu kız için hiç iyi şeyler düşünmüyorum. Yani iyiliğini istemiyorum. Hatta başına kötü bi durum gelse sevinebiliyorum
İnanın ki yolda yanımdan geçen tanımadığım insanın bile kötülüğünü istemeyen herkese yardımcı olmaya çalışan iyilikle yaklaşan ben bu kıza karşı hiç iyi şeyler düşünemiyorum ona hiç bir şekilde gram yardımım dokunsun istemiyorum. Hatta ve hatta biraz nefret bile ediyorum açıkçası. Ama şöyle bir durum var ki; bu hissettiğim, aklımdan geçen duygular sadece o yanımda yokken böyle. Bir araya geldiğimizde bu aklımda ki bütün düşünceler kayboluyor. Her gün de bir araya mecbuiyetten geliyoruz. Evde onun hakkında düşünüp durduğum kötü düşünceler hiç ona bakarken konuştuğumuzda felan aklımın ucuna gelmiyor. Gerçekten anlam veremiyorum. Vesvese mi desem ne desem bu kötü düşüncelere bilmiyorum da. Psikolojik bozukluk mu artık davranış bozukluğu mu nedir bilmiyorum. Tek istediğim şey kimse hakkında ufacık kötü bişey dahi düşünmemek ama engel olamıyorum kii :( siz ne diyorsunuz bu duruma ablalarım

içten içe kıskanıyor olabilirsin.
kendine bile itiraf edemedegin kendinle hayatınla yaşam tarzinizla insanların ona karşı iletisimiyle v.s kiyasladigin durumlar varsa uzaktayken açığa cikiyordur.
yanindayken vicdanın devreye giriyordur.
bence seviyorsun arkadaşını sadece içinde bastirdigin şeyler var.bunlarla yüzleş ve kabullen.
eğer içinden zarar vermek felan geçiyorsa mutlaka yardım al.
psikoloji alanında bilgili arkadaşlar daha iyi yardımcı olur umuyorum.

Bence vesvese. Ama mesela arkadaşınızın sizden daha iyi şartları mı var? Ya da her istediğine ulaşıyor mu? Sizin yapamadıklarınızı yapıyor mu? Belki de bu sebepten biraz kıskanıyor olabilirsiniz.

Benim bir arkadas boyleydi.
Biri bana satasa sevindigini hissederdim sonra zaten dusmanligini ilan etti .eb adi sekilde herkesi bana kiskirtmaya calisti.bildigin kiskanclik.en yakin arkadaslarimi bana karsi doldurup yerime gecmeye calsiti haa noldu kendi yalniz kaldi;)

Bence vesvese. Ama mesela arkadaşınızın sizden daha iyi şartları mı var? Ya da her istediğine ulaşıyor mu? Sizin yapamadıklarınızı yapıyor mu? Belki de bu sebepten biraz kıskanıyor olabilirsiniz.
Aslında bakarsanız (hayat şartlarımıza göre değerlendiriyorum) tam tersin bir durun var yani onun yapmak istediklerini ben yapıyorum benim yapmak istediklerimi de yapıyor gibi bir durum yok aslında. Bir bakıma Ves vese olsa tüm insanlara karşı bu düşüncelerin aklıma gelebileceği ihtimalini de düşünüyorum ama yok kimseye karşı kötü düşünmazken böyle oluyor, işin içinden çıkamıyorum

Arkadaşına hediye al. Hediyeleşmek sevgiyi arttırır derler.

Mutlaka kiskandigin bir sey vardir.senden guzeldir.ilgi üstündedir.daha zekidir.daha varliklidir
Psikolojik 1 problemin var gibi gibi gibi

Benim bir arkadas boyleydi.
Biri bana satasa sevindigini hissederdim sonra zaten dusmanligini ilan etti .eb adi sekilde herkesi bana kiskirtmaya calisti.bildigin kiskanclik.en yakin arkadaslarimi bana karsi doldurup yerime gecmeye calsiti haa noldu kendi yalniz kaldi:KK66:
Yok çok şükür ben öyle kimseyi karıştırmam hislerime yani kışkırtmak felan o kadar ileri boyuta asla gitmem gitmedim de. Benim sorunum kendi içimde düşünüp durmam. Yüz yüzeykende o düşüncelerin hiç birinin aklıma gelmemesi

Mutlaka kiskandigin bir sey vardir.senden guzeldir.ilgi üstündedir.daha zekidir.daha varliklidir
Psikolojik 1 problemin var gibi gibi gibi
Acaba bu durum için psikoloğa gidilir mi yani milletin ne dertleri var sonuçta benim ki onların yanın da hiç sayılır.. ama tek isteğim bu durumu yenmek kurtulmak.

Evet aslında en iyisi bu bencede. Mecburiyet ten aynı ortamda bulunmak zorunda kalmasam aslında yokluğunu da ne derece hissederim o da ayrı bi konu zaten
Bunu baskasina yazmissin ama 1 sey sormak istiyorum musadenle.ilk mesajinda en yakin arkadasim diyorsun simdi ayni ortamda bukunmak zorunda kalmasam.yoklugunu hissetmem bile diyorsun

Benimde lise yillarinda vardi.Sadece bi kisiye karsida degildi resmen insani yiyip bitiriyor bu duygu.Zamanla Allah korkusund bitti.Mesela sevmedigim insanlara cok dua ediyorum bu rahatlatiyor icinizde kin namina hicbir sey kalmiyor.O zamanlar kendimi cok kotu bi insan olarak algilardim simdi de kin tutmam gereken insanlara karsi bile hicbi sey hissetmiyorum.Bu insani kus gibi hafif yapiyor.Arkadasinizin yardima ihtiyaci oldugu bir konu varsa yardim edin aranizdaki bag artar

21 oldum yeni

21 oldum yeni
Kiskaniyorsun.
Belki neyi kiskandigini bile tam olarak bilmiyorsun.
Bak en yakin arkadasim diye baslayip ortamda olmak zorunlulugundan gorusuyorum diye baska bir yaklasimda bulunuyorsun.
Yarin baska 1 en iyi arkadasina yine bu sekilde hissedebilirsin.
Evet psikologa gidebilirsin.
Sirf tirnak yapisi kendisininkinden daha guzel diye 8 yillik arkadasinin bazen basina kaza gelmesini isteyen bir hastaya denk gelmistim : )))

Back
X