Arkadaşımla hata mı ettik?

BiProfenid

86 ----->
Pro Üye
15 Aralık 2009
8.810
20.622
873
Merhaba kk bayanları.
Direk konuya gircem.
Şimdi benim kaldığım yurtta 2 tane arkadaş var.
Çok iyiler, kardeş gibiler!
Benimde aramın iyi olduğu bir arkadaşım var.
Şimdi bu iki arkadaştan birinin adı x olsun. X bize gelip her deasında 'kardeşim' dediği insanın arkasından bazı konularda atıp tuttu.
Öyle şeyler söylediki kızın üzüleceği tarzdan sözlerdi bunlar.
X bizim yüzümüze öyle söyleyip, sonra gidip kızın yüzüne kardeşim, kankam dediği için biz samimi arkadaşımla kızı uyarmaya karar verdik.
Çünkü bu hiç hoşumuza gitmiyordu.
Gittik kıza söyledik.
Kız duydu, çok üzüldü ağladı ama X'e hiç bişey belli etmedi.
Şimdi biz samimi arkadaşımla vicdan azabı çekiyoruz.
Acaba kıza anlatmakla hata mı ettik?

Ve de şöyle bir şey var, X'e anlattıklarımızı söylemeyede karar verdik.
Sizce nasıl söyleyelim? Ne yapalım?

Not: Lütfen yargılamadan fikir verin.

bence söyle ama kibarca biz bu tavrını beğenmedik ve söylediklerini arkadaşımıza ilettik diyebilirsiniz ayrıca bu x sizin de arkanızdan konuşmuş olabilir arkadaşlığınızı gözden geçirmenizde yarar var

bence çoooook iyi yapmışsınız
keşke bende bu kadar cesur olsam
benımde tanıdıgım kanka geçinen iki arkadaşım var
bırı dığerıyle ilgili acayip atıp tutuyor
birgün patlıycam zaten yola gelmezse... :50::50:

Cevaplarınız için teşekkür ederim. :)

Bugün birisi bizim arkamızdan böyle bir şey yapsa biz de duymak isteriz diye düşündük ve söylemeye karar verdik.
İnşallah büyük bir tartışma ortamı olmaz. :50:

iyi yapmışsınız ama ben olsam önce x'e neden böyle davrandıgını sorar, bundan hoşlanmadıgımı söylerdim sonra gidip diğerine anlatırdım :34:

İyi yapmışsınız ohh böyle insanlara müstahak.. Bence Xe de bu davranışından hoşlanmadığınızı ve bunun sizi rahatsız ettiğini o yüzden böyle bir şey yaptığınızı söyleyin:31:

iyi yapmışsınız ama ben olsam önce x'e neden böyle davrandıgını sorar, bundan hoşlanmadıgımı söylerdim sonra gidip diğerine anlatırdım :34:

Sorduk tam manasıyla bi cevap vermemişti..

İyi yapmışsınız ohh böyle insanlara müstahak.. Bence Xe de bu davranışından hoşlanmadığınızı ve bunun sizi rahatsız ettiğini o yüzden böyle bir şey yaptığınızı söyleyin:31:

Evet, bugün konuştuk.. Çok tartışmalı bir ortamdı.. Konu çok saptırıldı ama sonuçta ikiside yüzleştirildi..
Bundan sonra Allah kerim.. :50:

Sorduk tam manasıyla bi cevap vermemişti..

Evet, bugün konuştuk.. Çok tartışmalı bir ortamdı.. Konu çok saptırıldı ama sonuçta ikiside yüzleştirildi..
Bundan sonra Allah kerim.. :50:

Neden tartışmalı bir ortamdı? Umarım size yıkmamıştır suçu :44:

Neden tartışmalı bir ortamdı? Umarım size yıkmamıştır suçu :44:
2 arkadaş çok bağırıp çağırdılar.
Birbirlerine yaptıkları iyilikleri yüzlerine vurdular.
Biz arkadaşla şok olduk. :53:
Konu o kadar dağıldı ki suç bize kalmadı ama şu an çok kötüyüz.
Arkadaşım sinirden ağladı..
Hiç beklediğimiz gibi bir ortam değildi.. :50:

Ben olsam öncelikle o ikiyüzlü şahısa iki çift laf söylerdim derdim ki ; Sen arkadaşım dostum dediğin insan için niye gelmiş bize kötü konuşuyorsun ne kadar ikiyüzlü bir insansın sen dürüst ol da onun yüzüne söyle derdim ben derim çekinmem dobrayımdır çünkü ve çok karaktersiz insansın derdim.Aynı şekilde diğer kıza söylerdim daha fazla kandırılmaması ve uyumaması için şu arkandan iyi sallıyor ama yüzüne oynuyor ona göre tedbirini al derdim demekle iyi yapmışsın hiç vicdan azabı çekme!

Ben de olsam yüzüme dost görünüpte arkadan atıp tutan insanı bilmek isterdim.
Dost sıfatını boş yere sırtında,ağzında taşımasın diye.
Güzel bir şekilde konuşun.
Yaptığı davranışlarının,söylediklerinin doğru olmadığını ve o kişinin de bilmesi gerektiğini düşünerek konuştuğunuzu söyleyin.
Siz gerçi nasıl konuşursanız konuşun eminim sert çıkacaktır ama olsun.
Konuşmak en iyi çözüm.

yüzüne gülüp arkadan kuyu kazan insan çok. eğer kız arkadaşınızı önemsiyorsanız
ona bunu söyleyın.

Back
X