arkadaslar 3 haftalık hamileyim asırı midem bulanıo tavsiyeleriniz ??

sevil35

Nirvana
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2008
1.382
1.971
658
arkadaşlar ilk önçe hepinize bana yardımcı olacağınız için çok teşekkür ederim.3 haftalık hamileyim, ve çalışıyorum ama zorlanıyorum çok..mide bulantılarım şiddetli..çarşambaları izin yapıorm işim gereği..ne ondan önce ne ondan sonra iznimi alamıyorum.doktora gideceğim çarşambaya kadar zor dayanacağım nolur tecrübeli veya bu konular hakkında bilgi sahibi olan etrafından duyan arkadaslar bana yardımçı olun.mide bulantılarımı azaltmam için napmam lazım ne yemem ne içmem lazım.afedersiniz ama bulanınca araya çıkıp sessiz sessiz geğiriyorum o biraz rahatlatıyor.sizin bilgileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim..kafamçokkarıştı

Son adet tarihinden itibaren hamileliğin başlamış sayılıyor o şekilde hesaplanıyor eğer yeni adet tarihinin günü gelipde adet olmayıp ondan sonra 18 gün sonra gitmişsen doktora doğru kese mukakak görülür karından ama o doktor ne akla hizmet 2 haftalık-3 haftalık hamilesin der onuda anlamadımki.

valla ne güzel erkenden öğrenebilmişsin benim de adetime 2 gün kaldı bakalım sabırla bekliyorum hayırlısı

canım çok çok tebrik ederim allah sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah mide bulantısı benimde kabusu oldu ama ben süreklide kusuyorum sabahları yataktan kalmadan kraker ye ekmek peynirde işe yarıyo ama hiçbirşey yüzde yüz geçirmiyor malesef.ayrıca arkadaşın dediği gibi ikş haftalık iken kese görünmez dr yanlış söylemiş olmasın çünkü benim dört haftalıkken vajinal ultrasobda bile görünmedi yani dört haftalıkken bile rahim duvarında demişti dr. dört haftadan sonra kese oluşuyor benim bildiğimde.

tebrik ederim ecrin kafama bişi takıldı nasıl olduda 3 haftalıkken gebeliğini anladın bende bu ay çok ümitliyim inş. isteyen herkesin olur meraktan ölücem acele cvp

ecrinciğim sana bebeğin yok demiyorum,ama diğer arkadaşlarında söylediği gibi 2-3 haftalık kese görünmüyormuş.cuma günü kan testimin sonucunu aldıktan sonra doktora gittim.dr.'um dediki bana şuan kese görünmez 10 gün sonra gel keseye bakalım dedi,ama 2 haftalık kan değeri güzelmiş.10 gün sonra zaten aşayukarı 4 haftalık olucak.bence senin bebeğin daha büyük 3 haftalıktan,neden dersen sen diyosunki adetimden 17-18 gün sonra baktırdım diyosun,hesaplamayı zaten adetinin ilk gününden hesaplıyolar kii,diğer adetine kadar 1 ay geçmiş,üstüne birde 17 gün eeee güzelim nerden baksan bebeğin 5 haftalık var bence tabiii senin anlattığını doğru anladıysam.ben nerden biliyorum biliyorum biliyomusun 2 haftalık oldugunu normalde bilemezsin.söylemişimdir belki ama,aşılama oldum ben mayısın 14 de dr.dediki 15 gün sonra gitceksin adetin gelmezse kandan baktırcaksın,ben 14.günde gittim.çıktı.neden güzelim kan sonucunu almadın orda net belli oluyor.telefonlada öğrenebilirsin.sen bana kalırsa doktorun özel muayenesine git derim,hem sana doktor ne yapman gerektiğini söyler canım.

3 haftalık hamilemisin yanlış hesaplıyosun bence
3 haftalık hamile olman için adet tarihine 1 hafta olması lazım
zaten adet geçince 4 haftalık sayılıyosun
son adet tarihin ne
bence sen 7 haftalık hamişsin

rahimdeki adet birikintiside kese görünümü veriyor
iki kez başıma geldi hamilesin dediler kan testi fos çıktı ve adet oldum
bence test yaptır

ecrin güzelim biraz önce dr.'mu aradım.ilaçlarımı sormak için,bebeğin kaç haftalık olduğunu sordum.bende 2 haftalık sanıyodum ama,dediki;adetinin ilk gününden sayılıyormuş yani ben şuan 1 aylık hamile oluyormuşum.aslında ben nezaman olduğunu biliyorum.bizim dediğimiz şekilde olursa ultrasonda hesaplama yanlış oluyormuş.o yüzden adetin gelmedi diyelim baktın hamilesin 1 aylık oluyosun.bence senbu hesaba göre 6-7 haftalık varsın.hemen git bebeğinin kalp atışlarını duyabilirsin canım.kızzz 1-2 hafta sonra 2 aylık olcaksın.senin bulantıların normal,sabahları başucundan krakeri eksik etme.fazla yeme,kuru gıdalar yee.benim kardeşim 4 ay bulantı,kusma çekti.istirat etmekte gerek ama malum biz çalışıyoruz çok zor.bulantın biraz daha çok olur,öğleye kadar biraz sürer.ama olsun bebek için katlanıcaz canım.:)

rahimdeki adet birikintiside kese görünümü veriyor
iki kez başıma geldi hamilesin dediler kan testi fos çıktı ve adet oldum
bence test yaptır

ayy ya üzüldüm..ya arkadaslar benim söle oldu.ayın 5.de adet olmadım aradan 17 18 gün geçince doktora gittim.kan testini keske alsamısım ya .ultrasyona girdim hatta çok su içirdiler.sonra bi sıvı sıktı elindeki aletle gezinmeye basladı kasıklarımı.evet hamilesin dedi ..hattamı hatta ben kıpırdayınca ,(haliyle çok sıkısmıstım tuvaletim gelio o bastardıkça yerimden kalkacakmısım gibi oldu) bana kızd ı doktor bide simdi kaç haftalık die oracaksın dedi..durda keseyi göreyim dedi.sonra kağıda yazdı aynen yazıyorum=GS 7.9M 4 HAFTADAN KÜÇÜKGEBELİK KESESİ İLE UYUMUMU NE İZLENDİ YAZIO.o bebisimi gördüğü yerdede 2 tane çarpı yapmıs hani nerde olduğunu gösterio.çarsamba kan testi yaptırayım ultrasyona gireyim bakalım.kan testini ertesi gün alın dediler die ben almadım nasolsa var dedim üfff:a015:

canım üzülme üzülcek birşey yok sen yanlış söylediğin için biz yanlış anladık nerden baksan sen şimdi 7 haftalık hamilesindir kan testi artık yaptırmana gerek yok çünkü keseyi görmüş doktor ama bence git özel bir yerde sorularına doğru düzgün kızmadan cvp verilebileceği bir yerde ultrasona gir tam haftasını öğren

canım 7 haftalık olması imkansızki..esimin geldiği zaten taş çatlasın 2 ay olmustur...neyse çarsamba giderim persembede yazarım size artık.hayır üzülüyorum çünkü böle kafam karısıo ne kadarlık olduğunu karıstıyorum..doktor o gün 4 haftalıktan küçük dedi

Canım sen bana bir son adet tarihi yazsana yani son adet gördüğün tarihi ordan çıkar birde bak ultrason kağıdın üstünde CRL: diye bir yazı varmı yanında rakam yazar o artı içine aldığı kese içindeki bebeğin baş popo mesafesidir ordanda anlaşılır kaç haftalık olduğu sata göre uyumlu olup olmadığı sen bunlar yazıyorsa yaz bana.Hiç canını sıkma benim anladığım doktor seni başdan savmış gerekli açıklamaları yapmamış.

canım bak bastan sona yazıom sana kağıdı.
tanı: adet gecikmesi
bulgu: sat
istenen tetkik: pelirik usg galiba yazısı anlasılmııo.
rapor:intremtem gs 7.9mm 4 haftadan küçük gebelik kesesi ile uyumu izlenmistir.
ultrasyon kağıdında da hani bebisimi gösteeren kağıtta:
bisssürü rakamlar var..
evet hiç bi açıklama yapmadı zaten çok geç geldi hatta esim tartıstı doktorla..her hasta da.....bide bana dediki yat sedyeye yattım açtım pantolonumun düğmesini ,adet gecikmesi dimi dedi evet dedim,o ilk doktor kağıda yazmıs tekrar sordu bana bende evet dedim.3 kere idrar testi yaptım 3.dede silik çizgi çıktı dedim hamilemisin dedi ??bende galiba bilmiyorum bilsem size sölemem nedir o die dedim.sonra baktı evet hamilesin dedi.eğer otada bi yanlıslık varsa yanlız yerim ben doktoru üffff...ben en son nisanın 5,de adet oldum.11de bitti,,mayısın 5 de olmam gerekiodu olmadım.bide anlamadığım hamile kaldığım gün sayılmıomu gebelik?

ayy ya üzüldüm..ya arkadaslar benim söle oldu.ayın 5.de adet olmadım aradan 17 18 gün geçince doktora gittim.kan testini keske alsamısım ya .ultrasyona girdim hatta çok su içirdiler.sonra bi sıvı sıktı elindeki aletle gezinmeye basladı kasıklarımı.evet hamilesin dedi ..hattamı hatta ben kıpırdayınca ,(haliyle çok sıkısmıstım tuvaletim gelio o bastardıkça yerimden kalkacakmısım gibi oldu) bana kızd ı doktor bide simdi kaç haftalık die oracaksın dedi..durda keseyi göreyim dedi.sonra kağıda yazdı aynen yazıyorum=GS 7.9M 4 HAFTADAN KÜÇÜKGEBELİK KESESİ İLE UYUMUMU NE İZLENDİ YAZIO.o bebisimi gördüğü yerdede 2 tane çarpı yapmıs hani nerde olduğunu gösterio.çarsamba kan testi yaptırayım ultrasyona gireyim bakalım.kan testini ertesi gün alın dediler die ben almadım nasolsa var dedim üfff:a015:

ecrin,mayıs 5 demi adet olcaktın.eğer sen mayıs 5 de adetin gelmedıyse o zamana kadar olan süreçte 1 aylıksın,hesapla üstünü bu güne kadar güzelim:) sen 2 aylık hamilesin.dr.gittiğindede 6 haftalık falanmışsın.bebeğinin kalp atışı belli olurdu heralde.bişey sorucam sen hastaneye mi gittin,yoksa özelemi.kan tahlilinin sonuçlarınıda kanını verdikten 1,5-2 saat sonra veriyolar.ben seninkini anlamadım güzelim.4 haftadan küçük gebelik yazıyosa belli olmaz ki kese.iyi bir kadın doğumcuya git derim imkanın varsa canım.

bencede cemrem sana katılıyorum ..ecrin canım son adet tarihine göre şu anda 2 aylık hamilesin sen nasıl oluyo bu anlamadım ben ..dr sana gittiğinde hiç bi açıklama yapmadımı .. nesıl dr o ya bide kızmış falan .. .hemen başka bi dr. a git canım .. dr agittiğinde 6 haftalık hamileymişssin .. nasıl işi bu .. bilmiyorum belki geç döllenmede olabilir .inşallah bi sorun olmaz canım ..

Son düzenleme:
devlet hastanesidi.bilmiyorum bak kafam karıstı simdi.ben kanımı öğle yemeğine 5 10 dakka kala aldırdım.dediler2 de alın 2 de gittik 3 de gelin dediler.sonra yine gittik yarın sabah dediler..bende gitmedim..bu konular hakkında bi bilgim yok ..bilgilendirdiğiniz için tesekkür ederim..ama zaten esim mayısın 21 de geldi.o haftası hamile kaldım demek ...offf kafayı yicemm

bisssürü rakamlar var..
evet hiç bi açıklama yapmadı zaten çok geç geldi hatta esim tartıstı doktorla..her hasta da.....bide bana dediki yat sedyeye yattım açtım pantolonumun düğmesini ,adet gecikmesi dimi dedi evet dedim,o ilk doktor kağıda yazmıs tekrar sordu bana bende evet dedim.3 kere idrar testi yaptım 3.dede silik çizgi çıktı dedim hamilemisin dedi ??bende galiba bilmiyorum bilsem size sölemem nedir o die dedim.sonra baktı evet hamilesin dedi.eğer otada bi yanlıslık varsa yanlız yerim ben doktoru üffff...ben en son nisanın 5,de adet oldum.11de bitti,,mayısın 5 de olmam gerekiodu olmadım.bide anlamadığım hamile kaldığım gün sayılmıomu gebelik?

En son adet tarihin 5 nisansa bu gün 8 hafta+2 günlük gebesin.O doktorda resmen seni başından savmış.Son adet tarihinde gebelik başlamış sayılır insana mantıksız gelsede böyle hesaplanır diyceksin ben eşimle ozaman hiç birşey yapmadan yada eşim yanımda bile yokken nasıl hamilelik ozaman başlamış sayılır diye ama bu böyle mantık kabul etmesede.

bisssürü rakamlar var..

ahh ecrinciğim ah,senin kafa iyice karışmış be güzelim,bak canım,eşin nisanda geldiyse ve bu bebek nisanda kaldıysa mayıs 5 de adet oladıgına göre 1 aylık hamişmissin.18 gün sonra doktora gitmişsin.7 haftalık varmış.ama afedersinde bu aptal doktor sana kalp atışını falan dinletmedi mi.şunuda sölim hamile kaldığın günü bilemezsin kolay kolay,bilsen bile adetinin ilk gününden sayıyolar canım,anlatabildim mi?ben de senin dediğin gibi 2 haftalığım kendime göre ama deil işte 1 aylıkmışım.sen canım şuan 2 aylık hamişsin.iyibir doktora git derim.ben mayıs 14 te kaldıgıma göre 1 aylık oluyosam,sen nisanda kalmışsın büyük ihtimal 2 aylıksın güzelim.:)

Back
X