Kırmızılı yerlere direkt cevap yazıyorum
1)Evet Aöf mezunları girebilir...
2)Ales hem öğretim üyesi olmak için yapılır (tabi ki sonrasında doktora ile birlikte buna başvurursunuz) hem de herhangi bir alanda master yapmak için girilen bir sınavdır.
3) Diploma notu önemlidir, bunun şartları her üniversiteye göre değişir. Akademik kadro için genelde 2,50 ve üzeri gerekir. Genelde çoğu üniversite 3.00 alt barajı koyar.Bunun için üniversitelerin web sayfalarından "enstitü" bölümlerinde ki başvuru koşullarına bakabilirsiniz.
4) İstediğiniz her bölümü seçemezsiniz. Her üniversitenin ve her bölümün birbirinden ayrı koşulları vardır. Dediğim gibi web sayfalarından başvuru koşullarını inceleyebilirsiniz.
5) Ales'in kolaylık ve zorluk derecesi kişiden kişiye göre değişen bir olgu.Fakat genel anlamda hızlı çözenin başardığı bir sınavdır
6) Evet genelde tez hazırlanır.Bu yine bölümden bölüme ve üniversiteye göre farklılık gösterir.Tez zorlu bir süreçtir. Tezsiz bölümlerde vardır.
(tezsiz işletme masterı gibi) Ama öğretim üyesi olmak için tezli bir programı bitirmeniz şarttır.
7) Onkologlar tıp doktorlarıdır. Siz bu alana girmiyorsunuz. Burada bir eksiğiniz var sanırım.
8) Torpil evet gerekebilir. Yine bu değişkendir. Üniversiteler genelde kendi öğrencisini almak ister. Kontenjan sayısıda azdır.
Umarım yardımcı olabilmişimdir