- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
iyi akşamlar arkadaşlar hayatımın en zor 3 gününü geçiriyorum inanın çok zor durumdayım lütfen kendinizi benim yerime koyup empati kıruup bana yardımcı olurmusunuz çok zor durumdayımbenim derdim şudur : Görücü usülü ile tanıştırıldım ve sözlendik şuanda sözlyüz fakat sözlüm epilepsi hastası bunu ben daha yeni öğrendim ve beni tanıştıran dünür başım bunu biliyormuş fakat benden o da saklamış ve içim paramparça kendisine alıştım fakat korkuyorum şimdi nişan falan diyorlar fakat ben çok kararsızım niye benden bu saklandı diye kendimi yiyorum onu nöbet geçirirken görmek beni çok kötü üzer ve toparlayamam kendimi çünkü hastalık konularında çok hassasım ve gücüme giden de bunun benden saklanmış olması çok acı.. Herşey rabbimden gelir hastalıkta sağlıkta ben buna isyan etmiyorum fakat bu benden saklandı ben yuvamı kurup huzurla mutlulukla yaşamayı hayal ederken şimdi böyle bir savaşı nasıl verebilirim diye kendimi yiyorum ne olur bana yardım edin çok korkuyorum ona sırtımı dönüp gidemiyorum ama kalamıyorumda bittiğimi hissediyorum günlerdir ve dünür başımda benim ne kadar hassas biri olduğumu bildiği haldede kız dayanır bişey olmaz demiş o kişiyede çok farklı kızgınlığım var çok canım yanıyor ne olur yardım edin (
İyi Akşamlar arkadaşlar hayatımın en zor 3 gününü geçiriyorum inanın çok zor durumdayım lütfen kendinizi benim yerime koyup empati kıruup bana yardımcı olurmusunuz çok zor durumdayımBenim derdim şudur : Görücü usülü ile tanıştırıldım ve sözlendik şuanda sözlyüz fakat sözlüm epilepsi hastası bunu ben daha yeni öğrendim ve beni tanıştıran dünür başım bunu biliyormuş fakat benden o da saklamış ve içim paramparça kendisine alıştım fakat korkuyorum şimdi nişan falan diyorlar fakat ben çok kararsızım niye benden bu saklandı diye kendimi yiyorum onu nöbet geçirirken görmek beni çok kötü üzer ve toparlayamam kendimi çünkü hastalık konularında çok hassasım ve gücüme giden de bunun benden saklanmış olması çok acı.. Herşey Rabbimden gelir hastalıkta sağlıkta ben buna isyan etmiyorum fakat bu benden saklandı ben yuvamı kurup huzurla mutlulukla yaşamayı hayal ederken şimdi böyle bir savaşı nasıl verebilirim diye kendimi yiyorum ne olur bana yardım edin çok korkuyorum ona sırtımı dönüp gidemiyorum ama kalamıyorumda bittiğimi hissediyorum günlerdir ve dünür başımda benim ne kadar hassas biri olduğumu bildiği haldede kız dayanır bişey olmaz demiş o kişiyede çok farklı kızgınlığım var çok canım yanıyor ne olur yardım edin (
İyi Akşamlar arkadaşlar hayatımın en zor 3 gününü geçiriyorum inanın çok zor durumdayım lütfen kendinizi benim yerime koyup empati kıruup bana yardımcı olurmusunuz çok zor durumdayımBenim derdim şudur : Görücü usülü ile tanıştırıldım ve sözlendik şuanda sözlyüz fakat sözlüm epilepsi hastası bunu ben daha yeni öğrendim ve beni tanıştıran dünür başım bunu biliyormuş fakat benden o da saklamış ve içim paramparça kendisine alıştım fakat korkuyorum şimdi nişan falan diyorlar fakat ben çok kararsızım niye benden bu saklandı diye kendimi yiyorum onu nöbet geçirirken görmek beni çok kötü üzer ve toparlayamam kendimi çünkü hastalık konularında çok hassasım ve gücüme giden de bunun benden saklanmış olması çok acı.. Herşey Rabbimden gelir hastalıkta sağlıkta ben buna isyan etmiyorum fakat bu benden saklandı ben yuvamı kurup huzurla mutlulukla yaşamayı hayal ederken şimdi böyle bir savaşı nasıl verebilirim diye kendimi yiyorum ne olur bana yardım edin çok korkuyorum ona sırtımı dönüp gidemiyorum ama kalamıyorumda bittiğimi hissediyorum günlerdir ve dünür başımda benim ne kadar hassas biri olduğumu bildiği haldede kız dayanır bişey olmaz demiş o kişiyede çok farklı kızgınlığım var çok canım yanıyor ne olur yardım edin (
Bence sorun yapma bukadar tamam senden saklamalari iyi deyil ama biriyle tanisirken veya tanistirilirken bi hastaligi bi rahatsizligi varmi diye sormuyoruz dimi bende epilepsi hastasiyim bi kac defa daha ayni konuyo rast geldim oyle bi konusuluyorki sanirsiniz olumcul bir hastalik bu hic hos bisey deyil allahima cok sukur kendime dikat ediyorum suan 13 haftalkk hamileyim ve uzun zamandan beri nöbet gecirmiyorum bende saten 1 senede bir olurdu bence bukadar kendinize stes edicenize nisanlinizi seviyorsaniz onun yaninda olun herseyin bi caresi var birtek ölümün yok olumcul bi hastalikmis gibide konusulmasin artik bu epilepsi hastaligi
Olumsuz yorum yapan arkadaşın sevgisini sorgulayan arkadaşlar bu evliliğin görücü usulü gerçekleştiğinin farkında mısınız? Her türlü dürüstlük önemli ama burda yıllardır çıkıp birbirini deli gibi seven bir çift yok karşımızda. Görücü usulü ne demek: oğlumuz var bir tane de kızımız var biz bunları uygun gördük şöyle huyu iyidir böyler durumlar vardır diye önemli şeylerin baştan söylendiği bir oluşum. Burda söylemeyi unutmamışlar ki. bilerek söylememişler. Bilerek saklamışlar. Emri vaki gibi bir şey olmuş ki hani sözlendikten sonra zor olur söz atması nasıl olsa diye. Böyle çirkin bir davranış var mı? Epilepsi aynı zamanda genetik bir hastalık. Yani çocuklarında çıkma ihtimali olan bir durum. Böyle bir şey bilerek saklanırsa kandırılmış hissetmez misiniz? Bunun bir sonraki durumu evlendikten sonra öğrenmek ki kkdaki bir başka arkadaş da bununla sınanıyor. Onun konusunu bulabilirsem eklerim ama yalanım mantıklı hiç bir açıklaması yoktur.
Arkadaşım konu açıyorsun sorulan sorulara cevab vermediğin gibi
bir bakıyorum'Erkek nasıl baştan çıkarılr ' bir bakıyorum 'Eşimin cinsel organı küçük' konularını okuyorsun.
Benim eşim de epileptik. Çıkmaya başladıktan bir kaç hafta sonra hastalığından bahsetti. Zavallıcık, bir suçu itiraf eder gibiydi. Her gece yatmadan bir ilaç içtiğini, bu ilaçla hastalığın kontrol altında tutulduğunu, en son nöbeti 15 sene önce geçirdiğini anlattı. (Devletin tepesinde oturan hırsız, uğursuzlarda, şu güzel insanların hastalıklarından duydukları mahcubiyetin milyonda biri olsaydı keşke.Neyse, bu başka bir konu). Belli ki hastalıkları hakkında konuşmaları o kadar kolay değil. Saralı diye bir hasta tipi var insanların kafasında. Aniden kriz geçiren, vücudu kasılan, ağzından köpükler saçılan, altına tuvaletini kaçıran biri geliyor gözümüzün önüne. Saklanması elbette olacak iş değil ama belki önyargılara kurban edileceğinden korkmuştur. Kendini güvende ve hazır hissedince söylemek niyetindeydi belki. Bu insana şans verirsiniz vermezsiniz sizin bileceğiniz iş. Empati yapacak kişi sizsiniz. Siz olsaydınız hastalıklı kişi, göğsünüzü gererek anlatır mıydınız? Uygun bir zaman gelsin diye kıvranır mıydınız? Bu adam yalancı mı? güvenilmez mi? kaybetme korkusundan mı anlatmadı? En iyi siz bilirsiniz. Epilepsi illa da genetik geçişli bir hastalık değil. Kafaya alınan darbeler, enfeksiyonlu hastalıklar da buna sebep olabiliyor. Hem kim genetik teste sokuyor eşini evlenmeden? Sağlıklı diye evlendiğimiz insanların hastalıklara sebep olacak genler taşımadığı ne malum? Vereceğiniz karar umarım sizi mutlu eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?