Arkadaşlar bana ne olur yardım edin :((

Olumsuz yorum yapan arkadaşın sevgisini sorgulayan arkadaşlar bu evliliğin görücü usulü gerçekleştiğinin farkında mısınız? Her türlü dürüstlük önemli ama burda yıllardır çıkıp birbirini deli gibi seven bir çift yok karşımızda. Görücü usulü ne demek: oğlumuz var bir tane de kızımız var biz bunları uygun gördük şöyle huyu iyidir böyler durumlar vardır diye önemli şeylerin baştan söylendiği bir oluşum. Burda söylemeyi unutmamışlar ki. bilerek söylememişler. Bilerek saklamışlar. Emri vaki gibi bir şey olmuş ki hani sözlendikten sonra zor olur söz atması nasıl olsa diye. Böyle çirkin bir davranış var mı? Epilepsi aynı zamanda genetik bir hastalık. Yani çocuklarında çıkma ihtimali olan bir durum. Böyle bir şey bilerek saklanırsa kandırılmış hissetmez misiniz? Bunun bir sonraki durumu evlendikten sonra öğrenmek ki kkdaki bir başka arkadaş da bununla sınanıyor. Onun konusunu bulabilirsem eklerim ama yalanım mantıklı hiç bir açıklaması yoktur.

şö[sıze=3][ı]le düşün sağlıklı biriyle evlenip sonradan epilepsi olsaydı yada daha agır bir hastalık geçirebilirdi.senin yarın ne olacagın belli mi peki?
Eger seviyorsan destek çık ayrılma evlilik bu hep iyi zamanında değil kötü günlerindede yanında olmak demektir.[/ı]
[/sıze]

Sözlünüzün sizi üzecek olan hastalığı epilepsi değil, yalancılık..
Hastalık bir suç yada külfet değildir ama insan aldatmak, yalan söylemek, bu gibi işlerde dürüst yürekli olmamak çok büyük bir ayıp ve suç..
O kişi baştan büyük bir hata yapmış, sizi en baştan hile ile aldatmış.
Balık baştan kokarmış zaten, ben şahsen hastalığı her şekilde kabul ederim ama aldatmayı ve yalanı kaldıramam, unutamam..
Eğer hastalığını adam gibi baştan açıklasaydı ALLAH büyük belki o an içinize sıcaklık düşürür ve siz onun iyi kötü her anında yanında olurdunuz, öyle bağrınıza basardınız ve hasta dahi olsa mutlu olup, bu süreci bir birinize tutunarak atlatırdınız...
Zira hastalık bu, yarın kimin ne olacağı belli değil..
Ama ortada ki sorun sözlünüzün hastalığı ve nöbet geçirecek olması değil arkadaşım,
Sizin hayatınızı sonuna kadar etkileyecek bir olayda dürüst olmaması, evlilik gibi hayırlı bir işte aranıza güvensizlik sokması.

Bu şekilde hile ile başlayan bir işten hayır gelmez, hasta bir insan her hali ile kabul edilir ama yalancı bir insan kabul edilemez....
Ömür boyu içinizde hep bir keşke olacak,
Evliliğinizin zor zamanlarında(her evlilikte zor zamanlar oluyor) hep bu yüzden suçlayacaksınız,
Size yapılan bu hile iyi gününüzde belki affedilmiş gibi görünecek ama kötü günde asla affedemeyeceğinizi anlayacaksınız..
Her defasında keşke en başından bilseydim diye kendinizi yeyip o kişiyi suçlayacaksınız..
Çok iyi düşünün arkadaşım ama sözlünüzün hastalığı hakkında değil dürüst ve açık yürekli olmayışı hakkında çok iyi düşünün..

Son düzenleme:

biraz zaman tanıyın kendisine ve ona.kimsenin ve hiç bir şeyin garantisi yok.başımıza her şey gelebilir.çok sağlıklı olan insanlara bakın ne haltlar yiyorlar.onun için iyi düşünün.

Belli ki istemezsiniz diye söylememişler evet söylenmesi gerekirdi kesinlikle ister misin diye ama bunu sözlünüzle çözeceksiniz. Seviyorsanız alıştıysanız huylarını beğeniyorsanız bence bu birşeyi değiştirmez aynı şey sizde de olabilirdi ilaçlarını zamanında lıp kontrolleri aksatmadığı sürece korkulacak bir şey değil ama sevmiyorsanız ısınamadıysanız başedemem diyorsanız boşuna zamanını almayın söyleyin bitirin bunun muhakemesini siz yapabilirsiniz.

Ben sadece gerçeğin saklanması kısmına takıldım. Sırf bu yüzden evlenmezdim. Yine de sen bilirsin. Eğer kararsızsan bence emin olana kadar nişanlılık dönemini uzat ve kendine zaman tanı. Böylece onu da daha yakından tanıma fırsatı bulabilirsin. Zor biliyorum ama bunun kararını sen vermelisin.

Bence sorun yapma bukadar tamam senden saklamalari iyi deyil ama biriyle tanisirken veya tanistirilirken bi hastaligi bi rahatsizligi varmi diye sormuyoruz dimi bende epilepsi hastasiyim bi kac defa daha ayni konuyo rast geldim oyle bi konusuluyorki sanirsiniz olumcul bir hastalik bu hic hos bisey deyil allahima cok sukur kendime dikat ediyorum suan 13 haftalkk hamileyim ve uzun zamandan beri nöbet gecirmiyorum bende saten 1 senede bir olurdu bence bukadar kendinize stes edicenize nisanlinizi seviyorsaniz onun yaninda olun herseyin bi caresi var birtek ölümün yok olumcul bi hastalikmis gibide konusulmasin artik bu epilepsi hastaligi

Son düzenleme:
cnm bende epilepsi hastasıyım. evleneceğin kişiye bunu söylemek o kadarda kolay değil. çünkü insanlara epilepsi deyince bir korkuyorlar. çok ciddi bir hastalık sanıyorlar. ben evlenme aşamasında yaşadığım sorunlar yüzünden epilepsi oldum. ailem hastanelere götürdü. hiç eşime ben hastayım epilepsi oldum dediğimi hatırlamıyorum.

çünküüüü astım hastası olduğumu eşime söylemiştim. oda ailesine. onlarda demişlerki o kızı kesinlikle almayız. o bikaç yıla solunum cihazı ile yaşar :))))))))))

yani düşün artık bir astımım var diye evlenemiyecekmiyim şimdi ben. epilepsim var diye beni kimse almayacakmı. hiç mutlu olamayacakmıyım. ben hastayım diye beni bu halimle kabul eden ama sevmediğim biri ile mi evlenmek zorundayım. biraz empati yapalım. ben bu hastalığı istermiydim. ama Allah verdi

bu arada eşimle 10 yıldır mutlu giden bir evliliğimiz var. çocuklarımız var. onlarada gül gibi bakıyorum. aynı zamanda çalışıyorum. evimin işini yapıyorum. hastalığımı hiç bahane etmedim eşime. hastayım yapamam demedim.

epilepsili annenin çocuğu epilepsi olmuyor. babada olması kötü. kalıtsal bir hastalık. bunu söylemeliyim. sadece benim eilemde 3 kişide var düşün. sülaleyi saymıyorum. buna göre kararını ver. en kötüsü çocuğununda epilepsi olması riski. Sen bilirsin Allah bilir. sen şimdi evlenmezsin Allah korusun sana çocuklarına olmayacağı ne malum. durumun çok zor karar vermeden önce eşinle nörolojiye git. hastalığın hangi evrede olduğunu öğren. bu çok önemli. ona göre karar verirsin. Allah yar ve yardımcın olsun

Anladığım kadarıyla sorun karşı tarafın hasta olması değil bu konuda sizi kandırdıkalrınız düşünmeniz ki haklısınız da ben de aynı şeyi düşünürdüm. Sonuçta evlenme bir akit yani sözleşmedir siz onunla ilgili herşeyi o da sizinle ilgili herşeyi bilmek ister doğru olan da budur. Bence karşı tarafla konuşunun bu işte pek iyi niyet göremiyorum biz kızı alalım da sonra öğrensin varsın havasına girilmiş belli ki

konu sahibi arkadaşım; baştan yalan söyledikleri için tereddüt etmekte haklısın fakat böyle birşeyi söylese de belki asla tanışmak istemeyecektin. malesef insan yükü ağır fakat unutmamak lazım ki kimin ne olacağı belli değil.çok samimi bir kız arkadaşım epilepsi hastası ilk sevgilisinin ailesi bunu öğrenince hemen ayrılmalarını istediler, ayrıldılarda.
daha sonra başka biriyle nişanlandı, onlarda epilepsiyi duyunca nişan attılar. oğlanın anası "bu kız çocuk doğuramaz" demiş.
edepli, ve güzel biri, hem mesleği var hemde becerikli bir kız, yuvası olsa eminim ki çok mutlu olur onunla evlenen bir insan.
burada okuduklarına bak; sapasağlam adamlar eşlerine neler yaşatıyor, eminim ki bir kadın kocasından dayak yiyeceğine sorumsuzluklarıyla uğraşacağına bu durumu yeğlerdi, ilacı-çaresi var.
hastalıklı beyinlerden kaçmak gerek fakat hastalıklı bedene hepimiz sahip olabiliriz.bu senin sınavın, kararın..
genetik olması durumuna gelince şeker hastalığı-kanser bunlar da genetik, ne malum biz de olmayacağız, çocuklarımıza taşımayacağız?

ve eklemek istiyorum, ailesi başından atıyor diye düşünenlere; insanlar engelli çocuğunu daha mı az sever? böyle birşey olamaz... allah hepimizi, sevdiklerimizi korusun. böyle yazıyorsunuz; burda kendisi yada bir yakını da bu dertte olan insanları ne kadar yaraladığınızın farkındamısınız. kabul et, etme deme hakkı herkesde var zaten bizlere danışıyor arkadaş; herkes kendi fikrini söyleyecek, ama hiç bahsi geçmemiş bir aile hakkında nasıl fikir yürütürüz?

Son düzenleme:

bebeğinizi sağ salim kucağınıza alın inşallah

Katılıyorum benzer şeyleri yazacaktım bende. Çok sevdiğim aile dostumuzun oğlu, (oğlum gibi severim) 20 yaşında çok yakışıklı bir genç şu anda yurtdışında eğitimini tamalıyor. Bebekken farkedildi hastalığı, stresle nöbetleri artıyor.

Değil evlenmek, insanın yakın dostlarının bile bilmek hakkı. Karşı tarafın yerine koyun kendinizi yanınızdaki insan birden bire nöbet geçiriyor, peki o anda sizin haliniz ne olacak ?

Ki burada aşk meşk yok, dediğiniz gibi görücü usülü ve %100 söylenmesi gereken bir durum.

Saklamasını gerektirecek kadar önemli değil ama saklanmayacak kadar da önemli.

Son düzenleme:
Arkadaşım konu açıyorsun sorulan sorulara cevab vermediğin gibi
bir bakıyorum'Erkek nasıl baştan çıkarılr ' bir bakıyorum 'Eşimin cinsel organı küçük' konularını okuyorsun.

ıstedıgını okuyabılır afkadasım sen nıye hafıyelıkle arkadası sucluosun,,cok ayıp...tabıkı evlenecek bırı olarak her konuyu okumalı..bole cahılce ıthamlarda bulunmayın

arkadaşım görücü usulu diyorsun ama seviyorsan vazgeçme. hastalık bu başka biişey değil. tabiki saklamaları saçma ve yanlış.

rabbim kolaylık versin...

Yarın ne olacağımız belli mi??? Allah korusun, kazası var, hastalığı var, ölümü var... Aynı durumda sizde olabilirdiniz. En başta size söylenmesi gerekirdi evet ama şimdi de çok geç değil. Düşünün karar verin. Allah korusun benim nişanlımda olsaydı aynı durum, kapı gibi dururdum arkasında!!! Evlilik bu hastalığıda var, Allah'ım herkese sağlık, huzur nasip etsin.

Benim kayınbabamda da bu rahatsızlık var kuzenimde de.O kadar kötü bir rahatsızlık değil üzülmemesi,strese girmemesi gerekiyor.Sadece size söylenmemesi hoş olmamış.Kuzenim evlendi bir çocuğu var.Eşi en baştan biliyordu rahatsızlığını.Bahsettiğim kuzenim bayan normalde doğum hamilelik faktörü olduğu için riskliydi ama hamileliği çok şükür iyi geçti.Evlendikten sonra düzeldi kuzenim kriz geçirmedi önceleri annesinden babasından dolayı problemleri olduğu için sık sık geçirirdi kriz.Mutlu olduğu için şu an çok iyi baya düzelme oldu.İleride bunu sorun edecekseniz karşınızdaki kişinin huzurunu bozup onu hastalıklı görecekseniz en baştan ayrılmanız taraftarıyım.Bana sanki ileride problem yaratabilecekmiş hissiyatı verdiniz.Benim eşimde böyle bir rahatsızlık olsa bir an bile düşünmezdim yine evlenirdim.Sevgi en büyük faktör burada.Sizin nişanlınıza karşı büyük bir duygu beslediğinizi düşünmüyorum.Şimdiden problem ettiğinize göre.

Benim eşim de epileptik. Çıkmaya başladıktan bir kaç hafta sonra hastalığından bahsetti. Zavallıcık, bir suçu itiraf eder gibiydi. Her gece yatmadan bir ilaç içtiğini, bu ilaçla hastalığın kontrol altında tutulduğunu, en son nöbeti 15 sene önce geçirdiğini anlattı. (Devletin tepesinde oturan hırsız, uğursuzlarda, şu güzel insanların hastalıklarından duydukları mahcubiyetin milyonda biri olsaydı keşke.Neyse, bu başka bir konu). Belli ki hastalıkları hakkında konuşmaları o kadar kolay değil. Saralı diye bir hasta tipi var insanların kafasında. Aniden kriz geçiren, vücudu kasılan, ağzından köpükler saçılan, altına tuvaletini kaçıran biri geliyor gözümüzün önüne. Saklanması elbette olacak iş değil ama belki önyargılara kurban edileceğinden korkmuştur. Kendini güvende ve hazır hissedince söylemek niyetindeydi belki. Bu insana şans verirsiniz vermezsiniz sizin bileceğiniz iş. Empati yapacak kişi sizsiniz. Siz olsaydınız hastalıklı kişi, göğsünüzü gererek anlatır mıydınız? Uygun bir zaman gelsin diye kıvranır mıydınız? Bu adam yalancı mı? güvenilmez mi? kaybetme korkusundan mı anlatmadı? En iyi siz bilirsiniz. Epilepsi illa da genetik geçişli bir hastalık değil. Kafaya alınan darbeler, enfeksiyonlu hastalıklar da buna sebep olabiliyor. Hem kim genetik teste sokuyor eşini evlenmeden? Sağlıklı diye evlendiğimiz insanların hastalıklara sebep olacak genler taşımadığı ne malum? Vereceğiniz karar umarım sizi mutlu eder.

bence sözlünüzdede hata var..neden önceden size hastalığını söylemedi.ilk tanıştığınızda neden gizleme geregi duydu...

Eşinizi çok takdir ettim. Görüyorsunuz ki dürüslük karşındaki insanda güzel duygular uyandırıyor. Arkadaşlar sözlenmişler yani evlilik için ilk ciddi adım atılmış. uygun zaman demişsiniz ya da kendini güvede ve hazır hissetiğinde söyleyecekti. Bu zaman evlendikten sonra mı gelecekti acaba? Herkek kendi tanışma, sevgili olma, evlenme hikayesindeki eşin yerine koyuyor arkadaşı. Bu gençler görücü usulü ile tanışmışlar ve olayın temelinde bu tip ayrıntı diyemeyeceğim şeylerin başta konuşulması var. Hikaye 5 yıldır birlikteyiz sözlendikten sonra epilepsi hastası olduğunu öğrendim şeklinde olsa ben de belki söyleyememiştir derdim. Ama durum bu değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…