arkadaşlar bebeğim bir yaşını geçti ama yürümüyor :((

Göz teması,tensel temas varsa sorun yok bence.daha çok küçük bunlari geç yapan bebekler var.bence endişe icin çok erken.siz gelişimi için çabalamaya devam edin 1.5-2 yaşına geldiğinde zaten farkedeceksiniz ne eksik ne fazla.telas yapmayın. Daha erken.siz öğretmeye devam edin.

Oncelikle her çocugun gelişimi farklıdır. Benimde 13.5 aylık kızım var yürüme hevesi var ancak daha tam yuruyemiyor.söylediklerimi anlıyor bir kez göstersem hemen ogreniyor ancak yürüme kizida da yok dert etmeyin sabırlı olun.zamanı gelince yürür.

Göstermeyince nerde yapsın çocuk kendimden biliyorum öğretmek lazım. Böyle şeyler sabır istiyor ve de güler yüz. Benim oğlum da 15 aylıkken yürüdü. Ben yelek giydirip yeleğin kollarından tutup yürütmüştüm bir hafta. Öyle cesaret etti yürümeye.

Bismillah anca yürür cocuk, dert edilecek bir durum yok sakin olun:)) cocuk gelisimi kitapları okumanizi tavsiye ediyorum

Yürümesi genetiktir annebaba ne zaman yürüdüyseortalama ozamandayürür.

Yürüme konusundaacele etmeyin. Ama tv izletmeyin , havalar ısındı dışardagezin beraber etraftaki ağaca çiçeğe arabaya vs bakması tv den binkat iyidir.

bunlari ogretmek icin cabaniz oldu mu? Onceki sayfalarda okuduguma gore cok cabalamamissiniz. Cocuga bay bay etmekte malum olacak degil :) celbet ogrenecek. Siz tvden biraz uzak tutup ilgilenirseniz hepsini ogrenecektir. Konusmasi gayet guzelmis
Evet ben hatamın farkındayım yaşadığımız yerde sosyal bir ortamımız yok arkadaş akraba komşu vs yok çocuk ben ve babasından başka kimse görmedi biz bebeğimizle oynuyorduk ama cee yakalamaca kule devir vs oturup eğitmiyorduk bay bay yapmadık sık sık arada yapıyorduk oyucak seçimimiz yanlışmış gidip büyük büyük şeyler alıyorduk ince motor gelişimine yararlı lego kule şekiller vs almadıkki 1yaşına kdr gidip araba aldık kamyon aldık

Cocugunla ne kadar ilgilenirsen o kadar hizli gelisim gosterir. Gelisimde kritik zamanlar vardir. Asla tekrari olmayan zamanlar. Ilk bebekligi gibi mesela, cocugunla konus, oyna, ilgilen, tv ve telefondan olabildigince uzak tut çocuğunu. Ne ekerseniz onu bicersiniz

Canım kimsenin çocuğuyla kendi çocuğunu kıyaslama. Benim kız 11 aylık yürüdü bir yaşında da derdini anlatacak kadar kelime söylüyordu. İki yaşındaki masal anlatacak kadar konuşuyordu. Şimdi 3 yaşında susturamıyorum. Gerçek anlamda susturamıyorum. İnanamıyor gören oturup dedikodu yapr seninle o derece. Yüzünü gözünü ağzını burnunu iste neyse onları göstermeye 10.Ayında başlamıştı hatta ben 6. Ayda öğrensin diye başladım söylemeye ama 9. Ay yada 10. Ayda tam olarak gösteriyordu.

merak etme gec kaldigin bi durum yok. Henuz cok kucuk. Er ya da gec ogrenecektir zaten bunlari. Benimde cevremde kimse yok. Haftada 4 saat kadar babanne dede hala gorur. Esimde yogun calisiyo. Benden baska pek kimseyi gormez bile. Aman sakin ogreticem diye cokta sikma cocugu :) ondan da bunaliyolar. Oyuncaklar da cok dikkatini cekmeyebilir. Sabirla gostermen lazim. Seninde onunla oynarken eglendigini gorurse daha hevesli olacaktir.
2 yasina yeni girdi kizim. Oyuncaklarini toplarmisin dersem yapmiyo. Ama beraber oyuncaklari topluyoruz dersem hevesli hevesli gelip o da ayni seyi soyleyerek topluyo mesela

Sekiz aylık konuşmuş 1,5 yaşında yürümüşüm. O günden beri susmadım ve her zaman totomu kaldırmaya üşenirim korkmayın her çocuk aynı gelişecek diye bir durum yok.

Kıyaslamayin her çocuk farklı..benim kızım 19ayini geciyordu yürüdüğünde artik ruyalarima bile giriyordu..emeklemedi bile.doktorlara goturduk filan bisey cikmadi şuan 2bucuk yasında bir sorun yok cok şükür.2yasinda zar zor konuşuyordu 6ayda coştu simdi gayet iyi gitgide düzeliyor
Ogretince yapar diğer dediklerinizi iyi hatırlıyorum benim kizim goz kirpardi etraftakilere 1yasinda..bence bir iki kere yapsaniz öğrenir gerisini de takmayin çok kafaniza herşeyin bi saati var.

telaşlanacak birşey yok merak etme emekliyormuş da benim küçük yeğenlerimin hepsi 1.5-2 yaşlarında yürüdüler

Hiç telaş yapmayın, her çocuk farklı gelişiyor.

"öğretiyorum öğrenmiyor" gibi düşünmeyin.
Göreceksiniz neler öğrenecek hem de siz öğretmeden.. O şuanda kaset gibi kaydediyor herşeyi. Zamanı geldi mi gösterecek öğrendiklerini.

Benim oğlum yürüyordu ama onun dışında hiç bir şey yapamiyordu üstelik 2 yaşındaydı hemen krese ver dedi doktor bende hemen başlattım 4 ay sonra çocuğun dili çözüldü hareketleri davranışları düzeldi

Endise etme bazi bebekler cok erken yürpr bazisi da gec benim oglum da 14 aylik yürüdü henüz konusamiyor teyze anneyi babayi sorunca da bilmiyor henüz organlarinida bilmiyor onun yerine baska seyler yapiyor mesela cok düzenli bir sekilde kapi kapatiyor masa kuruyor catal kasik düzgün tutuyor. Eminin sizin cocugunuz da öyle seyler yapiyordur belki gözünüzden kaciyordur ilk bebekde normal. Fazla tv izletmeyin müzik acin müzik dinlesen cocuk sarkilari sayilira anlatin renkleri gösterin. Ona kalen kagit alin boya yapsin kalem tutmayi ögrensin felan öyle seyler yap

Tatlim hiiiic uzulme bunlari yapiyorsa yuruyecektir.
Benim kizim
10 aylikken dondu
13 aylikken emekledi
17 aylikken yurudu.
Simdi 2 yasinda yapmadigi sey yok.
Ben yurumemesini hic kafama takmamistim.
Bay bayi daha yeni yeni yapiyor.
15 aylikken de heryerini gosteriyordu rahat olun

Erkek mi?

Benim oğlum da 15 aylık yürüdü şuan hiç oturmuyor ya
Her bebeğin gelişimi farklıdır kıyaslamaktan vazgeçin

Ben 18 aylıkken yürümüşüm her çocuk aynı olamaz

Ee benim kizimda 13 aylık oldu henüz yürümüyor..ellerinden tutunca tay tay yapıyoruz ama telaş etmedim henüz çünkü gelişim özeldir her çocuk farklıdır kesin 1yasinda yürüyecek diye kural yok siraliyormus zaten hareketsiz ilgisiz çocuk değilmiş sonuçta ..Bizde bişeyleri öğretirken yapmıyor olmadık zamanda yapiveriyor ogrettiklerimizi. .bir anda bay bay da der yani siz tekrar etmeye devam edin zorlamadan..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…