Göz teması,tensel temas varsa sorun yok bence.daha çok küçük bunlari geç yapan bebekler var.bence endişe icin çok erken.siz gelişimi için çabalamaya devam edin 1.5-2 yaşına geldiğinde zaten farkedeceksiniz ne eksik ne fazla.telas yapmayın. Daha erken.siz öğretmeye devam edin.Yürümemesine o kdr takmıyorum şükür konuşmasıda iyi baba dede mama ve acıkınca emme uykusu gelince hadi diyor git at gol seslerine benzer sesleri anlamına uygun kullanıyor elindekini ver gibi komutları uyguluyor göz teması var lakin baybay yapmaması işaret ile göstermemesi en azından 2organını gösterememesi ses talitlerine gülmesi taklitle benzer ses çıkartmamasına kule yapamamasına takılıyorum kafama çok takıyorum çocucuğumun gelişimi normalmi değilmi
Doktor 12 aylık bebek baybay yapar diyor lego ayırma kutu doldurup boşaltma yapar dedi onları yapıyor hareket taklitlerini süper yapıyor ne yapsak kapıyor ama ses takliti yok öhö öhö gibi mesela.topun nerede anne nerede araban nerede gibi bazı seyleri tanıyor gösteriyor
Bismillah anca yürür cocuk, dert edilecek bir durum yok sakin olun:)) cocuk gelisimi kitapları okumanizi tavsiye ediyorumArkadaslar bebeğim 12buçuk aylık oturuyor çok hızlı emekliyor sıralıyor koltuğa falan tırmanabiliyor ama yürümüyor hiçte hevesi yok şimdilik çabasıda yok.ayrıca bay bay öğretmeye uğraşıyorum iki haftadır biraz geç kalmışım ama öğretemedim bir türlü yapmıyor istediği şeyi işaret parmağıyla göstererek istemeyide öğretmeye çalışıyorum onuda yapmıyor. Organlarını tanıtmaya çabalıyorum o da yok 12-13 aylık bebekleriniz bunları yapıyormu benimki çok hareketli çok oyuncu taklitçi neşeli ama bunları öğretemiyorum üzülüyorum
Evet her ay kontrole götürüyorum doktor bir sorun var demedi sağlıklı bir bebek ama ben çok tv izlettim ve ailemden uzak bir yerdeyiz komşu flnda yeterince eğitici ortam sağlayamadım tecrübesizlikte var bay bay için bile geç kaldım
Evet ben hatamın farkındayım yaşadığımız yerde sosyal bir ortamımız yok arkadaş akraba komşu vs yok çocuk ben ve babasından başka kimse görmedi biz bebeğimizle oynuyorduk ama cee yakalamaca kule devir vs oturup eğitmiyorduk bay bay yapmadık sık sık arada yapıyorduk oyucak seçimimiz yanlışmış gidip büyük büyük şeyler alıyorduk ince motor gelişimine yararlı lego kule şekiller vs almadıkki 1yaşına kdr gidip araba aldık kamyon aldıkbunlari ogretmek icin cabaniz oldu mu? Onceki sayfalarda okuduguma gore cok cabalamamissiniz. Cocuga bay bay etmekte malum olacak degil :) celbet ogrenecek. Siz tvden biraz uzak tutup ilgilenirseniz hepsini ogrenecektir. Konusmasi gayet guzelmis
Canım kimsenin çocuğuyla kendi çocuğunu kıyaslama. Benim kız 11 aylık yürüdü bir yaşında da derdini anlatacak kadar kelime söylüyordu. İki yaşındaki masal anlatacak kadar konuşuyordu. Şimdi 3 yaşında susturamıyorum. Gerçek anlamda susturamıyorum. İnanamıyor gören oturup dedikodu yapr seninle o derece. Yüzünü gözünü ağzını burnunu iste neyse onları göstermeye 10.Ayında başlamıştı hatta ben 6. Ayda öğrensin diye başladım söylemeye ama 9. Ay yada 10. Ayda tam olarak gösteriyordu.Arkadaslar bebeğim 12buçuk aylık oturuyor çok hızlı emekliyor sıralıyor koltuğa falan tırmanabiliyor ama yürümüyor hiçte hevesi yok şimdilik çabasıda yok.ayrıca bay bay öğretmeye uğraşıyorum iki haftadır biraz geç kalmışım ama öğretemedim bir türlü yapmıyor istediği şeyi işaret parmağıyla göstererek istemeyide öğretmeye çalışıyorum onuda yapmıyor. Organlarını tanıtmaya çabalıyorum o da yok 12-13 aylık bebekleriniz bunları yapıyormu benimki çok hareketli çok oyuncu taklitçi neşeli ama bunları öğretemiyorum üzülüyorum
merak etme gec kaldigin bi durum yok. Henuz cok kucuk. Er ya da gec ogrenecektir zaten bunlari. Benimde cevremde kimse yok. Haftada 4 saat kadar babanne dede hala gorur. Esimde yogun calisiyo. Benden baska pek kimseyi gormez bile. Aman sakin ogreticem diye cokta sikma cocugu :) ondan da bunaliyolar. Oyuncaklar da cok dikkatini cekmeyebilir. Sabirla gostermen lazim. Seninde onunla oynarken eglendigini gorurse daha hevesli olacaktir.Evet ben hatamın farkındayım yaşadığımız yerde sosyal bir ortamımız yok arkadaş akraba komşu vs yok çocuk ben ve babasından başka kimse görmedi biz bebeğimizle oynuyorduk ama cee yakalamaca kule devir vs oturup eğitmiyorduk bay bay yapmadık sık sık arada yapıyorduk oyucak seçimimiz yanlışmış gidip büyük büyük şeyler alıyorduk ince motor gelişimine yararlı lego kule şekiller vs almadıkki 1yaşına kdr gidip araba aldık kamyon aldık
Tatlim hiiiic uzulme bunlari yapiyorsa yuruyecektir.Arkadaslar bebeğim 12buçuk aylık oturuyor çok hızlı emekliyor sıralıyor koltuğa falan tırmanabiliyor ama yürümüyor hiçte hevesi yok şimdilik çabasıda yok.ayrıca bay bay öğretmeye uğraşıyorum iki haftadır biraz geç kalmışım ama öğretemedim bir türlü yapmıyor istediği şeyi işaret parmağıyla göstererek istemeyide öğretmeye çalışıyorum onuda yapmıyor. Organlarını tanıtmaya çabalıyorum o da yok 12-13 aylık bebekleriniz bunları yapıyormu benimki çok hareketli çok oyuncu taklitçi neşeli ama bunları öğretemiyorum üzülüyorum
Arkadaslar bebeğim 12buçuk aylık oturuyor çok hızlı emekliyor sıralıyor koltuğa falan tırmanabiliyor ama yürümüyor hiçte hevesi yok şimdilik çabasıda yok.ayrıca bay bay öğretmeye uğraşıyorum iki haftadır biraz geç kalmışım ama öğretemedim bir türlü yapmıyor istediği şeyi işaret parmağıyla göstererek istemeyide öğretmeye çalışıyorum onuda yapmıyor. Organlarını tanıtmaya çabalıyorum o da yok 12-13 aylık bebekleriniz bunları yapıyormu benimki çok hareketli çok oyuncu taklitçi neşeli ama bunları öğretemiyorum üzülüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?