Bay bay yapmayıp işaretle göstermemesi şüphelendirdi ama adına dönüp bakıyor göz teması var insanları bebekleri seviyor oyuncaklarını amacına uygun kullanıyor arabayı sürmesi telefonu kulagına tutması topu yuvarlaması gibi dil gelişimi ii çok taklitçi bunlar beni umutlandırıyor ama yinede doktora gidicembenim oğlum da 16 aylık yürüdü, kiloluydu biraz. yürümeye başladı zayıfladı. 2 yaşını geçti hala konuşmuyor, tuvalete yapmak istemiyor bezi bırakamıyoruz mesela. ama dediğiniz diğer şeyleri yapıyordu. her çocuğun gelişimi farklıdır diye düşünüyorum fizyolojik bir sorunu yoksa dert etmeyin.
sorularınızdan anladığım kadarıyla otizmden mi şüpheleniyorsunuz tv izlettiğiniz için?
Bu tv olayina pepede giriyormu benim oglan valla cok seviyor pepeyi ve sadece günde 2 saat en fazla izleer onun haricinde hic tv bakmaz.Çocuğuna tv izletme. Daha iki gun once burada okudum. ilk çocukluk döneminde çok tv izlettikleri için 7 yaşına gelmiş çocukta %50 gelişim geriliği belirlemişler. Yazık günah 12 aylık bebek niye tv izliyor.
Bu dediklerinizi geçen yıl yapıyordu ama tam ayını gerçekten hatırlamıyorum .Peki hatırlıyormusunuz 12aylık iken baybay yapıyormuydu isteklerini ağlamadan işaretle göstererek istiyormuydu 2küpü üst üste koyup kule yapıyormuydu organlarını gösterebiliyormuydu
Benim yegenimde 1.5 yasinda yurudu bence sorun yokDoktor 12 aylık bebek baybay yapar diyor lego ayırma kutu doldurup boşaltma yapar dedi onları yapıyor hareket taklitlerini süper yapıyor ne yapsak kapıyor ama ses takliti yok öhö öhö gibi mesela.topun nerede anne nerede araban nerede gibi bazı seyleri tanıyor gösteriyor
canım devamlı yürümeye cesaret ettirmelisin benim ikizlerde yaşından sonra yürüdü her çocuğun gelişimi aynı olmaz bazısı konuşmaya heveslidir erken konuşur kimi yürümeye hesveslidir erken yürür geç konuşurArkadaslar bebeğim 12buçuk aylık oturuyor çok hızlı emekliyor sıralıyor koltuğa falan tırmanabiliyor ama yürümüyor hiçte hevesi yok şimdilik çabasıda yok.ayrıca bay bay öğretmeye uğraşıyorum iki haftadır biraz geç kalmışım ama öğretemedim bir türlü yapmıyor istediği şeyi işaret parmağıyla göstererek istemeyide öğretmeye çalışıyorum onuda yapmıyor. Organlarını tanıtmaya çabalıyorum o da yok 12-13 aylık bebekleriniz bunları yapıyormu benimki çok hareketli çok oyuncu taklitçi neşeli ama bunları öğretemiyorum üzülüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?